Vaccinuri in Romania: intrebare
O prietena de-a mea vrea sa mearga in Romania cu bebelusa de trei luni. La doua luni bebelusa a fost vaccinata cu haemophilus influenzae type b vaccine (Hib) si cu Pneumococcal conjugate vaccine against 7 strains (PCV7). Stiti cumva daca aceste vaccinuri se vand in farmacii in Romania sau e musai sa vina cu ele in buzunar?
Multumesc!
Raspunsuri
tzitziri spune:
Lanturile mari de farmacii (sensiblu sau helpnet) au pe siteurile proprii functie de cautare pentru disponibilitatea produselor (www.sensiblu.com/index.php?page=search" target="_blank"> aici sensiblu)
Daca Hib e INFANRIX - IPV+HIB si al doilea e Prevenar (sunt singurele care imi suna mai aproape) atunci se gasesc si la noi.
Infanrix-IPV+Hib este indicat pentru imunizarea activa a copiilor incepand cu varsta de 2 luni, fata de difterie, tetanus, tuse convulsiva, poliomielita si Haemophilus influenzae tip b. Infanrix-IPV+Hib este de asemenea indicat ca doza de rapel copiilor care au fost imunizati anterior cu antigene DTP, polio si Hib. Infanrix-IPV+Hib nu protejeaza fata de bolile datorate altor tipuri de Haemophilus influenzae, nici fata de meningitele produse de alte microorganisme.
Si asta am gasit de Prevenar(Prevenar, INN-Pneumococcal saccharide conjugated vaccine, absorbed):
Imunizarea activa impotriva bolilor determinate de Streptococcus pneumoniae, serotipurile 4, 6B, 9V,
14, 18C, 19F si 23F (incluzand sepsisul, meningita, pneumonia, bacteriemia si otita medie acuta) la
sugari si copii cu varste cuprinse intre 2 luni si 5 ani
Deci cred ca trebuie sa afle intai denumirea de la noi a acelor vaccinuri si ele se pot verifica usor daca sunt disponiile in farmacii - chiar pe net.
Oana,mamica implinita de David Paul (17.09.2008)
Computers are useless. They can only give you answers. -Pablo Picasso
missdarcey spune:
Neaparat sa-i faca BCG vaccine inainte de plecare ,si nici Hep B nu ar strica mai ales ca Romania e o tara de risc pentru cele doua iar acolo copiii sunt imunizati la nastere.
olim spune:
vaccinul pentru hepatita B se face doar dupa 6 luni, mie din Spania asa mi-a fost recomandat, mai ales ca Romania e o tara cu risc foarte mare.