Crestinismul si evolutia spirituala 12
Raspunsuri - Pagina 16
crinuta spune:
Nikole, una peste alta, nu e ok sa nu fitit casatoriti religios. Nu este ok dpdv al lui DUmnezeu, pt ca dpdv al oamenilor e ok, ceea ce este irelevant pt Dumnezeu.
Pe de alta parte, un copil trebuie botezat cat mai repede, eu nu sunt de acord cu asteptari, amanari, mai ales din motive lumesti, restaurant, invitati, musafiri, mai stiu eu ce prostii de genul asta.
Nu mi se pare normal sa nu va boteze fata pt ca voi nu sunteti casatoriti religios. Copila trebuia botezata, indiferent de starea voastra, dar foarte adevarat este ca si voi trebuie sa faceti pasul.
Eu n-as mai astepta, eu as boteza-o urgent, oriunde, sa fie botezata. E in joc sufletul ei.
Crinuta si minunea ei
Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
Eu nu pot dormi, e 4 a.m la mine, nu am somn..
Crinuta, eu nu ma rog la sfinti, dar II respect.
Novene fac catre Iisus.
Luna asta o voi boteza pe Luana(numai sa gasesc preot sa o boteze) sper din suflet sa-mi ajute D-zeu, cat despre casatorie...asta e, legat nu-l pot duce in fata altarului, e chiar dureros pentru mine, nu vreau sa mai intru in detalii aici.
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
www.tlig.org/ro/ro3pryrs.html" target="_blank">CELE TREI RUGACIUNI
mamabear spune:
Nikole, toate se fac numai cu voia lui Dumnezeu, dar Maica Domnului si sfintii mijlocesc pt noi pacatosii, de aceea e bine sa ne indreptam rugaciunile spre cei la care avem evlavie. Sfintii au putere de la Dumnezeu sa ne ajute, asa ca ne putem ruga lor.
Nu e normal sa-ti conditioneze botezul fetei de casatoria voastra. Bineinteles ca e de preferat sa fie casatoriti parintii pruncului, dar nu e obligatoriu pt botez. Nasii trebuie neaparat sa fie ortodocsi si sa fie cununati religios (daca nu e vorba de un nas celibatar).
Sper sa poti vorbi direct cu un preot si sa rezolvati.
Sa ne anunti si pe noi cand stabiliti botezul, ca eu chiar cred ca se rezolva . Dar si cand va cununati religios, ca e f important sa faceti si pasul asta.
crinuta spune:
Nikole, repet, nu te pune nimeni sa te rogi la sfinti, asta nu inseamna ca cei care o fac gresesc. Fiecare face cum considera.
Crinuta si minunea ei
www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy
nikole spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crinuta Nikole, repet, nu te pune nimeni sa te rogi la sfinti, asta nu inseamna ca cei care o fac gresesc. Fiecare face cum considera. Crinuta si minunea ei Fara Dumnezeu nimic nu e. Cine se increde in sine, cade rau! www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy |
Pai nici nu am spus eu ca m-ar fi obligat cineva, e doar ...un act pe care il inteleg partial(am fost crescuta ortodox) si ma interesa parerea fetelor, de aceea mi-am si asternut nedumerirea pe minunata pagina a DC-ului, daca fu cu suparare, imi cer scuze.
Multumesc pentru lamuriri
Mamabear, multumesc...am dat de numarul preotului, am sunat, intra robotul...am lasat un mesaj, sper sa ma sune.
Vreau sa o botez luna asta,neaparat trebuie sa se rezolve, in caz ca nu-mi accepta nasii, o va boteza mama sotului, ca e in vizita la noi...
vreau sa-ti spun ca dorm cu un ghimpe in inima...nu-mi placa sa tin copilul nebotezat, dupa mine as fi botezat-o cand s-a nascut, in prima zi
Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
SA-L AJUTAM PE ANGELO
Macrina spune:
Mamabear, uite aici, la o biserica sarbeasca, au alte reguli legate de botez. Ei spun ca intre nasi nu trebuie sa fie legaturi de casatorie, adica se iau din familii diferite. Bineinteles ca musai sa fie ortodocsi, dar nu sot/sotie. Si daca e fetita, importanta e nasa, daca e baiat-- nasul..
nikole spune:
Din cate am citit pe site-ul oficial al parohiei, imi cere sa prezint certificatele de botez al nasilor,care trebuie sa fie botezati ortodox sau catolic...si ale noastre, dar la ortodoxi se da certificat de botez???
iertati-mi ignoranta, eu nu stiu sa am asa ceva:(...pe nasa de botez nici nu o cunosc
SA-L AJUTAM PE ANGELO
crinuta spune:
Bineinteles ca se da certificat de botez la ortodocsi.
Crinuta si minunea ei
mamabear spune:
Nikole, la ortodocsi,certificatul de botez se pastreaza in parohia in care are loc botezul. Se poate da copie la cerere.
Nu vad ce importanta are daca parintii sunt ortodocsi. Important e ca vor sa boteze copilul si ca nasii sunt botezati. Explica-le si tu ca n-ai cum face rost de certificat. Poate reusesti sa vorbesti cu parintele care te-a spovedit si te ajuta el.
Doamne ajuta sa rezolvi repede. Te cred ca nu ai stare pana nu vezi printesa botezata, de aceea eu l-am botezat la 8 zile pe Ioan (ca am nascut normal) si la 14-14 zile pe ceilalti (ca i-am nascut cu cezariana si a trebuit sa-mi revin putin, mai ales ca firele le-am scos la 8 zile).
Macrina, cred ca exista diferente, ca, de exemplu , la greci nu e voie sa fie decat un nas , ceea e cel mai corect de fapt, ca asa invata Traditia, dar la noi se poate sa fie sotii impreuna, ca tot sunt "un trup". Important e sa fie ortodox/ortodocsi, ca sa marturiseasca simbolul de credinta ortodox. Ma mir ca la Brazilieni se accepta nasi catolici.
nikole spune:
aha, asa deci...ma indoiesc ca eu am vreun certificat de botez:(
nascuta fiind prematur,cu mai putin de 1 kg,si slabe sanse de supravietuire, am fost botezata imediat dupa nastere, in spital...
am ajuns sa dau dreptate credinciosilor ce nu merg la biserica, o spun chiar cu tristete,pe mine chiar incepe sa ma irite fantastic toate diferentele astea, sa se hotarasca odat'
ba unul spune ca nu-ti trebuie certificatul de casatorie, altul spune ca fara el nu-ti boteaza copilul, oare DUMNEZEU ce spune???
ajungi sa te ratacesti efectiv, si la botezul lui Kevin am avut impedimente, cu 3 preoti am vb, toti m-au sfatuit diferit, pana la urma un preot rus s-a indurat sa-l boteze!
SA-L AJUTAM PE ANGELO