Apocalypto,Mel Gibson
Raspunsuri - Pagina 6
capcaunul spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Eu pe piedestal Il pun pe Creator, nicidecum creata, sau vreo cale de a crea. |
Si Michelangelo este un creator. Este drept, operele sale sunt perfecte, spre deosebire de ... (iar o sa ma bodoganesti )
mamabear spune:
citat din mesajul lui conchita pai daca nici Michelangelo nu s-a mantuit, apai lumea asta merita doar manele si telenovele, macar asa nu se mai nasc confuzii intre transcendenta si imanenta. nimic |
Iarta-ma, dar nu ma pot abtine. Conform caror aspecte teologice studiate de tine, Dumnezeu e obligat sa-l primeasca in Imparatia Cerurilor pe Michelangelo? Arta in sine nu mantuieste, faptele omului sunt cele care-l inalta sau il coboara. Poti sa vezi darul lui Dumnezeu in anumite parti din arta, poti constientiza prezenta lui; un artist poate sa se apropie de Dumnezeu valorificandu-si talentul cu care e inzestrat, dar daca nu are credinta, daca acest lucru nu se vede si in viata si faptele lui , degeaba a creat el nu-stiu-ce opera de arta, asta nu-l duce in rai, in mod sigur.
Acesta este punctul de vedere al ortodoxiei (si, citind-o pe Crinuta, vad ca e si al catolicilor), la restul religiilor nu stiu cum e. Iti spun sigur ca asa e dpdv ortodox autentic, pt ca eu chiar am citit si m-am documentat. O anumita parte din arta (doar o parte), te poate inalta catre Dumnezeu, dar nu ea te mantuieste si in nici un caz nu e conditie de mantuire.
Te rog sa ma ierti, tu ai parerile tale, dar nu le pune pe seama ortodoxiei.
crinuta spune:
Michelangelo, ca orice alt artist a primit un dar, iar creatiile sale nu sunt meritul lui si nu vor fi niciodata.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
crinuta spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui mamabear
Iarta-ma, dar nu ma pot abtine. Conform caror aspecte teologice studiate de tine, Dumnezeu e obligat sa-l primeasca in Imparatia Cerurilor pe Michelangelo? Arta in sine nu mantuieste, faptele omului sunt cele care-l inalta sau il coboara. Poti sa vezi darul lui Dumnezeu in anumite parti din arta, poti constientiza prezenta lui; un artist poate sa se apropie de Dumnezeu valorificandu-si talentul cu care e inzestrat, dar daca nu are credinta, daca acest lucru nu se vede si in viata si faptele lui , degeaba a creat el nu-stiu-ce opera de arta, asta nu-l duce in rai, in mod sigur. Acesta este punctul de vedere al ortodoxiei (si, citind-o pe Crinuta, vad ca e si al catolicilor), la restul religiilor nu stiu cum e. Iti spun sigur ca asa e dpdv ortodox autentic, pt ca eu chiar am citit si m-am documentat. O anumita parte din arta (doar o parte), te poate inalta catre Dumnezeu, dar nu ea te mantuieste si in nici un caz nu e conditie de mantuire. Te rog sa ma ierti, tu ai parerile tale, dar nu le pune pe seama ortodoxiei. |
Perfect spus.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
capcaunul spune:
citat din mesajul lui crinuta Michelangelo, ca orice alt artist a primit un dar, iar creatiile sale nu sunt meritul lui si nu vor fi niciodata. |
Stii si tu ca degeaba are omul talent daca nu si-l slefuieste continuu.
Michelangelo s-a mantuit prin munca continua care l-a dus spre perfectiunea artistica. Pentru ca s-a daruit oamenilor prin operele sale.
Ori mantuirea in asta consta: in a te darui intru-totul oamenilor. Unii se daruiesc sacrificandu-si viata la propriu, altii se daruiesc "sacrificandu"-si timpul, talentul, mintea.
conchita spune:
citat din mesajul lui mamabear
Iarta-ma, dar nu ma pot abtine. Conform caror aspecte teologice studiate de tine, Dumnezeu e obligat sa-l primeasca in Imparatia Cerurilor pe Michelangelo? Arta in sine nu mantuieste, faptele omului sunt cele care-l inalta sau il coboara. |
nu vad ce e amuzant. faptul ca Michelangelo l-a iubit intr-atat pe Dumnezeu incat i-a dedicat toate creatiile, a petrecut noptile sa studieze cadavre umane, aka creatia divina, si a ars in arta sa ca nimeni altul, in adoratie, faptul ca tu vii si razi si strambi din nas si judeci credinta unui artist e chiar hilar, nu artistul e hilar. nu-l oblig eu pe Dumnezeu sa se indure de michelangelo, sunt convinsa ca a facut-o deja.
