Fetele IB
Raspunsuri - Pagina 14
bagoiu spune:
Diana, la multi ani! cu intarziere.
Saracutul Alex, refacere rapida va doresc. Eu as fi sarit un pic la soferul ala, m-am facut asa de rea in ultimul timp...
Ileana, si eu am fost in spital cu Dimitrie la sfarsitul lunii trecute. Pierduse un kg in 2 zile, voma incontinuu. A avut rotavirus si e-colli. Din fericire, nu au luat si ceilalti, ca nu stiu ce as fi facut, eram singura cu ei, B.(sotul )era plecat din Bucuresti, bunicii bolnavi si ei...
Acum sunt toti la tara, eu ma perpelesc singura pe aici, ca nu stiu de ce sa ma apuc..
otilia.anya spune:
Buna seara.
Eu din nou
Am avut intalnirea cu Doamna Directoare,dar nu a recunoscut ca noi am fi avut aceasta conversatie dimineata.
Si m-am gandit ca nu va recunoaste,pt ca ,mie, dimineta la tel, nu imi venea sa cred ce ton are si am zis de vreo cateva ori "cred ca am gresit nr.,sunteti Doamna x?".Iar dumneaei mi-a raspuns de fiecare data ca ea este.
Sunt prea multe coincidente :convorbirea tel a inceput cu "of,iar ma sunati aici,aveti un nr fix acolo",apoi mi-a zis ca tocmai a desinfectat wc-urile ,fara a avea binenteles legatura cu mine.
Deasemeni,acum seara, cand am relatat din nou of-ul meu cu WC, ea nu parea straina de subiect desi eu nu discutasem cu nimeni din gradinita despre asta.
Cand am venit sa o iau pe Anya, nici nu m-a bagat in seama,se facea ca rasfoieste printr-o carte.Poate ma insel
Bref,i-am zis ca Anya va face la olita personala incepand de maine .
Imi pare rau ca va plictisesc iar cu chestii din astea mai putin serioase,dar mie mi-a facut bine sa vorbesc cu voi,m-am simtit mai linistita dupa ce am relatat cele petrecute.M-a afectat mult.
Hai ca merg la nani.Sunt trezita de la 4 dim,plus noptile treccute cam ciufulite.
Irina,ma bucur ca auzim vesti de la tine,dar nu ma bucur ca Dimitrie a fost bolnav.Cum ati reusit sa scapati de e-coli?am auzit ca nu se lasa usor...
ps. Si ca incununarea zilei sa fie deplina am intrat si cu spatele masinii in gardul din parcare, acu cand am ajuns acasa .Nu stiu de unde ,dar au aparut vreo 2 nene sa-mi dea indicatii cum sa parchez.Nu auzeam nimik.Aveam muzica la maxim.Abia cand am iesit din masina si am inchis-o m-am prins cam care-i treaba cu eiAm julit un pic fundul masini,dar asta e
diplodocus spune:
OTI- si mie mi se pare ca ai reactionat, cel putin normal in situatia cu directoarea...
Si nu e un lucru nesemnificativ, la copii asa mici, e extrem de important
Cum e ANYA, s-a mai trezit noptile?
IRINA- daca esti singura, poate maiintri la povesti pe Forum
GABRIELA- te descurci sa mergi dupa David la cresa, cu Damian cu tot?
DIANA/ tinem pumnii pe miercuri ...
Am admirat artistul aLex, su ghipsul din dotare ...
Ai rezolvat cu caruciorul?
MARTINA- va trec pe listuta, voi spargeti gheata
Noroc cu pisicuta voastra cea noua
CAMI- sper ca esti bine si sarcina evolueaza ok
ILEANA- cum esti? mai rezisti?
MARIA- pupici pentru Ecaterina, care a facut si ea, la spartul targului, varsat de vant
Noi suntem bine, cu mici vizite la vecini si cunoscuti, eu cu cateva drumuri la Cluj pentru ceva lucrari la dantura...cu vizite la tzara, la iarba verde si animale prin poiata...
Vivela spune:
of, Oti...cand ziceai si tu ca ai gasit gradinita potrivita...
nu stiu ce sa zic, esti sigura ca or s-o puna pe Anya pe olita? oare n-o sa se simta ea "altfel" decat ceilalti copilasi?
cam ciudata directoarea asta...
Irina, imi pare rau ca Dimitrie a fost bolnavior. sanatate multa .
Martina, ce dragut cu pisicuta voastra...si eu vreau sa ne mutam mai repede sa populam curtea . deja avem un cutzu pripasit pe la noi prin curte, el ne-a ales pe noi - e foarte loial, nu iese din curte - desi ar putea ,latra daca i se pare ceva in neregula - si-a luat rolul de paznic in serios. e alb cu putin maro si negru pe la cap - muncitorii ii zic "nero" , iar david Pluto.(pt el toti cateii sunt pluto).
Diana, bafta cu casa, ne facem consatene, deci .
am admirat opera de arta a lui Alex, felicitari. david nici sa nu auda de creioane colorate, pensule si alte activitati intelectuale, eu am incercat mereu sa-l cooptez, dar ma pune doar pe mine sa-i colorez, sa-i desenez - si cum nici la mine nu da talentul pe afara, se plictiseste repede.
ma cam ingrijoreaza un pic lipsa asta de interes pentru a tine creionul/pensula in mana, sper macar la gradinita sa prinda gustul pt asa ceva.
noi -suntem ok, david inca are accese de gelozie, indreptate nu atat impotriva lui damian, cat manifestate la propriu pe pielea mea si a lui tati. mi-e mila de el, e ingandurat, frustrat, ii e ciuda rau cand il iau pe damian in brate, ii vine sa planga de suparare. asa ca se manifesta si el cum simte, isi varsa frustrarile fiind agresiv, aruncand si trantind lucruri - dupa care asteapta atentia mea.
o sa treaca si perioada asta, incerc din rasputeri sa raman calma si sa-l inteleg, sa-i acord atentie mai mult ca inainte chiar, uneori imi iese, alteori nu...
Irinuca, ma intrebai daca ma duc cu damian dupa david la gradinita. da, ca n-am incotro, pana la urma nu e chiar asa greu daca nu ploua . ieri am iesit cu bb in marsupiu (of, inca nu m-am invrednicit sa iau un wrap, mi-e teama ca pe caldurile astea o sa-l tin frumos in dulap!). si bineinteles ca m-a prins ploaia, ne-am ascuns repede in scara unui bloc - noroc ca era in apropierea locului unde ma aflam, ca a plouat torential. si noroc ca a durat doar vreo 10 minute si am putut sa mergem mai departe.
datele noastre pt listuta sunt:
david: 02.09.2007
damian: 07.06.2010
eu (gabriela): 16.04.1978
in rest, nimic iesit din comun, filmuletul pe care vi-l promisesem e un format mai ciudat - pe care nu-l accepta picasa - sau cel putin n-am reusit eu sa-l uploadez. pana una alta- va pun link-ul catre pozele de la baita. poate cadva o sa gasesc un pic de timp sa vad cum convertesc filmuletele in .avi sa vi le arat.
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian(7/6/10)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
ileana_a spune:
Am revenit si noi cu vesti bune S-au facut pana la urma bine cu totii si am fost si la mare in Bulgaria. Cu Cosma a durat ceva mai mult, a varsat si in primele zile la mare, a fost f complicat sa mancam la restaurant pt ca el era la regim alimentar, iar ceilalti bateau din picior dupa clatite si cartofi prajiti ! Dar una peste alta, a fost mai bine decat ma asteptam, s-au bucurat de apa, am gasit un loc superb si linistit si ne-am intors multumiti acasa.
La intoarcere, am oprit putin si in 2 Mai si ne-am luat cu mainile de par...aglomeratie, mancare proasta, galagie, preturi mari si un litoral mizerabil...chiar nu inteleg cum se inghesuie lumea in astfel de locuri, cand mai poti face 1 ora cu masina si ajungi in cu totul alt peisaj...
Irina, imi pare rau sa aud de Dimitirie. La noi nu a fost chiar asa rau, de fapt diagnosticul a fost doar de varasturi alimentare, care au trecut pana seara la copiii mari, dar dupa mai mult de 1 saptamana la Cosma... Cu cine au stat ceilalti copii cand ai fost in spital?
Sanatate lui Alex si Anyei!
Martina, bine ai revenit!
Myria - voi cum o mai duceti?
Gabriela, ai un aer tonic care imi place la nebunie
whiteflower spune:
Gabriela, eu am un sling primit cadou. Da, deocamdata nu il pot folosi din cauza materialului foarte gros pt vara. E drept, nu m-am interesat daca ar fi si pe materiale mai subtiri (mai mult ca sigur, sunt si variante de vara pe sling.ro), caci dupa ce fierb bine in suc propriu in casa, afara simt nevoia sa... respir. La fel, cred ca simt si micutii.
Flavia tuseste de 4 saptamani, insa fara a face febra, gatul e bine. Doar secretii care se scurg spre bronhii. Azi, medicul de familie i-a prescris antibiotic pt ca a auzit raluri la plamani... Sunt cam confuza... Pana acum am tinut-o pe siropuri pt tuse, alopate/naturiste. Intreb si eu, din oaresce disperare, exista remedii homeopate pt diminuarea secretiilor (sper ca n-am scris vre o prostie)?
mamica Flaviei si a Ilincai
ileana_a spune:
Aurelia, cei de la Plantextract au cateva formule compexe homeopate: http://www.musetel.ro/prospecte.php?cat=63, vezi care din ele se potriveste pt tuse. Noi nu am folosit ca sa-ti zic din experienta, dar merita sa incerci, mai ales daca Flavia nu are febra...
