Condica Salajencelor (109)

Raspunsuri - Pagina 16

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihaela_s spune:

Gata, ati plecat cu toate? Ati abandonat subiectul?

Noi maine plecam la Kalmar ca sa vad eu ce si cum e pe acolo, nu cunosc orasul deloc. Martea care vine fetele incep scoala, eu in 30.

Alaltaieri am avut ultima zi de munca la laborator, au fost tare draguti cu totii. M-au asigurat de tot sprijunul lor, au si intervenit pentru mine sa ma mut la Stockholm cu scoala dar nu se poate...insa cu ocazia asta mi-am dat seama ca ma apreciaza tare mult. Mi-au propus si sa raman anul asta sa lucrez la laborator si la anul sa incerc din nou la Stockholm...dar nu pot. Vreau sa termin scoala odata si sa stiu ca pot lucra ca angajat permanent si sa nu mai lungesc...pot lucra cat de mult vreau dar nu ma pot angaja permanent si eu vreau sa stiu una si buna.

Eu va doresc la toate un we frumos, sper ca macar mai intrati din cand in cand sa cititi....

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

www.talentedenazdravani.ro/" target="_blank">talentele nazdravanilor

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Mihaela, eu mai intru sa citesc dar , din pacate, nu prea am ce

Drum bun, sper sa te acomodezi rpd cu noul oras si cu noul mod de viata.
Multi la fete !

Noi azi sarbatorim 12 ani de la nunta !
De sarbatorit inca nu am stabilit exact ce si cum vom face, dar aseara am fost la un kef si putem considera k am sarbatorit in avans deja.
Probabil , vom da o tura pana la Ciucea si Valea Draganului .

Duminica frumoasa va doresc tuturor salajencelor !

Mergi la inceput

adriana sa traiti fericiti cat mai multi ani impreuna!
Multumesc de urari. Am fost ieri si am vazut orasul, facultatea si cam pe unde am sa ma invart...orasul e frumos, mi-a placut. Am studiat si de unde iau busul, caci vaporul ma duce intr-un oras de unde merg cu busul 70 de km pana in Kalmar. Printre altele am facut shopping la IKEA si ne-am innoit husele de la canapele, ah ce frumos arata livingul!

la toate!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

adriana, felicitari pentru cei 12 ani de nunta!
noi pe 20 august am implinit 5 ani
mihaela, ma bucur ca iti place zona, siguri o sa te acomodezi repede si sa vezi ca o sa treaca mai repede decat crezi
noi suntem bine, acum am terminat cumparaturile la piata, am am avut 4 piete de facutcolegu e disperat deja, da asta e pana duminica viitoare se odihneste
va doresc o duminica frumoasa si o saptamana excelenta
blondo treci la apellllllllllllllllllllllllll!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvana_salajan spune:

Fetelor sa va iau pe rand:Miha felicitari pentru reusite, sa ne spui cum e viata studenteasca pe acolo :D Cum ai procedat pentru echivalarea studiilor? Adica cei de acolo au trimis la univ in tara actele pentru confirmare? Cine si cum a facut traducerea? Ma inter sa vad cum ai procedat.Adriana la multi ani fericiti in continuare. Olimpia ma bucur sa aud ca esti bine. Merci ca te gandesti la Andrei. A crescut beietul, nu se mai joca cu lego decat in prima zi cand le primeste. Le face rapid si gata. Asa ca eu zic ca nu renteaza sa mai investesc in ele. Are destule. Eu ma simt usurata, am reusit sa merg ieri si sa imi depun lucrarea de grad Asa ca am o mica vacanta pana incepe scoala , cand tre sa imi fac inspectiile si sper sa ne auzim mai des de acum incolo.

Mergi la inceput

Bueiii, dar restul pe unde umblati? V-ati ascuns de caldura?

Mergi la inceput

Mergi la inceput

'neatza! Azi dau eu cafelutza, la noi a inceput de ieri scoala.

