Fetele IB

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns myria spune:

Gabriela ai dreptate, daca stau sa ma gandesc nu am dus pana acum pt Sanziana. Inca un amanunt, trebuie dus din jetul "de mijloc", dar asta nici eu nu am reusit-o asa bine, d'apoi copilasii asa mici...

Picii mei mari au facut varicela.. e posibil si Ecaterina, nu imi dau seama inca. Are niste bubite mai suspecte si astept pana maine sa vad cum evolueaza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ML spune:

Incerc sa leg cateva randuri, sa vedem ce iese...
Gabriela, Diana, Oti, unde construiti casutele? Ati scris ceva despre Caciulati, Moara Vlasiei, acolo sunteti? Mi-ar face placere sa vad si cateva poze cu casute gata sau de inchiriat (idem Irinuca cand va fi sa fie). Fie sa va mutati cat mai repede in ele.
Gabriela, Ileana, Cami, Myria , (asa, mai cu intarziere, nu am stiut... amuzant este ca si pe fetita mea o cheama la fel, o litera doar difera ) felicitari pt. bebelasi (deja acasa sau care inca asteapta in burtici)! Aurelia, voi cum sunteti? Ileana, v-ati intors de la Bran, hai, povesti, povesti cu oite ai?
Oti, la multi ani fetitei, (tot) Irina, imi pare bine sa te regasesc... dar unde este Martina ?

Sanatate tuturor celor bolnaviori, mici sau mari. Cum sunt fetitele Oti, Myria?

Irinuca, daca mai dai pe aici si nu se supara maicutele, le poti intreba cum e treaba cu serbetul? Trebuie sa aveti o vacanta de vis, sa ne arati poze la intoarcere (am pierdut linkul cu fotografiile tale).

Eu am avut azi o zi mare . Gasii la marginea padurii o urzica si m-am piscat cu entuziasm numai sa fiu sigura ca asta este (cresc si alte plante asemanatoare ca frunze, le lipsesc perisorii insa). In primavara am plantat niste seminte si pe minusculele de frunzulite, recent, mi le-au mancat cateii sau alte animale neidentificate de pe camp, asa ca am avut motiv de bucurie in dupa amiaza asta. Si mie mi-a iesit bususiocul (tot din seminte puse in casa), dar la coacaze inca visez (Oti, incerci sa pui catina?).
Nu m-am putut urni sa scriu mai multe pt. ca am fost plecati in vacanta, la rude la "mare" (copiii au pescuit si prins pt. prima data in viata niste pesti destul de marisori (pe unul l-am mancat, celorlalti le-au dat drumul -printre care si un rechin mititel cap de ciocan, f. instructiv pt. copii... unde mai pui ca baiatul s-a dus fara stirea noastra la cel care astepta sa fie pus pe gratar -era in racitor, nu mort pe deplin- si i-a bagat degetul in gura printre dintii ca fierastraul, dupa care ne-a marturisit entuziasmat isprava), apoi am avut musafiri (din copilarie nu m-am mai simtit atat de bine, mi-am revazut matusa si-am stat la povesti despre bunici si strabunici, de fapt am notat cate si mai cate intr-un jurnal iar fata era numai ochi si urechi la intamplari ce niciodata nu vor fi aici, pe pamant american... nah, de asta mi-e drag Kusturica cu tiganii lui . In schimb am aflat in Florida ca sotul unei educatoare cu care am lucrat la scoala in urma cu cativa ani, s-a impuscat. Si acum mi se face pielea ca de gaina, l-am intalnit, am inteles ca din cauza afacerilor si situatiei economice de acum...).
Ieri am fost la o petrecere la o romanca maritata cu un american, ea maramuresanca din Botiza, f. placuta si inimoasa, am intalnit-o la biserica. Cel mai mult m-a impresionat in casa... razboiul de tesut, i-l daduse cineva aici si chiar il folosea. Am dat si peste alti cativa romani si un cuplu (americani), ea vorbea de minune romana, toti se cunosteau de la Corpul Pacii, din Romania .
Dar ma opresc (vad ca pana la urma a iesit un mesaj urias, nu cum imi inchipuiam), este 12 noaptea, pana si artificiomanii s-au dus la culcare, asa ca am sa le urmez exemplul.

