Nefericita sau nu ? Tu ce ai alege
Raspunsuri - Pagina 11
floricika spune:
Mahmutica, eu din cate inteleg ai mare nevoie sa te simti iubita, sa vezi in privirea sotului acel "ceva", sa simti ca te doreste, pe tine, sa simti si tu la randul tau dorinta si sa privesti intr-un anumit fel, cum nu ai mai facut-o de mult...
Din pacate se intampla in multe casnicii....iar in cele in care nu se intampla...toata stima!
Nu stiu ce sfat sa iti dau pt ca si eu caut raspunsul inca ![]()
mahmutica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olympia [br Mahmutica, poti sa detaliezi un pic ce inseamna "ca ai fost barbatul casei", e o expresie care revine in postarile tale, dar nu stiu daca noi cele care citim ii dam acelasi inteles... Te referi la luarea deciziilor? Adica sotul tau iti lasa tie aceasta pozitie, tu hotarasti, tu alegi, in chestiuni in care barbatul ar trebui sa se pronunte, am inteles bine? Despre ce decizii vorbim? Pene colorate... cate putin din toate! album gradina |
Ma refer la faptul ca anume chestii trebuiesc facute , si daca eu nu pun mana sau nu insist zi de zi, saptamana de saptamana, nu sunt facute. Trebuie iarba taiata.... daca nu ma urc eu pe tractor, ajunge de 1 m ... sau daca nu insist 2-3 zile ca el sa se miste sa o taie.
Am vopsit peretii. Pai, daca m-a vazut ca dau eu cu rola pe poereti, al meu nici ca a pus mana sa ajute.Cumva probabil i-a intrat ca vopsitul peretilor e treaba mea.
De mers undeva, daca e sa mergem, tot eu trebuie sa insist sau sa fac planuri sau chestii de genu'.
Si multe altele.
olympia spune:
Hai mai si n-ai reusit tu sa-l ametesti frumos sa-i pui rola in mana, macar un pic?
Acu' pe bune, n-o lua in tragic, nu se pricepe sa faca treburi dintr-astea pe langa casa, fa tu doar ce-ti face placere si in rest sa plateasca domnul sot pe cineva. Nu-s destui bani, pleci si tu la un job... Daca nu-i e felul sa mestereasca /gospodareasca, nu prea ai ce-i face! Dar sunt convinsa ca nu pentru marile talente de gospodar l-ai luat, ci pentru alte calitati.
Nici al meu nu le are cu mestereala, tot i-am zis ca o casa la curte nu-i pensiune unde te refaci dupa job, mereu trebuie facuta una/alta, nu se lipeste si pace. Nici un cotet ca lumea n-a putut mesteri nici ajutat de un vecin, pan'la urma l-a facut vecinul singur la el acasa si sotul l-a platit.
Am vopsit singurica 40 de grinzi gigante sus pe tavan si toata scara interioara, cate trei maini la fiecare. Grinzile de sus le-am facut dupa zugravit si n-am aruncat aiurea niciun strop, le-am lucrat finut in munca de chinez ticait si perseverent... Dar a fost alegerea si placerea mea!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
SS-Tzuky spune:
Povestea mea e cumva asemanataoare...
Am venit in Germania pentru el, pentru ca m-a chemat aici, dupa ce ne-am cunoscut in Romania. Am aproape un an de cind sunt aici, am un loc de munca, totul parea super, decit ca ma batea la cap "cind vine bebe al nostru?". Bun, am incercat, nu prea ne-a iesit, eu m-am gindit ca poate am probleme de vreun fel, dar inca nu ma decisesem sa arunc cu bani in doctori sa aflu care-i problema, asa ca am lasat-o "balta" pentru un timp. Dar surpriza! dupa aproape un an de incercari, imi fac un test de sarcina, iese pozitiv...ma gindesc bai ce surpriza ii fac azi, abia asteptam sa vina de la munca, am impachetat testul intr-o cutiuta simpatica, am facut un tortulet si hai ca acusi vine, eram cu sufletul la gura si cu o fericire de nedescris .
A venit, a mincat, a gustat si din tort, intrebindu-ma care-i ocazia, la care eu, nezicind nimic, i-am pus cutiuta pe masa, hlizindu-ma ca o idioata (zic eu acum) - de fapt eram cea mai fericita femeie din lume...prima mea sarcina la 33 de ani...
El nimic, da televizorul mai tare, incepe sa comenteze emisiunea, orice altceva decit ce credeam eu ca o sa se intimple. Dupa vreo ora in stilul asta, m-am cam imbufnat...Am sunat-o pe mama in Romania si i-am spus, sa am macar un suflet care sa se bucure pentru mine. S-a bucurat si ea si tata, dar inevitabil ma intreaba "Hans ce zice?"...stiind ca nu suntem casatoriti (el abia divortase). I-am spus ca nu a avut nici o reactie si ca ma ignora complet...mi-a spus sa ii dau timp sa se acomodeze cu ideea.
