Cum il inmormantez acasa? URGENT!!!

Cum il inmormantez acasa? URGENT!!! | Autor: olishka

Link direct la acest mesaj

Astazi am aflat ca a murit unchiul meu, tare drag mie. Din pacate nu a murit la el acasa, ci tocmai in Spania. S-a dus sa-si cunoasca al doilea nepotel, caci nastea fiica lui (verisoara mea). Au dus-o la spital sa nascaa, iar el a ramas cu nepotelul mai mare acasa. A facut infarct Nu a apucat sa-si cunoasca nepotica.

Este tare greu caci nu stim cum sa-l aducem acasa. El este de fapt din rep Moldova. Se poate aduce cu avionul de pasageri? Daca il aducem pana in Romania, putem sa-l transportam de aici cu masina?

Orice informatie este bine venita.

PS: nu stiu daca am scris la forumul potrivit. Rog moderatorii sa mute subiectul unde considera ca ii este locul

Olga, mamica lui David iepurasul

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sdcristian spune:

din cate stiu trebuie sa vorbiti la ambasada/consulat, se fac act pt repatrierea corpului - acuma nu stiu daca a romaniei sau a rep moldova

dupa ce aveti actul cred ca trebuie vorbit cu compania aeriana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Citat:
citat din mesajul lui olishka

Astazi am aflat ca a murit unchiul meu, tare drag mie. Din pacate nu a murit la el acasa, ci tocmai in Spania. S-a dus sa-si cunoasca al doilea nepotel, caci nastea fiica lui (verisoara mea). Au dus-o la spital sa nascaa, iar el a ramas cu nepotelul mai mare acasa. A facut infarct Nu a apucat sa-si cunoasca nepotica.

Este tare greu caci nu stim cum sa-l aducem acasa. El este de fapt din rep Moldova. Se poate aduce cu avionul de pasageri? Daca il aducem pana in Romania, putem sa-l transportam de aici cu masina?

Orice informatie este bine venita.

PS: nu stiu daca am scris la forumul potrivit. Rog moderatorii sa mute subiectul unde considera ca ii este locul

consulatul sau ambasada de acolo, cea mai apropiata, elibereaza pasaport mortuar si tot ei stiu care sunt mai departe procedurile de aducere acasa.

condoleante.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andacos spune:

Condoleantze!

Intersatzi-va pentru ca din cunostintzele mele serviciile de genul asta(daca nu exista o asigurare incheiata in acest sens)sunt extrem de scumpe si nu cred ca ambasada/consulatul suporta ceva!

Dana

www.dropshots.com/andacos#" target="_blank">handarbeit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns kariguld spune:

Dana, exact asta vroiam sa mai spun si eu. cand a plecat din RO si-a facut asigurare de calatorie? sunati la compania respectiva si cereti informatii.
transportul cu avionul costa f mult, chiar mai mult decat ar costa o inmormantare acasa.

Bazar general pe DC

VREAU SA NU MAI FIU DIFERIT! MIHAITA

M-am nascut pentru succes!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns olishka spune:

Va multumesc tuturor

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cgeea spune:

Olga, ti-am trimis PM.

sotul meu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns UnPacatos spune:

Transportul funerar international, pentru repatrierea decedatilor, se efectueaza in doua moduri: aerian si terestru.

Transportul funerar terestru, pentru repatrierea decedatilor, se efectueaza cu masini funerare, prevazute cu sisteme de siguranta si protectie, astfel incat persoana decedata sa ajunga in stare foarte buna la destinatia ceruta de catre familie. Pentru a efectua un transport funerar international aveti nevoie de urmatoarele acte:

1. adeverinta de inhumare;
2. certificat de deces;
3. adeverinta de la Sanepid;
4. certificat de imbalsamare pasaport mortuar;
5. dovada de la politie ca sicriul a fost sigilat conform legii.

Transportul funerar aerian, pentru repatrierea decedatilor, necesita aceleasi acte precum transportul funerar terestru, cu mentiunea ca programarea pentru avion se va face cu 24 de ore inainte de decolare.

Aproape 7.000 de euro costa aducerea in tara a unui cadavru.
Trimiterea in Romania a corpului neinsufletit variaza ca pret in functie de regiunea unde a avut loc decesul si tarifele firmei de pompe funebre, intre 3.000 si 7.000 de euro, la care se adauga cheltuielile rudei care se deplaseaza pentru a ridica cadavrul.

Mergi la inceput