Proteus

Proteus | Autor: Hipopo

Link direct la acest mesaj

Buna ziua !

Sunt matusa unei fetite de numai o zi. S-a nascut ieri la spitalul Cantacuzino. Mamica ei a avut o infectie cu Proteus in timpul sarcinii, infectie care i s-a transmis si ei.

Din primele ore de viata, a fost trecuta sub antibiotic si medicii asteapta rezultatul analizelor pe care le vom sti peste 3 zile. De azi dimineata, varsa si e sub perfuzii.

Pe net nu am gasit prea multe informatii despre acest microb. Mama ei plange tot timpul, suntem disperati.

Spuneti-mi daca ati mai fost in asemenea situatii, va rog. Astept sfaturile voastre, orice imi este de folos.

Va las si numarul meu de telefon: 0740 57 71 75 daca aveti cumva o solutie sau un sfat pretios.

Multumesc si sanatatea tuturor piticilor vostri !

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

eu stiu ca proteus e o porcarie.....
N-am avut familia lui ci d altii
Medicina cunoaste doar antibiotice.....poate poti sa intri si sa ceri sfatul pe site naturiste.....iei parca am citit pe antena3 ceva despre o apa minune cu putin? deuteriu
curaj!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Eu nu am nici un raspusn, am intrat doar sa urez multa sanatate copilului si putere mamicii .

carmaw, cand e vorba de un bebe de 1-2 zile, lupta impotriva unui microb doar cu antibiotice se poate duce. In nici un caz cu apa magica si ceai de buruiene.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxanaz spune:

Hipopo, medicii probabil au stabilit antibiograma si administreaza antibioticul potrivit. poate cauza varsaturi ca efect advers. din pacate alte sfaturi nu se pot da prin internet mai ales pentru un nou-nascut de aceasta varsta.
sanatate multa!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hipopo spune:

Multumesc, fetelor, pentru raspunsuri si incurajari.

Intr-adevar, nu se pot da sfaturi pe net pentru un bebe asa de mic.

Vroiam doar sa vad ce sperante sunt, daca cineva a mai trecut prin asa ceva...

E sub ingrijirea medicilor, e adevarat, insa comunicarea lasa de dorit, in ciuda insistentelor mamei.

Cat despre tratamentele naturiste, o sa caut pe niste site-uri despre apa aceea...dar ma gandesc totusi ca nu putem face nimic fara aprobarea medicului.

Va tin la curent.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui Hipopo
Cat despre tratamentele naturiste, o sa caut pe niste site-uri despre apa aceea...dar ma gandesc totusi ca nu putem face nimic fara aprobarea medicului.

Va tin la curent.

despre asta am sa te rog sa uiti. nu exista tratament naturist care sa reduca/anihileze o infectie bacteriana la un nou nascut de 3 zile!!!!

Roxana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Hipopo spune:

Da, de fapt nici nu ma gandeam la tratament naturiste la un bebelus de numai o zi-doua...De fapt, nu as face nimic fara aprobarea medicului la varsta asta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

Citat:
citat din mesajul lui Hipopo

Da, de fapt nici nu ma gandeam la tratament naturiste la un bebelus de numai o zi-doua...De fapt, nu as face nimic fara aprobarea medicului la varsta asta.

binenteles ca TRATAMENTUL NATURIST ESTE PT CEI MATURI(pt hipopo)
hai curaj se va rezolva o sa vezi!
prietenie
cm
---------------------------------------------------------------------
Nu vad unde am scris ca este pt bebelusii de 2 zile( mai bine )

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralucajosan spune:

Multa sanatate, in primul rand. Nu stiu in ce masura experienta mea iti poate fi de folos, dar stiu ca in astfel de situatii ajuta mult sa stii ca si altii au trecut prin ceva asemenator.
Si fetita mea a avut o infectie la nastere, nu stiu nici acum cu ce virus sau microb, dar cert este ca analizele facute au aratat prezenta unei infectii in organism. Si ei i/a fost administrat antibiotic si la fel ca si in cazul vostru varsa foarte mult (doctorii s/au gandit chiar ca e vorba despre o malformatie de tub digestiv / slava Domnului nu a fost cazul).
In plus a avut o greutate foarte mica la nastere / doar 2 kg, asa ca varsaturile chiar ii puneau in pericol viata.I s/a administrat antibiotic, cred ca 5 sau 7 zile, prin branula, de asemenea vitamine si glucoza permanent. Mai rau au fost primele 3 sau 4 zile, pana s/au oprit varsaturile.
Transmite/i mamei sa nu mai planga si sa nu se mai agite foarte tare pentru ca ii transmite starea ei si fetitei. La fel am facut si eu si, la recoamndarea doctorilor, am incercat sa ma linistesc. Imediat si fetita a fost mult mai bine.
Este important cred ca, odata cu antibioticul, sa i se administreze si vitamine si glucoza, ca sa nu se deshidrateze (mai ales ca varsa).
Nu sunt medic, deci mai mult informatii medicale nu iti pot oferi, doar sa va doresc mult curaj si sa va spus ca si noi am trecut prin asta. Am stat mai mult in spital (3 sapt), dar totul se va termina cu bine, sunt convinsa la fel cum a fost si in cazul nostru.
Acum printesa mea are 2 ani si o sanatate de fier.
Multa sanatate si mult curaj tinerei mamici (si fara lacrimi ca nelinisteste si puiutul).
Multi pupici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geniest spune:

Am trecut si eu prin Cantacuzino. Din pacate n-am amintiri placute.
Doresc multa, multa putere bebelusului si, poate, n-ar fi rau sa incercati a schimba maternitatea. Sa continue tratamentul in alta parte.

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carmaw
---------------------------------------------------------------------
Nu vad unde am scris ca este pt bebelusii de 2 zile( mai bine )

carmaw, subiectul este despre un bebelus nou-nascut. se asteapta sfaturi si opinii despre acest lucru, nu generalitati despre medicina naturista.

Roxana

Mergi la inceput