Mamici din Grecia (2)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Buna fetelor dragelor!

Slaba activitate pe aici pe la noi, ati plecat la plaja toate? Eu v-am tot citit, dar de vreo 3 zile sufar rau de caldura, eu care n-aveam nici o problema cu caldura, acum simt ca ma topesc...si sunt cam si cu morcovul cu iepure cu tot ca ma apropii cu pasi repezi de momentul nasterii.

Moro_K, da, in Nea Moudania sunt, aproape de Salonic, in juma’ de ora ajungem cand avem cate o treaba si de asta ne place ca e si aproape de Salonic, dar e si mai multa liniste aici si marea mi se pare mai frumoasa aici in Halkidiki. Sper si eu sa ne vedem candva desi, acum cu nasterea mea, mai greu...vom vedea, pastram legatura pan una-alta, aici pe forum.

Larisa, multumesc mult de tot de incurajari, asa cum ziceam si mai sus, sunt cu morcovul cu iepure cu tot in fund, sper ca in ziua aia sa-mi dea Dzeu gandul cel bun si putere si mie si bebelului sa ne nastem cu bine. Ma bucur ca ti-a placut aici in Halkidiki, poate ne-om vedea candva prin Atena, ca intr-un an jumate de cand sunt impreuna cu sotul meu nu am reusit sa ajungem impreuna in Atena, noi avem si o casa acolo si tot am zis sa venim sa ne facem si noi o vacanta acolo, dar n-a fost sa fie. Ne-am facut planul sa venim anul viitor in vara cu bebe la Atena.

Ertina, iti multumesc si tie mult de tot pentru incurajari, asa imi place cand aud cate o mamica, ca si tine, cand spune ca durerile sunt suportabile. O sa nasc natural, frica mi-e de nastere, dar mai frica de cezariana, asa ca sper sa nu intervina nimic si sa pot naste natural cu epidurala, neaparat! Imi poti da si mie PM cu parola de la mail-ul comun, te rog? Si iti multumim ca l-ai facut.

Danyelaaa, nu te mai stresa ca nu face bine nici bebelusului, nici tie. Eu sunt insarcinata in 36 de saptamani si am facut urmatoarele analize: la inceputul sarcinii analize de sange si urina pentru toate cele (putem vorbi pe mess, daca vrei sa ti le enumar pe toate), apoi la 13 saptamani prima ecografie morfo-fetala a sarcinii si testul PAPP A (sau dublul test de la noi din Ro), probabil ca de asta ziceai ca nu l-ai facut, la 17 saptamani am facut triplul test, apoi la 20 de saptamani a doua ecografie morfo-fetala, apoi la 29 de saptamani a treia ecografie morfo-fetala, apoi la 31 de saptamani alte analize de sange si urina + testul de toleranta la glucoza si cam atat. La fiecare control la dr meu imi face ecografie, imi ia tensiunea si ma cantareste, nu m-a vazut niciodata pe masa pana acum, mi-a zis ca la sf sarcinii o sa faca asta sa vada daca e angajat copilul pe canalul de nastere. Acum nu mai am de facut ca si analize decat sa merg in fiecare saptamana la dr meu si pe langa asta, in fiecare saptamana pana la sfarsitul sarcinii trebuie sa merg la clinica unde nasc pentru masurarea batailor inimii fatului si pentru masurarea contractiilor uterului. Si eu l-am intrebat pe dr de ce nu mi s-au facut urmatoarele analize care stiu ca se fac in Ro: la inceputul sarcinii un test papanicolau si un test de secretie, si acum la sfarsit un test pentru streptococul B, in general nu mi s-a facut nici untest care presupune prelevare de acolo de jos si mi-a zis dr. ca nu e nevoie. De asemenea, nu mi-a masurat niciodata colul, sa stim cat are, e inchis sau cum o mai fi...si mie mi s-a parut ciudat la inceput insa apoi m-am obisnuit cu sistemul de aici si merg pe mana drului meu, asa cum nici schemele de vaccin pentru bebei nu sunt la fel cu cele din Ro si multe altele. Am sa merg maine la control si am sa-l intreb iarasi de testul asta pentru streptococ B. Hai, ca m-am intins cat o placinta, daca vrei sa afli mai multe, repet, putem vb pe mess. Sarcina usoara in continuare si fara stres!

Vi4i, multumesc mult de incurajari vad ca esti si tu o proaspata mamica si asta imi da curaj! De aia mi-e si mie mai frica de cezariana ca te refaci mult mai greu dupa, decat daca nasti normal. Of, oi trece eu si peste asta, nu-mi doresc decat sa-mi vad puiul sanatos.

