Sa incercam sa ramanem pozitivi!

Sa incercam sa ramanem pozitivi! | Autor: Gabrilici

Link direct la acest mesaj

Buna tuturor!

Ma tot bate un gand de ceva vreme, si, cum am gasit o portita, iata ce m-am gandit:tot ce se intampla in jur - reduceri de indemnizatie, pensii, salarii, minciuni, nesimtire, ba chiar violuri si crime - ne transforma incet incet in niste oamneni stresati, bolnavi si mereu ingrijorati.Si eu, ca orice alt om, am patit diverse in viata, si bune si rele.Ma gandesc ca ar fi o idee buna sa scriem despre oameni si intamplari frumoase din viata noastra.Si poate ne spune cineva cum sa invatam sa uitam si sa iertam mai repede si mai bine tot ce ne incarca negativ mintile si sufletele.
Am intalnit nu o data, oameni foarte generosi pe care abia daca ii cunoasteam:profesoara de meditatii - care s-a oferit sa nu-mi ia bani pentru multe sedinte, profesoara de fizica din generala care ma suna si in ziua de azi sa ma intrebe de sanatate, un tip impreuna cu sotia si fiica intr-un mall din bucuresti, care, auzind ca nu-mi permit o bluza de 150 lei s-a oferit sa mi-o plateasca (si jur ca mi-au dat lacrimile si am plecat cu lacrimi in ochi si refuzand politicos), oameni care au crezut in mine si m-au incurajat in momete de cumpana, oameni care s-au rugat pentru mine cand doctorii nu prea stiau ce sa imi mai faca si mi-am revenit miraculos, nasii cei mai grozavi din lume care s-au oferit sa ne ajute cu foarte multe chestii, atat financiare cat si morale,oameni mai in varsta care mi-au oferit locul in masina cand au vazut ca mi-e rau.
Ma gandesc ca vorbind si despre lucruri pozitive ne mai schimbam un pic starea de spirit.E doar o incercare...sper sa mai fie cineva de aceasi parere.

Gabrilici, mami de Sofia dulce si haioasa

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cris_stef spune:

Acum cateva ore mergeam catranita pe strada. Satula de toti si de toate, de discutii, de filosofii, de lipsa banilor, satula de revolta fara actiune.

In suvoiul de oameni am simtit un miros de parfum. Un parfum placut si intens, de femeie. Am avut instinctul de a ma intoarce, surprinsa placut, distrasa. Dar nu am putut asocia mirosul nici unui trup, toti eram in miscare, grabiti.

Chiar mi-a inseninat ziua. Mi-a placut. Oamenii se mai dau cu parfum... Oamenii inca raspund, ataca, dar subtil. Inca nu renuntam.

Mi-a placut foarte mult atitudinea doamnei, oricine ar fi fost ea. E ca atunci cand intalnesc batranele aranjate si cochete ce merg la piata dupa o legatura de morcovi. Nu renunta.

Stiu ca ce am scris poate parea banal si poate chiar... stupid. Dar scriu aici calma si inseninata datorita acelui parfum.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silviuta spune:

De 20 de ani,tot incerc sa fiu pozitiva si n-am reusit sa fiu convinsa ca se va schimba ceva in bine

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mina spune:

Imi place de doamna careia ii platim chiria pt apartamentul in care avem biroul. Noi ne scuzam jenate si rusinate ca uite, iar a trecut 25 si am uitat (ca dumneai ferea Dzeu sa ne sune sa ne atentioneze), si ne raspunde asa calm si linistit: lasa, mama, ca si voi aveti atatea pe cap. Nu-i problema, ca doar oameni suntem!
Ma emotioneaza si-mi insenineaza viata in fiecare luna (asta, poate, dupa ce am stat 6 ani cu chirie la unii care pentru o zi intarziere zbierau ca din gura de sarpe ca le atentam la dreptul de proprietate!!!). Doamna de care vorbesc are apartamentul asta, o casa la curte, un magazinas in curte, in care se zbate, ca si noi, "sa mai vanda cate ceva" dar e vesnic senina si niciodata incruntata.

Si mi-a mai inseninat ziua saptamana trecuta o doamna dintr-o structura bugetara (nu zic care ca nu vreau polemici) care nu pare a fi atinsa de acreala universala a functionarului, care are rabdare sa-ti explice unde ai gresit in dosarul ala pe care il depui, cum sa indrepti, iti da si ceva materiale din care sa te inspiri si, culmea bunavointei, accepta sa verifice documentele pe care i le trimiti pe mail "ca sa nu mai faci, draga, un drum de pomana incoace". Deci se poate!

...asa ca ma inscriu: hai sa gandim pozitiv! A fi senin si relaxat, amabil cu cei din jur (fara sa fii nevoit sa o faci) a devenit, parca, o generozitate. Asa ar trebui sa fim intotdeauna de fapt. Altfel, cum sa ne asteptam ca ceilalti sa ne-arate fetze daca nu vesele, macar o idee mai inseninate?

