Fulgusorii de nov.dec 2009 (75*)
Raspunsuri - Pagina 5
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelix/lorelix.jpg)
lorelix spune:
Alina, eu i-am dat ieri pt prima data cirese, le-a acceptat, in cereale! ..din cate stiu eu au voie cirese , mai putin:capsune, kiwi,mure,zmeura..si poate mai sunt dar nu le mai stiu eu.
va urez...acum dau papa lui Daniel si dupa la
LORELIX de
Daniel-Matei
sa fie SANATOS!
Minunea mea: Daniel-Matei nascut pe 13 nov 2009
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lorelix/lorelix.jpg)
lorelix spune:
Oana, bine ai venit!
poate vb maine mai pe larg despre varsaturi-regurgitare, bine?merci pt raspuns..
ne revedem maine.bye..bye....ma solicita daniel sa-i dau papa si dupa
LORELIX de
Daniel-Matei
sa fie SANATOS!
Minunea mea: Daniel-Matei nascut pe 13 nov 2009
![](images/user_woman.png)
cryss_oana spune:
Buna seara fetele...cred ca sunt singurica pe aici
Despre regurgitare nu stiu ce sa spun ca al meu nici macar nu ragaie mereu
Am si eu o intrebare la voi ca sunteti mai documentate decat mine plus ca unele dintre voi aveti si experienta fiind la al 2-lea copil.Puiul meu cand il pun in picioare,nu calca cu toata talpa,sta pe varfuri,este normal,sau e cazul sa ma ingrijorez?Eu am citit ceva cum ca ar fi normal...acum sa spun si ce m-a pus pe ganduri,sau mai bine zis cine:soacra-mea,care a fost in vizita la noi si il vede pe puiu ca sta pe varfuri si ce credeti ca face?Ia sticla cu ulei de bebe si se apuca sa-l "traga" ea de-mi venea s-o dau afaraImi arata ca cica s-a intarit piciorul,eu ii zic ca ala e osul,ea nu ca s-a intarit si cica sa ma duc la ortoped cu el ca ii ramane picioarele scurte.Femeia asta ma inebuneste,pana sa inceapa sa vorbeasca,m-a stresat ca e copilul mut,acum cu picioarele
ma intreb ce urmeaza?Culmea e ca nu zice nimic de fata cu Marius,numai cand sunt singura cu ea pentru ca stie ca eu nu-i zic nimic de jena,dar nu mai suport.Ma scuzati ca m-am lungit atat,dar trebuia sa ma descarc
sunshine2009 spune:
'Seara si din partea noastra,
@ Lady: da masini din alea super, ca si a lu Cruella D'evil din 101 dalmatieni, sau a lui James Bond, filmele vechi... o nebunie ce mai...
Osanit sunt niste bilutele homeopatice, foarte mititele de ca. 1 mm poate, si din cele care se pot da pentru dintiosri mi-au zis si mie cunoscutii cum ca ar ajuta cel mai bine. Folosesc ceva, dar nici nu pot avea mari pretentii, sunt homeopatice... Gelurile pentru gingii cica sunt egale cu zero, iar cum juniorul nostru nu vrea suzeta decat rar, cateodata sa adoarma, nu pot sa-i dau suzetelele speciale pentru dinti.
@ Oana: auzi, da-o pe soacrata cu ulei de Bebe pe limba si trage-o bine de ea, sa vada ce fain e! Copilul tau e absolut perfect sanatos, e normal sa-si tina asa picioarele! Daca mai trage mult de ele poate reuseste chiar sa-i strice soldurile! N-ai cum sa-ti "strici" soneria cand vine ea? Vezi ca uleiul de ricin e purgativ .....
