Sezatoarea canadiana (183)
Raspunsuri - Pagina 13
codritu spune:
Tudor a facut hip-hop, dar nu mai vrea sa mearga. El de fapt nu vrea sa faca nici o miscare, cand l-am intrebat ce vrea sa faca de la toamna a zis ca nimic vrea sa stea acasa sa se joace. De scouts a auzit cineva? Am vazut ca sunt si aici prin WestIsland si ma gandeam sa explorez putin teritoriul. O sa incerc iar si la inot ca am oprit in toamna ca nu mai avansau deloc, tot ii duceau in brate si pluteau asa o juma de ora fara sa faca mare lucru. Am asteptat sa faca 6 ani sa treaca la juniori acum sa vad daca e mai serioasa treaba.
Carmenbr spune:
Fetelor imi cer scuze ca dau buzna in discutiile voastre. Am si eu o rugaminte la Anka, ca tot a venit ea recent din Ro si stie mai multe, sa imi dea si mie niste idei pe unde as putea sa imi duc baiatul la prima lui vizita in Ro. Ma gandeam la muzeul Antipa, dar nu stiu daca s-a deschis. Ce parcuri sunt mai bine amenajate cu tot felul de distractii pt copii, ce locuri de joaca pt copii de vizitat, muzee gen Antipa, etc. Avem vreo 6-7 zile de petrecut in Bucuresti si nu as vrea sa le stea in fata TV-ului.
Eu am apelat la Anka pt ca ea a venit mai de curand din Ro si are noutati, dar va multumesc din suflet la orice sugestie venita din partea oricarei fete.
Sanatate multa la toti copiii si la toata sezatoarea!
Multumesc mult si scuze de intrerupere!
valen spune:
Doloress, sanatate lui Patrick si felicitari tie, sa ai o sarcina usoara si bebe sanatos !Ana, bun venit mamei tale!
delphin spune:
Coucou Carmen !
Pana vine ANKA dau si eu o idee: Muzeul Satului! Mie tare-mi place!
ANA bun venit mamei tale! Sedere placuta doamna mama de Ana!
Sanatate bolnaviorilor si mari si mici.
Mai toata lumea vorbeste, (adica pe unde mai citesc despre emigrare) despre Saint Laurent si despre "Cafeneau Pacii" (ca nu-mi mai vine numele in minte acu'). trebuie sa ajungem si noi acolo...la cafea :)
Scoli bune sunt pe acolo? Ca mie tare mi-e groaza de Montreal ca oras mare si zgomotos! eu m-am obisnuit mai la tara la mine! Nu-i bai ca daca e musai ma obisnuiesc, dar daca se poate si altfel, de ce nu?
Doloress spune:
Delphin era St-Lambert, si St-Laurent e frumos, insa e un cartier din Montreal, pe insula, St-Lambert e in afara. Oricum te pui tu la curent cand vii Chiar, cand vii?
Valen merci! Azi trebuie sa-l duc la gradi din pacate, am o sedinta mare la servici si trebuie sa merg, ieri l-am tinut acasa. Dar vad ca totusi nu mai are febra.
nelia spune:
Doloress, da' e secretoasa esti! Sau ai spus inainte si eu am citit pe sarite!?! Felicitari si sarcina usoara!!!!!
Sanatate lui Patrick, bine ca stii ce este. Eu m-am gindit la asta, dar nu am apucat sa scriu... pentru ca la gradinita la Lisandru este acest streptococ, sint multi copii acasa cu febra mare, Lisandru e racit tare rau, are gitul inflamat, l-am tinut acasa ieri, dar nu l-am dus la medic pentru ca nu are febra deloc si la streptococ e febra mare, cred ca el are o viroza. Mai astept pina vineri, ar trebui sa mai treaca din simptome pina atunci daca e doar o viroza... si oricum sint prea ocupata ca sa ajung cu el la medic si daca vad ca nu se amelioreazam il duc sa-i fac si lui exudat, poate ca el asa reactioneaza, fara febra...
Delphin, eu stiu cafeneaua, e in estul Montrealului, daca o fi aia, ca poate are mai multe locatii, am fost o data cu colegii de echipa de la unul dintre cursuri, ca sa sarbatorim reusita. Imi pare rau ca nu am ajuns niciodata seara, am inteles ca vin tot felul de artisti si cinta si ca atmosfera e superba seara. Altfel, pe mine nu m-a dat pe spate, mi s-a parut aglomerata si pretentioasa, iar preturile pe masura... Dar daca te duci cu un grup in care te simti bine, cred ca oriunde ar fi, tot ti se pare nemaipomenit.
