Scuze
Buna ziua si nu va suparati ca dau buzna !
Am simtit nevoia sa deschid acest subiect pentru ca de 4 zile (cred) am tot "alergat" in putinul timp liber (sint mamica de copil de 1 an) sa ajung la zi la ceea ce s-a scris la topicul cu indemnizatia. Am tot alergat, mi-a iesit limba de-un cot, m-am enervat de nenumarate ori, si tot nu am reusit sa postez ce as fi vrut inainte de a fi inchis.
Eu, in numele meu si atit, am simtit nevoia sa vin aici, la voi "acasa" (a se citi in sectiunea dedicata diasporei de pe acest forum) ca sa imi cer scuze pentru toate rautatile, magariile, porcariile care au fost scrise.
As incerca sa caut circumstante atenuante conationalelor mele, pentru ca le cred si le inteleg ca sint disperate; e greu sa nu fii, atunci cind esti obligat sa inventezi solutii intr-un timp foarte scurt, pentru o mie de probleme pe care le ridica modificarile drastice in ceea ce priveste bugetul familiei.
Le-am inteles cumva si furia fata de conducatorii acestei tari, care ne-au adus in 20 de ani in situatia din prezent.
dar toate acestea nu au reusit in mintea mea sa justifice ce s-a intimplat pe topicul cu pricina.
Insa ceea ce m-a durut au fost vorbele grele care au fost aruncate iar si iar, atitudinea de "treceti la locul vostru", de "nu mai sinteti romani", de "ati parasit tara la greu deci sharap"si asa mai departe.
Nu vreau sa isc polemici iar, nu vreau sa creez alt spatiu pe aruncat venin si de reluat argumentatii. Doar ca eu m-am simtit foarte prost citind ce am citit, si vreau sa imi cer scuze, si sa spun astfel ca nu sintem toti la fel, nu gindim toti la fel, cu ura sau nepasare.
Din partea mea acest topic poate fi inchis de pe acum, daca se considera ca nu va face decit sa atraga comentarii malitioase sau dispute. Dar nu puteam sa ramin pasiva si indiferenta la tot ce s-a scris.
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)
Raspunsuri
ruxij spune:
Eu chiar ii ziceam unei prietene originara din Mexic: "pe voi cei din afara Mexicului va urasc cei ramasi acasa? Ca pe noi ne urasc". Din pacate eu raman cu impresia ca cei de acasa ne urasc, si fara motive logice. Sigur ca nu toata lumea, sunt enorm de multi oameni destepti si buni in Romania, dar o parte suficient de numeroasa incat sa se creeze aceasta impresie destul de persistenta. Multumesc!
AB_AC spune:
Merci.
Eu personal nu mai votez de multi ani. Atunci cand am capatat alta nationalitate si m-am decis ca eu si copiii mei sa traim in alta parte nu am cum sa impun ce cred eu celor care continua sa traiasca in .ro. Cand alegi ceva trebuie sa traiesti cu consecintele alegerii. Diaspora e probabil invinovatita de alegerea lui Basescu si tot asa.
Pot sa ajut Romania si pot sa am o opinie. Si-mi place cand opinia mea e judecata dupa ceea ce reprezinta. Poate ca steguletele acelea ar trebui scoase. La urma urmei suntem aici pentru ca ne simtim romani.
Alina spune:
Pisigri,.
Eu nu am participat la subiect decit pe final si am ramas extrem de prost impresionata de anumite doamne mamici cu cita ura le-au putut inconjura pe cele citeva fete din diaspora .
Nu cred ca vreo fata din diaspora priveste cu ciuda indemnizatia/alocatia si ce mai e pe 2 ani ci doar au sugerat ca si in alte tari se supravetuieste fara ajutor de la stat si mamicile cauta solutii si pina la urma se descurca cumva.
Totusi sunt si fetele din diaspora bune la ceva ,stiu o multime din fetele de pe-aici care s-au implicat in campanii umanitare,au ajutat copilasi care au venit la operatii in strainatate,au facut lucruri mult mai minunate decit cele care s-au agitat ieri sa le arunce cu rosii in freza .
ruxij spune:
Asta cu votul e un pretext mai recent, ura tine de mai multa vreme, nu de la ultimele alegeri.
pisigri spune:
Eu in continuare nu cred ca romanii urasc diaspora la modul real. Adica mintea mea nu poate sa conceapa ce motive am avea sa chiar urim pe niste unii cu care nu avem nimic de impartit.
Mie mi-ar fi foarte greu sa plec, dar o spun pt ca probabil nu ne este destul de greu aici...
Nu vreau sa aduc in discutie lucruri care s-au spus acolo. Eu am perceput relatarile voastre ca pe "Nu va mai amariti, nici in alte parti nu e mai bine dpdv al CIC/maternity leave/kinder-ceva etc. E greu pt tot romanul, dar e greu si pentru restul Lumii, dar orice problema isi are si o rezolvare". Poate-oi fi eu mai flegmatica si altii mai colerici...
Oricum, ma bucur ca intentia mea a fost perceputa corect
If you can't say something nice, then don't say nothing at all
"In a world filled with hate,we must still dare to hope.In a world filled with anger,we must still dare to comfort.In a world filled with despair ,we must still dare to dream. And in a world filled with distrust,we must dare to believe."-Michael Jackson
http://pisigri.blogspot.com/
Mami de Ilinca (5.03.2009)