La tzara americana (poze)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Macrina spune:

ML, esti delicioasa (te urmaresc peste tat )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilia.anya spune:

'Neatza,
Multumesc mult pt raspunsuri .
Azi dimineata am reusit ,in sfarsit sa-i recoltez niste pipi.Dupa multe povestioare ,maimutareli,"lugu-lugu" nimic,pt ea era doar.Apoi i-am zis intro doara "daca esti cuminte si cooperanta si m-ajuti sa duc pipi la doctor iti dau cicolata",iar ea "da,sigur" si s-a asezat pe pozitie sa-i pun punguta.Mi-am zis uau,ce treaba!Si eu care-mi faceam procese de constiinta ca traumatizez copilul cu tot felul recipiente pe la "dansa".Deci cam asa sta treaba cu fii-mea

Deci i-am recoltat intr-o punguta,dupa care am facut transferul in cutiuta.Nici pomeneala ,Gabriela ,sa o mai spal inainte cu apa si sapun,caci ar fi facut pe ea instantaneu.
Si eu stiam ca nu se recolteaza din primul jet,dar na...
Sa vedem ce-o sa iasa.
Aaaa,binenteles ca in drum spre gradi ne-am oprit la un kiosc sa cumpar cioco,sa nu pic de kko.

ML,multumim pt urari.Anya e bine,vesela.Isi alege cu grija hainele cu care se imbraca.Normal ca cele alese de mine sunt respinseIi place tare mult aici la gradinita asta.Stau toata ziua afara,numai cand dorm si ploua stau inauntru(am dat-o la program lung ).Da ,chiar si manaca afara.Fac excursii multe,dar eu pe ea inca nu am lasat-o,e inca prea mica.Intr-o luna(de cand e aici) s-a plecat cu gradi la munte,la mare,pe Dunare.Ceea ce mie imi place.
Poate ca ei ii mai place aici si din cauza unui baietel al carui nume il poarta pe buze tot timpul...

ML,noi nu ne facem casa in zona Moara Vlasiei, ci spre Pitesti-la km 23 se fac 7 sau 8 km la dreapta.Am gasit un loc aici care ne-a magnetizat,langa o padure si un lac.Noi mai avem mult de facut la casa,iar pana ne vom muta aici cred ca va mai trece un an.

Cu catina m-am razgandit,adica la nivel de afacere.O sa punem doar ca gard viu intre padure si livada(mini).Cunostinta noastra din Nasaud ne-a zis ca nu i-a mers deloc,ba nici nu si-a scos banii pe investitie si mai este si dator.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ileana_a spune:

ML, ma bucur ca ti-ai amintit de oita noastra de anul trecut, dar acum n-am stat decat 3 zile la Bran... a plouat tot timpul, a fost frig si m-am intors. Bine, m-am intors nu de ploaie neaparat, ci pt ca sunt deja in luna a 8-a, ma descurc greu cu copiii acolo, casa e mare, nu pot sa urc si sa cobor scari in ritmul care le trebuie lor...

Saptamana asta sunt fara copii, ma chinui sa aplic pt o finantare (acum m-am gasit si eu sa-mi deschid propria afacere ).

Saptamana viitoare ma duc la mare cu trupa, sa vedem cum supravietuiesc.

Myria, ce mai faceti cu bubitele? Si Damian a facut varicela cand era la gradi, dar i-a trecut usor. La voi cum a fost?

Ml, ai dreptate, lipseste Martina, dar nu stiu de ce, cred ca Irinuca a anunta-o sigur de noul loc de intalnire. Sigur o sa apara

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Hello,

noi azi suntem consemnati la domiciliu, Alex a facut stomatita. Macar e cooperant la glicerina cu nistatin, s-a prins ca nu il mai doare dupa si m-a pus sa deschis toate geamurile, ca sa plece mai repede bacteriutele de pe limba lui

Despre casa - chiar azi am mai vorbit cu proprietarul si casa ar avea o problema cu pozitionarea (dupa cum am banuit de la inceput), s-a constuit inainte sa se faca drumul de servitute, iar drumul cel putin pe cadastru e lipit de... spatele casei adica deschid usa de la living sa ies in curte si dau in strada. A ramas sa mergem pana la primarie sa vedem planul de urbanism la fata locului si cam ce zice urbanistul de situatia asta... daca drumul se va asfalta dupa cadastru sau (cum e la fata locului) ocoleste casa cu vreo 2 metri, macar sa nu intre asfaltul in casa. Oricum, e cam stupid, ar trebui sa scoatem usa pe alt perete ca sa dam totusi in curte... ceea ce inseamna verificat structura, spart, praf, lucrari, bani etc iar in situatia asta sotul vrea sa negociem si mai mult pretul. Vedem ce iese; daca n=o fi sa fie asta, o fi alta...

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns otilia.anya spune:

Buna,

Zenobia sa aveti parte de zile frumoase la mare si sa va bucurati din plin!
Te admir mult,dar nu te urmaresc

Alex, sanatate multa si ai grija sa alungi toti microbii,unul sa nu mai ramana
Diana, bafta multa.Eu una as fugi de case cu probleme.Sa mai am si drum pe langa casa,sa-mi vajaie masinile,carutele zi/noapte.Nu stiu ce sa zic,daca e pret bun poate merita.

