M-am prins! Stiu de ce e criza la noi

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Citat:
citat din mesajul lui alexa_bebe

Citat:
citat din mesajul lui maru

alexabebe, cum ar fi sa te trezesti maine in Romania comunista, si sa te duci dupa lapte pentru copilul tau la 2 dimineata?

serios, iar ne intoarcem la datoriile facute nu stiu cate generatii acum? pai eu as zice ca si turcii is de vina, ca uite cat tribut am platit!

Emma Aida e inger
Doamne'ajuta!
http://maru-incotro.blogspot.com/
pai nu stiu cum as supravietui.ideea e ca probabil dupa primele 10 minute as primi mancare dupa gratii!nu-mi pot tine gura ca asa ma facut mama..guraliva!nu ma pot gandi la asta..!

mama de prichindik poznasha

Poate stiu parintii tai cum se supravietuieste asa ... intreaba.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

beren, lasa fata in pace, e mai bine ca ei nu stiu, parca noua daca stim ne foloseste la ceva (astaca-n bancul ala...). Desi te inteleg, am avut de exemplu in clasa un baietas, douazeci si un pic, engleza fara accent, venea numai cu tricouri cu urss din alea scrise cccp sau cam asa ceva. De nenumarate ori mi-a venit sa-l intreb daca a vorbit vreodata cu parintii lui despre cat de bine le-a fost lor in cccp sau cam asa ceva, atat de bine ca au plecat pe partea cealalta a pamantului...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns beren spune:

Tell me about it, Laura. Cum vin studentii cu tricouri cccp cumparate cu 50$ online dar facute in China de sclavi care muncesc 14 ore pe zi pentru un salariu de 1$...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Ne lipseste cu desavarsire simtul civic. Ala care in Elvetia da autonomie cantoanelor, care cheama lumea la referendum pentru probleme de interes obstesc-nu neaparat ,,basescian"-l-am votat ca n-avem cu cine pe considerentul ca e raul cel mai mic

Locuiesc intr-o zona scumpa a Bucurestiului, vad oameni cu masinii de 100000 de euro care nu fac o petitie la primarie ca sa se instaleze un cos de gunoi pe strada lor.
Gandesc asa cum arata-cu ochelarii la ochi si pe juma de fata .
Pentru noi casa nu incepe de la strada nostra-nu zic de oras ca asfi deplasata, de la usa blocului ci fix de la usa ap. asa ca pe holul comun pot sa scuip, sa scriu cu pixul , sa trantesc usa de la lift , sa nu platesc intretinerea si sa ma doara la basca ca 30 de oameni pot fi lasati fara apa calda .
La fel cum e cetateanul-fie el mic sau mare (la portofel) e si conducatorul-Oprescu si-atras primarie unde lifturile nummerg-pe bune , n-are multa lumea curajul sa urce cu ele, nu are csari de acces decat una mica de incendiu , birourile sunt imposibile, -ex Mediul e la subsol in parcarea de masini . da ce conteaza , Curtea de Conturi doarme si noi platim 2500000 de euro/luna pe ceva ce grecul n-ar filuat nici 100000.
Nu ei sunt de vina ci noi, mai precis atitudinea noastra .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
statul ar cumpara toate pamanturile pentru ca bani au ( taxe, impozite etc...etc)si ar investi,le-ar cultiva si ar transporta in afara...si asa ar merge economia

Pai tocmai am scapat de 50 de ani in care statul investea, cultiva, transporta. Iar o luam de la capat?

Pai tu nu ai inteles ca era mai bine pe vremea aia? Aveau toti servici ... faceau copiii temele la lumina lampii (dar ce copii educati, nu ca tineretul stricat din ziua de azi!!) ca se facea economie la curent, mancau paine luata pe cartela si stateau la cozi ore in sir pt o punga de tacamuri. Dar era asa de bineee!!!

