Azoospermia -cap 37-

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ANITA75 spune:

nu mai zice nimeni nimic?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eri.ka spune:

Buna! Sunt nou venita, dar asta nu inseamna ca nu am citit tot ce s-a scris aici!
Urmaresc forumul de cand sotul meu a fost diagnosticat cu azoo, de 4luni. Atunci am simtit ca mi se rupe cerul in cap, dar am mers mai departe, cu capul sus, cautand solutii. Nu-mi venea sa cred ce scrie pe foaie… azoospermie
Eu am incercat sa nu ma arat, dar il simteam si pe sotul meu ca nu mai poate nici el

Acum sau atunci ... va fi ceva!

Mergi la inceput

Pt moment nu am repetat spermograma (din pacate), dar speram totusi un rezultat fericit la urmatoarele analize. Acum incercam ceva naturist gasit pe net si bineinteles ca vom incerca si maceratul la rece cu mai multe plante.
Ne e frica la amandoi de ce va urma, dar avem sperante. Am zis ca facem urmatoarele teste in 2011 cand credem ca o sa-si faca efect tratamentele naturiste si atunci o sa avem bani. Nu vrem sa ajungem la FIV din mai multe motive… speram pe cale natural. Dar daca nu se poate asa, FIV-ul o sa fie optiunea.

Mergi la inceput

Sincera sa fiu mi-au cam trebuit multe ore sa-mi du seama din mesajele voastre ce pasi sa urmam pt tratament sau chiar sa vad ce fel de azoo este. Intr-un final m-am lamurit: spermograma, ecografie testiculara, endocrinolog. Sa ma contraziceti daca gresesc. Sunt prea multe detalii aici pe forum si m-au ametit. Spuneti-mi si mie care sunt etapele mai exact, pana la ultima etapa… Suntem multe cupluri care se confrunta cu azoo…
Vreau sa felicit mamicile care au reusit, nu conteaza cum (natural, FIV etc). Si pt cele care inca mai spera (ca si mine) le zic sa nu se dea batute, sa lupte, sa spere ca exista cineva acolo sus care e cu noi mereu.

Spermograma:
Volum 3,5 ml
pH 8,5

vascozitate : crescuta
culoare : alb-galbui

SPERMATOZOIZI O: mi l /ml ( v -n. : > 20 mil /m1 )
LEUCOCITE: Omi I /ml (v-n. : < O.5 mil /ml )
CONCLUZI E: AZOOSPERMIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amzulica spune:

Citat:
citat din mesajul lui eri.ka

Sincera sa fiu mi-au cam trebuit multe ore sa-mi du seama din mesajele voastre ce pasi sa urmam pt tratament sau chiar sa vad ce fel de azoo este. Intr-un final m-am lamurit: spermograma, ecografie testiculara, endocrinolog. Sa ma contraziceti daca gresesc. Sunt prea multe detalii aici pe forum si m-au ametit. Spuneti-mi si mie care sunt etapele mai exact, pana la ultima etapa… Suntem multe cupluri care se confrunta cu azoo…
Vreau sa felicit mamicile care au reusit, nu conteaza cum (natural, FIV etc). Si pt cele care inca mai spera (ca si mine) le zic sa nu se dea batute, sa lupte, sa spere ca exista cineva acolo sus care e cu noi mereu.

Spermograma:
Volum 3,5 ml
pH 8,5

vascozitate : crescuta
culoare : alb-galbui

SPERMATOZOIZI O: mi l /ml ( v -n. : > 20 mil /m1 )
LEUCOCITE: Omi I /ml (v-n. : < O.5 mil /ml )
CONCLUZI E: AZOOSPERMIE

io am facut asa: analize hormonale sot: FSH, LH, prolactina, testosteron si cu spermograma m-am dus la urolog. Acolo l-a controlat de prostata, nu i-a facut ecografie testiculara (nu avea ecograf in cabinet). Daca sotul tau nu are cumva un varicocel (care ar putea fi operat) nu cred ca veti putea sa concepeti natural bebei. Daca nu are varicocel si analizele hormonale sunt bune, si daca si biopsia testiculara iese pozitiva se poate doar prin FIV, la noi asa a fost. Sincer nu cred ca din 0 se va putea vreodata face ceva cu atat mai putin sa se ajunga la normospermie.

Fetelor mai stie cineva ceva de Marush? Vreau sa stiu ce face Marush .

