Prietene la bine si la greu - 18
Raspunsuri - Pagina 11
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
smaranditza spune:
Diana, ma bucur sa te "revad". Asa mult seamana Timi cu Teo...parca se inteleg telepatic, mai ales in ce priveste mancarea; adica - greva foamei.
Tu ai mai schimbat cerealele, sau inca nu ati gatat punga? Ca eu mai am putin din ea (Milupa Bio - fulgi de orez fara lapte) si inca nu m-am decis ce sa iau. noapte buna all!
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Dozz spune:
Seara buna tuturor. Cu greu reusesc sa ma concentrez si am o mare senzatie de blegeala, asa ca nu garantez pt coerenta mesajului de mai jos. Eu o sa ma straduiesc, totusi.
Licurici si Lili, am fost azi la neurolog si am plasat intrebarea cu arcuitul. Ar fi doua variante.
Prima: este un mod de protest la ceva ce nu-i mai place (ex: s-a saturat sa manance, nu mai vrea sa stea intr-o anume pozitie, e somnoroasa si atunci e cam nemultumita de aproape orice etc). Aici intra majoritatea copiilor.
A doua: o usoara intarziere a procesului de mielinizare a neuronilor. Este normal ca astfel de arcuiri sa apara pana pe la 3 luni, dar apoi ar trebui sa dispara. Totusi, ingrijorator devine daca persista arcuirile si dupa varsta de 1 an.
Eu am stat si am cantarit cele 2 variante si deocamdata prefer sa cred ca se incadreaza la prima varianta: pt ca tam-nesam nu face, ci cand vrea sa adoarma sau cand nu mai are chef de mancat. Si pt ca nu mai am nevoie de pitici suplimentari, e si asa aglomeratie in capul meu.
Mi se pare buna ideea lansata de Lili, cea cu rubrica de avertismente ce nazbitii mai pot face piticii nostri ca sa fim pe faza. Poate unele dintre noi nu isi imagineaza ca un anumit context poate fi generator de riscuri si am putea sa ne mai ajutam unele pe altele in felul asta.
RamoC, imi pare tare rau de perioada dificila prin care treci. Chiar ca ai numai ghinioane. Cel mai important, sa se faca bine Domi repede. Si tu sa iti recapeti calmul. Eu ma amuzam tare la postarile tale pe vremea odiseei, acum se vede ca ti-au taiat necazurile astea aproape tot elanul. Pupici si sper sa vina zile mai bune si pt tine. Poate nu e o idee asa rea sa te mobilizezi pana la Cluj la superpediatra lui Andre.
Intrebai de cremele SPF50: eu am luat de la roche-possay si intra bine in piele, ramane pielea putin satinata, atat.
Si eu ma intreb ce face Lavinia? Sper ca e bine si doar ocupata.
Flavours, eu stiu de o bona la gemeni, 8 ore/zi, 1500 ron (varsta 4 ani, gateste si calca pt copilasi). Despre religie, eu cred ca asta conteaza mai putin atata vreme cat persoana e rezonabila si intelege ca religia e o convingere/alegere personala.
Smaranditza, ce bine ca s-a mai dus nodulul. Eu am groaza de nodulii astia, am ajuns sa ma palpez foarte des, mi-e sa nu raman setata pe asta si sa ma apuce palpatul la birou. Ziceai ca s-a micsorat si ca a ramas cat o boaba de mazare, sa ne zici daca trece. In cateva randuri, eu nu am reusit sa mai elimin boabele de mazare si am adunat vreo 3, dar nu ma dor. Nu mi-am batut capul cu ele, dar acum ma intreb daca e posibil sa se agraveze lasate asa??? Diana, help!
Am vazut ca se vorbeste mult de analizele de 6 luni. Sunt obligatorii?
Andre, multumesc pt reteta pt parchet. Caut mai intai ingredientele aici, sper sa le gasesc. Acum trec de la una la alta: un site cu salteluta bip-bip di faro ne poti trimite?
Ionela, Na-bo, bine ati revenit dupa asa zile incarcate, dar frumoase. Ma bucur ca sunteti bine.
Krelia, si eu sunt total depasita de stiinta nutritionista, asa ca macar suntem doua in aceasta ceata deasa. Eu tot lecturez de zor, dar in zadar… Sper sa aiba fetele rabdare si cu mine, cand o sa ajung la marea D si o sa repet toate intrebarile puse deja.
Flavours, eu nu am reusit sa citesc articolul trimis de tine. Despre ce e? M-a directionat la o pagina de login. Oricum azi nu functionez in parametri normali, asa ca poate sunt doar o mare toanta…
Diana, ma bucur ca ai intrat putin, banuiam ca esti ocupata cu costumele pt serbare. Spor la treaba! Imi pare rau de Teo, ca a cazut, sper ca e bine.
Lumi, ce rau imi pare sa aud iar de reflux... Rabdare multa! tuturor.