Asta se intimpla acum aproximativ doua saptamini...
Ieri am fost la medic, totul este super ok (eu, avind ceva mici dureri pe partea stinga jos, ma temeam tare sa nu fie extrauterina sau alte minuni)...dar nu...a fost chiar incintat doctorul ca desi era prima data cind il vizitam, nu a dat este infectii si nici un fel de probleme....eram din nou fericita, ma gindeam ca hai daca ii spun lui Hans ca totul e ok, intre timp poate a avut si timp sa se mai gindeasca totul o sa fie bine si frumos ca inainte. N-am avut rabdare si i-am trimis sms cind am iesit din cabinet ca totul e bine si ca il iubesc. Vine si raspunsul, tot prin sms: "Gut." ("bine").
Aseara, discutii in contradictoriu la greu...I-am reprosat ca nu are in cap decit pe fosta nevasta, aproape in fiecare zi cind vine isi intinde dosarele si scrie avocatului...ca el vrea masina, ca el nu poate sa plateasca atit de multi bani pensie alimentara, (are trei copii cu fosta), ...ca se incadreaza la alta categorie de venituri si dupa lege, ar trebui ca pensia alimentara sa fie un anumit procent din salariu, ca nu are ce sa mai discute cu fosta sotie, dupa ce aia a chemat politia sa il scoata afara din casa dupa o cearta mai aprinsa....Lupta asta judiciara tine de aproape un an...oare nu se mai satura?
Poate sunt eu proasta....dar credeam ca acum o sa ii dau destule motive sa se concentreze spre viitor si sa lase trecutul in pace. Hm.
Mi-a spus ca se gindeste in fiecare zi de cind i-am spus, ce o sa fie cu copilul nostru, daca o sa fie trecut pe asigurarea mea medicala, sau ,sa se gindeasca el daca sa apara ca tata in certificatul de nastere, ca sa il putem trece pe asigurarea lui. Deci la casatorie cred ca nici nu se gindeste. L-am intrebat de ce de un an de zile ma bate la cap sa ne casatorim cind scapa de divort si sa ii fac un copil...Mi-a raspuns ca "asa vorbesc eu prostii citeodata". Ce fel de glume sunt astea?! ca eu cred ca sunt mai saraca cu duhul de nu inteleg umor de genul asta...Imi spune ca are foarte multe probleme momentan si sa il las mai moale...pai deja are un an de "probleme...care zic eu ca s-au cam rezolvat din moment ce divortul e definitiv si are si dreptul de a-si vedea copiii in fiecare luna, un week-end intreg...cit sa mai astept...si ce o sa fie dupa, daca astept pina cind "problemele "dispar"? De ce imi tot spune ca ma iubeste? In capul meu e o mare ceata. Acum nu stiu ce sa fac...singura in strainatate, insarcinata sau cu copil mic este extrem de greu. In Romania la ce sa ma intorc, parintilor mei le-as amari viata cu asa o istorie si oricum nu prea au cum sa ma ajute...
Nici nu vreau sa renunt la copil, pentru ca mi-am dorit intotdeauna si cu greu am ramas...
Ajutati-ma va rog cu un sfat sau cu vreo parere...Multumesc.
http://lbdf.lilypie.com/wZbip2.png
victory spune:
Draga SS-Tzuky,problemele lui nu se vor termina niciodata,sfatul meu este nu sa ii reprosezi ci sa incerci sa gasesti impreuna cu el solutii ca aceste probleme sa se rezolve,copilul tau intotdeauna va impartii cu fratii lui totul,pt ca sunt copiii lui si responsabilitatea lui,iar tu v-a trebui sa incerci sa gasesti solutii indiferent de ce se v-a intampla pt ca micutul tau are foarte mare nevoie de tine si tu trebuie sa ai tot tipul siguranta ca il poti intretine fara sa te bazezi pe cineva(parintii sau tatal copilului).Iti doresc numai bine si o sarcina usoara!!!