Cami lui Luca Alexandru 25 Februarie 2009
http://community.webshots.com/user/amzulica

Mergi la inceput

Multumesc pt raspuns! Asteptam sa facem rost de bani sa facem analizele spuse de tine. Cam cat costa analizele de mai sus? Speram sa fie bine. Inca speram...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flyhigher77 spune:

Citat:
citat din mesajul lui eri.ka

Multumesc pt raspuns! Asteptam sa facem rost de bani sa facem analizele spuse de tine. Cam cat costa analizele de mai sus? Speram sa fie bine. Inca speram...

Buna eri.ka, analizele hormonale pentru sot, cele enumerate de amzulica costa in jur de 200 de lei, consultul urologic+ecografia ne-au costat 150 de lei. Bafta multa si nu va pierdeti increderea! Va fi bine daca veti intelege ce vi se intampla si veti face alegerile corecte, nu sunteti singurii in situatia asta si partea buna este ca multi dintre noi au reusit si reusesc sa fie parinti!
Pupici tuturor fetelor curajoase!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea2010 spune:

eri.ka, imi pare rau sa te vad pe aici. si eu sunt nou, am intrat pe forum prima data in vara asta. poate te inspira la analize, iata aici ce analize mi-am facut eu: http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?whichpage=-1&TOPIC_ID=152189&REPLY_ID=6173254

pentru ca mine FSH-ul este mare, in prezent caut clinici in europa care sa faca Microdissection TESE. sotul tau si-a facut FSH-ul?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mircea2010 spune:

Citat:
citat din mesajul lui vrembebe

Elena, multumesc mult de ajutor!
Le-am scris astazi si mi-au si raspuns... Nu mi-au dat prea multe date in prima faza, dar faptul ca au raspuns atat de repede e super! Noi vrem sa mergem si sa facem microTESE si ICSI simultan, iar in cazul in care nu se gaseste nimic la microTESE sa apelam la donator.
Melisa, microTESE ne-a fost recomadat noua pt ca testiculele sunt de dimensiuni mici, iar in cazul unui TESE se pierde mult material si se afecteaza testicolele, existand riscul ca ulterior TESE sa fie nevoie de administare de testosteron pentru tot restul vietii. microTESE este mai putin invaziv iar materialul testicular nu se extrage la intamplare, cum e in cazul unui TESE. vorbeste cu dr. Voinea, ca el le stie pe toate... ;)
o zi buna tuturor si sa auzim numai de bine

de cateva luni imi tot scriu cu diversi medici din europa despre microdissection TESE. la clinica despre care vorbiti voi aici comunicarea s-a blocat in momentul in care oferta de pret (asemanatoare ca suma cu ziceati si voi) primita de la un departament administrativ mai cuprindea si fraza "Medical doctor fees are also not included. Information about medical doctor fees may only be obtained at the head secretary's office of the medical clinics involved in the treatment". Am incercat sa obtin aceste informatii de la secretara doctorului, apoi de la doctor, dar amandoi spuneau ca nu stiu la ce se refera fraza respectiva. Mie imi suna a invitatie la spaga. Intr-adevar, e cea mai buna oferta de pret pe care am primit-o, majoritatea fiind in jurul a 5000-6000 E. Daca am inteles eu bine, e spital de stat, poate asa se explica si pretul mic si eventuala spaga.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena74 spune:

In aceiasi clinica sotul meu a avut o operatie destul de complicata, dar atunci oferta am primit-o de la o secretara, am platit cu OP inainte de a merge acolo, a facut operatia ,si am plecat acasa. A doua zi dupa externare am avut consultatie la o nutritionista, pentru aceasta consultatie am primit factura acasa si am platit-o tot cu OP.

Dar intradevar acum la fel medicul mi-a dat adresa de mail a unei secretare si nici pana acum nu mi-a reaspuns.Poate ca ar fi bine sa sunam direct acolo si sa intrebam ( in germana).

La ei sant 2 clase de tarife, daca vrei ca la operatie sa participe numai chirurgul tau si pe urma sa stai in salon normal este un pret, dar daca vrei ca la operatie sa fii supervizat de "doctorul sef" si sa stai in salon special este alt tarif mult mai scump.

Nici noi nu am inteles prima data si am platit interventia normala inainte de a merge, acolo am vorbit cu medicul nostru si ne-a spus ca operatia ar fi fost exact la fel in ambele cazuri, iar saloanele normale sant cu 3 paturi si o baie la 2 saloane, iar cele extra cu 2 paturi si baie in salon.
Oricum conditiile sant foarte bune.

Mergi la inceput