Mamici si viitoare mamici de gemeni & tripleti(47)
Raspunsuri - Pagina 3
IliesClara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisana01 Dragi mamici spuneti-mi si mie legat de diversificarea alimentatiei...am inceput de vreo 2 saptamani cu suculet de morcovi care le-a placut foarte mult, am introdus si putin mar de saptamana asta, nu prea le-a mai placut... intrebarea mea este: daca mai regurgiteaza cantitati de suculet e semn ca trebuie sa opresc procesul sau continui? De obicei, si la lapte mai regurgiteaza cu toate ca ragaie foarte bine dar sunt haplea si mananca tot de fiecare data. |
Depinde cat regurgiteaza. Daca nu e mult, cred ca nu e cazul sa te opresti. Ce varsta au exact bebeii?
Merele le combini cu morcovul? Sau vroiai sa introduci cateva alimente separat, apoi sa le combini?
Fetele noastre luau mai bine combinatii decat orice dadeam separat. Stiu ca pt inceput se recomanda separat, dar la noi nu a mers f bine asa. Numai combinat. Apoi, orice introduceam puneam intr-o combinatie cunoscuta de ele si abia dupa cateva astfel de mese, separam si dadeam singur acel fruct sau leguma. Il acceptau mai lesne.
Succes! Diversificarea e un proces care mananca nervii tutror, chiar daca bebelul accepta din prima orice. E mult de gatit, taiat, curatat, spalat, pus la loc... luat de la capat
IliesClara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui gabitza35 salutari... intrebare : cand bebeii au crescut si stau in fundulet ( cam de la 6 luni) voi unde ii tineati... in tarc, pot sta amandoi in acelasi tarc ? ( ma gandesc ca spatiul e insuficient si se mai pot si lovi) cum ati procedat.... ca se plictisesc rau in patuturi, abia ii mai pacalesc cu cate un sfert de ora.... in patul meu stau si acolo dar nu toata ziua ca tot la orizontala stau , sau sprijiniti de perne...dar trebuie neaparat sa stau langa ei i-am mai pus si pe jos pe o patura, dar Eva stand pe burta s-a hotarat sa dea cu capul de podea, asa ca.... Dragos si Eva _30.11.2009 mucosii |
Noi le-am tinut pe patul mare, inconjurate de o jucarie de plush, o omida mare si lunga. Ii spuneam Mama Omida Apoi direct pe jos.
Am inlocuit covorul cu mocheta, ca sa acopere peste tot (chiar daca pt inceput eu nu vroiam nici in ruptul capului pt ca e greu de tinut curata si fara praf). Am pus sub mocheta o folie izolatoare care se pune sub parchetul laminat, nu e polistiren, e un fel de nylon aerat, in fine, la Baumax sigur este. Am luat peste covor niste seturi de puzzle cu litere, piese din acelea din burete gumat, sigur ati vazut pe la magazinele de jucarii. 4 seturi combinate se intind pe o suprafata mare si tin f bine cald. La o adica bucati din ele se pot muta in alta incapere, daca se muta spatiul de joaca.
Noi am fost f multumiti.
crisana01 spune:
Cateodata regurgiteaza mai mult cateodata mai putin... se pare ca marul nu le prieste. Le-am dat suc de morcovi, apoi am introdus si mar si mai nou am combinat morcovii cu mandarina. Au 4 luni, alimentate exclusiv cu lapte praf, nascute prematur. Multumesc de raspuns, cred ca nu opresc procesul deoarece fetele nu se mai satura cu laptic si beau in jur de 240 ml la o masa...
IliesClara spune:
Salut
Ne pregatim de botezat o fetita.
Imi puteti sugera, va rog, o lista de obiecte necesare acestui eveniment?
...cum ar fi canceu, panglica, lumanare decorata, trusou de hainite de botez, prosop de sters capul. In plus m-am mai gandit sa duc cu mine un feon, un plic pt parul care se taie (oare se taie? la fetele noastre s-a taiat un smoc mititel pe care l-am pus la pastrare)
Ce altceva sa mai iau? Ce ar fi nevoie acasa, la biserica si la sala?
Fetita va fi botezata in rit ortodox, dar fara scufundare, numai cu miruire. Fetele noastre sunt catolice si nu stiu ce anume coincide in ritualul de botez.
Aveti idee cat ar fi o taxa de botez la biserica? sau acestea depind de zona, oras, cartier?
Va multumesc mult.
Lumy_Clt spune:
Citat: |
citat din mesajul lui IliesClara Salut Ne pregatim de botezat o fetita. Imi puteti sugera, va rog, o lista de obiecte necesare acestui eveniment? ...cum ar fi canceu, panglica, lumanare decorata, trusou de hainite de botez, prosop de sters capul. In plus m-am mai gandit sa duc cu mine un feon, un plic pt parul care se taie (oare se taie? la fetele noastre s-a taiat un smoc mititel pe care l-am pus la pastrare) Ce altceva sa mai iau? Ce ar fi nevoie acasa, la biserica si la sala? Fetita va fi botezata in rit ortodox, dar fara scufundare, numai cu miruire. Fetele noastre sunt catolice si nu stiu ce anume coincide in ritualul de botez. Aveti idee cat ar fi o taxa de botez la biserica? sau acestea depind de zona, oras, cartier? Va multumesc mult. ................................................................................................................ Clara, mami binecuvantata de mamarute minunate - Antonia si Iulia (19 martie 2009) PORTRETE DE FETE CUCUIETE 2010 CU SUCCESE |
Neatza,
Noi am botezat acum 3 ani un baietel, si am luat:
-panza de mir (se pune bebele dupa ce e scos din cristelnita...dar dc zici ca e doar miruit... nu stiu ce sa zic)
-ulei (noi am luat special de bebei, nu din cel de masline)
-funda dintr-aia lata
-prosopel cu gluga
-haine
-un sapun si prosop pt preot
-cruciulitele care se pun in piept
-dupa slujba, am luat de la biserica o iconita
Feonul nu stiu cat il vei putea folosi.
Preturile difera de la biserica la biserica, dc au si cor, de obicei costa mai mult.
Cel mai bine e sa vb la biserica si sa intrebi ce e de adus, caci cateodata si cerintele difera. De multe ori detalii poti cere de la tanti care vand lumanari.
Petrecere frumoasa!
34+ cu
IliesClara spune:
Lumy_Clt, multumesc mult! LA noi a lipsit feonul si Anto, cu parul ei mare, a ramas uda pe cap. Era 2 Mai, nu era cald. Nu a racit, dar eram ingrijorata. Ma gandeam sa elimin macar grijile acestea.
Crisana, stau si ma intreb de ce oare vrei sa continui cu citrice? Probabil ai un motiv special, constipatie sau ceva... Ca cica citricele de orice fel se recomanda numai pe la 8 luni; la 4 luni stomacelul si ficatul lor e prea crud pt asemenea alimente acide.
Nu sunt eu in masura sa spun ce sa faci, pt ca fiecare mama simte ce e bine pt puiul sau, doar mi-a ramas asa in minte mandarina.
Cumnata mea dadea la fetita de la doua luni cate o lingurita de suc de portocale pe zi din cauza de scaun greu, pana s-a reglementat treaba. Asta stiam ca se practica.
Data trecuta am mai vrut sa iti spun, dar nu am mai apucat, ca eu regret ca am inceput in forta cu fructele si cu sucurile/pireurile de fructe. Chiar daca prima era piersica romaneasca cruda, dulce si coapta. Apoi merele (intai fierte in compot, apoi crude date pe razatoarea de sticla), perele (idem). Caisele si prunele numai in toamna, pe la 6-7 luni, iar strugurii si bananele pe la 8. Porto, gref abia in iarna, dupa 9 luni, iar kiwi, capsuni, nectarine deloc inca. Inca nu sunt capsuni decat de sera, iar cu nectarinele am si eu un fix, mi se par fructe facute de om, cumva nenaturale, asa ca astept sa se faca fetele mari si sa ceara ele.
Daca as mai lua-o de la capat as incepe cu cerealele, pt ca sunt cele mai apropiate de lapte si il fac mai consistent. Exista la Hipp, Humana, Nestle, Milupa cereale f bune pt bebei de peste 4 luni, fara gluten.
Apoi branzica calcica, si ea seamana cu laptele, e dulce, dar si mai consistenta decat cerealele.
Apoi, cand stomacul este obisnuit cu altceva decat laptoase, as da legume fierte. Din doua motive, odata pt ca nu sunt asa acide ca fructele, nici fierte si nici crude, apoi pt ca nu au asa succes la copii ca si fructele. Dupa ce dau de fructe, legumele sunt mai neinteresante...Mai multi copii am vazut asa.
Abia apoi fructe, fierte sau coapte,apoi crude.
Eu nu am procedat exact asa si mi se pare ca din cauza acidului au mai regurgitat fetele, atat lapte cat si fructe-legume. Iar morcovii nu au avut succes de nici o culoare, probabl din cauza merelor, piersicilor care erau mai bune. Legumele au fost bine primite abia pe la 10 luni, cand aveau deja gustul foemat bine de fructe, carne, cereale,lactate.. Pana atunci trebuia sa reiau periodic morcovul, rosiile si cartofii, pt ca numai dovlecelul, patrunjelul, gulia, broccoli, spanac au acceptat din prima. Cu ele am jonglat cumva.
Sper sa iti foloseasca experienta noastra... fie macar ca si contraexemplu
Fetele noastre inca nu mananca la o masa 240ml, numai maxim 180, dar cel mai adesea numai 150ml. Oare nu si de aceea regurgiteaza?
