Copilul deseneaza. Cum "evaluam"?
Raspunsuri - Pagina 3
Hakimela spune:
Ana, am mai scris si pe topicul celalalt, cu pelerina de Jafar:) Atunci spuneam ca eu cred ca flacaul tau e supradotat, tu ai zis ca nu e. Bine, poate nu e supradotat, dar in mod clar e un copil special. Scriu aici ca sa imi reafirm adeziunea la fun-club-ul Stefan Jafar Gormit![]()
Cochita are dreptate pana la ultima virgula. Conchita
Nu are sens sa reiau in alta forma ce a spus ea, pentru ca a spus mai bine decat as face-o eu. Ce pot spune insa e ca intr-adevar Stefan are si va avea o problema cu educatia romaneasca: nu incape si sper ca nici nu va incapea in sabloane, ori ideea pe care merg educatoarele si mai tarziu profesorii e sa ii bage pe toti in acelasi "tarc". Vrei, nu vrei, trebuie sa inveti aia si aia, sa desenezi oameni si masini, sa canti odata cu toata lumea chiar daca nu iti vine, etc. Nu e prea mult loc pentru creativitate si individualism.
Eu te felicit ca ai incredere in copilul tau, te felicit ca l-ai crescut asa de frumos si sper din suflet ca il vei sustine in continuare, oricate doamne-sefe veti mai intalni. Ca sigur veti tot intalni...
conchita spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ana_a edit, dar, nah, recunosc ca uneori il vad iesit din tipare si normal ca imi pun probeleme cand cei din jur imi spun, mai in gluma, mai in serios, ca ai lor copii nu is asa.... editi din nou - si imi pun mie in carca, comportamentul lui, eu is de vina, ca il educ in felul asta.... |
care comportament? care carca? si care vina??? ana, poti te rog sa explici mai clar ce te framanta cu adevarat? ti-ai dori ca Stefan sa fie un copil "in tipare" ca sa sufere mai putin in ciocnirile cu lumea si, inclusiv, tu sa suferi mai putin cand il vezi ca mereu iese in evidenta? asta e problema? ca sa stim despre ce discutam. poate ca Stefan deseneaza chestiile alea de nu le nimeresc niciodata sa le scriu corect :-)) tocmai pentru ca se imagineaza mare, tare, fortos, cu alte cuvinte "seful", poate doar asa va face fata adultului care il confrunta nemeritat. caci e pe nemeritatelea. toti copiii sunt unici si deosebiti, doar ca sistemul vine cu tavalugul si iata "tiparele". dar sunt doar o iluzie, ana, restul copiiilor nu-s "in tipare", ci protesteaza mai putin sau s-au resemnat sau tin in sufletelele lor si rezista pana mai cresc...ca nu au incotro.
olympia spune:
Pai nu-s asa copiii altora ca au avut ei grija sa sufoce orice urma de creativitate sau de exprimare a personalitatii copilului si au pus in loc obedienta si "fa mama si tu ca toata lumea, de ce sa iesi din rand?"
Ana, fa te rog niste poze sa vedem si noi gormitii, poate daca-i admira si apreciaza mai multa lume pe un forum, dai linkul la Duamna si o lasa mai moale cu sefia, la desen macar!
Pene colorate... cate putin din toate!
album
gradina
szivarvany spune:
Ana, eu zic doar cum e la noi si k doamna voastra nu e corecta fata de copii.
La noi in grupa se deseneaza intr-o veselie fiecare ce vrea, iar cand sunt teme alese pt diferite concursuri iarasi fiecare ce crede. Sunt liberi sa si foloseasca imaginatia 
La cursul de arte plastice ... aici se vad copiii si personalitatea fiecaruia ![]()
Daria & felina fioroasa
GIULIA(2004 08 16) cu
Sela
Tonnia spune:
Am aceeasi parere despre educatoare.
Dar mie mi-ar fi teama sa-mi expun copilul unor asa comentarii, si cate altele or mai fi. Ori i-as gasi un loc unde sa fie acceptat cu adevarat, ori as face o intelegere cu el ca acolo sa incerce sa faca ce i se cere, chiar asa fara chef si fara pretentii iar acasa (sau in alt mediu pe care i l-as gasi) e liber sa faca ce ii place. As avea grija sa-l fac sa inteleaga exact ca nu sunt OK parerile educatoarei dar ca facem un compromis intrucat e greu de schimbat gandirea unui adult care oricum nu se pricepe la desen.
Pentru ca eu chiar nu cred ca se poate schimba educatoarea, mi-ar fi frica sa nu-i surpe increderea in el, sa nu-l expun sicanelor celorlalti copii etc. Adica, poate un copil de numai 5 ani sa iasa din tipare si sa ramana neafectat intr-un mediu ostil?
