ne gandim sa emigram

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Luna1 spune:

Mersi mult de confirmare Letitia, nu de alta dar zicea Xio ca am ceva cu ea. Si ca sa termin cu analiza pe text, scolile sunt sub finantare proprie, cam rar sa "primesti post de la stat" la o scoala atat timp cat nu statul decide pe cine angajeaza scoala respectiva, in plus eu inca n-am intalnit scoala cu psiholog propriu (sa fiu corectata daca sunt in alte zone, in zona Watford/North West London nu am gasit vreuna).

Nu am nimic cu nimeni numai ca nu vreau chiar sa creada cei care emigreaza aici ca vine "statul" cu flori la aeroport, iti da si job, si casa, etc.

Cum ziceam nu e imposibil insa pe picioare proprii, in primul rand cand emigrezi trebuie sa inveti sa nu te mai intrebi ce iti da tie statul. Aici nu exista gradinite de stat (primesti doar 12 ore saptamanal gratuit dupa varsta de 3 ani a copilului) nu iti da statul casa, nu iti creste statul copii, reusesti doar prin forte proprii.

Sincer cine vrea sa reuseasca trebuie sa uite ideea de "ce imi da statul".

Mamica de stelute Cosmin (30 iulie 2001) si Adelise (11 august 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gabidaniela spune:

Citat:
citat din mesajul lui micsunea

Eu cred ca mai bine faceti un apel umanitar ca sa va ajute lumea sa va luati casa si tineti copilul in tara lui.

Ma scuzati dar nu ma pot abtine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adelyna spune:

Xio mi-e imi esti tare draga dar de data asta si eu o sustin le Luna si trebuie sa te contrazic .
Doar cetatenii britanici obtin casa(si asta daca indeplinesc anumite conditii),cat de faptul ca vii fara sa stii limba engleza si o inveti in cateva cursuri apoi te angajezi ca psiholog...greu de crezut.

Natalia Ioana (13-08-2002)si Noemi Antonia(31-03-2007)
Noemi 2 ani

Mergi la inceput
Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Citat:
citat din mesajul lui Luna1

Xio eu cu asta ma ocup, lucrez cu consilui pe parte de benefits. In concluzie ar fi bine sa stii ca o persoana capabila sa munceasca, care are un loc de munca nu se califica pt benefits. Iar daca prietenii tai iau (si cum spuneai au serviciu)benefits si sunt self sufficent inseamna ca o fac oarecum ilegal asa ca daca ai timp poti sa-mi trimiti detaliile lor sa verificam, ca doar din taxele mele (si a celor care muncesc legal) iau unii beneficii abuziv.

Stai linistita , nu lucreaza ilegal.
Ea lucreaza la stat, dupa cum am mai spus , iar el lucra la un cazino.
Stiu ca locuintele se obtin greu pt. ca el de cand e acolo nu a primit una , dar acum dupa casatorie si alte probleme au primit.
limba engleza nu stia decat bajbait.daca poti invata germana in 2 luni la nivel conversational , nu cred ca e fantastic sa inveti engleza in 1-2 luni , mai ales cand traiesti in tara respectiva.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns LauraNicole spune:

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui XIO
Vara asta se implinec 2 ani jumate de cand e acolo , au primit apartament cu 2 camere dupa ce au depus cerere,au ales o zona ok pe motive bine intemeiate si sunt extrem de multumiti.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Xio iar vorbesti din "amintiri" si din ce ti-a zis tie o prietena a prietenei prietenului verisorului prietenei tale?

Cine le-a dat apartament? Si pe ce criterii? Si cum au ales ei zona?

Aici nu vine nimeni sa-ti bata la usa sa-ti dea apartament sau casa, doar in cazul in care te califici pentru benefits, ceea ce inseamna sa n-ai serviciu, sa ai vreo 3 copii in ingrijire sau persoane cu handicap, sunt niste criterii destul de grele de indeplinit.

