3 probleme la alaptat

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Codruta84 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ioana_Pos

Dragi parinti,

Sa va traiasca bebeii si copilashii!

Avem o bebitza de 2 saptamani si am intampinat recent 3 probleme la alaptat (tzitzi).

1. Mananca cu maaare pofta, apoi se opreste brusc, si pana sa apuc sa o ridic pe umar sa ragaie da un jet de lapte afara. Uneori doar se manjeste la botic, alteori jetul este destul de consistent. Nici nu stiu ce sa mai fac. De obicei face pauza 1-2 minute si vrea tzitzi iarasi. La recomandarea medicului, o alaptez la cerere (mi se pare si mai logic sa ii dau cand/ cat cere) asa ca ii dau iarasi si situatia se repeta. Mentionez ca o tin cu caputzul mai sus decat restul corpului. In primele zile nu facea asa - situata asta a aparut de 4-5 zile.

2. Tot legat de mancarea cu pofta, uneori o apuca tusea cand manaca si se ineaca. Ati patit asa ceva? Este posibil sa nu respire bine pe nas? Nu pare fornaita...

3. In timpul zilei, cam de la 8 dimipana la 5 cand iesim afara ar manca la fiecare 10 minute, pentru ca suge de 2-3 ori si apoi adoarme . Noaptea nu se intampla asa. Noaptea doarme si cate 2,5-3 ore legat. Nu stiu ce sa fac si cum sa o tin treaza. Am incercat sa facem zgomote puternice, sa o tin de nasuc, a o ciupesc un pic de obrajor: se trezeste, mai ia 2-3 picaturi si adoarme la loc. E foarte frustrant si incep sa ma usure sanii de la molfait incontinuu. Am recurs si la varianta sa ma mulg si sa ii dau cu bibe, dar tot putin bea. Si acest lucru se intampla de 4-5 zile, pana acum peste zi o alaptam cam la 1.5-2 ore.

Va rog mult, daca aveti idei si sfaturi sa mi le impartasiti. O sa raspund mai greu ca ma tine bebe legata de ea

Ioana, mami de Patricia

Sa va traiasca puiutii, sa fie sanatosi si norocosi!

Ioana sfatul meu este sa adresezi aceasta intrebare fetelor de pe www.laptematern.ro pe acest site iti pot raspunde consilieri in alaptare si pensoane specializate in alaptare si probleme in alaptare.

Scriele fetelor de acolo inainte sa mergi la vre-un pediatru care eventual sa te sfatuiasca sa nu mai alaptezo, din pacate sunt multi in ziua de azi.
Da-mi daca vrei pe PM (mesaj privat) cu numarul tau de telefon si o rog pe una dintre fetele, consilieri in alpatare sa te sune si sa vb direct cu una dintre ele ca sa-ti clarifice problemele.

O zi cat mai buna

Codruta cu de 27+

Mergi la inceput