Andrecluj spune:
Buna dimineata fete dragi, stiti ca avem si frapucine si capucine la discretie. Dozz Uite, iti las site-ul astora care produc saltelutele si alte cele, daca nu te descurci cu traducerea te rog sa-mi spui. www.laterraelalbero.it/" target="_blank"> asta e Ieri am fost cu copila in masina vreo 3 ore, mare tampenie am facut, pentru ca era extrem de cald, eu pana mi-am mutat fundu in masina a inceput deja sa curga apa de pe mine. Cat timp a dormit pe salteluta ei, a fost in regula, nu zic ca era uscata, uscata, dar la cele 40 si ceva de grade cate erau afara a fost bine. In momentul in care a luat-o buni in brate ca urla, apoi a adormit, a inceput sa curga apa de pe ea, am adus-o in casa de parca as fi scos-o de sub dus. Deci ceva fac semintele astea obscene. Azi am o zi tare grea, dar macar mi-am luat liber de la serviciu. Mergem la ecografie de rinichi, care aici e obligatorie, si e tare departe locul. Insa, fara sa zic "hop" inainte sa sar gardul, se pare ca azi imi ajung cartofii dulci si pufuletii, o sa mor de fericire. Va pup, o zi usoara sa aveti! Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa
Andrecluj spune:
Diana Bine ai revenit, si eu ma intrebam pe unde esti. Rochia mea inca nu am cumparat-o, imi adun curaj sa incerc un M, ca L parca statea nitzel larg, mai vedem, stiu sigur ca la botezul Chiarei voi fi albastra. Rochia ei a durut mult pana am desfacut materialul (a fost rochia de nu stiu ce sarbatoare a cumnatei mele, dintr-un material absolut minunat, cusut cu mana). Sambata mai vreau sa lucrez la ea sa vad cum iese, pana atunci am cautat sarma ca vreau sa fie larga si-s tare simpatica cum cer prin magazin sarma de care nu stiu cum se zice in italiana si merg cu desene dupa mine. In fine, pentru siguranta intru prin tot felul de magazine sa vad rochii de botez. Om vedea ce-s in stare Chiara Ada, vita mia , Chiara creste Odiseea plecarii noastre acasa
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Lumi_Richard/Lumi_Richard.jpg)
Lumi_Richard spune:
Buna dimineata!
Andre multumim de capucine,dau si eu o cafeluta ...la filtru,mai modesta
Pisicioasa mea si-a mai revenit cu refluxul si papa mai bine de ieri,dar dintocii tot o necajesc...are gingia foarte umflata,asa ca in scurt timp voi avea iepuras. In rest....cu diversificarea nu am mers prea bine,dar sunt multumita ca a papat cate 20 de grame de fructe si 20 de legume(ieri).
Ce sa va mai spun...incearca cu disperare sa busileasca,dar numai cu spatele reuseste,daca pune mana pe ceva nepermis(telefon,telecomanda) si i le iau,tipa sa i le dau inapoi,cand ma vede ca beau apa intinde mana si scoate niste sunete(ca sa-i dau si ei),si bea apa din pahar,ca de,suntem oameni mari!
Si daca tot sunt la capitolul `laude`,am probat 2 perechi de blugi de dinainte de sarcina si imi vin,chiar daca ma mai `sacrific` cateodata si mai bag cate o prajitura(dupa care ma pedepsesc cu vreo 30-40 min pe bicicleta).
Va pup pe toate si va doresc o zi buna!
Lumi SEXY MUMMY de Alexa Annabelle Denise 7 Oct 2009
Poze Alexa Annabelle Denise
`Daca asteptam sa traim intr-o lume mai buna trebuie sa contribuim la crearea ei.`
Mahatma Ghandi
Dozz spune:
Buna dimineata si de la noi!
Andre, multumesc pt site! Si eu am fost ieri la dr cu fetita si s-a facut lac de apa in masina. In cabinetul dr era racoare, asa ca a sughitat toata consultatia, sper sa nu apara mucisorii. Si eu bleaga, nu luasem cu mine niciun pulovaras, doar un alt costumas tot cu maneca scurta si pantaloni scurti...
Fetelor, poate voi v-ati gandit la asta deja, eu abia ieri mi-am dat seama, asa ca va spun si voua: desi a venit vara, e important sa luam cu noi un pulovaras cand mergem cu bb-ii undeva in interior (ex: doctor, magazin, vizita acasa la cineva etc) pt ca in casa poate fi mult mai racoare decat afara, pe drum, si diferenta asta de temperatura le poate face rau.
Andre, sa treaca bine ziua asta grea si te asteptam cu vesti bune de la ecografia de rinichi.
Lumi, ma bucur ca pisicuta e bine si ca mananca, chiar daca mai putin. E bine si ca tu esti multumita, asta conteaza tare mult. Eu sunt uimita ca Annabelle bea deja din pahar, nu mi se pare simplu deloc, bravo ei, cred ca e tare dulce.
Eu tot fara vlaga ca ieri sunt, sper sa ma mobilizez si sa imi revin.
