Fetele IB
Raspunsuri - Pagina 16
![](images/user_woman.png)
triosdm spune:
Astazi am stat pe malul lacului din ParculCarol si am vorbit cu ratele di gastele;copiii mancau si bineinteles ca si ele au poftit,le-am dat si cateva corcoduse si dupa aceea au iesit la plimbare,pe mal si au inceput sa manance iarba.
A fost fff interesant pentru copii,David a ramas cu ochii pironiti la ele/ei,isr Sarah cauta sa le intre in gratii...ii mai si apostrofa pe gansaci cad sasaiau(cica nu vorbeau frumos)
David a l-a alintat astazi pe bebelusul Sarah-ei(cadou de la Mos Craciun),s-a purtat atat de delicat;tocmai el care apuca tare si strange.
Il laud pe David...a spus in sfarsit apa atunci cand i-a fost sete si mi-a arat si semnul din limbajul semnelor(palma dreapta cu fata exterioare asezata pe obrazul stang)David,tine-o tot asa.
Sarah sufera fff tare din cauza piscaturilor;i-am dat un sirop de linistire si tinctura de Passiflora.O deranjeaza si caldura,iar alaturi de piscaturi aduc la lumina un copil fff irascibil si sensibil la orice miscare.
Pentru tuse mai este si siropul PROSPAN,fff bun la gust,deci usor de administrat si eficient la noi,cel putin.
Mu;lta sanatate tutturor si rabdare in zilele astea calduroase.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
whiteflower spune:
Martina, ce frumos la voi. Noi urmarim... furnicile de pe pervazul ferestrei cum isi cara firimituri in imparatia lor, adica in spatiul dintre perete si izolatia exterioara (o mica, foarte mica crapatura e de ajuns pentru ele).
Maria, Otilia, Martina - multumim pt recomandari. De la Hofigal nu am incercat, insa Prospanul i l-am dat acum, timp de 10 zile si tusea continua. De la Plantextrakt am folosit o data un sirop pt imunizare, dupa o raceala de iarna.
In fine, eu incerc sa depistez cauza, ca azi m-am trezit ca are secretii nazale pe care i le-am aspirat. Sunt constienta ca au mai fost secretii si pana acum, ca doar de aceea tuseste, dar nu erau suparatoare pt nas.
Ieri, spuneam anterior, am fost in Cta, cu AC la masina, altfel e cam greu. Acasa nu avem. Azi, nasul cu secretii, secretii pe care le-am simtit si luni, dupa ce duminica am fost plecati cu masina.
Poate sa o influenteze AC al masinii la o deplasare de 30 minute?
N-am avut probleme in verile precedente, ne-am plimbat chiar mai mult decat vara asta; sau poate o fi devenit sensibila intre timp?!
Iertare ca va plictisesc cu o banala raceala!
Intre timp, Ilinca e tot mai atrasa de jucariile Flaviei pe care tot incearca sa le agate/prinda cu manutele. Iar cand coboram sa mergem la plimbare, fetele fac o adevarata "galagie" pe scara: Flavia canta, Ilinca ii surade, mai chiuie din cand in cand. Poate mai fug tantarii, zic si eu!
, mamica Flaviei si a Ilincai
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/diana_jors/diana_jors.jpg)
diana_jors spune:
Aurelia, aerul conditionat plimba tot felul de "carcalaci" mie mi se infunda nasul de la aer conditionat, dar din motive de alergie la fungii care se dezvolta prin el...
Din motive de imposibilitatea de a-mi lua concediu medical, noi il ducem pe Alex la Oradea maine noapte cu trenul (de fapt plec doar eu cu el, si ma intorc marti noapte tot cu trenul, ca miercuri trebuie sa fiu la serviciu). Deci Martina, amanam intalnirea pana dupa ce il aducem pe Alex inapoi, atunci sper sa va putem invita la curtea noastra
Fug sa mai citesc ceva, deseara am un interviu important pentru un job, sper din toata inima sa iasa bine
Diana de
Alex (23 aprilie 2007)
"If you want to win something, run 100 meters. If you want to experience something, run a marathon." (Emil Zatopek)
When you cross that finish line - no matter how slow, no matter how fast - it will change your life forever. (Dick Beardsley)
whiteflower spune:
Diana, daaaa, stiu ca multe minunatii ascunde AC! As vrea sa fie doar o raceala prelungita, decat alergie.
Mult succes, deseara!
, mamica Flaviei si a Ilincai
diplodocus spune:
DIANA- bafta la inteviu!
GABRIELA- mersi de invitatie, asa am vazut pozele cu scumpicul de Damian
AURELIA- pupici Flaviei, sa treaca o data tusea asta...
MARTINA- tu ai un talent deosebit pentru a trasforma intr-o adevarata aventura, orice plimbvare prin imprejurimi
Noi o sa mergem sambata si duminica iar la tzara...e mult mai racoare si ne simtim bine printre animalele de curte...
Nu ajungem in Bucuresti, desi era pe lista...dar canicula aceasta imi taie orice avant
triosdm spune:
Astazi am fost la spital,bubele Sarah-ei au devenit foarte urate si nu par sa se retraga.
s-a constatat ca este vorba despre o infectie,am fost si la dermatolog....se cheama impetigo,este contagioasa;se trateaza cu antibiotic din familia cefalosporinelor,spalaturi cu violet de gentiana si aplicatii locale de unguent baneocin
Vedeti ce erau piscaturile noastre ciudate;nu mai pot de bucuriePartea ea mai neplacuta este ca nu avem voie sa facem baie/dus,nu este indicat sa le udam,trebie sa formeze cruste si nu este permis sa le scarpinam deoarece se pot suprainfecta.