Daca tu crezi ca da e bine, daca insa il macina toate astea, zi de zi...stii cum e cu picatura chinezeasca.
Eu stiu ca acum 1 an el isi dorea nespus sa se integreze in grupuri de copii, ca iesirea din tipare ii aducea suferinta, nu era asumata. E destul de mare si foarte destept pentru a se adapta unor medii diferite.
RHYANNA spune:
draga Ana sincer nu ma asteptam la atata incompetenta din partea educatoarei si lipsa de profesionalism
nu trebuie in nici un caz sa faca deosebire intre copii si stilul fiecaruia de a desena
se mira ,din cate ne povestesti ,ca nu stie Stefan sa deseneze figuri de oameni dar a incercat vreodata sa faca ora cu invatarea conturarii fetei umane?
cred ca nu
insa poti merge sa-i explici pasiunea copilului pentru acei omuleti si eventual sa povestesca celorlalti copii de ce-l impresioneaza pe el
cred ca trebuie sa mergi sa-i explici ca nu este o pasiune ce dauneaza lui Stefan decat daca incepe sa se comporte si in viata de zi cu zi ca acei omuleti
poate inca nu s-a adaptat la gradinita
meritA SA AUZI SI O ALTA PARERE
carolinah spune:
Si eu am avut asa o "problema" cu fiica mea cea mare.
Grupa mica: m-a chemat educatoarea sa-mi spuna ca O. nu coloreaza... Asa si? Pai sa stiti ca nu e normal la varsta asta. Aha, bun, deci nu-i normal, no lasa cs nu-i nimic... (Se pare ca a vorbit si cu psihologul gradinitei la momentul respectiv, eu am aflat peste ani absolut conjunctural.)
Grupa pregatitoare: sa stiti ca O. nu scrie cifra 1 mai mult de 2 randuri... O., de ce nu scrii mai mult de 2 randuri? ca stiu sa-l scriu pe 1 f bine si mai bine fac altceva, la ce bun sa scriu 20 de randuri de 1??? Hm, buna intrebare.
Clasa 1: sa stiti ca O. nu participa cu clasa. Dar sa stiti ca citeste f bine, scrie f corect, dar groaznic de urat, la matematica e f buna, dar nu participa. O., de ce nu participi? Pai ca ma plictisesc fioros la scoala...
Cu alte cuvinte O. invata mai repede ca alti copii si nu vrea sa piarda vremea. Mai bine deseneaza in timpul asta, (ca tot n-a colorat la timp
). Si O. mai ia si note de B si S, ca asta-i viata si nici n-are ambitia sa ia numai FB, desi presiunea e mare la scoala si se mai supara din cand in cand.
Dar, invatatoarele (are 2) si directorul imi spun ca O. este unul din cei mai inteligenti copii pe care i-au intalnit vreodata, ca prinde totul din zbor si zbarnaie... cand are chef si e interesata.
Pai si atunci, zic eu, la ce sa "stric" copilul inchizandu-l in cutie...
Asa si tu, lasa-l sa se exprime liber, ce daca nu-i ca ceilalti, mai bine zis, ce bine ca nu-i ca ceilalti!
Si eu am avut framantarile mele, am crezut ca are ADHD/ADD ca era f activa de mica. Dar cand o vad ca poate sta si ore in sir pe ceva ce o intereseaza, gen desenat/pictat/joaca afara la fotbal/facut margele etc, imi dau seama ca de fapt e doar ea, asa cum e, cu mari calitati care o diferentiaza si eu, ca mama ei, trebuie sa ii cresc aripi in directia in care ei ii va fi cel mai bine. Da, e greu, de multe ori am tendinta sa o iau sa o bag inapoi in sablon, pt ca noi am crescut cu sablon, dar vai, ce frumos e sa fii liber! 
ana_a spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui conchita
care comportament? care carca? si care vina??? ana, poti te rog sa explici mai clar ce te framanta cu adevarat? ti-ai dori ca Stefan sa fie un copil "in tipare" ca sa sufere mai putin in ciocnirile cu lumea si, inclusiv, tu sa suferi mai putin cand il vezi ca mereu iese in evidenta? asta e problema? ca sa stim despre ce discutam. poate ca Stefan deseneaza chestiile alea de nu le nimeresc niciodata sa le scriu corect :-)) tocmai pentru ca se imagineaza mare, tare, fortos, cu alte cuvinte "seful", poate doar asa va face fata adultului care il confrunta nemeritat. caci e pe nemeritatelea. toti copiii sunt unici si deosebiti, doar ca sistemul vine cu tavalugul si iata "tiparele". dar sunt doar o iluzie, ana, restul copiiilor nu-s "in tipare", ci protesteaza mai putin sau s-au resemnat sau tin in sufletelele lor si rezista pana mai cresc...ca nu au incotro. nimic |
conchita....da...este ceva de discutat pe marginea acestui subiect, o sa revin mai pe seara, poate indraznesc mai mult
Pana atunci, am reusit sa fotografiez o parte din desenele lui Stefan
Am scris in dreptul celor care le aduce de la gradinita.
