Calatorie fara parinti a unui copil (minor)
Raspunsuri - Pagina 2
![](images/user_woman.png)
Nicoleta spune:
Vom trece si prin Slovenia. Si nu mergem prin agentie, vom fi cazati la particulari.
----------------------------------------------------
Ai reusit? Continua! N-ai reusit? Continua!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
Mona40 spune:
Nicoleta uite aici topicul de la Probleme legislative
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=126682&whichpage=3
In plus ce pot sa-ti spun din exp mea e ca Taromul, nu ofera servicci "insotitor de bord"...
Asa ca ai grija sa cumperi bilet la o comp care are acest serv.
In aceste conditii fetita poate calatori neinsotita de un adult, reprezentant al familiei sau altcineva.
Are nevoie de urm acte:
declaratia la notar a ambilor parinti ca sunt deacord sa calatoreasca fetita ...prin ce state are esscala si cine o asteapta la aeroport ...adica tu...copie dupa pas tau...nume prenume...
Chiar daca "cetatenii de bine" de la pol de frontiera fac nazuri...punele legea in fata 248 parca...de cal a minorilor romani neinsotiti...
Oricum un lucru e sigur...minorii trebuie sa iasa insotiti de catre un adult ( fie el si reprezentant de bord)...
In afara granitelor romaniei...nu-i pasa nimanui...atata timp cat fetita are propriul pasaport..
La intoarcere...la fel...nu o intreaba nimeni nimic...
Sa nu dea imputernicirea parintilor( originala ) din mana la granita...
E greu...dar nu imposibil..
Concediu placut
doar copie
Nicoleta spune:
A, dar Slovenia cum este in UE, nu este cazul de control, nu?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/kariguld/kariguld.jpg)
kariguld spune:
am intrebat, nu-i trebuie decat la iesire din RO procura, in rest nimeni la nici o alta granita nu cere procura de la parinti. si nici nu-i vad utilitatea la procura romaneasca, la granita slovaca-kroata, ca aia stiu doar limba lor.
da, pe procura trebuie mentionat cine o asteapta la destinatie, datele tale.
Bazar general pe DC
VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA
![](bonjovi.gif)
M-am nascut pentru succes!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Letitia1/Letitia1.jpg)
Letitia1 spune:
Mona 40 said: In plus ce pot sa-ti spun din exp mea e ca Taromul, nu ofera servicci "insotitor de bord"...
De unde ai mai scos-o si pe asta? Copkilul meu zboara in fiecare an (citeodata si de 2 ori pe an) cu Taromul si cu insotitor de bord. Ne costa 100 de lire serviciul asta. Din contra, zborurile low cost nu ofera asta.
Eu stiam ca copiii romani care calatoresc cu pasaport romanesc nu au voie sa iasa din tara fara insotior (parinti sau cineva inputernicit de parinti, dar nu un insotitor de bord). Prostie romaneasca.
Mona40 spune:
Letitia draga asta am scos-o de la Tarom..care mi-a zis ca nu au acest serviciu...
Poate nu au acest serv pt Israel...nu stiu....
Oricum inseamna ca trebuie de intrebat spre destinatia respectiva...
Nicoleta spune:
Salut.
Sotul meu a intrebat la politia de frontiera din aeroport, i s-a spus ca poate calatori cu procura in care sa fie mentionat ca va avea insotitor de bord. Austrian Airlines au aceasta optiune. Maine incepem "dixtractia". Ei fac pasaportul, noi cumparam biletul si "arvunim" insotitorul de bord (platim serviciul)... Vor face probabil o procura si pentru Croatia, in en, fireste. Asa i s-a sugerat, sa nu aiba acolo probleme (ar fi stupid sa ne intoarcem de la granita cu Croatia fiindca nu ne lasa sa trecem cu ea...).
Ar mai fi ceva de stiut?
Va multumesc mult pentru info.
Nicoleta spune:
Salut.
SE POATE. Astazi am platit biletele (pe net), am vb la Austrian Airlines de insotitor de zbor... Se poate!! Spre sfarsitul lunii va veni la noi!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/mianda/mianda.jpg)
mianda spune:
Buna,
Vin si eu cu o intrebare:
Fetita mea, cetatean roman cu domiciliul in Romania, va pleca in Egipt,din Germania.Va fi insotita de o ruda, cetatean roman cu domiciliul in Germania.
In Germania o va duce sotul meu.Stiu ca, pentru a iesi din Romania, trebuie sa-i fac procura eu, ca mama,chiar daca este insotita de unul din parinti.Dar mai departe?
Nicoleta spune:
De partea cu procurile se va ocupa parintii mei. Astfel incat nu te pot ajuta cu info.