Patroni de firme care nu platesc la stat....de ce?
Raspunsuri - Pagina 4
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Llaura spune:
Nu vecine, nici macar de o revolutie de la Ploiesti n-a iesit; online venting atata tot.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Vivela/Vivela.jpg)
Vivela spune:
am retinut si eu o chestie cu care sunt de acord cu eumada: ca trebuie schimbata mentalitatea! exact.
mie mi se confirma inca o data ca salariatul roman gandeste deficitar in privinta patronului care l-a angajat. are de 1000 de ori mai multe satisfactii daca il vede dand faliment decat daca patronului ii merge bine. salariatul roman nu-si da seama ca daca patronul lui e nevoit sa-si vanda o masina, ar cam face bine sa-si caute de lucru in alta parte, ca e semn rau. ca daca firma se inchide, se duce cu tot cu locul lui de munca.
eumada, zici ca sa se ia de la patroni si mai multi bani, pt ca firmele nu platesc. mie mi se pare ca sunt 2 lucruri diferite. ca legal, firma e obligata sa plateasca, si inca sume destul de mari. esti contabila, asa zici, deci stii cam cate dari are de dat la stat o firma.
ca sunt si unele firme care nu platesc, desi legal ar trebui, asta e o alta problema. oare daca le-ar pune impozit de 100% pe profit (uite asa, de solidaritate cu ceilalti!), crezi ca ar plati mai repede?
aia care nu platesc (si care inteleg ca te deranjeaza pe tine si ma deranjeaza si pe mine, ca eu sunt fraiera si n-am gasit modalitatea sa n-o fac), aia nu platesc indiferent ca legea ii obliga sa dea 16% sau 50%...
presupunand ca o sa le mareasca si patronilor darile catre stat, nu-ti imagina ca o sa-ti fie tie mai bine. eu am in jurul meu cativa cunoscuti care au firme (micute, traiesc si ei de pe o zi pe alta), care mi-au spus clar ca ar inchide imediat sandramaua daca impozitele cresc, pentru ca nu mai e rentabil. unde se vor duce salariatii lor? intra in somaj, cel mai probabil. e o schema simplificata, dar per ansamblu, e o pierdere imensa pentru stat si deci pentru noi toti ca o firma - sa se inchida. ca si tu si eu si toti platitorii de impozite trebuie sa platim din banii nostri indemnizatia de somaj pentru cei care au ramas astfel fara loc de munca. e simplu...
_
Mami de pui nazdravani, David (2/9/07) & Damian (38+)
Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/eumada/eumada.jpg)
eumada spune:
M-am ferit sa fiu "patroana"sunt prea a dracu` dar sunt si foarte corecta....eu tin cate o societate ca sa nu-mi ies din mana...nimeni nu s-a plans de mine pana acum....dar pentru ca nu-s obisnuita sa stau la mila patronilor sa ma rog de ei sa-mi dea ce-i al meu....(emoticonu cu vomatu)
Nivelul meu de trai (aprpo de insinuarile ca as fi invidioasa)pentru e superior si asta datorita sotului meu care a castigat si castiga inca....bine pot sa spun...nu mi-am facut vacantele in tara ca e prea scump...sincer grecia sau bulgaria sunt calitate pret bune,am o masina buna zic eu, noua, Focus..o casa frumoasa...nepretentioasa...deci nu pot sa ma plang..intotdeauna m-am intins cat mi-a fost plapuma....Problema vine de la faptul ca daca cel care urla pe toate drumurile ca nu are bani..da?efectiv cumpara tigari pe datorie...cum naiba are bani sa achite integral vacante?de weekend dupa weekend in deplasari.....si nu ma refer la unul ci la mai multi....care procedeaza frate de parca-s trasi la indigo.....dar cand trebuie sa-si faca datoria nu au....in timp ce altora li se ia cu forta?sau sunt pusi in fata faptului implinit?Extrem de bine au punctat Vivela si Mina....si am mai remarcat opinii ...iar doamna care spunea ca are cabinet medical individual si ca nu ar plati statului ca e...stat si nu stie ce sa faca cu banii(statul) are poate dreptatea ei....nu la CMI-URI SAu PF-URI ma refer...ci la speta pomenita mai sus...cand lucram la control stiti cine erau cei mai corecti?astia micii care acu` inchid...smecherii..nu chiar aia mari aia deja sunt intangibili...smecherii...de calibru mediu...care imi ziceau ca vin ei cand au chef cu hartiile...si dadeau drumu` la cate un doberman in curte...ha ha e pe bune faza.....
Oricum tot respectul pentru fetele care au punctat cu mult bun simt si fara sa se simta lezate....chiar faptul ca daca nu sunt bani de unde?mai rau e ca sunt fluturati si nu se plateste....aia e.....oare ne apropiem de colapsul final economic?
Madalina de minunica Eva-Maria 14.08.2009
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/dyannna/dyannna.jpg)
dyannna spune:
Eu tot nu inteleg ce vrei...adica tu lucrai la control fiscal si tineai evidente contabile si vii pe forum sa arati cu degetul patronii evazionisti?...mai bine spune-ne cum controlai tu actele intocmite tot de tine si cum nu plateai tu impozit pe veniturile alea...esti culmea ,zau!
addinel spune:
Problema e cu noi, romanii, indiferent daca suntem patroni, angajati la privat sau bugetari. toti suntem tentati sa fentam cumva statul, toti am ocolit, mai mult sau mai putin, o taxa/ impozit. eu consider ca a accepta sa nu iei bon fiscal de la medic sau a munci la negru sau cu un salariu mai mic declarat e tot fraierit statul. si nu numai patronii sunt de vina, sa fim seriosi. nu ati auzit niciodata "va costa 1000 lei fara factura sau 1190 cu factura?" ce ati ales?
eumada, mai tii si acum contabilitati ca sa nu-ti iesi din mana? in 2010 vreau sa zic...
cine spunea cu CMI-ul ca nu ii ramane nimic in mana... am o intrebare: de ce mai continui cu el?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lali/Lali.jpg)
Lali spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada M-am ferit sa fiu "patroana"sunt prea a dracu` dar sunt si foarte corecta.... Madalina ![]() |
Daca esti asa, sotul spuneai ca lucreaza la doua job-uri, director economic intr-o parte si director de vanzari in alta firma chiar ati fi buni de-o mica afacere de familie. Si-apoi din postura de "patroana" vei avea singura raspunsuri la toate intrebarile tale despre patroni si vei alege singura ce platesti prima data concediul sau impozitele cu o mentiune: riscurile alegerii iti vor apartin in totalitate si nu te vor ocoli deloc...
Natasa spune:
Citat: |
citat din mesajul lui eumada M-am ferit sa fiu "patroana"sunt prea a dracu` dar sunt si foarte corecta....eu tin cate o societate ca sa nu-mi ies din mana...nimeni nu s-a plans de mine pana acum....dar pentru ca nu-s obisnuita sa stau la mila patronilor sa ma rog de ei sa-mi dea ce-i al meu....(emoticonu cu vomatu) Nivelul meu de trai (aprpo de insinuarile ca as fi invidioasa)pentru e superior si asta datorita sotului meu care a castigat si castiga inca....bine pot sa spun...nu mi-am facut vacantele in tara ca e prea scump...sincer grecia sau bulgaria sunt calitate pret bune,am o masina buna zic eu, noua, Focus..o casa frumoasa...nepretentioasa...deci nu pot sa ma plang..intotdeauna m-am intins cat mi-a fost plapuma....Problema vine de la faptul ca daca cel care urla pe toate drumurile ca nu are bani..da?efectiv cumpara tigari pe datorie...cum naiba are bani sa achite integral vacante?de weekend dupa weekend in deplasari.....si nu ma refer la unul ci la mai multi....care procedeaza frate de parca-s trasi la indigo.....dar cand trebuie sa-si faca datoria nu au....in timp ce altora li se ia cu forta?sau sunt pusi in fata faptului implinit?Extrem de bine au punctat Vivela si Mina....si am mai remarcat opinii ...iar doamna care spunea ca are cabinet medical individual si ca nu ar plati statului ca e...stat si nu stie ce sa faca cu banii(statul) are poate dreptatea ei....nu la CMI-URI SAu PF-URI ma refer...ci la speta pomenita mai sus...cand lucram la control stiti cine erau cei mai corecti?astia micii care acu` inchid...smecherii..nu chiar aia mari aia deja sunt intangibili...smecherii...de calibru mediu...care imi ziceau ca vin ei cand au chef cu hartiile...si dadeau drumu` la cate un doberman in curte...ha ha e pe bune faza..... Oricum tot respectul pentru fetele care au punctat cu mult bun simt si fara sa se simta lezate....chiar faptul ca daca nu sunt bani de unde?mai rau e ca sunt fluturati si nu se plateste....aia e.....oare ne apropiem de colapsul final economic? Madalina ![]() |
Deci ai venituri peste medie si alegi sa nu-ti faci concedii exotice, asta nu inseamna ca tu esti saraca si patronii sint bogati (dupa cum iti spuneam, multora li s-ar parea mai mult decit firesc sa-ti taie tie statul din venituri, pentru multi din tara asta esti foarte bogata cu ce spui ca ai). Multi dintre patronii pe care ii injuri tu, nu dorm noaptea ca sa-si plateasca darile la stat, stat care traieste din ce dau ei, nu din altceva. Pensiile, indemnizatiile, scolile, spitalele se platesc datorita unor oameni care au avut curajul sa produca ceva. Iar idiotii astia, in loc sa incurajeze afacerile, sa reduca taxele (nenumarate), ce fac? Dau tot in aia care aduc ceva palpabil in buget. Unii isi cumpara tigari si se plimba prea mult in loc sa sara cu banii la buget? In curind asa vor face toti si nu vor avea nici un motiv sa innebuneasca de griji doar pentru a tine in spate niste hotii interminabile.
OanaP spune:
Intrebarea totusi este buna. Insa raspunsurile date sunt la scara mica.
Pai hai sa dau un exemplu. Patronu' de firma La Gheorghita SRL cu sediul social undeva in Romania se vede imediat cand devine restant si cu cat devine restant. El ar putea sa pacaleasca statul vreo 6 luni si daca e nechibzuit si si-a pierdut mintile se duce in concedii exotice. Deci, chestia asta nu cred ca sta in picioare decat prin necunostiinta si lipsa de actiune a propriilor angajati. Deci concluzia este c aprostia se plateste. Angajatul care se gandeste pe termen scurt nu trebuie sa isi puna astfel de probleme. Problema o are terta persoana care stie de astfel de lucruri si nu anunta.
Dar daca firma e client politic si e unul mic si fraier care si-a deschis sediu in Romania, se schimba regulile. Ca dansii sunt tratati special dar nu prea mult, pentru ca sunt primii sacrificati dupa ce au terminat de amendat si penalizat firmele care nu cotizeaza la partide si nu mai e nimic de muls. Si in acest caz, terta persoana care stie si nu spune (sau mai bine zis nu mobilizeaza mai multe persoane pentru a inlatura plaga rspectiva) este vinovata si nu ar trebui sa puna astfel de intrebari.
E, dar se schimba lucrurile cand vorbim de off-shore-uri. Sunteti siguri ca isi inregistreaza puncte de lucru in Romania? Sunteti siguri ca sunt inregistrate la camera de munca contractele de munca?
Eu una daca as fi guvernant si as avea nevoie de bani ma-as uita dupa banii din aceste off-shore-uri. Dar dupa aia as intra intr-o dilema: chiar vreau sa lovesc in partenerii mei politici? Solutia: toata lumea in loc de firma rezidenta in Romania ar trebui sa isi face off-shore.