Cafe de la Paix e renumita in lumea franceza, au si in Paris si in Quebec city, cea mai renumita de aici. Noi am vrut sa mergem cind am fost in Quebec, dar nu am gasit-o, cred ca ne-am invirtit in jurul ei si fiind multe, ne-a scapat...
Te-ai prins ca ador cafeaua, mai degraba savuratul ei in cafenele chic... si le simt asa, de afara, numai cind trec prin fata lor.
Pucku, da, face activitati, daca ar fi dupa ea, ar face numai activitati, de toate, s-ar duce si la scoala, ca ii place sa fie acolo, numai sa nu puna mina pe carte, deloc daca s-ar putea. Dar notele sint de la bune in sus (acum a venit cu o parte de la testele finale si sint excelente) si asa cum o vad ca se misca, in general... e in regula, se poate si mai mult.
Si la noi munca suplimentara e pusa la colt, iar Agata nu vrea sa faca in plus tocmai pentru ca nu sint stimulati si incurajati de la scoala. Si pe cuvint ca as lasa-o in pace daca nu as considera ca are nevoie... are, oricit de buna ar fi la scoala, sint o gramada de lucruri pe care le stie, dar si multe altele unde trebuie sa se amelioreze si altele pe care nu le site deloc... cum s-ar putea face asta fara munca suplimentara!?! Acum citeva saptamini a venit cu lista de lucruri care trebuie recapitulata pentru testele finale, si noi, ca doi parinti constiinciosi cica... hai sa incepem sa repetam cu copilul. Ne-am impartit materiile, eu am luat partea umanista si tati cea exacta... timp era suficient... ne certam cu ea in fiecare zi de atunci. Si replica ei a fost: ca de ce ne agitam atit, ca e cea mai buna din clasa sau printre primii trei, iar profesoara le-a spus ca daca esti un elev bun si ai mers bine tot anul, nici nu e nevoie sa recapitulezi. Pina la urma, ocupati cu ale noastre, am lasat-o in pace, dar i-am atras atentia ca daca vine cu vreo nota sub 90 la teste, o incurca cu mine: ii tai ceva, vad eu ce, din favoruri... dar ceva care o ustura!
Buna, buna, dar medie finala de 100% are numai la engleza, in rest toate sint in jur de 90, cea mai buna e maxim 95. La un singur proiect a luat maximul, desi la toate a(m) lucrat la fel de mult si bine... la o compunere facuta foarte frumos si fara nici o greseala i-a pus calificativul excelent, dar 93% nota... ia maxim la teste din astea mici. Am vrut sa aduc de doua ori in discutie la intilnirea cu invatatoarele ei din a doua si a treia, dar nu am reusit, pentru ca mi-au taiat-o imediat ca sa nu-mi fac griji, copilul e foarte bun... si in zece minute s-a terminat discutia.
Dar eu am alta problema, cu sportul... de cind a intrat la scoala, are media anuala cea mai mica, notele pe etape fiind intre 75 si 85 la suta! Trebuie sa ma duc sa vorbesc cu profesorul, nu inteleg ce o pune sa faca de nu poate sa ia si macar un 90 la suta! Din curiozitate vreau sa vorbesc, dar si pentru ca ii trage nota finala in jos, anul trecut a avut 75%, iar media clasei de 70. Intelegeam, daca era un copil caruia nu-i place sa se miste, dar asa...
Am limbarnita, se vede ca am teme de predat, nu?
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
nelia spune:
Doloress, poti sa-l duci la gradinita, de la gradinita ne-au spus ca pot fi dusi daca le scade febra si daca au macar o zi de antibiotic.
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
cge spune:
Carmen, o idee de fugit de canicula in Bucuresti:
http://www.funlandromania.ro/
Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
cfelinar spune:
Buna din nou, frumoaselor!
Eu trebuie sa-mi iau notite ca sa va scriu apoi!
Revin dupa ce-mi iau notitele (ha, ha, ha!)
Cristinittta ;)
zavalita spune:
Hehe..hihihi...am trimis ieri vreo 30 de cv pe siturile francofone( ca de eu sunt cool) si m-a sunat cineva azi. in franceza of course. inteles 3 cuvinte din 5, ochii inca ma dor, atat m-am concentrat sa aud/disting/comprendi/ ce spune. cred ca a sunat mai mult sa-mi verifice limbile. si am vorbit si eu, ce mandra sunt de mine. hihihi
i'm proud of me ca am aplicat pe situri francofone, dar ar trebui sa-mi bag mintile in cap.