Sezatoarea canadiana (181)
Raspunsuri - Pagina 17
Diana2007 spune:
Nelia sa inteleg ca nu esti in sesiune ?
Am trecut sa va salut ca sa nu ma dati disparuta, sunt in toi cu examenele intra, v-am mai citit dar nu prea apuc sa raspund.
Si eu m-am simtit aiurea cand ne-a mai cerut nenea ala mai mult bacsis la Elixor (na, v-am spus si restaurantul, desi el n-are nici o vina) dar de cand a lucrat si sotul un part time unde grosul banilor aia putini vin din bacsis am invatat sa las (15%) si sa vad si partea cealalta a baricadei. Patronii zic te platim putin ca o sa primesti tips iar clientii zic iti dam putin ca esti platit sa faci job-ul asta. Si inca o constatare, aia "amarati" la care nu te astepti dau cel mai mult tips iar aia cu vila de milioane si mertzanele pe alee vor restul pana la ultimul cent, ca doar asa se fac banii, nu ?
Si eu vreau un vas roman, in Ro aveam unul sub forma de rata, dar nu cred ca imi aduc din Ro, o sa dau o fuga pana la Ares poate au pe acolo. Si am mai vazut unul specific marocan la un magazin oriental la care se fac super legumele si puiul dar nu stiu daca merge la cuptoarele de aici. Ione ? ai ceva experienta ? Uite asta e vasul http://www.fiery-foods.com/dave2/images/tagines/tagine3.jpg
Pana la urma merge cineva la piesa cu Piersic Jr ? Eu mi-am luat bilet.
Ma duc la culcare, spor la scris !
Diana mama de Victor Christian, 24 Iulie 2007 si Sonia Theodora 15 Septembrie 2009
"Twenty years from now you will be more disappointed by the things you didn't do than by the ones you did" Mark Twain
Ione81 spune:
Anka,
Merci pt sfaturile cu editari, am mozilla intr-adevar, incerc acuma
Mikiion,
Si eu tot cu startec sun in Ro, eu vb cu mama mea aproape in fiecare zi; e 1,9 centi/minut/pe fix; si noi avem un couples's plan la Fido, cred ca e 90$, iar restul am mai bagat eu cateva optiuni pt minute in plus, care ajung la 105, si apoi, e ceva text messaging (maximim 5 pe luna, in europa de obicei) ... habar n-am de unde cresc pana la 140$
O sa ii sun saptamana asta, sa mai tai din minutele suplimentare! Apoi m-as muta la alt provider, dar avem un prieten ce ne spune ca toti au aceleasi 'celule' si le inchiariaza unul altuia...eu cu oricine vorbesc gaseste sa se planga ba de rogers, ba de bell, ba de fido; plus ca am strans o gramada de fido dollars, mi-as lua un i-phone, cu internet, om vedea, ma duc sa magazinez, sa vad ce oferte sunt, ca prin toamna ne expira cei 3 ani
Diana,
Eu vin la piesa cu Florin! Abia astept sa ma vad in sala aceea!
Din pacate nu te pot sfatui cu vasul de tajine! Mancarea e divina in el, am mancat in Maroc, dar aici gatim in oala! Mai fac cercetari!
Care mai locuiti prin Laval? Am fost la voi la dansat in Moomba, muzica nu a fost prea faina la inceput dar apoi s-a incalzit DJ-ul - si am dantzuit, mi-a placut atmosfera. Ha, trebuia sa iau o piatra-n gura, e a doua oara cand ies intr-un club de cand am venit in Canada, si pe la 1:30 cascam toti, de rasu' lumii!
Iar ieri am fost la SATC... povestea lasa mult de dorit, macar in SATC 1 ne asteptam toate la o nunta, si ne-au servit putin suspans, ok au plecat in mexic, avea cheag...acuma de ce 90% din actiune se petrece la "Abu Dhabi", habar n-am... da, am dat pe spate, e somptuos si toate cele, dar nu de asta m-am indragostit de sex and the city, ci pt NY, pt o fereastra intr-un alt stil de viata; bine macar ca nu au facut-o insarcinata pe SJK, ca asta chiar forta personajul;
apoi l-am savurat din plin pe Aidan!!!! a fost fain sa-l vad, dar chiar nu avea loc in film; si rochiile sunt faine, desi sunt mai mult costumatii, cateva nu mi-au placut insa; putin over the top, si Lawrence of my Labia! def-ly era mai witty serialul! a fost ca o reuniune de clasa, foarte pestrita, dar tot esti bucuros la o reuniune de clasa :P fanelor il recomand! cine nu era insa indragostit de serial - va asista la un film prost!
o seara faina!
