America (202)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mihutza11 spune:

cu limbile straine: vad ca marea majoritate a sotilor sunt sabotori.. si al meu cateodata , dar mai rar.. oricum noi vb in romaneste cu ea, eu chiar tin mult sa stie si romana.. si de s-o putea si franceza ar fi super! sau ma rog inca una..
Engleza s-a lipit de ea de la tv, aka PBS sau Nick Jr.. si mai nou din parc daca dam peste copii la locul de joaca, dar cum aici mai mereu nu-i nimeni in parc, cam putina socializare..

La multi ani Oana!

Mica dansatoare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Josefine, cred ca ti-ai raspuns singura :), as alege jobul care ofera mai mutlti bani, beneficii si stabilitate chiar daca e in mijlocul lanului de cucuruz :)), parca pt asta e cunoscut Iowa, nu? :))

Cu limba romana, mi-e ciuda ca m-am lasat pagubasa...ma uitam la filmulete facute la 2 ani si Aidan vorbea romana la greu...mult mai mult ca engleza, daca continuam asa ar fi fost super dar ne-am mutat si am intrat in contact cu o multime de americani si m-am pierdut ca magarul in ceata...sunt singura vorbitoare de romana pe aici, prietenii romani sunt toti care pe unde, mama vine de 2 ori pe an cate 2-3 saptamani...nu am pe nimeni sa ma ajute sa mentinem limba.
Acum vb si germana...greu tare cu romana.

Adriana 26+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Josefine stabilitatea financiara si implicit beneficii/securitatea jobului sunt f importante in ziua de az, mai ales dc planuiti sa aveti copii. Te mai gandesti si la scoli, gradinite, etc. Totusi dupa un timp ajungi sa te plictisesti si in mijlocul cucuruzului, mai ales dc nu poti calatori.

Daca as fi singura (sau numai cu sotul fara copii) si cu ceva ani inainte in care nu as planui copii, eu cu mintea mea de acum (si plictisita de atata stat in cucuruz) as alege baltimore. Daca as avea copii si implicit nevoi financiare mai mari, m-as gandi la stabilitatea financiara in primul rand si as alege cucuruzul cu riscul de a ma plictisi.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

jose, eu am citit intrebarea asa in fuga si ma decisesem pt baltimore , apoi am vazut chestia de la final cu un viitor mai stabil si m-am razgandit. iowa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns josefine spune:

multumesc pentru raspunsuri - aia din iowa, din mijlocul lanului de porumb, sunt mai mari.
poate o sa avem copii, dar nici scolile nu stiu daca sunt asa bune prin orasul respectiv.
pana maine trebuie sa le dau un raspuns si sunt foarte confuza. cand am scris mesajul, eram conbinsa ca o sa fie iowa. dar nici macar un macy's nu au:-)
vin eu sa va spun ce am facut.

ah, aia de iowa au 3 saptamani de vacanta, aia din baltimore doar 2.
ambele companii sunt de ceva timp pe piata - una din 1933, alta din '63.

www.razvanphotography.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

ABAC, zau, a deschis fi-miu gura in romaneste? Trebuia sa va pun un microfon sa il inregistrez lol

Josefine, eu personal, in situatia mea, definitely cucuruzul! Si eu is in cucuruz si dc. ma mut d'aci o sa caut tot cucuruz. Calitatea vietii pt. dolarul meu limitat e muult superioara in cucuruz fata de bani asemanatori la "jmecheri". DAR asta zic eu, ca am copil. Pentru mine conteaza cat de "affordable" e locul, f. tare, dar dc. banii sunt gramada, pai de ce sa alegi cucuruz cand poti trai la fel in alta parte? Dc. n-as avea copii, chiar fara bani, poate as opta pt ceva mai young and cool, sa iesi seara in oras si sa fie "cool". Si eu calatoresc destul incat sa nu imi fie dor de metropole. Deci dc. ma intrebi "ce ati alege voi", eu as alege Iowa, dar poate nu e cea mai buna decizie pt tine. Dar ma ingrijoreaza ca n-au Macy's, noi macar avem un Macy's, e drept ca amarat, da' e acolosha.:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pumba spune:

josefine - Iowa- ai bani si comanzi de la Macy ,dar in cucuruz nu ai nevoie sa fii cool .stabilitate, avantaje, vacanta cu siguranta Iowa.
bafta ,sa alegi ce-i mai bun pt tine si pt familia ta

Mergi la inceput

No traffic....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lai spune:

Josefine, felicitari pentru ofertele de job!!

Ati avut ocazia sa vizitati ambele locuri? Sotul tau ce zice? Pentru el sunt oportunitati profesionale in ambele locuri? El e genul de om care se adapteaza oriunde sau prefera o ambianta mai cosmopolita sau una mai linistita?

Te intreb pt. ca noi cand am avut de ales intre doua oferte de job ale sotului am ales locul in care ni s-a parut ca ar fi mai multe oportuniti pentru mine. Acum eu sunt multumita aici (si pana la urma stateam eu sa ma gandesc ca probabil as putea fi multumita oriunde sau aproape oriunde), sotul insa tot suspina dupa coaste (desi flyover land-ul nostru nici macar nu e chiar in cucuruz).

Pe de alta parte e f. important si jobul tau, ca pana la urma asta aveti in mina la momentul asta, si la cat timp petreci acolo, e mare lucru sa-ti placa si sa mergi cu drag, si sa faci si-un ban bunut, si sa ai si niste timp liber.. ca degeaba stai intr-un loc cool daca n-ai bani si/sau timp sa profiti de una-alta, si/sau vii acasa deprimat de la munca de nu-ti mai arde de nimic.

Lai

Mergi la inceput

Houston is the best of both worlds:) Adica si ieftin si suficient de cool. Ideal. Acolo eu vreau sa traiesc LOL Indraznesc sa ma hazardez cu banuiala ca sotul de Lai o avea ceva frecusuri cu prostii aia de la U Houston, ceea ce amplifica nostalgia dupa coaste:)

Mergi la inceput