tensiune mica
de ceva timp sistemul meu imunitar a luat-o razna complet, iau toate gripele, virusii si bacteriile - sunt obosita tot timpul, fost-am la medic, n-am rezolvat nimic ca mi-a dat niste magne b6 si mi-a recomandat odihna .
tensiunea luata la cabinet ok, 12 cu 7 sau invers (nu-s familiara cu termenii)- dar eu am teroare de doctori. we asta eram lesinata de groaza lumii, mi-a luat maica-mea tensiunea dimineata dupa cafea (nu e profesionista maica-mea, dar stie sa ia tensiunea ca tb sa i-o ia bunica-mii zilnic) si .... ta-ta-ram: 6 aia mica , 7,5 aia mare. duminica la fel, doar ca eram inainte de cafea.
azi dimineata eram pe aceleasi coordonate 5,9 mica si 8 marea.
pb e ca, daca ma duc la doctor, imi zice ca sunt trului, dat fiind ca la cabinet am tensiunea ok.
iar eu sunt lesinata de mor, beau 5 cafele doar ca sa functionez la serviciu, acasa ajung franta (dat fiind si side-effectu' cafelei), la 9 ma culc la 7 ma trezesc obosita.
Ce fac, unde ma duc, idei, solutii, ceva sfaturi?
c & andrei-ardei 14.11.2005 & cireshik anais 07.05.07
FEBRUARIE thing-a-day
Raspunsuri
natalia_nica spune:
Cam in aceeasi situatie sunt si eu. Tot asa, eram la maica-mea intr-o duminica si aveam o ameteala de zile mari. Si mi-a luat maica-mea tensiunea (ea e hipertensiva si si-a luat tensiometru din acela digital, pe care stie sa-l foloseasca), si surpriza: aveam 9 cu 5.3! Mi-a mai luat tensiunea si dupa vreo doua zile si tot pe acolo eram. Dimineata ma trezesc obosita, dureri de cap destul de dese... Urmeaza o vizita la dr de fam, dar cu timpul asta asa de scurt inca n-am ajuns... Idei de la fetele care se pricep?
Multa sanatate!
carmaw spune:
fetele cu tensiune mica
cita apa beti in timpul zilei?_aveti nevoie de hidratare si cafea buna dimineata
sanatate!
cm
corap spune:
carmaw , apreciez raspunsul dar la mine nu se aplica
de mai multa hidratare nu cred ca am nevoie - ca beau in jur de 3 l de apa si alte lichide pe langa cei 3 litri.
cafea beau degeaba in ultima vreme.
altceva, plizzzzzz
FEBRUARIE thing-a-day
CorinaDani spune:
cand ti-ai verificat ultima data glicemia ? n-ar fi rau sa te interesezi si despre posibilitatea efectuarii testului de toleranta la glucoza sau glicemia provocata, pentru a elimina suspiciunea existentei unui diabet...
dar analize hormonale pentru tiroida v-ati facut recent ? ar mai putea fi vorba si despre o lipsa de vitamine/minerale in organism...
depinde foarte mult si de afectiunile parintilor vostri, o parte dintre ele se pot mosteni...
informatii utile si in detaliu gasiti pe sfatul medicului, cu explicatii pe intelesul tuturor
Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )
"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)
irlandeza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui corap ........altceva, plizzzzzz |
Si eu am tensiunea mica, ca si tine corap. Dureri de cap( migrene), oboseala fizica si psihica, ameteli, lesinuri cateva, imunitate f. mica............mai multe, si din august anul trecut, merg la dr. in Ro. si Irlanda si am facut tot felul de analize, inclusiv tomograf si RMN. Si din toate , a reiesit ca am lipsa de fier, calciu, minerale in general.......si de aceea apar aceste simptome. Mi s-a recomandat 2-3 litri de lichid/24 ore, multa odihna, dar cu un copil de 1 an (anul trecut) nu puteam sa ma odihnesc prea mult, fara excitanti (cafea, alcool, fumat, mancaruri picante, iuti, usturoi/mujdei in general.......).
De 1 an iau tratament, inclusiv perfuzii cu calciu si fier, si intr-un final a trebuit sa renunt si la munca, fiind obositoare si stresanta si pt. ca tratamentu nu dadea roade din cauza oboselii si a stresului. La un moment dat, in spital am avut tensiunea 45/70, de s-au alarmat toti.
