HAIDETI SA PROTESTAM SI NOI! (2)

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns IRA_LIZA spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariadnabr

Summertime din pacate Guvernul nu vede asa problema. Pana la urma decizia de a face un copil iti apartine. Odata nascut iti asumi toate cheltuielile aferente si de asemenea iti asumi decizia de a sta acasa cu copilul. Statul nu are nici o obligatie, in schimb poate sa te ajute prin reduceri de taxe ( ca modelul american), alocatie... in fine.

Concediul de ingrijire al copilului (asa cum e el acum) ziceti voi e un drept. Ati platit taxe la stat pentru acest drept. Nu e pomana (ajutor social). Nu va include insa ratele la apartament etc. Majoritatea mamelor nu au muncit pentru un salariu mare deci cei 85% se pot foarte usor dovedi insuficienti. Eu ziceam ca e usor sa dovediti ca sumele alternative pe care le vehiculeaza ei, sunt ORICUM insuficiente. La asta ma refeream.

Idee e ca e usor sa vi se spuna ca pt mama cheltuielile sunt stiu eu mancare...etc. si sa nu includa si restul. E usor sa se spuna ca oricum Romania oferea mai mult decat orice alta tara (pt ca asta e ADEVARUL statistic). Aceasta indemnizatie e oferita de foarte multe alte tari dar e platita de catre firma la care s-a lucrat (nu de catre stat). In fine, poate asta ar fi solutia Ca statul sa arunce pisica in gradina firmei si gata.

Eu una is din afara si mi-e greu sa va ofer citate din legi, sau sume concrete. Incerc doar sa arunc niste idei, gandite la rece. Sa va spun si ce cred eu ca poate sa va spuna un negociator din partea Guvernului pentru ca si la asta trebuie sa va ganditi.

La ora actuala din ceea ce vad eu, Baselu' are doua solutii. Merge inainte si risca sa fie dat jos, sau ofera o solutie care avantajeaza ambele parti, pentru ca reduceri vor exista. Stiu ca idealul actiunii voastre e sa mentineti acesti 85%. Dar trebuie luat in calcul si posibilitatea reala ca statul pur si simplu nu mai are bani. Si trebuie oferite alternative. Fie o suma fixa, decenta asa cum a existat inainte de legea cu tenta super electorala cu 85%. Fie o solutie de gen 85% dar 65% suportati de stat, 20% suportati de firma la care s-a lucrat. Intelegi?

De asemenea nu exclud si probabilitatea ca eu am inteles totul gresit si ca habar nu am ce zic.

Madalina , mami de 2 spiriduse

-----------------------------------------------------------------------------------------------
Children are like sponges, they soak up all the love you give but with just one squeeze you get it all back :-)

O, da??? atunci de unde are starpitura ala bani - mai exact peste juma de milion de euro - sa faca sala de sport in sat la taxu?? asta fiind unul dintre miile si miile de exemple despre care citim pe toate sursele de info de peste tot!!

Multa lume spune "nu sunt bani, nu sunt bani" - dar jaful de nedescris care se petrece de-a lungul si de-a latul tarii nu-l vedem? chiar deloc??

Vedeti? de aici si revolta reala a tuturor, nu numai a noastra, a mamelor: daca tu, stat mizerabil, spui k nu ai bani, cum de-ti permiti la nici 5 minute dupa ata sa-mi fluturi pe sub nas riripa asta jegoasa k si cum nu-ar fi nici o problema??

Ira, mamica Elizei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariadnabr spune:

Ok, deci am inteles io gresit

Asa e insa, in restul Europei, alocatia e la un nivel decent care acopera cam 70% -90% din ceea ce are nevoie un bb. De exemplu aici, luam anul trecut 166 de euro de copil si o data la 3 luni 270 de euro de copil bani destinati pt childcare (aici cresele sunt extrem de scumpe 800-1200 euro pe luna). Cum eu am ales sa stau acasa cu ele (pt ca as fi muncit sa platesc childcare-ul), foloseam cei 540 de euro catre hainute, jucarii...etc. De la 1 ian. insa alocatia e de 150 de euro de copil. Cei 270 de euro au disparut (redusi) si au fost inlocuiti cu 1 an gratuit in facilitatile prescolare (INCLUSIV cele particulare!!). Deci am pierdut banii de hainute DAR am castigat 1 an de educatie prescolara. De la anul insa cei 150 de euro voi fi inclusi in venitul impozitabil al mamei. Deci taxati.

Zic asta ca idee pentru ca vad ca se tot vehiculeaza ideea de catre Guvern ca toata Europa a redus. A redus, da! Dar au oferit alternative acceptabile sau cat de cat acceptabile...

De asta mentionez negocierea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinuk spune:

http://www.romanialibera.ro/actualitate/eveniment/greva-pampersilor-186578.html

adevarul maine va publica materialul facut ieri la intalnirea cu mine si elara

Alinuk
www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei /
Andu mik si Teo voinik

www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank">
"Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi.
Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii"

............................................................................
Nimic nu-i intamplator!
............................................................................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui ade24

Camy sigur te urmarim in seara asta! Pup

Revin din nou cu expliccatii: concediul de maternitate nu este una si aceeasi chestie cu indemnizatia de cresterea copilului. Concediul se acorda imediat dupa nastere si are o durata de vreo 42 de zile (daca gresesc sa fiu corectata) si primesti bani pentru aceasta perioada de la firma unde ai lucrat iar firma si-i recupereaza de la stat.
Abia dupa aceasta perioada se intra in zona indemnizatiei de crestere a copilului care se plateste pana copilul face 2 ani. Si atentie: nu sunt 2 ani pentru ca de aici se scad cele 42 ? zile. Iar pentru copil se acorda alocatia de crestere a copilului. O sa mai scriu un mesaj in care voi pune extrasul din lege referitor la indemnizatie ca sa fie si la acest subiect, asta pentru cei care sustin in continuare ca noi nu cotizam la stat pentru acest drep.

Mami fericita de Ania-Olivia , 23.12.2008

Poze aniversare Olivia
Poze Olivia Mos Craciun

Concediul de maternitate si lauzie dureaza 126 de zile, din care trebuie sa minim 42 de zile dupa nastere.
Este 85% din salariul brut.

Dupa cele 126 de zile, contractul de munca se suspenda si intri in concediukl de crestere copil. Banii din care esti platita sunt suportati de stat din contributie pe care ai avut-o la CAS, timp de ani buni si la care vei mai vira pana la pensie.

Dar, fetelor, eu nu inteleg....de ce revenim la astfel de discutii? Acest topic avea alt rol, nu sa stam sa explicam iar in stanga si in dreapta de ce aceasta indemnizatie este un DREPT PT CARE AM COTIZAT PRIN CAS

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki01 spune:

Citat:
citat din mesajul lui alra

eu cred ca pierdeti ceva din vedere: "2 ani". CIC-ul platit in romania este intr-adevar mai mare in timp si bani decat in majoritatea altor tari insa dupa cei 2 ani si alocatia scade brusc la o suma mizera. asta fara sa mai punem la socoteala gap-ul de 1 an in care nu poti da copilul la gradinita si nici acasa nu mai poti sta cu el. dupa 2 ani practic ajutorul de la stat pentru copil este practic 0, asta relativ la masurile de crestere a natalitatii.

in belgia si in alte tari din vest sunt 3 luni de concediu de maternitate, e adevarat, insa alocatiile sunt mult mai mari si pe deasupra exista si o deducere de impozit din salariu pentru fiecare copil (in belgia), crescand in suma si alocatia si deducerea cu numarul de copii. si asta e valabil pana la 18 ani ai copilului, sau pana termina scoala.

eu va urez oricum succes si sper din suflet ca si romania sa atinga nivelul de trai din vest cu tot ceea ce implica asta.

Vacanta cu Laura in Romania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lucialu spune:

art din Constitutie "ARTICOLUL 101
Indemnizatia si celelalte drepturi ale Presedintelui Romaniei se stabilesc prin lege"
so...noi ce primim?indemnizatiestabilita cum? prin lege
ft bune discutiile de acum, bravo!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns unducthable spune:

Poporul roman are bani !!! dar nu sunt la ei , sunt luati , furati pe fata , pe ascuns , chiar acuma unii fac proiecte de care nu stie nimeni , dar aceste proiecte aduc bani pentru ei si numai ei stiu de asta .

cine stie de afacerile astea care ne tin noua banii blocati

basescu
udrea
boc
videanu
tot guvernul boc

RIDZI -> E LA PUSCARIE ??????????????
TOTI POLITICIENII stiu unde sunt acesti bani , unii stiu de o parte , altii de alta parte , comisioanele intra in buzunarele lor si banii nostri sunt facutzi nevazutzi in BORDURILE LUI VIDEANU ; VIDEANU , CE AI FACUT CU BANII NOSTRI LA PRIMARIE SI CE FACI TU LA GUVERN , cu ce te ocupi ? esti cam bronzat ? ai calatorii multe ?

aveti masini bune nu-i asa ?
cat va costa chiriile sa stati in bucuresti dragi parlamentari ?

Banii exista !!!! Scoateti banii cgiar daca ar insemna asta sa va caute Falconete ca i-ati promis o parte din bani .
Scoateti banii !

Elena Udrea , cum de totul e asa de infloritor la ministerul tau , cum de ai bani, de ce ai bani ???? ca se pare ca nu sunt bani !

ba sunt !!!

"Eu iubesc pe cei ce ma iubesc si cei ce ma cauta ma gasesc."
http://www.dianabostan.evonet.ro/album%20mare/album%20mare%202007.swf

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christy76 spune:

la antena 3, norica nicolai spune ca va duce o petitie la comisia europeana si va depune eforturi pentru condamnarea internationala a romaniei in situatia in care vor plafona la 600 de lei indemnizatia pt cresterea copilului.
pe de alta parte, cristina pocora a scris o scrisoare deschisa mariei basescu:
http://www.realitatea.net/maria-basescu--rugata-sa-intervina-pentru-indemnizatiile-de-crestere-a-copilului_713621.html

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nilufera spune:

fetele acum vin de la administratia financiara sector 3 , am fost sa depun o declaratie si fata de acolo mi-a zis ca s-a dat deja ordonanta de urgenta cu scaderea pensiilor, salariilor etc si a a indemnizatieiei + alocatia cu 15%; a zis ca au primit deja comunicare de la MF sa ia masurile conform ordonantei; sper din tot sufletul sa fii inteles gresit, sa nu fie adevarat altfel chiar e strigator la cer!!dupa ce ieri a zis base ca de abia miercuri se vor hotari...desi nu ar fii prima oara cand se dau ordonanta de urgenata pe sest, fara sa fie publicate si cu tam tam, eu lucrez in contabilitate si m-am lovit des de astfel de situatii!!!va uitati acum pe antena 3 da?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns summertime spune:

alex_andra, trebuie sa revenim la discutii de genul asta, pt ca peste tot in lume conducatorii se bazeaza pe ignoranta poporului. daca un singur mesaj de pe forum lumineaza pe careva, eu zic ca merita

nu ne stim drepturile cum ar trebui, ne lasam manipulati ingrijorator de mult, asa de mult incat ajungem sa ne indoim ca meritam de fapt ceva, nu vezi ca sunt mame care inca mai cred ca statul le face o favoare? imi pare f rau!

-------------------------------------------------
din ce in ce mai fericita si mai gravida in 21 saptamani

Mergi la inceput