Asta voiam sa scriu si eu !Mi-ai luat-o inainte,Luna !Cum naiba aia au primit app dupa ce au depus cererea cand eu sunt aici de 19 luni , inscrisa cu punctaj aproape maxim pe lista ,cu copil in grija !Si mai am si mici "pile" ,lol.Cand ne-am inscris noi erau 76 200 de persoane/familii inaintea noastra .Dupa 19 luni avem 17 000 de persoane/familii .Asa ma amuza parerea celor care cred tot ce vad pe la Jeremy Kyle show sau Oprah !

----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

PUTETI AJUTA CU O JUCARIE,O HAINUTA,UN BANUT AICI:
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=152788&whichpage=11

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tanti Zavaidoc spune:

Xio, imi esti tare simpatica pentru ca esti entuziasta. Te rog insa sa nu mai crezi tot ce spun prietenii plecati. Stiu oameni care declara ca lucreaza la birouri, de fapt doar fac curatenie la acele birouri. E o chestie tipic romaneasca sa te lauzi cat de bine ai ajuns in alta tara. Din pacate, UK nu e o tara unde sa poti ajunge rapid intr-un superpost de conducere si nici sa profesezi ce ai invatat in tara cu numai 1-2 luni de curs de engleza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns micsunea spune:

Daca ati ajuns pana aici cu cititul, uite ce mai vroiam de fapt sa spun: ca poate fi f greu.
Nu ca vreau sa ma credeti pe mine, dar cred ca sunt cazuri fericite asa cum sunt si cazuri nefericite : emigratul intr-o tara din UE (e adevarat ca UK-ul e mai speciala decat alte tari care-s pe continent) nu e garantat ca se finalizeaza cu succes, oricat de muncitor si binevoitor ai fi.
Ar trebui mai intai verificate chiar toate optiunile pe acasa.
Oricare ar fi decizia, va urez succes!

Mergi la inceput

[quote]citat din mesajul lui micsunea

Mi-e greu sa vad ce nu e adevarat din ce am spus. Poate ca nu m-am exprimat corect.

In primul rand romanii nu sunt doriti! Ata e sentimentul majoritar in vest, oare ma insel?
Daca cei din jur isi pot da seama ca sunteti romani (pt ca vorbiti cu voce tare sau pt ca aratati a straini sau cine stie de ce) vor exista mereu persoane care vor incerca sa va transmita ca ei nu va vor, adica cum spuneam, uneori doar priviri, alteori sa nu va mirati daca vine cineva si va injura in fata. Da, se intampla!

Draga mea,nicaieri nu umbla caini cu covrigi in coada dar sa fiu injurata ca sunt romanca nu mi s-a intamplat niciodata si nici parintilor mei care au venit cu ocazia casatoriei mele si nu stiau doua vorbe in engleza .Toata lumea i-a tratat politicos si corect .Depinde de TINE ce impresie faci pe unde te duci .

La scoala, copiii pot fi xenofobi. Depinde de regiune, de cati copii straini sunt la scoala respectiva, ce straini sunt pe acolo etc. Cunosc astfel de cazuri, cu toata parerea de rau, cred ca e bine sa stiti ca copilul poate sa fi la randul sau agresat (doar verbal in general) pt ca e strain.

Copilul meu este la scoala in Anglia si nu a fost DELOC tratata rau ba din contra,colegele de clasa si an au sprijinit-o iar profesorii o rasfata cat pot si e vorba de scoala in Londa .

In al treilea rand, nu prea e de munca, cu atat mai putin pt romani si cu atat mai putin legal.

Dupa ce m-am casatorit am obtinut Blue Card si lucrez legal de o saptamana de zile cu contract de munca legal semnat si toate documentele in regula .Hai sa nu exageram pentru ca depinde de norocul fiecareia/fiecaruia si cat e de capabil/a sa se adapteze noilor reguli ale tarii in care vine.