Va multumesc pentru sustinere, conteaza mult pentru mine.
Revin mai pe seara, acum ma solicita mezinul.
- desenele cu gormiti
blog de mamica
proud
LauraNicole spune:
Ana,educatoarea vostra imi aminteste de profesoara din cantecul asta :
http://www.youtube.com/watch?v=v_AvXnBv8OI
Cauta originalul compus de Harry Chapin .
Eu l-as lasa sa se manifeste cum doreste el .
Versurile:
Baietelul a fost la prima zi de scoala
El a luat cateva creioanesi a īnceput sa picteze
El a pus peste tot culori de hartie
Pentru ca ,culori a fost ceea ce a vazut
si profesoara a spus .. Ce faci tinere
"Pictez ", a spus el" flori "
Ea a spus ... Nu e timp pentru arta tinere
Si oricum florile sunt de culoare verde si rosu
Exista un timp pentru toate tinere
si un mod īn care aceasta ar trebui facute;
Ai sa te intereseze altceva
Pentru ca nu esti singurul
Si ea a zis ...
Florile sunt de culoare rosie ,tinere
frunze verzi sunt verzi
Nu este nevoie pentru a vedea florile in orice alt mod
Decāt modul īn care acestea īntotdeauna au fost vazute
Dar, baietelul a spus ...
Exista atāt de multe culori īn curcubeu
Si atat de multe culori la soare dimineata
Atat de multe culori īn floare si eu le vad pe fiecare dintre ele
Ei bine, profesoara a spus .. Esti Sassy
Exista modalitati prin care lucrurile ar trebui sa fie
si vei vopsi florile in modul īn care sunt
Deci, repetati dupa mine .....
Si ea a zis ...
Florile sunt de culoare rosie tineri
frunze verzi sunt verzi
Nu este nevoie pentru a vedea florile in orice alt mod
Dar, baietelul a spus ...
Si atat de multe culori in soare dimineata
Atat de multe culori īn floare si eu le vad pe fiecare dintre ele
Profesoara l-au pus īntr-un colt
Ea a spus .. Este pentru binele tau ..
ti nu vei iesi pana nu te indrepti
si ce ar trebui sa raspunzi
Ei bine, īn cele din urma el a ramas singur
gānduri Inspaimantatatoare i-au umplut capul
si s-a dus pāna la profesoara
si asta este ce a spus el .. si a spus :
Florile sunt de culoare rosie, frunze verzi sunt verzi
Nu este nevoie pentru a vedea flori orice alt mod
Timpul a trecut asa cum o face mereu
Si s-au mutat īn alt oras
si baietelul a mers la o alta scoala
si asta este ceea ce el a gasit
Profesoroara stia sa zambeasca
Ea a spus ... Pictura ar trebui sa fie distractiva
si sunt atāt de multe culori īntr-o floare
Deci, hai sa folosim pe fiecare
Dar baietelul a pictat flori
Īn rānduri īngrijite de verde si rosu
si atunci cānd profesoara īl īntreba de ce
Aceasta este ceea ce a spus el .. si a spus el
Florile sunt de culoare rosie, frunze verzi sunt verzi
Nu este nevoie pentru a vedea flori orice alt mod
Decāt modul īn care acestea īntotdeauna au fost observate.
Dar profesoara i-a spus:
Si atat de multe culori la soare dimineata
Atat de multe culori īn floare si noi trebuie sa le vedem pe fiecare dintre ele.
----------------------------------------------
Povestile Alexei: http://forum.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=148914
Poze de la nunta noastra,15 mai2010:
http://s40.photobucket.com/albums/e212/nickysweet4u/15of%20May%20our%20Wedding/
O palma nu inseamna educatie!O palma inseamna ABUZ emotional si fizic asupra copilului !ZERO TOLERANTA PENTRU CEI/CELE CARE-SI LOVESC COPILUL FIZIC SAU PSIHIC !
Sabina spune:
Ana, copilul deseneaza fanstastic, iar educatoarea e o tuta proasta si rea.
Punct.
Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!
Cum mi-am alaptat copiii
Sabina's blog,
Sofia Galagia si
bb Gheo