Crestinismul si evolutia spirituala 11

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Dorothee spune:

Bine v-am regasit dragele mele! Asa cum am mai spus(sau poate nu) am primit multe daruri, pretioase si duhovnicesti, de care din pacate nu sunt vrednica. Am nevoie de o pauza sau mai bine spus de un ragaz pt a merge mai departe. Apreciez contributia voastra la acest subiect si imi sunteti dragi! Ma retrag pt o vreme, am multe de facut si de recuperat. Numai bine si mantuire tuturor!

Mamabear nu activez nici acolo, am mult de lucru si f putin de spus, adica sunt tare mica si am de invatat.

Acatist de multumire - Slava lui Dumnezeu pt toate (din min 4:20 e sublim)
http://www.trilulilu.ro/helene1986/053be35ac5dd4e

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Eu as vrea sa va rog sa nu mai insistam pe diferentele dintre catolici si ortodocsi, pt ca nu despre asta este vorba.
N-am venit cu exemple, pot aduce si eu, vezi Monsenior Ghica, propus pt beatificare, fost ortodox, convertit la catolicism.
Deci sincer nu as dori sa continuam pe linia aceasta pt ca se ating puncte sensibile de ambele parti.
Chiar daca Nikole a pus o intrebare legata strica de convertire, nu inseamna ca a deschis cutia Pandorei.

Crinuta si minunea ei

Fara Dumnezeu nimic nu e.
Cine se increde in sine, cade rau!

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

ai dreptate

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui crinuta

Eu as vrea sa va rog sa nu mai insistam pe diferentele dintre catolici si ortodocsi, pt ca nu despre asta este vorba.
N-am venit cu exemple, pot aduce si eu, vezi Monsenior Ghica, propus pt beatificare, fost ortodox, convertit la catolicism.
Deci sincer nu as dori sa continuam pe linia aceasta pt ca se ating puncte sensibile de ambele parti.
Chiar daca Nikole a pus o intrebare legata strica de convertire, nu inseamna ca a deschis cutia Pandorei.

Crinuta si minunea ei

www.youtube.com/watch?v=RapW4MuYFXk&feature=related" target="_blank">Divine Mercy

Crinuta, ai dreptate, dar trebuie sa ne intelegi si pe noi, ca ne aparam credinta, aratand ceea ce la catolici nu e conform cu Sinoadele Ecumenice si cu Sfintii Parinti, atunci cand tu prezinti punctul vostru de vedere si cand trimiti link-uri pe pm unei fete ortodoxe cu rugaciuni si argumente catolice (care sunt respinse de biserica noastra).

Eu o sa ma mai gandesc daca sa mai scriu aici, la SC, pt ca eu nu pot scrie doar citate teologice si explicatii ale acestora, eu sunt un om , cu bune (mai putine) si rele (mai multe) si vreau sa mai si discut, asa , pur si simplu , cu cineva care mi-e drag, sa simt ca am pe cineva "alaturi". Dar vad ca asta deranjeaza pe unii din afara si chiar din interior, asa ca nu ma mai simt in largul meu, ca trebuie sa scriu doar fix-fix la subiect (de aceea si propusesem mutarea la Prieteni dintotdeauna, ca sa putem discuta intre noi absolut orice, fara acuze de off-topic).

Doamne ajuta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Katya spune:

Fetelor,va salut!

Mai am o ora si plecam la biserica si chiar ma intrebam daca sa intru aici sau nu,adica daca sa stau linistita sau sa ma tulbur.

Ei,ma tulbur.

Mie nu-mi plac nici ipocrizia si nici cenzura,dar deloc deloc.

