Antibiotice - penicilina

Antibiotice - penicilina | Autor: ellinia

Link direct la acest mesaj

Buna!
Cunoasteti denumirile comerciale pentru antibioticele a caror substanta activa este penicilina? Il suspectez pe Stefan ca ar fi alergic la penicilina. Ii dadeam de 2,3 zile Azitrox si a facut duminica o reactie alergica pe gat, multe bubite rosii mici, care il mananca. Ar putea fi ori de la antibiotic ori de la doua capsuni luate direct din gradina, nestropite, doar nespalate. Capsuni a mai mancat pana acum si nu a avut vreo reactie alergica. Inclin sa cred ca e de la antibiotic pentru ca a avut acum vreo doi ani un episod asemanator cand, dupa vreo trei feluri de antibiotic luate unul dupa altul (din pacate, nu mai tin minte de care erau) i-au aparut bubite rosii mici care il mancau, pe tot corpul, de m-am dus cu el in spital ca nu stiam ce are.
Mama mea este alergica la penicilina, am facut si eu o data Edem Quinqe (inca n-am aflat de la ce).
Asa ca m-ar interesa denumirile de la antibioticele pe baza de penicilina ca sa stiu sa ma feresc de ele. Si oare pot afla daca este intr-adevar alergic la penicilina?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Pozele_mele

BazarGeneral

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns natalia_nica spune:

Azitrox este azitromicina, care face parte din familia macrolidelor, diferita de cea a penicilinelor. Dar, copilul tau poate avea reactii alergice la macrolide si nu neaparat la peniciline...

Edit: dar nu lua e bun ce zic eu, ca nu's doctor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellinia spune:

Azitroxul nu e pe baza de eritromicina care e tot o penicilina?
Totusi, se poate afla la ce anume este alergic?
Stiu ca era inainte un procedeu foarte greoi si in final tot nu aflai la ce esti alergic. Oare s-a mai schimbat ceva?

Cristina si Stefan Costin (25.02.2005)

Pozele_mele

BazarGeneral

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ellinia

Azitroxul nu e pe baza de eritromicina care e tot o penicilina?

nu, azitrox contine azitromicina. azitromicina e macrolida, ca si eritromicina.
familia penicilinelor inseamna: ampicilina, amoxicilina, benzilpenicilina (penicilina G), penicilina V (fenoximetilpenicilina), procainpenicilina, benzilpenicilina, oxacilina, ticarcilina, piperacilina.
alergia la peniciline este diagnosticata de alergolog.

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ank999 spune:

Ospen e penicilina.
fetitei mele i-au facut test injectandu-i un pic sub piele pe manuta.
eu stiu ca eritromicina se da la cei care sunt alergici la penicilina, in cazul bolilor care necesita penicilina...

Anca cu Erica Elena Nicoleta (06.12.2006)www.flickr.com/photos/9330118@N03//" target="_blank">poze,

Mergi la inceput