A, da, mi-am amintit inca ceva. Am citit despre nucile de sapun pe site-ul de la Lidia, dar si postarile voastre. Desi nu pareti a fi prea multumite de ele, totusi am vazut ca aveti ceva experienta in utilizarea lor, asa ca iata ce ma nedumereste pe mine: am citit ca ar fi eficiente numai la spalat peste 45 de grade. Mie mi se pare asta cam restrictiv, eu spal majoritatea rufelor la 30 si 40 de grade. Voi ce stiti despre temperatura de spalare daca folosim nuci de sapun? Merci!
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
smaranditza spune:
Beeei, noi (eu cu hazbandu ) mai bine ne-am duce la recoltat cartofi si alte leguminoase, decat la recoltat pishulik...
Suntem
rau de tot.
Ii punem din nou punguta aia jmekera dimineata. De data asta, asist si eu la operatiune. MAi si indopam copilu din dotare cu ceai, ca ne grabeam sa iesim, si trebuia ca totul sa se intample rapid. Booon. Deschidem peste o ora pampersul...care e imbibat de pishu, punguta...cu vreo 3 stropi in ea. Pe cand stateam amandoi aplecati asupra "pacientului" si ne tot uitam pe unde s-a putut scurge, pe cand sotul isi dadea cu parerea ca ar fi trebuit bagate si outzele inauntru (scuzati detaliile ), ce credeti ca face copchilu? V-ati prins: pishu in jet! Pe mine a reusit sa ma si boteze.
Pe tata-su nu, ca a fost mai pe faza, si a inhatat rapid punguta sa "colecteze" ceva din zbor. Ti-ai gasit!
Astazi la 4, cand ne prezentam la vaccin, cica trebuie sa avem si rezultatul analizelor la noi.
Dozz, intrebai daca sunt obligatorii analizele astea. Nu ne-a spus dr. daca sunt sau nu, dar stiu ca majoritatea medicilor aici dau trimitere pt analizele de 6 luni, ca sa isi formeze o imagine despre starea copilului (nivelul de zahar, fier, calciu, si toate alea in organism...).
Ma duc sa beibicucesc rapid niste leguminoase, pana nu se trezeste printesu.
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/RamonaCopot/RamonaCopot.jpg)
RamonaCopot spune:
Buna dimineata,
Dozzz e buna concluzia ta cu hainutele si mai groase si mai subtiri de schimb dupa noi. Dar mai trebuie sa ne dam si seama la timp sa ii schimbam. Eu banuiesc ca din cauza asta mi-a racit acum broscoiul si nu pot sa mi-o iert.
Smaranditza si eu am crezut la inceput ca trebuie bagate outele inaintru, dar dupa 2 esuari, am gasit formula castigatoare. Punguta aia trebuie pusa cat mai sus ssssi bagi doar penisul in ea. Adica marginea de jos a pungutei sa vina exact sub penis si sa fie bine lipita pe piele. Sper sa reusiti.
Lumi, tare ma bucur ca eti mai relexata cu pisicoasa si mai ales, ca desi papa putine solide, eti multumita. Mai bine putin i bun, adica ce papa sa ii si ramana in tomacel, decat sa pape un borcanel si sa ti-l puna masca pe fata dupa aceea.
Si eu sunt un pic mai relaxata acum cu Dominic, desi e racit i are i febra, iar mucii ii curg siroaie. E deja a doua raceala i am capatat experienta. Ii dau nurofen i curat cu Marimer. sper sa scapam de tuse, ca la aia nu cred ca mai pot sta aa relaxata.
Acuma...tiu ca s-a tot vorbit, dar eu nu am ajuns la o concluzie. Daca are febra, e voie sau nu sa il scot afara??? Adica are febra usoara, dar o tinem sub control cu Nurofen, iar in momentul cand l-as coate afara, medicamentul si-a facut deja efectul si febra e scazuta.
Dominic e disperat dupa laptop. Ar tasta nonstop, cu ambele maini si se mai ajuta si de gurita cateodata .
Azi Rares implinete 7 luni si ii uram . Lavi sa iti traiasca comoara!
pentru amandoi.
Ramona ,
dependenta de dragostea barbatilor din viata mea:
DOMINIC ANDREI(26/10/2009) si a lui tati Stefi
Dozz spune:
Citat: |
citat din mesajul lui RamonaCopot Buna dimineata, Dozzz e buna concluzia ta cu hainutele si mai groase si mai subtiri de schimb dupa noi. Dar mai trebuie sa ne dam si seama la timp sa ii schimbam. Eu banuiesc ca din cauza asta mi-a racit acum broscoiul si nu pot sa mi-o iert. |
Asaaa, mucisorii sunt oficiali la noi: si la fetita, si la mine. E clar, de la cald-frigul de ieri ni se trage amandurora.
douradoudou spune:
..laura maine ma duc la echo si vad si ce culoare o sa aiba caruciorul
..va
pe toate
Alexa, mami de Maryam buburuza, ingeras in ceruri (17.09.2009- 12.11.2009)
![](rugaciune.gif)
si
![](gravida.gif)