Mie mi se pare de ex mai grav ca una dintre noi-Crinuta-sa ne spuna ca nu e de acord sa discutam despre diferente,cind de fapt noi scriem la un sb de religii crestine si cind una dintre noi a intrebat ceva.Pai inteleg sa ma tem eu,care am trait in comunism mai mult decit voi,care aveti asa 30-35 de ani,dar vad ca voi tocmai ca imediat ca cereti scuze ca ati suparat-o pe Crinuta.Pai ce-am zis?Am prezentat in 2 vorbe cum s-au separat bisericile si ce coinsecinte sint daca cineva trece de la una la alta.Adica daca ne-am adunat aici inseamna ca discutam numai de lucruri comode?Mai ales ca n-am zis nimic rau de catolici,dar nimic.Si si daca as zice,nu m-as referi la Crinuta,adica n-as considera ca o atac pe ea.

Si acuma ma iau si de ortodoxe.Nu-mi place nici ca insistati atita pe haine lungi,batic sau mai stiu eu ce exterior,cunosc o gramada de asa persoane,inclusiv si aici,la biserica mea,care asa cu batic in cap ma trag de mineca sa-mi arate pe cutare femeie ca uite ce frig e afara si ea e in slapi si-n picioarele goale,si pina atunci le credeam asa evlavioase.

In afara de asta,a insista atita pe interventia unui "dusman" care ne-a facut o observatie,mi se pare nu numai o atitudine nedemna de un ortodox,dar ma face sa-mi aduc aminte de alte subiecte in care aveam "dusmani" adevarati si pe care nu i-ati sanctionat cum meritau,ba chiar le-ati spus pe limba lor nu stiu ce slaviri,asa ca ori ne batem cu toti dusmanii,ori ii iertam pe toti,ori facem diferente intre ei cum e normal si-i tratam in functie de ce prejudicii ne aduc.

Eu marturisesc ca nu m-am temut nici de b-nica (nici n-o cunosc,nu ne-am intilnit niciodata)si nu m-am temut nici s-o supar pe Crinuta pe care chiar consider ca n-am suparat-o.

Va las sanatoase,sa ma iertati inca o data daca v-am suparat,v-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crinuta spune:

Mai fetelor dragutelor, n-am fost eu clara?
Sa o iau pe rand; Mamabear, eu am trimis link pe pM pt ca Nikole si-a aratat nedumerirea vis-a vis de acel subiect. Ca sa ii arat punctul de vedere catolic pt ca doar catolicii pot explica cu adevarat ce inseamna infailibilitatea papala.

In rest, m-au deranjat link-uri celor in genul postate de Ica. Ica, nu sunt suparata, doar explic.
Una este sa zicem: pai, dpdv de vedere ortodoc, pozitia oficiala este, si alta este sa alegem dint-o varietate de exemple exact punctul de vedere al unui fost catolic. De ce asa? Pai tocmai de asta l-am pomenit pe Monsenior Ghica, ca raspuns la acel link.

Una este sa ne intrebam reciproc" dar la voi cum e", " de ce la catolici se considera asta si asta" idem la ortodocsi, si alta este sa aducem exemple de genul celui la care am facut referire.
IN plus, toata discutia cu diferente a inceput de la intrebarea lui Nikole vis-a-vis de convertire. Pai se putea raspunde" Biserica considera ca oricine care ...... va pati asta si asta", punct.
In rest, daca este cazul de convertire, amanunte de genul diferentelor nu se afla pe un forum. Adica, cine are de gand sa isi schimbe religie merge la preot si afla de la el tot ce trebuie sa stie, inclusiv diferente.

Mi s-a parut ca deja se exagereaza pe diferentele astea, mai ales ca nu a pus nimeni intrebarea legata de diferentele dintre cele 2 biserici, si nu vad rostul.

Nu vreau sa imi cereti iertare, am spus eu ca sunt suparata pe voi? Scriu mai rar ca sunt ocupata, dar cum am timp citesc.
Deci Katya, daca te uiti mai sus la formularea mea este " as vrea a va rog" ci nu " nu sunt de acord sa discutam", pt ca este o diferenta uriasa.