_
Don't feed the trolls!
cryss_oana spune:
Sunshine,multumesc pentru raspuns,asta a fost picatura care a umplut paharul,data viitoare o sa trec peste jena si peste tot si o sa ii spun cat mai diplomatic cu putinta ca imi cresc copilul cum cred eu ca e mai bine,iar dumneaei sa-si pastreze sfaturile pentru cine are nevoie de ele.Am tot evitat vizita saptamanala la ea,dar uite ca joi sau vineri m-am trezit cu ea
sunshine2009 spune:
@ Oana: e tare greu cu conflictul asta de generatii, si noi luptam cu el. Cel mai rau mi se pare ca ele (majoritatea fiind mamele sau mamele soacre) sunt chiar convinse ca au dreptate si e bine asa, si e musai sa asculti ca de, ele au crescut un copil cel putin mare... Una din cele mai mari prostii din mitologia populara romaneasca: leaga-i picioarele stranse unul de altul, ca sa aibe picioare frumoase mai tarziu! Greseala e foarte mare, pentru ca ii forteaza inutil soldurile la un bebelus, care au nevoie de timp ca sa formeze articulatia, concavitatea la sold frumos rotund peste osul piciorului...
Am vorbit cu o fizioterapeuta care mi-a spus ca cele mai mari probleme cu mersul, si implicit apoi si cu coloana, le au copii din cauza societatii in care traim, din cauza ca sunt fortati de prea mici sa aiba ceva pe picioruse, fie pantofiori, sosete, sandale...Trebuie cat mai mult posibil lasate picioarele goale, mai acuma la inceput cand invata sa mearga, pentru a-si capata stabilitate, echilibru, acest "simt" pentru mers. Suntem doar norocoase ca s-au nascut BB la sfarsitul anului, in felul asta sunt acuma vara suficienti de mari pentru a incepe sa exerseze mersul dar nu e este frig afara ca sa-i lasam desculti..
Nu au cum sa mearga inca "corect", cata vreme piciorusele lor sunt inca usor "cracanate", ca niste mici broscute..
Pentru linistea ta sufleteasca, roaga-l pe doctor sa se uite inca o data la piciorusele lui, spune-i ca asta te nelinistete si ai vrea sa sti cum este bine. Voua vi-a facut la U2 verificarea la solduri?
Iar acuma totusi o propunere decenta legata de soacra ta: incearca metoda "atacului" in sensul ca o lauzi ce de sfaturi bune ti-a dat, si ca te bucura sa vezi ca o intereseaza si ca te "ajuta", si cere-i cu intentie parerea legata de altceva, de exemplu de alimentatia lui bebe, daca de exemplu te deranjeaza ca se leaga de lucruri ce tin de fizicul lui. Si incearca cu taticul impreuna, sa stabiliti numai vizite cand este si el acasa, ca sa se "bucure" si el de vizita pe care o primiti, in felul asta poate scapi tu mai usor.
Iar cealalta metoda si mai buna, daca tot e pe acolo da-i ceva tot timpul de lucru ( nu cu BB!) ca de ex da-i un plasoi de haine de calcat: "mama draga, nu mai ajung si sotul meu are nevoie de ele" (merg si luate la pachet si aduse mai tarziu!), "mama draga, n-am mai ajuns sa spal perdelele de cand a venit copilul" sau roag-o sa-ti aduca un cratitoi din macarea ta preferata, asa care sa ajunga daca se poate pe vreo 4 zile...Sau trimite-o la plimbare cu copilul, daca tot e vremea asta frumoasa... "binevoitorii" se cam satura repede de vizite din astea cand sunt tot timpul pusi la treaba, iar daca nu, macar te alegi si cu altceva...
_
Don't feed the trolls!
cryss_oana spune:
I-a facut si era totul ok.Cat despre legat,am fost sfatuita sa-l infas,ca vezi Doamne,doarme copilul mai bine(desi al meu n-a avut probleme cu somnul),cum ai spus si tu,ii face picioarele drepte,etc.Sfatul cu alimentatia lui bebe nu merge pentru ca ar fi vrut sa-i dau mancare de adulti de la 3 luni,cica sa nu fie mofturos mai tarziu.S-o las singura cu copilul,iar n-am curaj,poate sunt paranoica,nu stiu,dar parca ceva imi spune sa nu-l las cu ea.Ideea cu ajutatul in casa ar fi perfecta,dar parca mi-e rusine,desi sunt convinsa ca ar avea efect.Pai Marius i-a spus de multe ori ca nu avem nevoie de sfaturile ei,tocmai de aceea nu mai zice nimic de fata cu el,eu incercam de fiecare data sa-i explic ca nu e chiar asa cum zice ea,stie foarte bine ca nu sunt deacord cu sfaturile ei,dar tot mi le ofera.Si inca ceva,mai are o nora si un ginere(eu sunt mezina) si se lauda peste tot ce soacra buna este ea
tiusca spune:
Buna dimineata gagici!