Pup fetele si va doresc noapte buna!

Theodora 36+ Stelios
AMR 4 saptamani

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MoRo_K spune:

Buna...si eu am mai intrat azi...si nu era nimic nou p-aici probabil au avut treaba fetele
carmaw eu am incercat ani de zile tot ce se putea de la spray-uri,la pastile si injectii in nas....si tot acolo sunt....poate un pic mai bine pt ca am renuntat de vreo 4 ani la spray-uri care erau ca narcoticele am dat-o pe ser fiziologic...acum de vreo 2 ani nu mai pun nimic....
ALDEBARAN eu il inteleg perfect pe Aris...tot o plimbare sunt si eu:)
pup fetele noapte buna

Mergi la inceput

buna Theo acum am vazut msg...eu pe al meu l-am inceput acum o ora si pana l-am terminat tu postasei :)o sa reusim sa ne vedem...chiar cu bb:)...ori cand treci tu prin salonic...ori fac eu o vizita in nea moudania...pastram sigur legatura...pe tine in vreo 2 sapt te vad sa nasti pacat ca nu sunt in salonic acum as fi trecut pe la clinica...cat despre nastere si sarcina si eu sunt la fel intotdeauna mi-a fost frica si am zis ca crescand imi va trece ei...nu...dar am citit atatea poveste de "nastere a unei stele" cu fricoase care s-au descurcat super...au avut in mom respectiv un curaj....imi da sperante...si oricum faci epidurala...deci te vad vazand tv cand nasti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns theophillina spune:

Citat:
citat din mesajul lui MoRo_K

buna Theo acum am vazut msg...eu pe al meu l-am inceput acum o ora si pana l-am terminat tu postasei :)o sa reusim sa ne vedem...chiar cu bb:)...ori cand treci tu prin salonic...ori fac eu o vizita in nea moudania...pastram sigur legatura...pe tine in vreo 2 sapt te vad sa nasti pacat ca nu sunt in salonic acum as fi trecut pe la clinica...cat despre nastere si sarcina si eu sunt la fel intotdeauna mi-a fost frica si am zis ca crescand imi va trece ei...nu...dar am citit atatea poveste de "nastere a unei stele" cu fricoase care s-au descurcat super...au avut in mom respectiv un curaj....imi da sperante...si oricum faci epidurala...deci te vad vazand tv cand nasti

Moro_K, si eu si socru-meu, acum si tu ma vezi nascand in vreo 2 sapt... simt si eu ca asa va fi, ref la faza cu televizorul asa mi-a zis si dr. meu ca o sa astept sa nasc uitandu-ma la televizor, eu nu prea cred, insa om trai si-om vedea... Te pup si-ti multumesc pentru intentia de a fi trecut pe la clinica, ne vedem noi dupa aia cu bebe, nu-ti face griji...

Theodora 36+ Stelios
AMR 4 saptamani

BEBE STELIOS

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

neata
va salut dupa o noapte scurta -vezi pestisoarele-nu mai povestesc aici despre peripetiile mele va las pe voi sa relatati despre pruncutii vostri
As fi vrut si eu sa intru in hora dar n-am avut minte si acum plingacesc citindu-va relatarile
Miha sa nu faci ca mine ...la treaba!
pupici si va citesc sa stiti

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

La multi ani tuturor copiilor de pe planeta !!!

Moro, inca esti tanara si poti face cati copii vrei
Eu sunt impreuna cu sotul meu cam de 12 ani ( casatoriti doar de 1 an din "cauza" fetitzei ). El nu a vrut niciodata copii si eu am zis ca daca e sa vina poate isi schimba parerea si am continuat asa pana cand am ramas insarcinata ( a fost conceputa in vara lui 2008, la Arachova pe un laser ...LOL, dar asta e alta poveste ).
Cand l-am anuntat ca am ramas insarcinata am crezut ca ii aduc cea mai frumoasa veste, insa nu a fost asa...A incercat sa ma convinga in fel si chip ca noi nu putem sa oferim unui copil tot ce trebuie ( el avand o copilarie foarte fericita, parintii avand bani, pe vremea aia, au calatorit f mult si i-au facut toate poftele, l-au trimis in vacante peste hotare, l-au tinut la facultate in SUA etc ).
Nimic nu l-a convins, toata sarcina sau mai bine zis pana la 4 luni, cand se mai putea face ceva, a stat pe capul meu sa-mi aduca argumente contra... Eu eram stresata si cu sarcina, eram in ultimul an de facultate si-mi dadeam licentza, insa n-am renuntat. I-am spus ca noi am fost 3 frati acasa, pe vremea lui Ceasusescu..n-au fost multi bani in familie, in sensul ca nu ne permiteam vacante luxoase, insa in fiecare an mergeam la mare, am fost fericiti si am avut o copilarie frumoasa. Important pt copil e sa aiba iubire, restul vine de la sine.
Multe, multe discutii..nici acum nu e convins ca am facut lucrul cel mai bun, insa usor, usor parca s-a mai dat pe brazda, cand o vede pe micutza Athina crescand si mai ales k seamana mai mult cu el