Iasmin, please, ai vazut episodul de azi? Mai pot indrazni din nou acelasi lucru ca atunci? Cum ma revansez?

Crinuta si minunea ei

Mergi la inceput

Buna ziua si seara tuturor!

Am venit.Slujba frumoasa +vecernie a fost la noi,deci lunga slujba,dar pina la urma daca nu se prelungea,plecam fara sa ma fi concentrat...degeaba am cerut ajutor sfintilor pe linga care ne-am asezat:Apostolii Petru si Pavel se uitau fiecare-n alta parte,Sf Nicolae imi arata dojenitor 2 degete,Sf Ioan Botezatorul unul singur dar bine indreptat catre mine,iar Sf Mina avea de-a dreptul o sulita.N-o mai vazusem pina atunci...Pe cind asa,la rugaciunile catre Sf Duh,cu preotul si toti enoriasii in genunchi,si stana de piatra si tot te inmuiai!Nu ne-a mai miruit azi,a zis ca S-a pogorit Duhul peste toti...Asa sa fie!

Crinuta ,ma bucur ca lucrurile sint clare.Eu am zis de diferente dupa ce Nikole nu intelegea cine da pedeapsa in Bis.Ortodoxa si de ce,altfel nu le-am prezentat din prima,din prima i-am raspuns doar ce se-ntimpla cu cineva care paraseste ortodoxia,deci n-am venit cu niciun razboi si de altfel vreau si eu sa lamurim ca la acest subiect chiar putem sa discutam orice are legatura cu crestinismul.Inainte,cind eram independente si fiecare din noi venea la diverse subiecte,fiecare combatea,(se)apara,concura etc.Pe urma am decis sa locuim impreunasi am lasat garda jos si efectiv tb sa admitem ca am discutat si multe pe linga,dar nu asta e de condamnat,ca la cit am vb eu in plus ar fi culmea,cit faptul ca au trecut pe linga noi multe idei pe care le-am fi putut dezbate,dar nu mai eram motivate,eram ca si casatoritesi principalul scop era parca sa ne simtim doar relaxate,caz in care mai bine numeam subiectul de ex "3 biserici si-o cafea"sau cum vreti voi...

Sper ca sinteti bine si haideti sa ne impacam,v-am pupat!

Mergi la inceput

Tot eu.Mai ingaduiti-ma un pic si pe urma chiar tb sa iesim.

Simt ca le-am suparat pe fetele ortodoxe,poate de-aia a scos Sf Mina sulita.Sa ma explic.Eu consider ca felul in care te imbraci tb sa te satisfaca atit pe tine,ca persoana care porti niste haine,cit si sa-i respecte pe cei din jur,inclusiv pe Domnul.Eu nu pot purta fuste mai jos de genunchi,nu ma simt confortabil si daca nu ma simt bine in pielea mea,nu pot sa fac nimic bine.As fi ipocrita deci daca in viata de zi cu zi m-as imbraca intr-un fel,dar la biserica mi-as pune fuste lungi si-un batic in cap.In pr.rind ca nu m-as putea cuoncentra la rugaciune.M-am uitat azi mai bine cind lumea statea la coada sa se-nchne la icoane si am vazut lume de toate felurile:si tinere de 20 de ani cu batic si fuste lungi,si batrine de 70 cu capul gol,si tinere cu pantaloni scurti si bluza fara mineci si decoltata si va spun cu mina pe inima ca nu am simtit nimic dezaprobator fata de unii sau nu am respectat mai mult pe altii,pt mine un sg lucru conta:ca toti acei oameni erau azi acolo,atit si nimic mai mult.