Vestea buna este ca nu lasa urme...nu vor ramane semne si ma bucur deoarece Sarah are nasul cucerit de dusman
Gata planurile de vizite si iesiri in parc,la joaca...trebuie sa ne tinem departe cateva zile
Aurelia pe mine m-a ajutat si mierea combinata cu scortisoara....ma sacaie o laringita pe care n-am trata-o decat cu dropsuri mentolate si rabdare,ieri insa mi-am amintit de combinatie(MIERE+SCORTISOARA);am gasit in casa ai niste tinctura de lemn dulce si passiflora.
Diana asteptam sa iti vedem curtea...casa.Drum bun,sper sa nu fie prea obositoare calatoria.Cum mai suporta Alex ghipsul?
Oti ne vedem in zile mai bune si mai necontagioase.Cum se simte Anya?
Sa aveti zile frumoase.
Apropo de solutii de tinut tantarii la distanta ar fi ceaiul de pelin cu care va tamponati bine de tot pielea....o mamica mi-a spus ca are efecte ffff bune in cazul lor.Incercati...eu am uitat sa cumpar pelin si oricum folosim detule acum;dar o sa incerc dupa acest episod.Poate imi spuneti voi daca functioneaza.
myria spune:
Martina, bube dulci.. au avut si ai mei cu 2 ani in urma. Sunt contagioase dar doar prin contact direct. Ai mei au luat unul de la altul pentru ca le faceam baie impreuna. Dar noi nu am luat de la ei. Eu atunci chiar am fost cu Sanziana la Iasi si nu am dat nimanui. Dar bat repede in retragere cand incepi cu medicamente adecvate. Si noi am crezut ca sunt piscaturi/iritatii si am stat mai mult timp cu ele, pana ne-am alarmat ca nu se mai vindecau. E un streptococ.. Mihail a luat si antibiotic, pe Sanziana am crutat-o. Le-a trecut la amandoi, cred ca scapa si el fara antibiotic.
triosdm spune:
Myria mi-e greu sa cred ca un streptococ,cauza acestor"bube dulci",trece fara acest ajutor;este foarte posibil sa ramana in sistem si sa te trezesti la un oarecare interval cu o infectie a amigdalelor sau cine stie ce altceva.
Nu am incredere sa le las fara "ajutor",mai ales tinand cont de predispozitia genetaca a lui David pentru infectii.Copilasii cu SD sunt ca un burete pentru infectii.
Astazi am facut pizza,prajitura cu fructe,am ascultat povesti,am dansat si ne-am dat in leagan.
Ziua a trecut destul de bine,nici ploaia nu ne-a deranjat,am pus umbrela mare peste leagane si ne-am leganat ascultand povesti.
Sambata dimineata am scos paini din congelator,le-am pus la cuptor si apoi am iesit in parc sa srvim gastele si ratele cu paine calda.
Am cules fructe de soc si am facut gem;nu l-au apreciat copii din cauza samburilor.Cred ca ar trebui sa trec prin blender,insa cantitatea nu este prea mare,asa ca o sa-l savurez eu
Cum o mai duceti
myria spune:
Pai.. cred ca m-am exprimat eu mai ambiguu. Tratamentul a fost asa: zinnat (intern), violet de gentiala si crema cu hidrocortizon, extern. Lui Mihail i-am administrat tratamentul complet, iar pe Sanziana am dat-o doar pe bubite cu gentiana si crema. De fapt a fost asa: eu eram in drum spre Iasi iar sotul s-a dus cu Mihail la doctor, mi-a zis diagnosticul si tramamentul. Tinand cont ca doar pe Mihail in vazuse, Sanzianei nu i-am mai dat si antibioticul, ci doar lui. S-a retras la amadoi la fel de bine, ba mai mult, pe Mihail l-a tinut sotul in casa, iar eu cu Sanziana m-am plimbat peste tot prin Iasi, doar eram in vacanta Nu a recidivat la nici unul, au trecut 2 ani. Oricum tramamentul dat voua mi se pare mai inspirat, nu sunt fan de cortizon (stiu ca este foarte eficient si ca poate salva si vieti, dar trebuie si multa atentie pentru ca da dependenta si efecte neplacute), si nici antibioticul intern nu m-a incantat. Deci inlocuite amandoua cu crema cu baneocin (care contine antibiotic, nu?) este o idee f inspirata.
In rest, cum se simte domnisoara ? Te admir pentru ce faci cu copiii, eu ma jelesc toata ziua si abia fac cate ceva.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
martina, sanatate multa . ce-mi place de voi cum va petreceti timpul, sunt norocosi copiii tai cu asa mama
.
si o perluta a la david:
- mami, mai ai bb in burtica?
- nu, nu mai am. mai vrei inca un fratior???
- da!
- pai cati fratiori vrei tu, mai mama?
- opt, noua, zece, unsprezece....
deci am treaba .
(asta e replica lui invariabila la intrebarea "cati" )
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba