Flori de soc la congelator?

Flori de soc la congelator? | Autor: alinushca

Link direct la acest mesaj

A incercat cineva sa puna flori de soc proaspete la concelator in ideea de a mai face socata candva mai tarziu ?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns CorinaDani spune:

bunica si soacra mea le puneau la uscat, pe sifonier, pe hartie de ziar...

insa poti incerca sa congelezi o cantitate mica si dupa 1-2 zile sa faci o portie mica de socata, sa vezi ce iese. daca e la fel ca cea din flori proaspete, inseamna ca poti congela florile fara probleme...

Corina - mami de printesa Lori ( 25.06.2007 )

"Oamenii eficienti sunt cei mai mari lenesi, dar sunt niste lenesi inteligenti" (David Dunham)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ayla21 spune:

Da, le pui in pungultite cat folosesti la o portie si iarna poti face dupa reteta obisnuita. De asemenea, eu am mai congelat si socata in sticle, apoi am decongelat-o lasata in frigider.

Luana - Sunt o mica printesa - foto & video
Arborele care daruieste

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanka80 spune:

am auzit zilele acestea la radio, la o emisiune ca socul isi pierde 80% din proprietati prin congelare si ca se recomanda uscarea florilor la intuneric

Oana, mamica de fluturas: Maria-Emilia (28.02.2010)

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

va multumesc pentru idei.
oanka, uscate nu am auzit sa se foloseasca la socata. ca altfel uscarea ar fi cea mai usoara metoda. dar poate ma insel ?
o sa fac proba cu congelatul pentru cateva zile si va zic dup-aia daca a mai iesit ceva. mai mult si mai mult as avea nevoie de socata ca sa ma mai scape de anumite probleme specifice sarcinii... functioneaza destul de bine acum si mi-ar trebui si mai incolo.

Mami de (28.10.2008) si bb2 16+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinabojuc spune:

Eu am pus la congelator flori de soc, am si uscat. insa cele de la congelator mi s-au parut mai bune pentru socata. este mai aromata. flori uscate am folosit pentru ceai.
noi tocmai am terminat 6 l. de socata.mai am 2 si alta tura la fermentat pe balcon

dieta rina
I. 11.02.2010-76.7 kg 12.05.2010-65.7 kg
II. 25.05.2010-67.8 kg 02.06.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

fetelor, imi dati si mie o reteta de socata, ca ajung acasa si ma apuc de adunat flori de soc, ca nu am mai baut de vreo 12 ani de cand eram in tara.
multumesc mult

Mergi la inceput

eu fac dupa reteta din cartea lui Jurcovan. am modificat cantitatea de zahar ca ne strangea de gat ce dulce era
Socata
- 10-12 flori mari de soc
- 1 kg zahar (eu pun 800 gr)
- 4-5 lamai (eu pun 5)
- 8 l apa
Se fierb 15 min. 3 l de apa cu zaharul si zeama de la o lamaie. Intre timp in borcan de 10 l. se pun florile de soc, zeama de la 4 lamai, coaja de la 2 lamai si 5 l de apa. Se toarna in borcan apa fiarta cu zahar (asa fierbinte). Se acopera gura borcanului cu tifon. Se pune la cald (eu tin pe balcon vara, iarna langa calorifer) sa fermenteze cam 3-4 zile (eu tin 3 zile cand e cald bine sau 4 cand e mai racoare). In fiecare zi se amesteca in borcan de 3-4 ori. Se strecoara si se pune in sticle la frigider. La frigider se face sifonata.

dieta rina
II. 25.05.2010-67.8 kg 02.06.2010-67.2 kg
Retete pentru bebelusi si copilasi la adresa de email mamicicluj@yahoo.com cu parola retete.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

alina, multumesc mult pentru reteta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pogonici1977 spune:

azi voi face si eu socata dupa reteta lui ALINA

anul 2010 va fi anul meu de reusita.... caci doamne doamne ne va ajuta si vom fi si noi parinti

Mergi la inceput

Cu placere Olim. Sper sa va placa.
Noi am terminat deja alta tura de socata si din pacate am uitat sa pun alta la fermentat Diseara ma ocup de ea

dieta rina
II. 25.05.2010-67.8 kg 07.06.2010-66 kg

Mergi la inceput