Nu toti cei acoperiti sint mai buni,la fel cum nici toti cei descoperiti sint mai buni sau mai rai decit altii.Si va dau un ex de azi de la biserica.Noi avem aici si sala comunitara,astfel ca azi urma sa aiba loc masa mare cu parastase de Sf C-tin si Elena,Mosi,erau mese pline de pomeni.Si in usa bisericii,la iesire,vedem o straina cersetoare:straina si de biserica si si de neamul nostru romanesc.Cei din categoria "neacoperiti/mai dezbracati"ii ofera care 5 dolari,care 1 pahar cu apa,care o vorba buna.Cei din categoria "acoperiti"ce fac?bareaza usa si comenteaza ca persoana miroase a tutun....

Deci haideti intii sa lucram cele din interior si abia pe urma celelalte care nu ca n-ar avea importanta,dar eu le consider cumva ca pe mincarea pe care va spuneam ca nu-mi place s-o ornez..imp. e sa ai mincare,c-o ornezi sau nu frumos...

V-am pupat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamabear spune:

Citat:
citat din mesajul lui Katya

Si acuma ma iau si de ortodoxe.Nu-mi place nici ca insistati atita pe haine lungi,batic sau mai stiu eu ce exterior,cunosc o gramada de asa persoane,inclusiv si aici,la biserica mea,care asa cu batic in cap ma trag de mineca sa-mi arate pe cutare femeie ca uite ce frig e afara si ea e in slapi si-n picioarele goale,si pina atunci le credeam asa evlavioase.

Katya, draga mea, nu inteleg unde s-a insistat la acest topic pe haine lungi (nici nu cred ca s-a vorbit despre asta) si pe batic (eu am mentionat cand il port, la intrebarea ta, si a pomenit si Iasmin o data de acest aspect).
Faptul ca tu te indreptatesti ca nu te imbraci intr-un anume fel la slujba, ca , vezi Doamne, sunt femei care sunt f acoperite, dar (in viziunea ta) nu sunt chiar asa evlavioase, este la fel cu a spune ca "uite, cutare posteste si face nu stiu ce pacate mari, deci la ce bun sa postesc" .
Sfintii parinti si cei din zilele noastre, din care ai citat si tu, recomanda femeilor sa se acopere la rugaciune si sa poarte fusta.
Acum, fiecare face ce poate si cat poate, dar nu e corect, atunci cand nu putem urma o invatatura , sa spunem ca nu e folositoare, ci trebuie sa ne smerim si sa ne recunoastem neputinta legata de acel aspect.
Evolutia duhovniceasca si despatimirea se fac urmand pasi mici si incercand sa respectam recomandarile Bisericii, chiar si in privinta exteriorului, iar cand nu putem , sa ne smerim si sa cerem ajutorul lui Dumnezeu (in nici un caz , nu trebuie sa zicem "uite , cutare, face asta, dar ce putin sporit e...", ca noi nu vedem ce vede Dumnezeu, asa ca sa-l lasam pe El sa judece, iar noi sa ne judecam doar propriile purtari).

Nici eu nu am nimic cu cele care vin imbracate neadecvat la biserica (pantaloni scurti si maieu), ca numai Bunul Dumnezeu le stie inima, dar asta nu inseamna ca o sa le urmez exemplul. Eu voi incerca , in limita puterilor mele, sa urmez exemplul sfintelor si invataturile Bisericii. Si faptul ca pe strada umblu fara batic si cu maneca scurta, iar la biserica port batic si maneca lunga, nu inseamna ca-s ipocrita, ci ca respect lacasul de cult, locul unde se savarseste Sfanta Jertfa. Asa cum, la nunta ma imbrac adecvat evenimentului, la fel ma straduiesc si cu biserica.

N-am nimic cu nimeni, dar in situatia de fata, nu cred ca mai are vreun rost sa mai scriu la acest subiect.
Va pup si iertati-ma daca v-am suparat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nikole spune:

Buna fetelor...

nu am timp acum sa ma explic, desi ma simt datoare, ptr ca nu mi-am tinut eu degetele acasa,si uite asa s-au cam aprins spiritele...nu spuneti ca nu-i asa, ptr ca se simte:(

pe viitor voi incerca sa gasesc explicatiile la un preot.

Crinuta, iti voi raspunde la PM imediat ca pot.

Astazi am avut o zi grea, Luana e racita , am mers cu ea la urgente, eu ma simt cam rau de ieri, nu's ce am, in fine...
eventual maine revin...

Nikole, mami deAlbastrel/Kevin Alexander(4.08.2007) si Albastrica/Luana Maria(1.04.2010)
"To born, to live, to die, to reborn and to keep progressing. That is the law"
Allan Kardec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ica 1975 spune:

Katya, eu am fost intr-un singur punct de acord cu Crinuta, (pe care am si deranjat-o, scuze, nu asta a fost intentia mea) si anume ca deschidem cutia Pandorei. Vezi tu eu nu ma simt ipocrita, deloc. Si nici nu sunt suparata. Numai ca la mine una din cauzele pentru care nu prea scriu e si asta, eu nu as face altceva decat sa spun mereu ca ortodoxia a pastrat biserica asa cum a fost ea la inceput, sa zicem, la fel ca pe timpurile apostolilor. Stiu ca, atunci cand vorbim de ortodoxie, nu pot fi diplomata si nu vreau sa dau inapoi. Nu ma consider atoate-cunoscatoare, insa cu atat cat stiu vreau sa apar ortodoxie, si n-am sa spun nimanui mergi la catolici sau la protestanti sau la evanghelisti. E alegerea fiecarui, Dumnezeu judeca nu noi. Insa, nu pot decat sa ma bucur pentru cei care trec la ortodoxie. Referitor la haine, fiecare se imbraca cum crede, nu bat eu moneda ca trebuie sa purtam fuste lungi si batic pe cap, spun doar ce spun si alti parinti - considera ca te intalnesti cu Hristos, ti-ar fi rusine? Care sunt exemplele noastre de femei ortodoxe? Crezi ca primele femei crestine aveau pantaloni, fusta scurte si capul descoperit? Eu nu cred. Ca timpurile s-au schimbat, ca noi suntem influentati de ceea ce vedem in jur, e altceva. Noi, ca femei ortodoxe, trebuie sa incercam sa fim cat mai decente. Ca tu ai fost dezamagita de unele femei din parohia bisericii la care mergi, e altceva, si mie mi s-a intamplat. Cum merge fiecare la biserica si cum participa la Sfanta Liturghie, este treaba lui si nu a mea. In definitiv, Dumnezeu cauta la sufletul omului si ne cunoaste neputintele fiecaruia dintre noi. Stie cat putem duce fiecare, nu are nevoie sa-i spunem noi Lui, El stie. Personal aleg sa gandesc asa- cand merg la Biserica sunt in Imparatia Cerurilor pe pamant, cum ma prezint in fata lui Dumnezeu? Cum sa ma (mai)duc sa sarut icoanele sau Evanghelia data sa zicem cu un pic de luciu de buze, si sarut Sfintii din icoane pe fata? E usor sa ne indreptatim insa, trebuie sa punem inceput bun undeva. Macar la biserica sa merg in fusta, sa zicem de lungime decenta. Biserica nu trebuie sa se schimbe dupa noi, noi trebuie sa imbratisam valorile ei. E greu in ziua de azi sa traim ca oamenii de acum 1000 sau 1500 de ani, diavolul e mai perfid, are noi tentatii pe care uneori nici nu le vedem asa, ci credem ca sunt lucruri nevinovate. In sfarsit, ma opresc aici, nu vreau sa te supar, iarta-ma daca am facut-o.

Nu te teme, mergi pe acest drum, cu aceste hotarari in inima si nu-ti va parea rau. E calea cea stramta si pentru a ramane pe ea trebuie sa nu fii singur. Insoteste-te cu fratii de un cuget, agata-te de Parintele duhovnic.
Da-mi minte sa fac voia Ta, Doamne!

Mergi la inceput