Probabil asta avea si Basescu in cap cand ne-a urat sa traim bine.
Cat priveste atitudinea civica, ea lipseste cu desavarsire. parca suntem amortiti. Du de 2 zile ma agit pe aici prin casa incercand sa vorbesc cu unu cu altul dar fiecare are proplema lui, strict si la obiect. Mie imi vine sa ies pe balcon sa urlu Desteapta-te romane sau sa-mi iau copiii si sa ies pe strada, sa iau oamenii de mana si sa le spun: "Ajunge, putem schimba ceva, va rog! Acum nu alta data".
Dar va intreb pe voi pe o scara de la 1 la 10 cat de sanatoasa la cap as parea?

Eu tot cred ca Tv-ul ar putea avea o influenta asupra noastra, sa ne faca sa reactionam. Dar nu circ ce vedem noi acum, oftari si datul ochilor peste cap de vai ce pramatii ne conduc. Asta stim deja. Si? Aici lipseste contiunuarea. Sa tipe toate ziarele si posturile TV ca asa nu se mai poate, ca nu trebuie sa mai asteptam 4 ani pana vom vota iar, ca putem schimba ceva acum (si eventual sa ne spuna si cum si ce sa facem). Poate asa sa existe vreo reactie. Sa nu va suparati ca am folosit pronumele la pers 1, plural, insa cred ca doar asta se potriveste. Pentru ca el, poporul asta, suntem de fapt noi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns inaioana spune:

Citat:
citat din mesajul lui carminabulina

Eu tot cred ca Tv-ul ar putea avea o influenta asupra noastra, sa ne faca sa reactionam. Dar nu circ ce vedem noi acum, oftari si datul ochilor peste cap de vai ce pramatii ne conduc. Asta stim deja. Si? Aici lipseste contiunuarea. Sa tipe toate ziarele si posturile TV ca asa nu se mai poate, ca nu trebuie sa mai asteptam 4 ani pana vom vota iar, ca putem schimba ceva acum (si eventual sa ne spuna si cum si ce sa facem).

Pai exact aici e problema. Constiinta civica este o chestie in primul rand individuala si abia apoi poate deveni de grup. Ea presupune responsabilitate individuala, gandire libera, simt critic, ceva educatie - niste calitati care complimenteaza populatia din Romania mai putin spre deloc.Pentru ca cei care au ramas aici sunt in mare parte clientii perfecti ai statului asistential, pentru ca asteapta sa li se dea, sa li se spuna, sa li se faca, sa li se dea voie si in rest au un comportament de sluga hoata care mai fura din argintarie din cand in cand si bombane stapanul inafara programului.
Politicienii de astazi sunt exact oglinda poporului pe care il "conduc", nu se poate altfel decat tot cu solutia unui "print strain" ceea ce din pacate este imposibil in zilele noastre.
Poporul roman e ala care da din toate cele pe "dansul pinguinului" atat la nunta si botez cat si la "manifestari sindicale" adanc civice si al carui prim ministru doctor in drept constitutional promitea aseara la TV ca va demite pe xulestii care refuza sa isi doneze integral statului cutare indemnizatii, adica vor fi demisi daca nu accepta sa munceasca pe gratis - atata "ingeniozitate" nu am mai vazut de mult. Nici unui ziarist prezent la conferita de presa nu i-a dat prin capsorul blond sa ceara lamuriri in legatura cu aceasta enormitate.

Imi pare rau ca nu am reusit sa fiu prea coerenta. Mai beau din cafea si eventual revin.

PS N-am inteles cu scala, esti nebuna maxim la 1 sau la 10?

Ioana cu Katja (30 martie 2004),Serghei (2 mai 2006) si buburuza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carminabulina spune:

Inaioana multi care scriu aici si nu numai aici dau dovada de o constiinta civiva individuala, fara dubiu. Cum putem forma un grup?
Are sens sa-ti mai spun cai ai dreptate? Asa cum noi stim cum este poporul roman fii convinsa ca si cei care ne conduc cunosc perfect situatia. De-aia si fac ceea ce fac, cui sa dea socotela? Nu le-o cere nimeni.

Citat:
PS N-am inteles cu scala, esti nebuna maxim la 1 sau la 10?

