Tensiuni in lume
Raspunsuri - Pagina 18
![](images/user_woman.png)
conchita spune:
Citat: |
citat din mesajul lui iarina bine, bine, dar daca ii vezi pe unii ca se "scoboara" din cer cu pusca in mana..si tu ai sa zicem 2 cutite..de ce naiba te-ai pune cu ei, cand e evident ca n-ai nici o sansa? Nu mai bine ridici mainile sus si incerci sa dialoghezi? Pai ripostezi cu sabii la kalasnikoave? ![]() |
nu stiu, iarina, haide sa folosim analogia. numai daca ar fi mos craciun scoborat din cer pe cos as presupune ca pusca e de jucarie si as sta calma, desi, hm. altfel, in casa mea, aka in barca mea, as riposta automat cu...undita sau ce-am la indemana. tu, sincer, cum ai reactiona la asemenea atac? stiindu-te pe teritoriul tau, in ape neutre? i-ai lua cu AP si cu lugu-lugu, stai sa discutam, ce faci dom'le cu pusca, pune-o jos ca e periculoasa? daca vine unul la tine pe strada (spatiu public, analog apelor internationale) cu pusca indreptata spre tine si iti zice sa te urci in masina lui sa te duci la el acasa (in portul israelian), ce faci? instinctual, care ti-ar fi primul impuls? eu am un singur raspuns la treaba asta. ala logic.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_man.png)
beren spune:
Speed, link-ul dat de mine pentru VBSS este UK Navy, nu US.
Un vas militar romanesc poate opri o ambarcatiune cu steag american in Golful Mexic, daca are motive sa creada ca face un transport ilegal, trafic uman, activitati teroriste etc.
Acum, daca vasul ala e un portavion si il cheama USS Truman, e un pic ridicol... dar daca e o salupa dubioasa, atunci controlul VBSS e binevenit.
Daca totul e in ordine, dupa inspectie se continua in pace si liniste. Daca sunt de fapt pirati si duc sclavi la vanzare, sunt foarte importante verificare si arestul.
gabriella1 spune:
citat din mesajul lui beren Speed, link-ul dat de mine pentru VBSS este UK Navy, nu US. Un vas militar romanesc poate opri o ambarcatiune cu steag american in Golful Mexic, daca are motive sa creada ca face un transport ilegal, trafic uman, activitati teroriste etc. Acum, daca vasul ala e un portavion si il cheama USS Truman, e un pic ridicol... dar daca e o salupa dubioasa, atunci controlul VBSS e binevenit. Daca totul e in ordine, dupa inspectie se continua in pace si liniste. |
gata,pe mine m-ai bagat de tot in ceata !
Gabriela
![](smiley_pregnant.gif)
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
inaioana spune:
Conchita, aia cu pescuitul era o gluma, fireste.Ca ce alt interes sa aiba sa stationeze la 85 mile de tarm si inafara apelor teritoriale?
Eu am inteles, tot oficial, ca i-au capturat in vederea cercetarilor pentru ca au fost atacati cand vroiau sa faca inspectia.Ceea ce imi suna plauzibil.Daca inspectia era legala, atunci si retinerea lor ca persoane care au atacat chiar si cu furculite si scuipati militari israelieni trebuie ca e legala, nu?
Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.
conchita spune:
citat din mesajul lui beren Un vas militar romanesc poate opri o ambarcatiune cu steag american in Golful Mexic, daca are motive sa creada ca face un transport ilegal, trafic uman, activitati teroriste etc. |
my point de la pagina x. caci in cazul de fata nu a fost... cazul de inspectie. vasul turcesc a refuzat traseul sugerat de israelieni. pentru asemenea crima de lezmajestate, nici macar UK Navy nu opreste ambarcatiuni.
![](images/user_man.png)
beren spune:
citat din mesajul lui gabriella1 gata,pe mine m-ai bagat de tot in ceata ! |
Gabriela, un steag la pupa nu inseamna ca aia e o ambarcatiune inregistrata legal in US.
Pot fi pirati, care abordeaza ce steag vor ei.
In functie de caz, controlul este rezonabil sau nu. E mai clar acum?