Cand vii cu diploma de facultate in buzunar e tare greu sa accepti orice si sa vezi ca risti sa ramai toata viata la munca de jos, ca deh, acum nu prea ce sa dea de lucru nici la diplomatii lor, darmite la imigranti! Plus ca munca de jos nu prea iti permite sa cumperi o casa.

Draga mea,eu am venit cu diploma in buzunar si cand am vazut ca o pot folosi ca hartie higienica m-am indreptat catre altceva si in timp ce lucrez intr-un bar ca manager assistant si in bucatarie (ca nu-mi cad gradele de pe umeri si nici coroana cu toate studiile mele universitare sau nu ) m-am inscris la colegiu si studiez psihologia .Si daca nu iti permiti sa cumperi o casa ,poti inchiria ca 75% din restul populatiei .

In al patrulea rand, aici muncesti de te rupi ca sa cumperi ceva modest. Preturile la locuinte au explodat n ultimii ani. Ca sa iti poti lua o locuinta trebuie sa ai acces la credit.

Ca si in Romania,de altfel.Deosebirea este ca in U.K. poti lua creditul pe o perioada mai mare de timp .Greutati sunt peste tot .

etc, cred ca si alte persoane ar putea contribui la lista asta "neagra"

Parerea mea personala e ca nu se merita daca nu ai deja o legatura cu tara in care vrei sa pleci. Nu vad ce anume ar putea avea un copil de emigrant in plus, fata de un copil ramas in tara lui. Mai ales ca criza economica e bine mersi instalata si in vest!

Sa-ti dau id-ul de messenger al fiicei mele care este atat de fericita aici cum n-a fost 12 ani in Romania?

Dar e clar ca sunt persoane care nu remarca cum isi schimba unii locul in autobuz cand observa ca vorbesti alta limba, sau dezgustul functionarului la care te duci sa depui nu stiu ce cerere ca strain si modul in care hamaie la tine de parca ai fi un criminal, refuzurile nenumarate de a-ti da de lucru pt ca ai un nume cu sonoritate straina, in timp ce idiotul satului de la ei isi gaseste de lucru in societatea lu' unchiu, etc.

Jur ca nici asta nu mi s-a intamplat niciodata!

daca va hotarati sa plecati, sa va ajute cel de sus sa dati de oameni de-ai nostri care sa va ajute si sa va sprijine atat moral, cat si material, altfel sansele de reusita, cred eu, sunt f reduse.

Eu nu am dat de "oameni de-ai nostri" ci am cautat pe google,dat telefoane si rezolvat singura pas cu pas tot ce a trebuit sa fac , sa-mi folosesc creierul si nu sa astept de la tanti Marghioala sa alerge pentru mine .

O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui XIO

Citat:

Xio eu cu asta ma ocup, lucrez cu consilui pe parte de benefits. In concluzie ar fi bine sa stii ca o persoana capabila sa munceasca, care are un loc de munca nu se califica pt benefits. Iar daca prietenii tai iau (si cum spuneai au serviciu)benefits si sunt self sufficent inseamna ca o fac oarecum ilegal asa ca daca ai timp poti sa-mi trimiti detaliile lor sa verificam, ca doar din taxele mele (si a celor care muncesc legal) iau unii beneficii abuziv.

Stai linistita , nu lucreaza ilegal.
Ea lucreaza la stat, dupa cum am mai spus , iar el lucra la un cazino.
Stiu ca locuintele se obtin greu pt. ca el de cand e acolo nu a primit una , dar acum dupa casatorie si alte probleme au primit.
limba engleza nu stia decat bajbait.daca poti invata germana in 2 luni la nivel conversational , nu cred ca e fantastic sa inveti engleza in 1-2 luni , mai ales cand traiesti in tara respectiva.

***Fur is for petting**

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Deorece in doi ani jumate nu aveau timp sa obtina nici ILR si nici cetatenie britanica,permite-mi sa ma indoiesc .Sotul meu ESTE CETATEAM BRITANIC .Deja sunt a 4a persoana care te contrazice si tu tot pe a ta o tii desi NOI LOCUIM IN U.K.

Mergi la inceput