Podeanu spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Ione81 Anka, Merci pt sfaturile cu editari, am mozilla intr-adevar, incerc acuma Mikiion, Si eu tot cu startec sun in Ro, eu vb cu mama mea aproape in fiecare zi; e 1,9 centi/minut/pe fix; si noi avem un couples's plan la Fido, cred ca e 90$, iar restul am mai bagat eu cateva optiuni pt minute in plus, care ajung la 105, si apoi, e ceva text messaging (maximim 5 pe luna, in europa de obicei) ... habar n-am de unde cresc pana la 140$ O sa ii sun saptamana asta, sa mai tai din minutele suplimentare! Apoi m-as muta la alt provider, dar avem un prieten ce ne spune ca toti au aceleasi 'celule' si le inchiariaza unul altuia...eu cu oricine vorbesc gaseste sa se planga ba de rogers, ba de bell, ba de fido; plus ca am strans o gramada de fido dollars, mi-as lua un i-phone, cu internet, om vedea, ma duc sa magazinez, sa vad ce oferte sunt, ca prin toamna ne expira cei 3 ani Diana, Eu vin la piesa cu Florin! Abia astept sa ma vad in sala aceea! Din pacate nu te pot sfatui cu vasul de tajine! Mancarea e divina in el, am mancat in Maroc, dar aici gatim in oala! Mai fac cercetari! Care mai locuiti prin Laval? Am fost la voi la dansat in Moomba, muzica nu a fost prea faina la inceput dar apoi s-a incalzit DJ-ul - si am dantzuit, mi-a placut atmosfera. Ha, trebuia sa iau o piatra-n gura, e a doua oara cand ies intr-un club de cand am venit in Canada, si pe la 1:30 cascam toti, de rasu' lumii! Iar ieri am fost la SATC... povestea lasa mult de dorit, macar in SATC 1 ne asteptam toate la o nunta, si ne-au servit putin suspans, ok au plecat in mexic, avea cheag...acuma de ce 90% din actiune se petrece la "Abu Dhabi", habar n-am... da, am dat pe spate, e somptuos si toate cele, dar nu de asta m-am indragostit de sex and the city, ci pt NY, pt o fereastra intr-un alt stil de viata; bine macar ca nu au facut-o insarcinata pe SJK, ca asta chiar forta personajul; apoi l-am savurat din plin pe Aidan!!!! a fost fain sa-l vad, dar chiar nu avea loc in film; si rochiile sunt faine, desi sunt mai mult costumatii, cateva nu mi-au placut insa; putin over the top, si Lawrence of my Labia! def-ly era mai witty serialul! a fost ca o reuniune de clasa, foarte pestrita, dar tot esti bucuros la o reuniune de clasa :P fanelor il recomand! cine nu era insa indragostit de serial - va asista la un film prost! o seara faina! Ione |
Ione daca ti-a placut Moomba , pe 25 iunie vine Edward Maya (Stereo Love).
ankalaura spune:
Iar eu si intrebarile, pentru mamicile "de gradinita".
Nu am apucat sa studiez mare lucru cu rambursarea anticipata pentru garderie, am vazut ca se fac 4 plati trimestriale, ca se fac niste formulare, etc.
Mi-a zis insa secretara de la scoala de la barbatu-miu ceva despre o hartie care trebuie adaugata, daca odrasla e pe lista de asteptare la vruen CPE... Dar na, tot remboursement anticipe i-a zis, asa ca intrebarea e:
Daca inscriu copilul pentru septembrie, pot sa depun hartoagele mai devreme? Si daca am hartie cum ca e pe lista de asteptare, schimba cumva lucurile?
Am vazut si ceva discutii cum ca se for plati lunar sumele astea... Voi ce stiti?
nelia spune:
Anka, eu sint mamica "de gradinita", da' habar n'am despre ce vorbesti.
Diana, bafta multa! Da, sint... de astazi! Si pina pe 22 iunie am cel putin 8 lucrari de facut si examene de dat... ...apoi bagaje si pregateala pentru Romania, mai am si ceva de lucru, ca m-am bagat in mai mult decit pot face... Si Agata va avea testele de sfirsit si ne-am apucat de o recapitulare generala... In perioada asta se incheie si activitatile copiilor si avem repetitii, spectacole, teste... Nu mai spun ca as vrea sa las si casa aranjata, o curatenie generala, de care m-am apucat... sa vedem daca o si termin. Nu de alta, dar ne intoarcem exact inainte de a incepe scoala. Da' lasa, ca ma odihnesc eu in vacanta, singura cu trei maimutici, de colo-colo, tot o odihna va fi. Asa ca, cred ca ne auzim mai la toamna...
CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU
ankalaura spune:
NELIA - este vorba de credit d'impot pour frais de garde d'enfants, pentru anumite servicii, adica si pentru garderiile private.