Mina si
Matei-Costin, sensu'lu'viata lu'mami si tati
din:09.09.2004
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=57655" target="_blank">cronicile vizigotului
www.tocanadecuvinte.blogspot.com" target="_blank">TocanaDeCuvinte
Some people dream of success...while others wake up and work hard at it

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackgirl0 spune:

Eu gandesc pozitiv: in an de criza am facut credit pentru a-mi pune pe picioare cabinetul. Stam in chirie, mai nou imi scade si indemnizatia la 892 ron (copil de 1,4 ani in grija), am de mobilat/aranjat/zugravit viitoarea locatie, avem datorii de 3000 ron care trebuiesc platite luna viitoare si nu am din ce.

Sa-mi plateasca careva bluze de 150 ron???? Eu nu-mi permit niciuna de 15 ron! Nici numai indraznesc sa calc printr-un magazin, plimbarile sunt prin cartier, cheltuielile sunt reduse la minim minimorum. Adio concediu pe anul acesta, soacra mea se asteapta sa-i platim noi ajutorul pierdut de la stat (incalzirea), mama este pensionara (deci fara bani pe urmatoarele 6 luni).

Si nu, cei din jur carora le-am cerut ajutorul nu au nici ei de unde, ba mai mult abia asteapta ajutor din partea noastra! Si eu ma incapatanez sa cred ca fiind sanatosi le putem duce pe toate cu bine!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Ei da, asta da subiect!
Chiar ma enervez (eu pe mine) ca nu sunt in stare sa vad atatea lucruri frumoase, pretutindeni in jurul meu; nu tin minte decat prostiile.

Gabrilici, subiectul tau mi-a inseninat ziua (ma rog, seara...), exact ca parfumul lui cris_stef.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Da, intotdeauna exista si o jumatate a paharului. Criza bate peste tot. Si in Olanda sunt mari probleme cu bugetul. Chiar aseara am urmarit o mare dezbatere intre principalii candidati ... si se propune chiar cresterea impozitului de la 55 la 60 la suta. Suna incredibil dar asa este. Nici in Olanda, statul nu mai poate tine asa de multi bugetari. Asta e criza mondiala, vremurile sunt grele. Sa speram ca lucrurile vor fi mai bune ... si sa incercam sa ramanem pozitivi.

Linkurile mele: Supereva.ro | Blogul meu | www.facebook.com/#!/desprecopiicom" target="_blank">DC pe Facebook

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

Ma asteptam sa ma intrebe lumea:ce te-a apucat??E CRIZA!!Dar mesajele voastre chiar m-au surprins foarte placut.
Trebuie sa va mai zic de cineva.Acum ceva vreme, am fost internata in spital, si, cand medicii imi incercau diverse tratamente, la un moment dat, mi-au dat niste pastile care mi-au scazut tensiunea la 4.M-am inegrit (cica) si am cazut.Se pare ca doar vocea blanda a unui medic rezident m-a readus inapoi.Era un tip de o delicatete rara.As vrea sa-l mai intalnesc si sa-i multumesc pentru blandetea lui in lucrul cu oamenii.Ma gandesc ca scriind despre el, undeva chestia asta se va nota ca si o multumire.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gabrilici spune:

De cand am bebe constat cu multa bucurie ca cei din jurul meu sunt mai amabili, mi generosi si zambitori.Un copil dizolva neintelegeri, poate chiar ura.Primesc ajutor fara sa-l cer.Am auzit la televizor o chestie care mi-a placut:criza asta are si o parte buna..daca o putem numi asa:vom deveni mai apropiati, mai solidari, mai omenosi.In lipsa unui ajutor oficial, vom incerca sa ne ajutam unii pe altii cu ce si cum putem.Chiar si o vorba buna sau un umar pe care sa-ti plangi oful sunt de mare pret.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Cand cineva din familia mea este bolnav (fie om, fie animalut) imi este greu. Ma gandesc toata ziua la asta...Uneori copiii fac viroze (respiratorii sau digestive) fie deodata, fie succesiv...Si atunci, cand imi este greu, imi doresc O ZI NORMALA.

Si ma supar uneori pe mine ca nu ma bucur de fiecare zi normala.

Subiectul mi-a amintit sa ma bucur de ziua de azi fiindca a fost o zi normala.

O zi normala este o zi in care suntem toti sanatosi. Nu are nicio legatura cu banii, cu politica guvernului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Azi am fost sa iau copiii de la gradinita si d-na educatoare ne-a spus cu zambetul pe buze si cu cel mai dulce glas ca luni suntem cu totii invitati (copii si parinti) la un spectacol-supriza in cadrul gradinitei, ca au gasit sponsor si vor primi cadouase toti copiii. Ca joi grupa alor mei vor avea serbarea la care muncesc de mai bine de o luna si ca "chiar daca vom semna pt greva, noi vom fi aici, pentru ca merita din plin copiii serbarea si surprizele de 1 iunie". Stiu ce salarii au doamnele educatoare si ingrijitoarele si totusi sunt mereu cu zambetul pe buze, cu vocea blanda si disponibile pentru copii.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput