Am fost la dr orl-ist cu fetita mare si mi-a spus ca are muci care "ii curg in git" (nu din cei care ies afara) si trebuie sa facem tratam cu lekoklar, sinupret si niste picaturi care se dau pe nasuc. Insa cum nu am mai avut pb de astea si am fost luata prin surprindere poate trebuia sa intreb daca nu e mai bine sa facem intai analize sa vedem cauza infectiei si apoi sa i se dea antibioticul potrivit.
Voi ce spuneti?
Normal ca e mai bine sa faceti niste analize inainte. Poti sa-i faci si exudat nazal, pe langa cel faringian. Prin medicul de familie le puteti face gratis. Fara o antibiograma poti sa-i dai antibioticul degeaba, mai afectezi si stomacul copilului.
Taty, normal ar fi sa ii faci exudat, bineinteles, si evident ca ar fi bine sa fie insotit si de unul nazal.
Lekoklar-ul este de fapt claritromicina, atentie deci, daca puiul e alergic la el, sa nu mergi pe acest medicament.
Daca ai inceput sa ii dai medicamentul si vrei totusi sa ii faci exudatul, poti sa mergi cu el la laborator, dar sa le precizezi ca se afla sub tratament cu lekoklar.
Multa sanatate!
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori
Am revenit ca mi-e lene sa editez: mi-am amintit. Daca dai lekoklar, sa intrebi medicul si de biotics.
Iasmin, mama de strengar de 8 anisori