Acum, ma simt mult mai bine, mai odihnita si peste 2 sapt. merg la control, sa vedem daca mi-a crescut nivelul mineralelor. Tensiunea e tot mica, din cand in cand mai am dureri de cap, dar nu asa dureroase si lungi ca durata ca in trecut, intr-un cuvant sunt mult mai bine, nu cat as vrea, dar am inteles ca trebuie timp sa-mi revin, 1-2 ani, depinde de fiecare.
Eu zic sa mergi la un dr. hematolog bun, sa-ti faca un control si sa-ti dea sa faci anumite analize . Dar magne b6 nu prea rezolva situatia, trebuie ceva mult mai puternic. Si intradevar odihna fizica si psihica.
Multa sanatate.
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008
Bea_Special spune:
Aparatele medicilor/ asistentelor ( alea clasice cu garou ) masoara cel mai bine. Experinta proprie. La un 7/6 ar trebui sa fii lesinata deja. Eu am avut-o 7 /4 dupa o masuratoare a unui zepter ( astea te panicheaza mai rau dau erori ),eram dusa...caldura,vara,lipsa de vitamine,stress,oboseala.Nu l-am lasat pe al meu sa sune la 112. Mi-am revenit. Cu AC, apa. Si odihna. Multa!
nikole spune:
In primul rand, 5 cafele e....cum sa spun...dezastruos!
daca esti hipotensiva(f probabil sa fii si hipoglicemica), cafeaua are efect contrar celui dorit, scade si mai rau tensiunea, plus ca te dezhidrateaza.
Solutia ar fi sa bei apa suficienta, si sa te alimentezi, mese mici si dese, astfel nu ramai fara combustibil, si nu mai scade nici tensiunea.
Cand iesi afara, sa ai la tine o sticla cu apa, in care storci o lamaie si adaugi putina miere, te pune rapid pe picioare daca simti ca te ia cu lesin.
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
gabriela42 spune:
si eu am tensiunea mica!daca nu beau cafea dimineta nu pot functiona.este o stare cu care trebuie sa ne obisnuim in timp.eu am 7/5 rar creste spre seara.imi iau tensiunea fff rar,prefer sa nu ma stresez si sunt consolata cu problema mea.medicul spune sa stau linistita nu am carente de viamine sau altceva,doar tensiunea mica.mai am o problema de alimentatie,maninc mult,absolut orice legume fructe carnite,dar pregatite foarte curat(fara codimente chimice si fara sare total).starea de comfort apare dupa cafea si apa minerala cu lamiie sau daca nu am rapid devorez o ciocolata mare.din nefericire caldura de la ora prinzului imi creaza neplaceri cumplite si amin absolut orice misiune in aer liber.am incercat cu rosii sfecla rosie carne rosie si ajuta.vinul rosu cum se zice un pahar imi face rau parca imi scade in loc sa creasca.neplacuta tensiunea mare dar poate fi reglata cea mica nu are tratament si sincer va spun daca ma sperie ceva sau am o problema grava rapid trebuie sa ma asez altfel sigur cad din picioare.eh asta ma sperie cel mai tare.hai la cafelute
corap spune:
multam de sfaturi, cred ca niste analize mi-ar prinde bine (deesigur, tb sa gasesc o dimineata in care sa ma duc sa le fac ) - am target pana la sfarsitul lumii lunii.
tensiometrul era ok (metoda clasica), ca v-am pove ca lu bunica'mea tre sa-i ia tensiunea zilnic.
acum am trecut pe ceai verde (nu beau ceai decat cand sunt bolnava, dar am ajuns la concluzia ca sunt bolnava) - nu mai beau decat 2 cafele - parca ma simt mai bine, cred ca diseara imi fac curaj sa schimb hainele de iarna cu cele de vara prin sifoniere - sper sa nu cad la datorie.
FEBRUARIE thing-a-day
irlandeza spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabriela42 .....tensiunea ....... mica nu are tratament ....... |
Are tratament si tensiunea mica, dar din cate mi s-a explicat acest tratament are efecte adverse dezastruoase. Scapi de tensiune mica si te imbolnavesti de altceva mai grav. Si nici dr. nu dau acest tratament decat in gazurile f.f.f. grave. Si ei se feresc de acest tratament. Asta e valabil pt. Irlanda, in Ro. nu stiu daca exista.
Sanatate multa.
BAZAR GENERAL - hainute, jucarii
www.curcubeucuochialbastri.blogspot.com/" target="_blank">curcubeu cu ochi albastri - blog
Printesa noastra a crescut !!!03.IAN.2008