Bucurii de sept-oct 2006 in vacanta (181)
Raspunsuri - Pagina 20
tanima_i2002 spune:
Roxana, eu am plans cand am auzit o asa stire. sambata sunt nasa de botez si deja am niste emotii....mai ales ca preotul este tanar si nu stiu cata experienta are, dar o sa vb cu el sa aibe mare grija cu finica mea, mai ales sa aibe grija cum mi-o pune in brate. Cand am mai botezat acum 5 ani stiu ca mi-a aruncat-o efectiv in panza.
legat de botez...la ai mei copii am stat cu sufletul la gura, parca mi se taia respiratia cand ii baga in apa. si eu am un ghimpe ptr modul asta de a intelege crestinatatea.
sa va spun ca sunt nasa si nu mi-am facut programare la coafor, nu stiu cu ce ma voi imbraca, nu am cumparat rochita finicii, programare la manichiura mi-am facut si nu cred ca voi putea ajunge...Macar ptr copii am luat una alta de imbracat si stiu ca ei sunt ok sambata.
Roxana01 spune:
Dragelor, eu facui o nefacuta... am intrat pe site-ul Patriarhiei Romane si le-am trimis un mail. Mailul integral este acesta:
Buna ziua,
Sunt mamica a 2 copii extraordinari, de 2 si 4 ani. Aseara, la stiri, am auzit despre o tragedie, moartea unui bebelus inecat la botez. Inca sunt socata, inca nu pot sa inteleg cum se intampla astfel de fapte! Sunt socata si ma gandesc la parintii aceia, imi plange sufletul cand ma gandesc prin ce pot trece ei. Nu am auzit decat titlul stirii, nu am fost in stare sa ascult detaliile.
Botezul ar trebui sa fie un motiv de bucurie pentru parinti, pentru familie, prieteni. Se bucura cu totii pentru increstinarea bebelusului. De ce trebuie sa fie botezul o loterie a vietii si a mortii? Nu este singur caz despre care aud, asta ma revolta si mai tare. De ce punem noi ruleta ruseasca la capul micutilor, iar daca preotul a gresit si copilul s-a inecat, asta este, a fost fatalitate??? De ce nu se interzice aceasta practica a scaldarii in intregime a copilului? daca udam putin copilul cu apa sfintita pe cap inseamna ca l-am increstinat mai putin? De ce trebuie sa riscam viata bebelusilor? Sunt atat de fragili la varsta la care se boteaza, de ce nu acceptam ca ne jucam cu viata lor si ca acest fapt ar trebui sa inceteze? O fac preotii pentru ca asa se distreaza mai mult invitatii, vazand copilul ca plange la atingerea apei? Cred ca orice om normal ar prefera siguranta bebelusului in detrimentul distractiei personale.
Sunt extrem de revoltata ca bebelusii mor la botez. Imi cer scuze pentru tonul folosit, dar, ca mama, ma doare si nu pot sa nu reactionez. As vrea sa stiu daca Patriarhia Romana ia vreo masura pentru ca aceste lucruri sa nu se mai intample niciodata. Exista vreo recomandare, macar, din partea Patriarhiei, daca nu o regula generala, pentru ca bebelusii sa nu mai fie scufundati total in apa in momentul botezului? Daca un om nu a fost botezat in religia ortodoxa si decide sa se boteze la maturitate, nu este supus aceluasi ritual ca si un bebelus. Nu este scufundat total in apa, cu toate ca la varsta maturitatii se poate apara. Atunci de ce decidem noi sa scufundam bebelusii? Pentru ca se poate? Pentru ca ei nu sunt in stare sa protesteze?
Precizez ca ai mei copii sunt botezati in religia ortodoxa si eu cred in Dumnezeu. Dar cred ca nu ar trebui sa ne atribuim statutul de Dumnezeu pe pamant.
Astept raspunsul Dumneavoastra.
Cu respect,
Roxana M
Nu am putut sa stau cu mainile in san, pur si simplu! Nu se poate asa ceva, sper ca vor fi mai multi care le vor scrie, nu-i normal ca stirea sa treaca si Patriarhia sa nu faca nimic! nu este singurul caz si asta ma revolta cumplit. scuze, dar eu nu pot dormi linistita la noapte stiind ca preotii isi atribuie titlul de Dumnezeu pe pamant si se joaca cu viata bebelusilor nostri.
daca vreit sa scrieti si voi, eu am trimis mailul catre patriarhia@patriarhia.ro; cancelaria@patriarhia.ro
poate daca am fi mai multe ne vor baga in seama... poate
Roxana, mamica de Victor Andrei (23.06.2008) si Daria Elena (06.09.2006)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
Crisnemes spune:
Roxana - te felicit pentru initiativa!
Nici eu nu sunt de acord cu bagatul in cristelnita- la noi nici nu se practica.
Tanima - sa-ti traiasca finutii - si sa ai parte de un botez frumos.
Adriana - iti tin pumnii sa iasa ok analizele. 
Cristina mamica de Dragos (31.01.2004) si Victor(19.09.2006)
AdinaF spune:
Roxana, felicitari pt initziativa, intr-adevar o stire socanta si eu am auzit de mai multe cazuri asemanatoare, inclusiv pneumonii fatale iarna ... la noi in zona Clujului nu se practica acest obicei tampit, copiii se uda doar putzin pe cap, imbracatzi (eu i-am botezat pe ai mei vara, la 8 luni, tocmai pt a evita situatzii nefericite).
sunt curioasa daca primesti vreun raspuns.
anangel_lexi spune:
Buna tuturor.
M-a socat vestea data de Roxana, e prima oara cand aud asa ceva! Mie nu mi-a dat pana acum niciodata prin cap ca ar fi posibil asa ceva!
Roxana, felicitari pt initiativa, dar nu stiu de ce, am impresia ca te lupti cu morile de vant...Am asistat de curand la o alta dezbatere cu un reprezentant al BOR si un medic, pe alt subiect. Degeaba ii explica medicul parintelui una-alta, cu argumente foarte logice de altfel, el o tinea pe a lui...
Tanima, ma bucur ca ai mai scris. Sa-ti traiasca finuta si distractie placuta la botez. In august ni se naste si noua finutul, abia astept sa-l vad.

de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=88028d9eaeae0f93a00846" target="_blank">Vesnic cu Emma in suflet
anangel_lexi spune:
CAPITOL NOU
de
Maria Cornelia (20.09.2006)
Din ce in ce mai mare
Si primele perlute