La felul cum am pus intrebarea privind sanatatea mea mentala, nebuna maxinm as fi la 1.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Mai exista inca romani civilizati si cu bun simt, dar sunt atat de scarbiti de ceea ce se intampla in jur incat au renuntat sa mai incerce sa-i influenteze pe cei din jur altfel decat prin puterea exemplului. Mai am un pic si ajung si eu tot acolo. Deocamdata mai incerc, firav, sa mai si mobilizez pe cei din jur. Dar ma lovesc de atata manelism si incultura si intoleranta si lipsa de civilizatie, ca incepe sa-mi fie frica. Nu e numai cazul meu, din nefericire.

Si ma ingrozesc la gandul ca aceasta este din pacate lumea in care va creste si trai copilul meu si ca eu nu fac nimic sa-l pregatesc pentru ea. Educatia pe care o primeste acasa este egala cu zero in societatea actuala. Sau sub zero.

Cat despre vremurile ceausiste, nu pot sa zic ca mi-e dor de painea la cartela, de nechezol sau de invatatul la lumanare (ca nici gaz pentru lampa nu gaseai tot timpul). Dar propaganda comunista reusise - cred eu - sa ne dea un motiv de mandrie ca popor. Ne mandream cu stramosii nostri, si era ceva si asta. Am fost anul vara trecuta in Turcia si am nimerit intr-o zi cand aniversau o chestie, sincer nu prea am inteles despre ce era vorba , dar nu era ziua lor nationala sigur. Oamenii atarnasera pe la geamuri si balcoane steaguri si imagini imense cu Kemal Atatürk, mai ceva ca americanii de 4 iulie. Iar cand am vrut sa cumpar niste suveniruri, toate canile, farfuriile, magnetii de frigider, il aveau tot pe dragutul de Kemal. Cam cum sunt la noi cele cu Dracula. Din pacate pentru noi, acolo avea alta conotatie Kemal...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui cgeea
Am fost anul vara trecuta in Turcia si am nimerit intr-o zi cand aniversau o chestie, sincer nu prea am inteles despre ce era vorba

30 August, ziua victoriei- in 1922, Armata lui Ataturk a "curatat" tara de cotropitori si ultimul grec a iesit din Izmir. Respectul pe care-l poarta turcii acestui om este imens: in fiecare an, in 10 noe. la fix ora 9.05, toata Turcia tine un moment de reculegere. Atunci, in anul 1938, a murit intemeietorul Turciei moderne.

RUFUS, TORA si cele 3 minuni ale lorwww.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=80cd684043d64e6bf268f6&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=email br / " target="_blank"> Surpriza 2008

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

Citat:
citat din mesajul lui Laura25

Citat:
citat din mesajul lui capcaunul

Citat:
statul ar cumpara toate pamanturile pentru ca bani au ( taxe, impozite etc...etc)si ar investi,le-ar cultiva si ar transporta in afara...si asa ar merge economia

Pai tocmai am scapat de 50 de ani in care statul investea, cultiva, transporta. Iar o luam de la capat?

Pai tu nu ai inteles ca era mai bine pe vremea aia? Aveau toti servici ... faceau copiii temele la lumina lampii (dar ce copii educati, nu ca tineretul stricat din ziua de azi!!) ca se facea economie la curent, mancau paine luata pe cartela si stateau la cozi ore in sir pt o punga de tacamuri. Dar era asa de bineee!!!

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mey acuma din toate necazurile comunismului mie nu mi-au stat in gat cele enumerate de tine:))
Faceam teme la lumanare si eram imbracata in niste rochii de lana tricotate de mama pana-n pamant ca sa nu mor de frig. Painea pe cartela era fara aditivi de astupat gauricile si de pufosit.
Carne mananc rar si acum si nu din a fi vegetariana fortat m-as rasuci s-in mormant la intoarcerea comunismului.

Altele grave mi-au ramas in gat.
La fel cum mi-a ramas in gat capitalismul barbar si de luat cu japca prin furtisaguri de acum din .ro.

Mergi la inceput