Pofta mare!
oliv2 spune:
vreau sa intreb pe burtici si mamici daca ati avut probleme cu sani inainte de nastere. Eu ieri mi-am descoperit o zona mai intarita in sanul drept care doare, destul de mare si zona respectiva e mai calda decat restul sanului, pana acuma nu am avut nimic, oare e normal sau sa merg urgent la medic?
livia 33+ viitore mami de si
Doamne ajuta tuturor!
crisana01 spune:
Clara, nu stiu ce sa mai cred... mi s-a spus sa incep diversificarea cu suculet de morcov, apoi introduc mar apoi portocala, apoi supa de zarzavaturi si cereale fara gluten de la 4 luni. Sucurile mi le-a dat pediatra de la 6 saptamani (!!!) dar mi s-a parut aberatie si nu le-am dat am asteptat pana la vreo 3 luni jumate ca sa incep. De asemenea mi s-a spus sa le dau cateva picaturi de lamaie cand sughita (cum Clara a mea sughita de cateva ori pe zi ar fi trebuit sa-i storc o lamaie intreaga, asta cand erau pana intr-o luna...dar nu le-am dat mi s-a parut cam drastica masura. Acum ce sa zic...cred ca incerc sa le dau cereale din acelea fara gluten burtica sanatoasa care se dau de la 4 luni, poate se satura cu alea.
IliesClara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui crisana01 Clara, nu stiu ce sa mai cred... mi s-a spus sa incep diversificarea cu suculet de morcov, apoi introduc mar apoi portocala, apoi supa de zarzavaturi si cereale fara gluten de la 4 luni. Sucurile mi le-a dat pediatra de la 6 saptamani (!!!) dar mi s-a parut aberatie si nu le-am dat am asteptat pana la vreo 3 luni jumate ca sa incep. De asemenea mi s-a spus sa le dau cateva picaturi de lamaie cand sughita (cum Clara a mea sughita de cateva ori pe zi ar fi trebuit sa-i storc o lamaie intreaga, asta cand erau pana intr-o luna...dar nu le-am dat mi s-a parut cam drastica masura. Acum ce sa zic...cred ca incerc sa le dau cereale din acelea fara gluten burtica sanatoasa care se dau de la 4 luni, poate se satura cu alea. |
... da. Toata diversificarea este o zapaceala totala, daca te iei dupa toate sursele de informatii existente. Imi pare rau, nu am vrut sa te debusolez mai tare. Insa tin minte starea care am avut-o in perioada aceea, cand tot citeam si intrebam... si cat mai mult faceam asta cu atat mai nelamurita eram.
Pt asta am descris mai devreme cum vad eu logic demersul sanatos al hranirii (cum mi-as dori sa fi facut), raportandu-ma, evident, la copiii mei si la particularitatile lor de comportament aimentar. Poate cu un al treilea copil as face altfel, daca nu ar regurgita, nu ar avea nevoie de eructatii dupa fiecare 40ml lapte baut, daca nu ar manca hapaind... na.
Important este ca din toate informatiile pe care le primesti sa extragi tu pt puii tai tot ce e mai benefic. Sa faci exact cum iti spune instinctul ca e mai bine, mintea ca e mai logic si cum vezi ca le prieste.
... ce filozof m-am gasit azi. Imi cer scuze daca am exagerat in sfatosenie.
Lumi, mama hunilor, e bine documentata (si) in diversificare. Poate zice ceva mai concret in acest sens...
IliesClara spune:
Citat: |
citat din mesajul lui oliv2 vreau sa intreb pe burtici si mamici daca ati avut probleme cu sani inainte de nastere. Eu ieri mi-am descoperit o zona mai intarita in sanul drept care doare, destul de mare si zona respectiva e mai calda decat restul sanului, pana acuma nu am avut nimic, oare e normal sau sa merg urgent la medic? livia 33+ viitore mami de si Doamne ajuta tuturor! |
Nu stiu cat e de normal. Eu nu am mai auzit sa aiba cineva gogoloi din acela in san inainte de nastere, numai dupa, cand se aduna laptele si nu sunt desfundate canalele. Sa curga colostru din san inainte cu cateva zile de nastere am mai vazut in spital la multe mame. Poate asta o fi.
Ar merita sa mergi cat mai rapid sa te vada, ca sa stai tu linistita.
Dar in nici un caz nu ar trebui sa il bazai pana nu te vede un Dr.
Eu am probat un aparat de muls, ca sa vad cum trage si mi-am masat putin de tot sanii inainte sa il conectez. L-am plasat la un sfarc si am tras o singura data... si nici nu f tare. Automat aveam contractii.
De asta as avea rezerve sa incerc sa il palpez sau masez, orice ar fi acolo.