America (202)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

miere, nu. exact asa a fost si Philip.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delia21 spune:

Sunteti superbe si haioase cu toatele....si ma bine-dispuneti de fiecare data cand va citesc!

LA MULTI ANI copiilor de toate varstele,de la 0 la 99 de ani si peste!
Buflea...habar nu am avut nici eu care sunt asteptarile astora...asa...ca ma interesai..si o data la 3-4 luni...ajungem cu copilul la un nene neoro-psiho-cucu...sau cum i-o zice...si imi spune mnealui ce trebuie sa invat copilul pe data viitoare...cand ne vedem.Si la fel...acum muncim la invatarea adresei complete...scrierea propriului nume complet,...memorarea numarului de telefon al casei,si al meu...de celular...si alte informatii folositoare.Geniu nu-l vreau...dar macar...sa-mi fie acolo...la nivel de mijloc cu cei de varsta lui...atat...Si eu am emotii cat casa...in legatura cu performantele academice ale progeniturii.Sper sa...gasesc calea de mijloc...
Eu luai 5 cursuri pe sesiunea de vara....stiu am mai zis.Si azi...am renuntat la unul...caci deja o luam pe aratura...si chiar sa nu ma bucur deloc de vara asta....nu imi dau voie.Pierdui banii pe curs...dar il reiau in toamna,...vreo 250...asta e...nu o sa ma scalpez...singura.Deja respir...asa de usurata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Eu de fapt nu sunt necajita pe el ci pe bashina (scuzati my French) de scoala secta unde nu fac nimic. Bai, nu e posibil sa le ceara la scoala publica cuvinte oposite ca shallow-deep si ei sa nu faca in Pre-k ...exact unde am lucrat cu el acasa a facut perfect - adica litere, spelling, citit cuvinte de 3 litere, numere pana la 20, aduncari simple. Acolo unde nu am facut acasa, adica vocabular, acolo a gresit. Si nu am facut pentru ca nu stiu ce sa fac ... unde gasesc eu programa de gradinita. Am cautat, e plin netul de tot felul de chestii dar nu am gasit nicaieri concret ce trebuie sa stie un copil care intra in K. De ex mie mi s-a parut ciudat ca l-a pus la test sa faca adunari - simple, cu 1 si cu 2, dar totusi, abia intra in K in septembrie. Si asta cu stanga-dreapta mi se pare grea la un copil care abia incepe K.
Am o parere atat de proasta de scolile catolice, de nu va pot explica ... mizerabile - nu stiu de unde atata reputatie

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns buflea spune:

Miere ...eu nu vreau sa vorbesc cu ei in engleza acasa din doua motive. Unul este ca vreau sa vorbeasca romaneste si al doilea ca nu ma simt eu natural vorbind cu ei engleza, plus ca eu am accent ... de altfel mi s-a si spus ca Alex are putin accent si asta este precis de la cititul meu de seara.

Testul asta era un fel de evaluare, deci ei probabil ca s-au dus cat de sus au putut cu intrebarile sa vada limitele copilului. Dezamagirea mea a fost ca eu ii credeam limitele mult mai sus
Oricum e foarte clar, eu nu am un copil geniu, am un copil normal care face bine acolo unde este lucrat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Buflea, lasa ca le invata. Uite acum stii ce tb sa il inveti. Nici eu n-am avut habar ca trebuia copilul meu sa stie astea cu deep shallow si tot restul si noua nu ne-au spus ce a facut copilul la testarea pt. K. I-au testat, dar noua nu ne-au spus cum a iesit, asa ca o problema in minus pt. mine, crezi ca al meu o fi facut 100%? Da' io n-am stiut. Vezi ca o sa il testeze si la legat sireturile:)

Miere, cred ca e normal ce se intampla cu engleza. Pai pana la 11 luni oti fi vb voi romaneste acasa, dar el nu era pregatit de vorbit la varsta aia. De acum inainte e pregatit si sta 8h pe zi la daycare, deci e expus in primul rand la engleza. Copiii invata cel mai bine de la alti copii, fi-miu asa a invatat engleza, dupa 4 ani, de la copii, nu de la tovarasa:)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Andreea, poti sa fii mai explicita, nu prea am inteles ce ai vrut sa spui si chiar ma intereseaza subiectul.

Buflea de ce nu il muti de la scoala respectiva daca nu esti multumita?

Edit. acum vad ca ati raspuns intre timp.

Si eu am accent, taica-su nu are.
Nu va inchipuiti ca port conversatii de zi cu zi in engleza cu copilul, de alintat il alint in romaneste, si cam 70% ii vorbesc romaneste, dar cand e vorba de denumit obiecte in carte i le spun in engleza, daca ii zic sa imi aduca ceva tot in engleza pricepe, in general chestii pe care le face si la gradi...ii este mai usor sa priceapa in engleza.

Ruxi din pacate sta cam 10 ore pe zi acolo.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Miere, Alex al lu' Buflea a fost la pre-K la scoala catolica unde nu au invatat stanga dreapta si deep-shallow. Acum intra la Kindergarten la scoala publica, deci schimba scoala. Ea e nemultumita insa de ce au invatat la pre-K, ca ar fi tb copilul sa fie pregatit pt. ce se cerea la testarea asta, iar aia la pre-K nu l-au invatat ce trebuia.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Aha, acum am priceput.

Si eu vreau sa invete romaneste, in primul rand el e roman, trebuie sa stie care ii sunt radacinile, sa se poata intelege cu bunicii, de aia ma si cam cert cu taica-su pt ca el abordeaza gresit problema si ii vorbeste 80% in engleza zicand ca mai bine invata engleza la inceput si dupa aceea o sa invete si romana. Cred ca procedeaza gresit, dc nu prinde acum romana o sa prefera sa vorbeasca numai engleza asa cum am vazut la toti prietenii romani.

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput

Miere, pai dc. sta 10 ore la daycare, cu atat mai mult, aia ii va fi prima limba. Voi puteti insista sa vorbiti exclusiv romaneste acasa, altfel nu va vb. romaneste. Sunt unii care reusesc. Eu n-am reusit cu romana, desi copilul a vb. doar romana pana la 4 ani si a vorbit devreme si a vb de toate. Dupa 1 an de daycare a inceput sa piarda romana si acum nu vb deloc, doar intelege. Dar e vina mea, ca n-am insistat deloc cu romana, adica trebuia sa il fortez, nu l-am fortat din lene de a sta de capul lui cu vorbitul in Romaneste si acum uite asta e.
Miere, si barbata-miu la fel, m-a sabotat. Eu ii vb romaneste, el engleza... e gresit complet.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns corinadana spune:

Si Ralu a vorbit doar romaneste pana la 4 ani apoi a adaugat engleza. Romana nu a uitat o niciodata.
Lia cam asa se face, un parinte o limba altul alta limba. Copilul va percuta diferit ptr fiecare parinte. Avem prietenut caruia mama i a vorbit ungureste, tata sarbeste iar afara romaneste. Vorbeste acum trei limbi.

Daca i dai cuvinte amestecate de a valma nu ai facut nika, parerea mea.

Corina mama domnisoarei RALUCA si a bebelasei FRANCESCA

http://family.webshots.com/photo/2925218030098531596UGNuSg?vhost=family

Mergi la inceput