Oti, daca te intereseaza strict pe Suedia despre echivalarea diplomei, iti pot da amanunte exacte. Altfel e diferit de la tara la tara. Traducerea am facut-o in Ro, in engleza(sunt cateva limbi de circulatie internationala in care sunt bune traducerile, nu trebuie neaparat in suedeza) si am legalizat-o tot acolo. Dar repet, nu stiu cum e in alte tari. Revin cu amanunte daca vrei sa stii de Suedia, cu drag. Cred ca am si scris pe blog, recent am scris si la subiectul cu Suedia...fac numai trimitere la link :). Ah da...si depinde ce diploma...eu am echivalat intai cea de facultate, cand am vazut ca nu pot face nimic cu ea, ca trebuie sa invat in plus, a trebuit sa echivalez si cea de liceu ca sa ma pot inscrie la facultate. Asa sunt regulile, nici eu nu stiam...cica imi inchipuiam ca daca am o diploma, e logic ca am facut liceul...dar aici conteaza la ce facultate mergi, sunt cerinte diferite ca sa intri, pe materii...si ei trebuie sa vada ce nivel de materie ceruta ai facut tu in tara ta...altfel trebuie sa completezi aici. Sunt multe de zis, de asta nu as incepe daca te intereseaza asa la modul general...
Nu, cei de aici nu au trimis nimic in Ro, prezinti tu foaia matricola tradusa si ei evalueaza materiile e care le fac ei aici(de ex. am facut rezistenta materialelor care aici nu se face si alte materii tampite) si pun calificative de ale lor(au conventii intre state la ce nivel se face in Ro fata de alte tari). De ex. mie nu mi-au recunoscut engleza din Ro pentru ca am terminat inainte de 2003 si nu am mai continuat la facultate...daca as fi facut si la facultate mi-o recunosteau la nivel A(cat mi-ar fi trebuit mie ca sa ma primeasca la cursurile de faculate)...nasol, nu? M-am stresat anul trecut in decembrie si am avut noroc de oameni dragi si saritori in jurul meu carora li s-a parut nedreapta chestia asta si am dat un test scris si unul oral cu cel mai baubau prof din scoala, dar am luat! Nu credeam, deja ma vedeam pierzand un an pentru engleza...in fine, astea sunt amanunte pe care nu ai de unde sa le stii decat daca te lovesti de ele...
si bafta la grad!

olim, viata lunga si voua impreuna!

fii alaturi de Mihaita

vorbe de copil...

Hobby

calator de profesie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dianaiulie2009 spune:

Mersi fetelor pentru felicitari

La mine e cam aglomerat si la munca si acasa si nu prea reusesc sa mai intru pe aici.

Mihaela, te invidiez k ai IKEA langa tine. Si noi am fost in iunie in Germania si mi-am mai achizitionat una-alta de pe acolo. Fain magazinul ...

La noi toate la fel, nu prea am noutati ... Paula e cam plicitisita si asteapta cu nerabdare inceperea caminului. Andreea e tare entuziasmata k incepe clasa a 5 a si asteapta cu nerabdare sa vada cum e cu mai multi profesori.
Duminica am tras o tura la barajul de la Dragan . In acest week-end ne-am propus sa mergem sa vizita lacul Belis si daca mai exista vaporasul sa le ducem pe fete cu el la o plimbare pe lac.
Intr-un final am reusit sa-l conving pe colegu sa ne schimbam mobila in sufragerie si voi face un fel de dressing in locul ei. Stiu k nu merge dressing-ul in sufra , dar e singura incapere unde am mult perete, deoarece voi avea o sina jos, una sus pe tavan si in interior scheletul cu rafturi .

Va pupacesc ... am fugit la calcat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olim spune:

salutare
noi suntem in drum spre romania ca a murit soacra si maine e inmormantarea.
nu vom sta decat pana duminica, ca ne preseaza timpul
va pup pe toate
poate am timp si intru de acasa

Mergi la inceput