Ghiocei de martie-aprilie 2009 ***216***

Raspunsuri - Pagina 23

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andiaroro spune:

Étymologie

Du néerlandais kerkmisse ( « fête paroissiale », « messe festive » ).

Open book 01.svg Nom commun

kermesse féminin

1. Nom qu’on donne dans les Pays-Bas, la Belgique et dans le nord de la France à des foires annuelles qui se célèbrent avec des processions, et avec des mascarades, des danses et autres divertissements.
2. Tableau représentant une kermesse.
* Une kermesse de Rubens.
* Les kermesses de Téniers.
3. (Analogie) Fête de charité en plein air.

Traductions

* anglais : fair (en)*, kermis (en)*, village fair (en)*
* espéranto : kermeso (eo)*
* néerlandais : kermis (nl)
http://fr.wiktionary.org/wiki/kermesse

cica cuvantul vine din olandeza ...partea necercetatoarea a mintii mrele, cum il bagase (fara explicatii)in ac oala cu "bairamul"il trecea la turcestii...de asta fu socu mare si la mine sa-l gassesc la francezi asa bine instalat...da cum o fi ajuns la romani?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns simplyana_m spune:

GIANINA, de cand cu caldurile astea, noi tot dupa 20 iesim seara, cand vine tati acasa. Si de regula misunam (piticul descult, ca semn de recunoastere) pe insula pe la pietroaie, pe la podetz...mai rar la nisipare ca tati e cam antisocial si cand vede bancile pline si invaluite in nori de fum sau ditamai cozile la leagane, ii ies si mai multe bube pe fata

http://www.lucamic.blogspot.com/

Edit: stiam ca ne putem baza pe tine cu lista aia!

Mergi la inceput

ANA (fr), din olandeza vine? Si eu fix langa bairam il aveam! Hahahahaha, bine zici: cum o fi ajuns pe la noi?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gianina34 spune:

am retinut semnul de recunoastere
poate ne sincronizam intr-o zi

sunt perfect deacord cu bancile invaluite in fum
insa deocamdata mergem acolo, ne asezam la coada, ne dam in leagan/balansoar/... chestia aia rotativa si... plecam

iar de cateva zile am as o amaraciune... la ... chestia aia rotativa 9ca nu stiu cum se numeste) m-am tot nimerit cu o fetita de vre-o 6 anisori care cred ca sufera de autism ... vai de sufletul mamicii mai ales ca unii parinti mai si comenteaza

Gianina - mami de micsunica-balerina Andreea - 13 aprilie 2009
avem 1 anisor si-un pic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denisamada spune:

Citat:
citat din mesajul lui simplyana_m

DENISA, ce tare ai fost cu Adelake cu "stetoscopul la gat si burta inainte"

Io? Ea! Sa o vezi cum scoate burta inainte dupa ce-si atarna stetoscopul la gat! Ca te intrebi de unde atata burta la o manekina ca ea!
A-propos de manekina, eu i-am luat costum de baie, da'de fitze, ca tot nud o sa se afiseze! Daca ne prinde nasha cu costum de baie cred ca ne si bate.
Si a-propos de costum de baie... cautai si io... de incaput, ma incape... dar nu prea imi place ce se vede...

Denisa-Madalina fericita de Adela-Marisa ( 5 aprilie 2009 )

www.helpioana.com" target="_blank"> Povestea unei manute pierdute

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Anaan
E o caldura afara, de-mi vine sa-mi iau campii...de altfel, o sa mi-i si iau, ca la noapte plecam la mareeeeee! Ma streseaza putin ideea drumului, dar luam taurul de coarne!

As... vrea sa fiu... pe-o terasa la maaaareeeeee... asa m-a patruns o stare... caldura de-afara plus o bere ce-o baui... s-a facut asa un amalgam de mare... am mai vorbit si cu Cati (nasha) care a fost la mare (cu ea am baut berea ) si am programat niste we la maaaaaaaareeeeee.

A-propos, Florinela, am intrebat de Dinamo, cica e ok la ei. Voi cand plecati?

Mergi la inceput

Ia uitati voi ce ma preocupa pe mine la ora asta : Eu nu stiu poreclele tuturor ghioceilor! Si totusi, uitati cate sunt! Ia completati lista, va rog!
-Luana = Printesa Luana
-Dragos = Drg, Dragos_tea
-Alexandra = Zambarici
-Rares = Raru Tziparu'
-Ilinca = Pisilinca
-Luca = (pe-acasa) Brosc, Lucos, Ingeroi
-Cristian = Chishcutza, Dom'Injiner
-Maria = Caprioara, Mariuca
-Giulia = Gogoshica
-Anastasia = Madmoazela
-Andrei = Gulia
-Victor = Platinatu'
-Ina = Inamica
-Ian = Impecabilu'
-Izia = Dragoana, Pogonici
-Keutzu = Keutzu
-Alexandros = Vitamina
-Vladimir = Vladimirescu
-Darius = Berbec
-Silvia = Maimutzica
-Victor Andrei = Piton
-David = Mutzunel
-Isabella = Sirena, Zana
-Ioana = Dop-model
-Adela = Adelake, Cornuletz
-Damian = Bestioc
-Nicholas = Fluturash
-Petru = Petroi
-Andreea = Micsunica, Balerina
-Sarah = Saya
-David = Boss
-Briseis = Brisuca
-Eva = Dragamik
-Sophia = Sophiphi
-Katherina = Gazii mica
-Robert Adrian = BB3

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro
cica cuvantul vine din olandeza ...partea necercetatoarea a mintii mrele, cum il bagase (fara explicatii)in ac oala cu "bairamul"il trecea la turcestii...de asta fu socu mare si la mine sa-l gassesc la francezi asa bine instalat...da cum o fi ajuns la romani?

Si io credeam ca-i turcesc. Monn, spune repede, prin ce carare a intrat la noi cuvantul?

Noh... m-ati dat de pereti cu lista de medicamente... cred ca nici in garda nu am atatea.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui denisamada

Citat:
citat din mesajul lui andiaroro

Si io credeam ca-i turcesc. Monn, spune repede, prin ce carare a intrat la noi cuvantul?

Noh... m-ati dat de pereti cu lista de medicamente... cred ca nici in garda nu am atatea.

hahaha, pai de aia nici nu m-am legat de manecile tale, ca pe tine te-as puna la "relaxate", nu la "blindate", mai ales dupa cum te-au descris fetele dupa Sighisoara si fara stres !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anaan spune:

Si eu eram la categoria "relaxate", dar cum ne aflam in plina eruptie dentara si dupa experienta aia cu febra instalata foarte brusc, ma inscriu cu brio la categoria "blindate"

Ana, mama lui Andrei (14.03.2009)

Mergi la inceput