Si mai poti face ceva: gimnastica plamanului, adica o pui sa sa expire foarte puternic si repede (sa faca tare "ha" "ha"), si atunci ii vine sa tuseasca. In felul asta elimini secretiile.
Nu te grabi cu antibioticul, poti face un exudat din sputa ca sa vezi daca e vorba de o infectie bacteriana - foarte putin probabil insa, daca nu are febra.
whiteflower spune:
Ileana, multumesc mult de sfaturi. Ieri, chiar la tine m-am gandit, ca stiam ca esti trecuta prin probleme din astea.
Of, cum de nu m-am gandit mai devreme la un exsudat . Nu i-am facut pana acum, dar nici probleme cu o tuse asa indaratnica n-am avut.
as vrea sa-mi spuneti daca e logic ce spun: din cauza secretiilor coborate la nivelul bronhiilor, se pot dezvolta bacterii acolo, asa incat sa se dezvolte un focar de infectie la nivelul plamanilor?
asta, asa, sa inteleg motivul pt care ar trebui dat antibioticul...
ieri, tusea s-a mai rarit, nici in dimineata asta n-a mai tusit, ceea ce e un fapt foarte rar...
multumesc inca o data. fug la datorie.
, mamica Flaviei si a Ilincai
myria spune:
Pff ce s-a mai scris.. raman in urma asta e clar
Da, a facut de duminica si Ecaterina varicela, cand credeam ca am scapat cu totii, enigma pt mine cum nu a luat de la mine dar a luat apoi de la frati. Asta e .. azi noapte a facut febra pt prima data in viata ei si am stat cu inima cat un purice..
Gabriela, m-am uitat la poze, uimitor cat de bine seamana Damian cu David si amandoi cu tine!! David cred ca e un nazdravan, e tare dulce in poze. Stai linistita ca si Sanziana se poarta cam barbar cu Ecaterina, o trage de maini, picioare, cap in timp ce o pupa, eu ii fac observatii de bun simt zic eu ... pana cand o cert mai tare si face niste ochi mari si tristi si lasa buzuta de mi se inmoaie inima instantaneu . Stie sa ma .. lucreze.
Ileana esti curajoasa sa pleci la drum in luna a 7-a (8-a?). Cand nasti?
Diana, multa sanatate lui Alex, e un scump. Lucreaza asa frumos si curat.
Irinuca, plimbare placuta pe unde mergeti voi, si va asteptam si noi la o cafeluta (reala!!)
Aurelia, nici eu nu as merge pe antibiotice, mai ales fara un exudat. Mai sunt extractele din muguri de la PlantExtrakt, cele de carpen si muguri de brad sunt pt. tuse (se dau alternativ, de fapt, daca o sa cumperi o sticluta de la ei, in fiecare ambalaj au cate un prospect pe care scrie cum se trateaza diverse afectiuni). Dr. nostru i s-a parut interesanta ideea de a da extracte din acestea copiilor si a inceput si el sa recomande. Deci sunt safe.
Irina, sanatate si voua! Vad ca e o perioada mai rea, parca toti copilasii au cate o problema.
Oti, foarte ciudat comportamentul directoarea. Faza cu negarea convorbirii m-a dat gata. Oricum e clar ca si-a dat seama ca a gafat-o... Si eu as insista, in final nu vad motivul pentru care sa fie femeia de serviciu in concediu atat timp cat e gradinita deschisa. Inteleg ca merg mai putini copii in timpul verii, dar au aceleasi nevoi. La Mihail la gradinita ieri cel putin au fost 3 copii in grupa lui... Dar bineinteles sa se plateste taxa in continuare daca nu duci copilul, doar mancarea nu se plateste cand lipseste. Oricum o baie murdara e o mare bila neagra pt. o gradinita.
Va las ma duc la treburi azi am ganduri marete
whiteflower spune:
Ileana, multumesc mult de sfaturi. Ieri, chiar la tine m-am gandit, ca stiam ca esti trecuta prin probleme din astea.
Of, cum de nu m-am gandit mai devreme la un exsudat . Nu i-am facut pana acum, dar nici probleme cu o tuse asa indaratnica n-am avut.
as vrea sa-mi spuneti daca e logic ce spun: din cauza secretiilor coborate la nivelul bronhiilor, se pot dezvolta bacterii acolo, asa incat sa se dezvolte un focar de infectie la nivelul plamanilor?
asta, asa, sa inteleg motivul pt care ar trebui dat antibioticul...
ieri, tusea s-a mai rarit, nici in dimineata asta n-a mai tusit, ceea ce e un fapt foarte rar...
multumesc inca o data. fug la datorie.
, mamica Flaviei si a Ilincai