Anda,mami lui Stefan Alexandru
mahmutica spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui olympia Hai mai si n-ai reusit tu sa-l ametesti frumos sa-i pui rola in mana, macar un pic? Mi se pare sarcastic tare tonul tau si...nu cred ca asta am eu nevoie acum. Acu' pe bune, n-o lua in tragic, nu se pricepe sa faca treburi dintr-astea pe langa casa, fa tu doar ce-ti face placere si in rest sa plateasca domnul sot pe cineva. Nu e vorba ca nu se pricepe. Ba din contra, poate ca nu e AS in meserie, dar daca pune mana , iese lucru bun. Si da, nu sunt bani de platit oameni. Daca erau, fi sigura ca nu stateam cu cada in garaj 2 ani. Nu-s destui bani, pleci si tu la un job... Am job. De cand a facut piticul 5 luni, l-am dat la cresa si eu m-am dus la munca,full-time. Daca nu-i e felul sa mestereasca /gospodareasca, nu prea ai ce-i face! Dar sunt convinsa ca nu pentru marile talente de gospodar l-ai luat, ci pentru alte calitati. Chiar daca nu l-am luat pentru "talentele de gospodar" asta nu inseamna ca trebuie sa lase aproape totul in carca mea. E vorba aici de impartit responsabilitati, de avut respect fata de celalalt, de munca lui, etc... etc... Nici al meu nu le are cu mestereala, tot i-am zis ca o casa la curte nu-i pensiune unde te refaci dupa job, mereu trebuie facuta una/alta, nu se lipeste si pace. Nici un cotet ca lumea n-a putut mesteri nici ajutat de un vecin, pan'la urma l-a facut vecinul singur la el acasa si sotul l-a platit. Am vopsit singurica 40 de grinzi gigante sus pe tavan si toata scara interioara, cate trei maini la fiecare. Grinzile de sus le-am facut dupa zugravit si n-am aruncat aiurea niciun strop, le-am lucrat finut in munca de chinez ticait si perseverent... Dar a fost alegerea si placerea mea! Bun asa. La mine a fost... nevoia de-a da cu rola, si de-a termina cat mai repede.Pot spune ca datu' cu bidineaua nu reprezinta una din placerile mele. |
mahmutica spune:
Tzuky, nu stiu sincer ce sfat sa iti dau.
Cu mintea mea de acum, as zice sa-l lasi. Daca acum la inceput nu e implicat and so on, mai tarziu nici atat.
Observa cum se comporta el cu ceilalti copii ai sai. Cat de implicat in viata lor este,etc.
Apoi fi cat poti de obiectiva si pune pe hartie tot ce vrei TU pentru copilul tau.
Eu as incerca sa imi construiesc viitorul, fara el in poza.
Dar asta e doar parerea mea, care dupa 5 ani de mariaj cu o persoana ne-implicata, a ajuns la capatul puterilor.
olympia spune:
Mahmutica, nu era sarcastic tonul meu, s-a vrut un pic glumet, vizualizam scena ... n-am reusit se pare!
N-am avut in niciun caz intentia sa te necajesc sau sa te ironizez
Pai daca amandoi aveti job full-time si totusi sunt multe alte treburi pe langa casa care trebuie facute si doar tu le faci, chiar nu suna bine. Presupun ca nu-s cauze de sanatate pentru care sotul nu participa mai mult, zic asta fiindca parca ai spus ca e mai in varsta. Inteleg ca aveti notiuni diferite despre ideea de confort. Pe el nu-l deranjeaza, poate nici nu le vede, in timp ce tu nu te simti bine daca treburile nu-s tinute in frau. Discutiile cu el pe tema asta cum se termina, macar promite ca incearca sa te ajute mai mult?
album
gradina
Mindy spune:
cineva in anturajul meu a divortat recent din aceleasi motive mentionate de Mahmutica, un sot absent si neimplicat care nu punea mana pe nimic in casa si o lasa pe ea sa faca tot, venea acasa ca la hotel sa manance sa doarma si sa se holbeze la filme X.
frustrari adunate 7 ani, mers la colunseling, nimic nu l-a facut pe om sa se schimbe.
acum au trecut 6 luni de la divort, ea e mult mai bine psihic pt ca nu mai tot asteapta zi de zi ca el sa faca ceva sau sa se schimbe.. e mai linistita. in acelasi timp ii este foarte greu sa creasca doi gemeni mici singura, dar totusi are o putere in ea mai mare decat neputinta si frustrarea aia continua ce o avea inainte.
Mahmutica, daca simti ca totul e in van si nu mai merge nimic, nu mai are rost sa te chinui. eu empatizez mult cu tine si cu orice mama aflata in aceeasi situatie.
ce mi se pare mie nedrept in cazul divorturilor, e ca tot ei sunt cei care devin dupa divort liberi si lipsiti de responsabilitati, isi viziteaza copilul odata pe saptamana cateva ore sau cum s-a stabilit, trimit cecul cu pensia, sunt foarte disponibili pt o noua relatie pt ca au tot timpul la dispozitie, in schimb mama... nu mai zic nimic ca m-am enervat. :(
olympia spune:
Mahmutica , am mai recitit din postarile tale. Daca sotul tau nu vrea sa te piarda trebuie sa existe o cale prin care sa-l faci sa participe la treaba acasa. In privinta baii, esti sigura ca el ar fi capabil singur sa faca toate cele necesare? Poate s-a angajat in proiect mai mult de gura ta, dar de fapt nu se simte capabil sa-l duca la bun sfarsit, de-asta amana.
Pana nu intelegi exact cum priveste el toata povestea asta cu organizarea casei, n-ai cum s-o descalcesti. Oare s-a-nvatat de la mama lui sa faca treaba doar cicalit si impins de la spate, vede rolul barbatului doar la job si atat, i se pare ca tu exagerezi cu ordinea si curatenia?
album
gradina