arta e fapta.
io nu le am cu aspectele teologice, caci Dumnezeu e in inima. si cine crede contrariul, ala chiar e ratacit rau pe cale.
conchita spune:
citat din mesajul lui capcaunul
Stii si tu ca degeaba are omul talent daca nu si-l slefuieste continuu. Michelangelo s-a mantuit prin munca continua care l-a dus spre perfectiunea artistica. Pentru ca s-a daruit oamenilor prin operele sale. Ori mantuirea in asta consta: in a te darui intru-totul oamenilor. Unii se daruiesc sacrificandu-si viata la propriu, altii se daruiesc "sacrificandu"-si timpul, talentul, mintea. |
perfect spus. si asta e si punctul de vedere ortodox, in esenta.
columbiana spune:
eu nu sunt mare cunoscatoare, doar ascult si prind uneori la secole cite un concert live , dar Requiemul lui Mozart de exemplu nu trezeste in mine decit credinta; si creatia aceste muzici ce poate fi decit un Imn si o Ruga spre Cel de Sus:
Sanctus, Sanctus, Sanctus, Holy, holy, holy,
Dominus Deus Sabaoth! Lord God of Sabaoth
Pleni sunt coeli et terra gloria tua. Heaven and earth are full of Thy glory.
Osanna in excelsis. Hosanna in the highest.
pe de alta parte BOR l-a sfintit pe Stefan cel Mare;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
patou spune:
"Sateai în Eden, gradina lui Dumnezeu, si erai acoperit cu tot felul de pietre scumpe: cu sardonic, cu topaz, cu diamant, cu hrisolit, cu onix, cu iaspis, cu safir, cu rubin, cu smarald, si cu aur; timpanele si flautele erau în slujba ta, pregatite pentru ziua când ai fost facut.
Erai un heruvim ocrotitor, cu aripile întinse; te pusesem pe muntele cel sfânt al lui Dumnezeu, si umblai prin mijlocul pietrelor scânteietoare.
Ai fost fara prihana în caile tale, din ziua, când ai fost facut, pana în ziua când s-a gasit nelegiuirea în tine.
Prin marimea negotului tau te-ai umplut de silnicie, si ai pacatuit de aceea te-am aruncat de pe muntele lui Dumnezeu, si te nimicesc, heruvim ocrotitor, din mijlocul pietrelor scânteietoare.
Ti s-a îngâmfat inima din pricina frumusetii tale, ti-ai stricat intelepciunea cu stralucirea ta. De aceea, te arunc la pamânt, te dau priveliste imparatilor." Ezechiel 28:13
Eu zic ca nu e la întamplare ca Satam poate atat de usor sa seduca umanitatea prin intermediul a tot ceea ce e artistic, conform versetului de mai sus. Evident e parerea mea si nu vreau sa afirm ca nu exista exceptii, ci doar ca eu ( si asta doar de cand am devenit crestina) am tendinta sa analizez putin viata artistilor (adica nu as mai asculta muzica, oricat de frumoasa ar fi daca cel care canta e homosexual, de ex.) O sa spuneti ca-s exagerata, probabil ca asa este dar daca fac altfel nu mai mai simt confortabil, am sentimentul ca pacatuiesc.
Si, evident sunt de acord cu Crinuta, "Michelangelo, ca orice alt artist a primit un dar, iar creatiile sale nu sunt meritul lui si nu vor fi niciodata."
conchita spune:
citat din mesajul lui patou Si, evident sunt de acord cu Crinuta, "Michelangelo, ca orice alt artist a primit un dar, iar creatiile sale nu sunt meritul lui si nu vor fi niciodata." |
inseamna ca voi n-ati aflat inca de liberul arbitru - dumnezeu iti da, dar nu-ti baga si-n gura. cu alte cuvinte, michelangelo e merituos prin aceea ca a fructificat darul primit, oferindu-l mai departe semenilor.
eu sunt in soc ce pareri puteti avea despre cea mai inalta forma de expresie a spiritului uman. discutia mi se pare SF, deja incep sa ma sperii.