Cu ochii carpiti de somn,incerc sa va scriu si eu ceva.Bebe e f.marait.Aseara a dormit prost.ieri a mancat mai prost ca niciodata....cred ca trebuie sa iasa al doilea dinte.
Sunshine-m-ai facut sa rad cu trasul de limba la soacra.
Oana-dar tu cum ai ajuns sa traiesti cu soacra si in Austria?Ati emigrat toti?Scuze ca sunt curioasa.Eu am avantajul ca toata familia mea e in prvincie si oricum cred ca soacra ar fi fost ok,ca este femeie buna.Mai rau e cu socrul,care la Matei a avut un of tare mare:de ce nu poarta caciulita?La Razvanel m-a lasat in pace.In schimb mama are idei invechite si f.des ma cert cu ea pe tema asta(adica des,cand ma duc in province).Cel mai rau m-a durut cand mi-a spus sa-l pup in somn pe Matei(atunci nu era Razvanel)ca sa nu se rasfete.Probabil ca si ea tot in somn ma pupa,de nu-mi aduc aminte.Erau alte vremuri,servici non-stop,multi copii(noi suntem 4)asa ca am iertat-o.Doar o mama am...
Lorelix-nu stiu sa-ti spun despre regurgitare.Noi am patit-o cand eram mici,dar s-a reglat dupa ce am bagat mancarica.De fapt,rar am vazut ca i se mai intampla,dar cand face efort sau este agitat.
Laura-imi vine sa o fug de acasa cand e ora mesei,jur.Ma bazez si eu pe laptele din tatica,ca pe ce mananca zic pas.Si da,e foarte cald aici.Sunt 3 de grade dar se simte mai mult.Si o sa fie si ami rau.Dar eu in curand fug in provincie si apoi la mare.2 luni nu mai calc in Buc.
My_lady-la cat mananca el nici nu ma stresez cu marea.Hotelul unde stau are bucatarie cu de toate,poti sa-i gatesti,sa-i incalzesti mancarea.In fiecare an merg la acelasi hotel.
Fug ca s-a trezit.Scuzati eventualele greseli.Nu mai revizuiesc mesajul.
Va pup si va doresc o zi buna
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/My_Lady0091/My_Lady0091.jpg)
My_Lady0091 spune:
'neatza cuconitze...
tiusca...unde anume..daca poti sa imi spui??as merge si eu cu pitica la mare...si daca zici ca are bucatarie ar fi super....
cryss..da' soacra-ta e clar plecata de acasa...cum sa il traga cu ulei....ea in felul ei stie ceva(masaj cu ulei pentru bebe sa i se intinda ligamentele...caci el nu face miscare...si sa nu aiba dureri..si frecatul cu ulei pe piept.ca i se ridica oasele de la plans) dar ce stie nu are nici cea mai mica legatura cu mersul.toti bebeii calca asa, una ca ei nu stiu cum se merge...doi ca nu au un control bine stabilit asupra picioarelor...of, rau asa.si eu am soacra...dar macar a mea se documenta din reviste, de la colege de pe la serviciu...nu venea asa tam-nesam sa imi toarne prostii...sau mai rau sa le puna si in practica..eu cred ca ar trebui sa discuti cu sotzul tau despre asta.el ar fi in masura sa o potoleasca
sunshine...ai fost tare.cu uleiul si trasul de limba...o si vad pe cryss.tragand ca in desene animate
restul "moatzelor" unde sunt?
trec la urari, poezea..si mai intru diseara..azi e sotzul liber si tre sa il exploatez la maxim pe toate planurile
Blackmoon Lady&lipishtocul
![](copilas.gif)
Citat: |
" Daca vrei sa indrumi pe cineva incepi cu invataturile si sfarsesti cu pildele.."-L.A.Seneca |