Hm,eu vorbesc de drum pe langa casa.S-au apucat astia de la noi prin sat sa toarne asfalt pe un drum care trece acum chiar prin fata casei noastre.Vecinii de prin prejurimi erau tare fericiti "ati venit cu noroc aici la noi".Numai noi eram bosumflati.Pe deasupra mai trag si gaze.E o nebunie acum in zona.
Cautam si noi un loc mai retras si na...da civilizatia peste noi cu buldozerul.

Pana una alta eu sunt fericita ca zilele trecute am mancat zmeura de la mine din gradina.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vivela spune:

Salutare

Diana, nasoala faza cu casa. poate ca acum nu v-ar incomoda, dar cine stie, poate se muta si proprietatul drumului de servitute, cu siguranta nu v-ar face placere sa vedeti trecere pe acolo. si n-am inteles prea bine, cine e beneficiarul servitutii? e drum public, e servitute pentru un teren alaturat?
eu as mai cauta un pic si in alta parte. daca ajungeti la primarie, puteti sa intrebati acolo daca mai stiu case de vanzare, ca de regula se stie tot ce se misca in comuna. poate aveti si alte oferte bune.

pupici lui Alex, nu stiam ca in caz de stomatita tb sa stai acasa. eu am avut de cateva ori, e neplacuta rau, insa nu m-am izolat niciodata.

oti, mmmmmm, zmeuraa...as manca o galeata intreaga fara sa ma satur vreodata. si cred ca cea din curtea ta e naturala 100%, deci sigur e buna rau!
ma bucur ca Anyei ii place la gradinita si ca in sfarsit ati gasit ceva pe placul vostru .

ileana, distractie placuta la mare, si putere sa faci fata trupei. sigur o sa va simtiti bine , abia astept sa prindem si noi momentul sa evadam macar un we la mare.

ML, noi ne facem casuta in Caciulati (com. Moara Vlasiei), dar poze inca n-am cum sa pun, ca e la stadiul de fundatie inca . poate peste vreo saptamana-doua o sa fie la rosu primul corp de casa, dar asta depinde mult de vreme, de cat de repede se misca muncitorii...
sambata am fost si am facut un gratar pe mosie , ne-au asaltat tantarii, niste tantari nesimtiti care piscau si prin haine. pierdusem din vedere problema asta, ups...si am vazut cand se inserase binisor si 3 bufnite mari, isi faceau rondul dupa hrana probabil. ma gandeau ca o sa ni-l ia pe Pluto (avem un catel pripasit acolo, e vai de capul lui de slab ce e...acum ne-am pus sa-l ingrasam daca tot ne-a ales pe noi. bineinteles, numele i l-a ales david , doar ca el lui pluto ii zice "futo" ).

_

Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns myria spune:

Salutare si de la noi!

Ne chinuim cu bubitele, M. si-a cam rupt din ele, noroc ca nu are exagerat de multe pe fata.. De pe spate si le-a "rezolvat" pe toate. S. e mai haiduca, are spatele si pieptul plin, si sunt 99% intacte. De Ecaterina tot nu stiu sigur, are niste bubulici mici si suspecte, dar nu foarte clare pt a pune diagnostic. Totusi sunt sanse foarte mari sa fie o manifestare mai discreta a bolii, tinand cont de intreg contextul. Eu nu am mai iesit de 2 sapt jumate din casa dar ce conteaza ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana_jors spune:

Gabriela, eu l-am tinut acasa ca n-am avut ce face, programul medicului e mai scurt decat al meu la serviciu, si cand trebuie sa il duc pe Alex la medic ziua mi-e ratata la munca. Si nici n-am rezolvat nimic. Azi il duc la Budimex, eu inca am senzatia ca nu e diagnosticul bun...

Despre casa - de asta vrem sa mergem la primarie, sa vedem exact situatia. Pentru ca la fata locului e altfel decat pe hartie. Cat despre drum pe langa casa - toate casele au un drum pe langa ele, ca sa poti intra in curte. E vorba de ACEL drum (in cadastru apare ca DS - nu inseamna drum de servitute?). N-ai cum sa nu ai drum pe langa casa si nu, clar nu trec toata ziua masini si carute pe acolo, sunt doar vreo 4 case deservite de bucata aceea de drum... oricum, tot la primarie lamurim exact situatia.
Daca nu plecam increzatori de la primarie, cautam alta. Din pacate la banii pe care suntem dispusi sa ii dam nu gasim mare lucru la nivel LOCUIBIL (gasim o gramada la rosu, dar nu vrem sa investim... e povestea mai lunga). Eh, vedem ce o fi.

Diana de Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)

Mergi la inceput