Deci, parerea mea e sa nu renunti, mai ales ca iti doresti. Un copil e cel mai minunat lucru pe acest pamant. Nu avem tot ce ne trebuie, nu ma mai inteleg cu sotul ca inainte, insa sunt cea mai fericita mamica si totodata mandra ca nu am renuntat la insistentele lui. Mi-ar fi parut rau toata viatza.
Hai ca m-am lungit, insa ati vrut sa cititi, nu ?
Va ofer si o

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DIMITRA_R spune:

LA MULTI ANI!TUTUROR COPILASILOR DIN LUME,CARE NE LUMINEAZA VIATA SI NE SIMTIM MAI FERICITE SI IMPLINITE

bunaaaaaaa!ce mai fac fetele mele?va pup si va imbratisez
ERTINA,sunt fff mandra de tine,si ai facut cea mai buna si fericita alegere din lume
MARO,la treaba draga mea,nu lasa timpul sa treaca,este cel mai minunat lucru din lume si trebuie sa-l traiasca orice femeie
VICTORIA bine inteles ca o sa ne vedem,cu mare drag,mai ales ca stam aproape
THEO,te pup si totul o sa fie bine,sper sa fiu in grecia sa-ti facem galerie
salut toate fetele din grupul nostru,insa am memoria cam scurta,vroiam swa raspund la toate dar sunt
dragelor,eu sunt in pregatiri,sambata decolam,in ro nu am net,asa ca o sa mor de dorul vostru,cand vin o sa recuperez
maine la 6 ma duc la dr intru sa va dau vesti despre bebe,am niste emoti,sper sa fie totul bine
am o groaza de facut pana plec,si nu stiu daca reusesc sa le rezolv pe toate,,cumparaturi,de lasat ordine prin casa,,offff sper sa fie totul bine
pup fetele si multumim de cafea!

LARISAdeDIMITRA(2.02.2007)
13+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ertina spune:

Larisa, asteptam vesti despre surpriza din burtica.....sa modific si la listutza. Cred ca ti-ai dori un baietel, nu ? ..se semene cu mami
Drum bun spre taramul natal !
Bine ca plec si eu luni ca altfel incepeam sa plang.

Mergi la inceput

La multi ani copii mai mari sau mai mici toti suntem inca nu?! eu si sotul meu sarbatorim :D...Ascult profm au copii in redactie si sunt superi...unul e mcqueen nu stiu cum se scrie altul e fulger sunt super tari..
Fetele eu m-am pus pe treaba nici o grija...poate v-am dat impresia gresita....noi incercam acum e...cand o pica o pica :)...chiar dc mi-e frica vb lui carmaw nu vreau sa regret mai tarziu...bine...dc as stii ca am vreo 20 de ani si mai am inca 10 in fata...eheee n-as fi pe treaba ca nu simt ca sunt asa pregatita...dar in octombrie fac 30 si in afara de asta sunt sigura ca atunci cand va veni bb imi voi spune ca oricum am asteptat prea mult
ertina bravo tie ca esti asa hotarata!si ma bucur ca nu te-ai lasat...si ai dreptate...vb aia noi pe vremea lui ceasca am crescut pt noi criza e a doua natura si sunt sigura ca o sa se inmoaie si dnul...vb aia are fata
Theo..pai zic de 2 sapt pt ca vad ca de muuulte ori pe la 38 de sapt se naste...si de tv spun pt ca de 2 ori cumnata mea a nascut la diabalcaniko(salonic) cu menegaki....si inainte de a se face diabalkaniko si geneseis clinica la care te duci era cea mai buna,cu cei mai buni doctori ani si ani de zile...
Larisa asteptam cu drag si nerabdare sa vedem ce zice echo si spor la pregatiri
azi fac ardei umpluti...cu carne...am gasit ardei ca in ro...d-aia verde mai deschis asa...mmmmm...imi plac si ceilalti verde inchis dar sunt mai amari....yam yam

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

FETELOR CARE STITI TREBURILE PE AICI AM O RUGAMINTE
cum ii zice la tarite
si de unde iau??
MULTUMIRI ANTICIPATE
CM

Mergi la inceput