Educatia medicala a medicilor

Educatia medicala a medicilor | Autor: desprecopii

Link direct la acest mesaj

Stiti si voi despre cazul femeilor infectate de la Spitalul CF2 din Bucuresti, printre care si soprana Amelia Antoniu.
Este adevarat, spitalele din Romania nu sunt cele mai moderne din Romania dar infectii spitalicesti se intampla in toata lumea si chiar in Olanda sau cel mai bun spital din San Francisco...
OK - nu vreau sa vorbesc despre asta. Ce m-a socat insa, pe ziua de azi este concluzia anchetei ... care aduce in discutie o problema de educatie medicala la medici...
Concluzia este ca medicii de la spitalul CFR au folosit injectii de unica folosinta la mai multe paciente...
Dumnezeule, cred ca asta nici in Uganda nu se mai intampla. Revoltator! Cum e posibil asa ceva? Care ar fi motivul?

cititi aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Bucuresti-Paciente_infectate_in_serie_cu_aceeasi_seringa_0_276572940.html

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

Daca-i asa apai numai rea-vointa o putem numi. Acum ceva ani ni se cerea apartinatorilor sau direct pacientilor sa aducem si seringi de unica fol. Era mai corect asa, ma rog..vb vine, dar cum ti se spune inca sa aduci fase, algocalmine, alea -alea..pot sa zica si de seringi, corect? ca saracia o intelegi cata, dar tacerea si mai mult aplicarea unor metode total interzise nu prea mai le poti intelege.
Personal sunt obsedata sa vad ca desface ambalajul la seringi in fata mea. Si e aiurea, ca unele se simt ofensate cand le zici ce vrei, chit ca se stie ca in tara se practica asta si unica solutie e sa spui loud and clear ca vrei sa vezi procedura live. tu ca pacient nu ai alta solutie, ca nu faci rondul la toate clinicile sa stii dc acolo e ok sau ba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

daca la asa nivel am ajuns...

in timpul sarcinii, trabuia sa fac analize de sange lunar si mi s-a spus de la inceput ca nu au siringi. am cumparat vreo 10, mergeam cu ea sigilata, si aveam incredere ca e sterila.

ideal ar fi sa aiba spitalul materiale suficiente, dar decat sa ma imbolnavesc prefer sa imi duc de acasa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

ca sa fiu clara:am spus rea vointa, indolenta sau alte alea rele, nu lipsa de educatie pt ca e elementar, iar la cati copii mai ales au fost infectati cu HIV dupa '90 in RO si se stie, din cauza refolosirii seringilor nu mai poate fi numit altfel ceea ce fac unii din domeniul sanitar.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inbox spune:

Sunt curioasa ce masuri se iau...daca se iau! Nu am cuvinte!

Mami, prajitura e legum ?
mamica de printesa Maria si bebica din burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui desprecopii

Stiti si voi despre cazul femeilor infectate de la Spitalul CF2 din Bucuresti, printre care si soprana Amelia Antoniu.
Este adevarat, spitalele din Romania nu sunt cele mai moderne din Romania dar infectii spitalicesti se intampla in toata lumea si chiar in Olanda sau cel mai bun spital din San Francisco...
OK - nu vreau sa vorbesc despre asta. Ce m-a socat insa, pe ziua de azi este concluzia anchetei ... care aduce in discutie o problema de educatie medicala la medici...
Concluzia este ca medicii de la spitalul CFR au folosit injectii de unica folosinta la mai multe paciente...
Dumnezeule, cred ca asta nici in Uganda nu se mai intampla. Revoltator! Cum e posibil asa ceva? Care ar fi motivul?

cititi aici: http://www.adevarul.ro/actualitate/eveniment/Bucuresti-Paciente_infectate_in_serie_cu_aceeasi_seringa_0_276572940.html

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

cum naiba sa se intample asa ceva in anul 2010?
Si , ce au facut cu medicii/asistentele?(de obicei asistentele fac injectiile , rar medicii)
Sper ca zboara din sistemul sanitar si nu mai au dreptul sa practice medicina. trebuie sa fi tare inconstient ca sa faci asa ceva.

Lucialu , intre 1987-1990 a fost un "accident epidemiologic" din care a rezultat infectarea cu HIV a extrem de multor copii.
Acum este o izbucnire de diagnostice pozitive de HIV la copii de 18-20 de ani.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Eseea spune:

vad ca in articol scrie ca despre anestezie este vorba. uite ca nici nu stiam ca, si daca incarci o seringa cu ceva dar o bagi in 2 branule diferite se poat lua asemenea infectii :(. credeam ca numai daca folosesti seringa direct, adica intepi 2 persoane cu acelasi ac..din pacate, tot noi pacientii platim.

Mami de fetita si de baietel
Noi, 2 minuni:
www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=1" target="_blank">es1.jpg

www.supereva.ro/vedetesupereva/folderview.asp?folder=My%20life&page=2" target="_blank">es2.jpg

Everything is hard before becoming easy...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Branula e in vena, apare reflux, niciodata nu trebuie folosita aceea seringa la mai multi pacienti , nici serul ramas , medicamente pt. perfuzii etc.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olympia spune:

Eu am citit undeva, dar nu mai stiu unde , ca bacteria respectiva era de fapt in seringa, nu ca ar fi trecut de la o pacienta la alta. Ca Burkholderia Cepacia asta ar fi specifica zonelor calde (China, India) deci daca o foloseau doar la o pacienta, o infectau doar pe ea, nu ca infectia ar fi fost exclusa.

Pene colorate... cate putin din toate!

album
gradina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Cei de la Cf2 au astfel de cazuri - in care mor mame si copii din 2006 (cel putin) si ii doare fix in cot. Copilul meu a facut septicemie la ei la nastere si un alt copil prematur nascut cu cateva zile inaintea noastra, a murit, tot de septicemie. (cu alta bacterie, pseudomonas aeruginosa).
Dupa cum vedeti, le-a pasat mult, se merge in continuare pe principiul "lasa ca 90% scapa, mai bagam un antibiotic pe branula asa pe neveu sa fie protejati, si mergem inainte".

Inteleg perfect ca nu sunt seringi, fasa, branule, termometre. Dar cere-i-le pacientului, nu sterge acul serinigii cu spirt...
Apropo, asta cu stersul acului cu spirt am vazut-o luna asta intr-un spital de copii. Nu stiu ce vroia sa faca asistenta cu acul ala de seringa si sincer nu vreau sa stiu. Inca am cosmaruri, copilul meu a facut tratament pe branula in spital acolo, sper ca doar cu serinigile cumparate de mine.
Mi se pare horror, oricum.

Mama de Nichita si Sarah
"Omnia mea mecum porto"
poze cu noi

Mergi la inceput