endometru mic

endometru mic | Autor: romibo

Link direct la acest mesaj

Buna, nu am mai intrat de mult pe forum. Va rog din suflet sa ma ajutati cu o parere. Sunteti mult mai experimentate ca mine. Nu mai e nevoie sa va spun ca imi doresc un bebe. Altfel , nu eram aici. Problema sta asa:
Am vrut sa-mi fac o monitorizare a ovulatiei completa in aceasta luna, dar din cauza timpului, n-am putut. Am facut eco doar in ziua 12 (eu avand un ciclu de 24-25 zile). Dr mi-a spus ca am un folicul de 7 mm si endometrul de 8,4 mm. Am tras concluzia ca deja ovulasem.In ziua 17 am facut progesteronul in ideea confirmarii ovulatiei. Rezultatul a fost 12,1 cu limite intre 3 si 15,4. Eram sigura ca am ovulat pana azi (ziua 18) cand am fost iar la eco si mi-a spus ca nu am ovulat pentru ca nu am lichid in fundul de sac douglas iar endometrul este foarte mic - 5,7. TB a crescut in ziua 13 cu 0,5 grade, ceea ce iarasi imi confirma ovulatia. Acum nu stiu ce sa mai cred.Am uita sa va spun ca am 37 de ani, ultima data am ramas gravida acum 7 luni, dar din motive medicale( la acel moment) n-am putut pastra sarcina. Intrebarile mele sunt urmatoarele.
1. Oare am avut ovulatie ?
2.Lipsa lichidului in sacul douglas confirma un ciclu anovulatoriu ?
3.daca ar fi fost ovulatie in ziua 12, ar fi trebuit sa mai existe acest lichid si dupa 6 zile de la ovulatie ?
4. Poate fi ovulatie cu un endometru asa mic ?
5. De ce a scazut endometrul, daca intr-adevar a fost ovulatie ?
6. Daca nu a fost ovulatie , de ce a crescut progesteronul si temperatura ?
In speranta ca nu v-am plictisit , astept cu nerabdare parerile voastre.
Va multumesc.

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns romibo spune:

Chiar nu-mi raspunde si mie nimeni ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_wanted spune:

salut
ti s-a spus ca nu ai ovulat pt ca nu aveai lichid in fundul de sac douglas? sau ca inca erau prezenti foliculi dominanti?
lichidul se mentine cateva ore dupa momentul ovulatiei.endometrul a scazut probabil pt ca te apropii de menstra.
cel mai bine era sa vorbesti cu medicul tau pentru a te lamuri, iar daca nu o poti face , atunci schimba medicul.
imi pare rau ca ai pierdut sarcina si iti doresc sa devii din nou insarcinata si sa fie bine pana 9 luni.

Mergi la inceput

Mi-a spus ca nu am ovulat pentru ca nu am lichid (repet, fiind in ziua 6 DPO).Folicul nu mai aveam cum sa am in ziua 17 la un ciclu de 25 de zile. Am facut si teste de ovulatie care au fost pozitive in ziua 10 (seara) si ziua 11.Menstruatia ar trebui sa vina peste o saptamana (eu inca sper sa nu mai vina) Oare asa devreme incepe sa scada endometrul ? Maine ma duc sa mai fac inca o data progesteronul. Daca scade, asta este. Dar daca a crescut, ce inseamna ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edennoa spune:

romibo, daca bine am inteles eu toate astea, ca si eu tot monitorizez etc , lichidul ala nu tine atitea zile acolo, deci se poate vedea doar imediat dupa ovulatie

temperatura creste ziua de dupa ovulatie si se mentine constanta (daca e doar o zi crescuta poate fi o simpla raceala sau ceva)

secretia vaginala ar putea sa te ajute sa identifici, ovulatia e chiar cind incepe sa se transforme din forma aceea de mucus transparent albus ou catre cea din perioada infertila

testele de ovulatie cu LH pot detecta ovulatia

toate astea corelate te pot ajuta sa iti dai seama, dar cel mai simplu ar fi ecografic sa vezi (foliculii maturi sunt de la 18 mm in sus)

Mergi la inceput

Edennoa, multumesc mult de raspuns.Transformarea mucusului a existat si inca foarte clar. De-aia sunt asa in ceata. Temperatura si acum (ziua 21 din 24) este ridicata (chiar a mai crescut, de la 37 la 37,3.). Dr mi-a spus ca nu am ovulat sigur, pentru ca nu am lichidul, chiar daca ecografia era la 6 zile dupa presupusa ovulatie.Si din pacate endometrul era foarte subtire, 6 mm, desi in ziua 12 era 8. Nu stiu ce sa mai cred. Mai astept pareri.Ma cam sperie menopauza(deh, 37 de ani)
Va multumesc mult.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns edennoa spune:

romibo, endometrul incepe sa se transforme dupa ovulatie, inainte de ciclu nu mai este relevant. dimensiunea ideala pt implantare este 8-12 cm, dar multi medici iti vor spune ca e okay si mai mic daca e trilaminar (in straturi); un endometru mai micut nu inseamna neaparat ca nu ai avut ovulatie, poate nici nu ai de obicei mai mare (ar ajuta sa compari cu alte luni)

in mijlocul fazei luteale (de la ovulatie la ciclu) ai putea face analiza progesteronului din singe si atunci vezi daca ai ovulat sau daca ai deficit de progesteron (e analiza de z 21, pt un ciclu de 28 de zile)

la 14 zile de la presupusa ovulatie poti face beta HCG test din singe si la 16 zile poti face si din urina (desi din singe e mai precis)

multa bafta

PS eu intr-o luna anovulatorie am avut endo de 5 mm desi in mod normal ajung la 11 mm (la ovulatie), ca sa iti dai seama de diferenta

Mergi la inceput