Cate ore de somn sunt necesare

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns luminita2008 spune:

ai mei au 1 an si 7 luni si fix acelasi program: trezire 06.30-7, somn de 2 ore sau 1 ora si jumatate de pe la 11-12 ziua (o singura repriza) apoi la 21.00 sunt iar in lumea viselor frumoase.
ei au renuntat singuri la o repriza de somn cam de pe la 1 an si 2 luni. eu ma tot chinuiam sa-i adorm dupa-amiza si ei nu vroiau... iar daca totusi reuseam, seara adormeau dupa 23.00, uneori si mai tarziu, ceea ce nu e chiar ok. o data cu renuntarea la o repriza de somn, totul a revenit la normal. in medie si ai mei dorm 11,5h sau 12. rar dorm la pranz 3h-3,5h.
eu zic ca dorm atat cat au nevoie si ca depinde si cat de mult timp petreceti in aer liber, de 'solicitarile' de peste zi etc.
eu am incercat, asa cum au spus si fetele, sa ii culc pe ai mei mai devreme de ora 21.00, pe la 20.00 sau chiar mai devreme. adormeau relativ repede, dar la ora 22.00 erau in picioare si nu mai adormeau pana pe la 02.00-03.00, in conditiile in care tot la 06.30 se trezeau dimineata. la noi nu a mers.

succes!

Luminita si voinicii Edi si Robi - 26.09.2008

"Exista pe lume bucurie mai mare ca un copil: DOI copii!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Multumesc Luminita pentru raspuns. Intra/adevar copilasii nostri au cam acelasi program.
Culcatul la ora 8 este cam dificil de realizat pentru Alexandra mea pentru ca, pe de o parte, sta afara destul de mult, iar, pe de alta parte, la ora 6 ia o gustare, iar la culcare mananca laptele cu cereale. Daca as culca/o la 8 cu siguranta nu ar mai vrea sa manance laptele si s/ar trezi pe la o bucata de noapte de foame. Asa, la 8.15 incepem ritualul de seara - baita, imbracatul in pijamale, pupaceala de rigoare si la 9 laptele si somnul.
E bine de vazut ca si alti copii dorm tot cam atatea ore.
In rest nu e deloc apatica, din contra are energie cat pentru 3
Multi pupici la copilasi si mamici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dennissa spune:

Baiatul mau are 1,7 luni si de la 1,5 luni a trecut de la 2 la un somn pe zi, fara sa-l oblig eu.
Se trezea dimi pe la 7, la 9:30- 10:00 se culca primul somn de 1 ora, 1 ora jumate si apoi inca o tura la 15:00-15:30. La un moment dat, adormea greu si la 10 si la 15, asa ca am incercat cu un singur somn si acum e OK.
Dimi se trezeste la 7:00-7:30 (are si zile cand face ochisori la 6:30 dar f rar) la 10:00 mergem la joaca in parc, la 12:00 papa si la 12:30 doarme intre 2 si 3 ore, depinde, dar are si zile cand doarme 1 ora jumate....stie el cat ii este suficient. Seara la 21:00 cel mai tarziu, este in lumea viselor
Deci 12-13 ore/ zi de somn
Daca dimineata nu reusim sa ajungem in parc la aer (daca ploua de ex.) este mai greu si atunci il culc la 10:30-11:00 si doarme 2 ore jumate si la 20:00 cel tarziu se culca de noapte buna.

Eu zic sa nu te stresezi cu asta, daca e vioaie, nu e somnorila, maraita, apatica, aunci e OK ata cat doarme. Fiecare copil are ritmul lui. Sunt copii care de la 11 luni dorm un singur somn/zi si nu se aduna nicicum 13 ore de somn in 24 ore

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns greieras spune:

Fetita mea dormea 14 ore la varsta aceea (stiu, am fost o fericita), de la 8pm-6am dimineata, apoi 10-12 si 3-5 seara. Problema cu ea era ca nu conta la ce ora o culcam seara, ea tot la 6 se trezea dimineata, asa ca preferam sa o culc mai devreme ca sa doarma mai bine. Cand am schimbat-o de la doua somnuri de zi la unul a durat ceva timp pana s-a obisnuit. Dormea tot cam 2-3 ore, dar in schimb il lungise pe cel de noapte.Eu sugerez sa o culci mai devreme seara, ca sa poata recupera.

Gloria si Eva (22 dec. 2004)

Craciun 2008

Evil thrives when good men do nothing

Mergi la inceput