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/speed/speed.jpg)
speed spune:
citat din mesajul lui beren Speed, link-ul dat de mine pentru VBSS este UK Navy, nu US. Un vas militar romanesc poate opri o ambarcatiune cu steag american in Golful Mexic, daca are motive sa creada ca face un transport ilegal, trafic uman, activitati teroriste etc. Acum, daca vasul ala e un portavion si il cheama USS Truman, e un pic ridicol... dar daca e o salupa dubioasa, atunci controlul VBSS e binevenit. Daca totul e in ordine, dupa inspectie se continua in pace si liniste. |
UK,my bad. merci de lamuriri.
iarina spune:
Mai, instinctual as inlemni Si daca as avea poseta in mana, nu cred ca as folosi-o...ca oricum nu mi-ar aduce nici un folos. Pe mine personal, m-ar lua aia precis in amsina si m-ar debarca in portul X. Reactionam diferit ca oameni la pericol.
Totusi, chiar daca e vorba de marina comerciala, ar trebui sa aiba un minimum de pregatire pt. situatii dificile.
De genul: ce faci daca?
Te intreb si eu: cand cineva indreapta arma spre tine ce faci? Nu ai tendinta sa ramai nemiscat, sa fii cu adrenalina la maxim si sa-i urmaresti miscarile? Sari pe el stiind ca poate apasa oricand pe tragaci? - exceptand faptul ca esti Stevean Seagal sau Chuck Norris, in care caz, israelienii n-ar avea nici o sansa
E clar ca reactionam diferit, insa daca nu opuneau rezistenta, nu le dadeau apa la moara...acum sa vezi, ca ne-au spart capul cu furcile..asa si pe dincolo....ca uite vezi, daca nu opuneau rezistenta nu mureau oamenii, asadar nu suntem noi de vina, am fost provocati si tot asa
gabriella1 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui beren
Gabriela, un steag la pupa nu inseamna ca aia e o ambarcatiune inregistrata legal in US. Pot fi pirati, care abordeaza ce steag vor ei. In functie de caz, controlul este rezonabil sau nu. E mai clar acum? |
dap
![](japonez.gif)
scuze, la mine trebuie "tradus" din cand in cand !
![](icon_smile_blush.gif)
Gabriela
![](smiley_pregnant.gif)
"Stelele care cad nu pier,
Stelele care cad se duc pe un alt cer"
conchita spune:
citat din mesajul lui inaioana Conchita, aia cu pescuitul era o gluma, fireste.Ca ce alt interes sa aiba sa stationeze la 85 mile de tarm si inafara apelor teritoriale? Eu am inteles, tot oficial, ca i-au capturat in vederea cercetarilor pentru ca au fost atacati cand vroiau sa faca inspectia.Ceea ce imi suna plauzibil.Daca inspectia era legala, atunci si retinerea lor ca persoane care au atacat chiar si cu furculite si scuipati militari israelieni trebuie ca e legala, nu? |
retinerea nu e legala, pentru ca a fost legitima aparare, am explicat mai sus. inspectia a fost ilegala, de aceea atacul e ilegal si reactia de aparare e legitima si legala, am dat citat mai in urma in ce cazuri se justifica inspectia. aici nu s-a justificat prin nimic legal. arestati ar fi trebuit sa fie soldatii israelieni, in caz ca s-ar fi aflat un alt vas prin zona si ar fi fost martor direct la atacul asta pirateresc si terorist.
indiferent ce planuri aveau cei de pe vasul turc sa sparga blocada, planuri scrise in jurnalele intime descoperite intre timp de mossad si acoliti, sau sa provoace nervii israelienilor prin refuzul de a urma traseul sugerat de israel, in cazul asta israel s-a batut cu propriile arme. la vedere, pe masa cu stegulete de reconstituire, lucrurile asa stau. inspectia nu era legala, iar asta nu o declar eu, ci oficialul israelian care nu a spus ca a existat banuiala de piraterie, pescuit ilegal, trafic uman sau altceva, ci ca aia au zis "negative" cand li s-a dat directia inainte marsh spre portul israelian.