Nu pricep multe din programul asta insa...
Nu pricep ce cheltuieli intra in rambursarea anuala de impozit, si care sunt trimestriale, nu pricep cat dureaza sa proceseze cererea, iar problema e ca orice solicitare depusa dupa 1 sept intra la rambursare abia in 2011, iar daca eu o duc pe Er in sept 2010 de ex, nu stiu daca pot cere rambursarea anticipata mai devreme ca ea sa inceapa, mai ales ca teoretic sunt acasa atunci...
Aaa.. mai am o intrebare: ati primit pachete din RO? Vin la usa? Se platesc taxe?
Dar de pe amazon.com (punct com, nu .ca), ebay.com sau nike.com ati comandat vreodata? Astea unde or veni? Se platesc taxe mari?
columbiana spune:
Anka, daca nu ceri rambursare anticipata vei primi oricum banii de garderie cu impozitele; nu inteleg cum pot ei sa-ti dea bani in avans (rambursare anticipata) daca tu inca nu platesti gradinita, copilul e doar pe lista de asteptare;
Impozitele raburseaza/platesc o singura data/anual in aprilie anul urmator pentru cheltuielile din anul curent, restul sunt avansuri/credite anticipate care oricum se vor balansa la impozite (tu poti primi inca un credit anticipat, pentru taxe: TPS/TVQ pentru ca nu aveti venituri in Canada pe anul trecut, pe linga creditul anticipat pentru gradinita);
nu stiu cum e cu amazon.com, eu comdand destul de frecvent carti de pe amazon.ca si vin in posta; majoritatea au livrarea din USA.
uite formularele de care ai nevoie:
Demande de versements anticipés
Pour faire une demande de versements anticipés du crédit d'impôt pour frais de garde d'enfants, vous devez
remplir le formulaire Crédit d'impôt pour frais de garde d'enfants – Demande de versements anticipés (TPZ-1029.8.F);
faire remplir le formulaire Frais de garde donnant droit au crédit d'impôt – Tarif et nombre de jours de garde prévus pour 2010 (TPZ-1029.8.F.A) par la personne qui fournit les services de garde ou par son représentant.
Vous devez nous transmettre ces formulaires et les documents demandés par la poste, avant le 1er septembre.
de aici le poti imprima (pdf-uri):
http://www.revenu.gouv.qc.ca/fr/sepf/formulaires/tpz/tpz-1029_8_f.aspx
http://www.revenu.gouv.qc.ca/fr/sepf/formulaires/tpz/tpz-1029_8_f.aspx
http://www.revenu.gouv.qc.ca/fr/sepf/formulaires/tpz/tpz-1029_8_f_a.aspx
vad ca creditul pentru tvq nu-l poti primi anul asta (trebuia sa fi fost la 31 decembrie in Canada) dar anul ce vine pot sa-l ceri.
http://www.revenu.gouv.qc.ca/fr/citoyen/credits/credits/tvq.aspx
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ankalaura spune:
ANA - ideea era daca as putea face solicitarea inainte de a merge copilul la gradinita, pe numarul de zile pe care va merge, in baza unui contract cu gradinita. Ca sa ma incadrez pentru plata trimestriala de octombrie. Altfel nici nu ma mai apuc, pentru ca nu am cum sa ma apropi de o gradinita de 25 de dolari pe zi in ideea ca imi va rambursa guvernul banii in aprilie 2011...
Creditul ala pentru taxe nu sunt sigura ca stiu ce este. Cred ca am primit un formular, imediat cand am venit, l-am trimis la revenu quebec, insa la ei pe site imi spune ca nu corespunde SIN-ul meu cu baza lor de date.
columbiana spune:
Pai daca cei de la gradinita vor sa-ti semneze asta: TPZ-1029.8.F.A (vezi linkul mai sus) atunci ar trebui sa poti sa faci cererea.
celalalt credit se da pina la o limita de venituri (34.000 cred) pe familie si e un ramburs de taxe pe care le platim pentru cumparaturi; probabil veti fi admisibili anul viitor;
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=137759
ankalaura spune:
Am vazut "edit"-ul dupa ce am scris.
Inca o chestie pe care nu o inteleg - cica poti sa faci cerere de rambursare daca suma depaseste 1000 de dolari si daca nu ai avea dreptul la prima de travail de 500. La calcul@ide ma intreaba si de alte venituri, dar la prime de travail ramane zero, deci imi imaginez ca se calculeaza numai veniturile salariale aici. Corect? Ar insemna deci ca pentru garderie ar trebui sa depasesc o mie de dolari in cele 3,5 luni, corect?
Mi se pare incalcit, zau, trebuie sa doarma copiii ca sa ma apuc sa citesc, altfel nu inteleg nimic.