cum vand pe e-bay?

cum vand pe e-bay? | Autor: ariel_7000

Link direct la acest mesaj

Am un mic magazin on line cu hainute de bebe si articole de cadou pt botez si in curand voi mai pune pe picioare un magazinas cu niste articole de machiaj.
As vrea sa incep sa le vand si in afara, deoarece am avut multe cereri din Europa si m-am gandit si la varianta E-bay, insa....m-am impotmolit la transport. Cum as putea sa fac ca pretul livrarii sa fie cat mai mic, dar transportul sa fie sigur?
Cu plata cred ca e OK, caci mi-am facut cont de PayPal si as merge pe varianta asta. insa la capitolul livrare, nu gasesc nicio varianta mai ieftina si mi se pare aiurea ca cineva sa comande 1-2 articole care insumate fac cativa euro si sa plateasca transport zeci de euro.
Prin posta ar fi "mai ieftin", dar daca pun coletul cu valoare declarata, adica asigurat, costa destul de mult (min. 70 Ron).
Daca aveti vreo sugestie, va rog sa mi-o impartasiti si mie.
Multumesc anticipat.

mami de alexutza (10.04.2003)si Teodor Mihai (10.04.2008)
" SAVE THE EARTH, IT'S THE ONLY PLANET WITH CHOCOLATE!"

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns espiritu spune:

pai alta posibilitate nu ai decat posta sau curierii.daca din UK spre Romania se taxeaza la small packets undeva maxim 10 lire in sens invers e cam dublu.si asta la posta ca la curieri e mai jale.
incearca asa prima data,listeaza cateva ca sa nu pierzi prea mult la listing si mergi cu shippingul ban pe ban.

I'm not crazy my reality is just different than yours !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

multumesc mult , mai studiez problema. zicea cineva pe forumul artizanilor ca sunt unele oficii postale, unde se pot trimite "small parcels" la preturi f bune....care sunt alea, habar n-am. dar o sa sap dupa info si daca aflu voi posta si aici, ca poate va fi utila informatia si altora.
daca mai afla careva, ceva, il rog sa ma anunte si pe mine.
mersi.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns carmaw spune:

ma bag si eu in seama
DAR DACA GRUPEZI SI TRIMITI TOATE PACHETELE O DATA PE SAPTAMINA NU POTI NECOCIA?

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui carmaw

ma bag si eu in seama
DAR DACA GRUPEZI SI TRIMITI TOATE PACHETELE O DATA PE SAPTAMINA NU POTI NECOCIA?

pe ebay cand vinzi dai si un timp de expediere aproximativ ex. "expediez in maxim 3 zile lucratoare de la primirea platii" si nu merge daca ai chestii multe listate si se cumpara in diferite perioade.
ar merge asa daca le vinzi ca "wholesale lot".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Androix spune:

Negocierea cu posta este oricum exclusa.

Ariel, cred ca singura solutie sa mai scazi putin pretul este sa nu trimiti cu valoare declarata sau cu valoarea la minim. Cand e vorba de marfa de cativa euro nu cred ca e un risc asa mare, plus ca eu am capatat incredere in posta de ceva timp nu mi s-a pierdut nici un colet. E drept ca nu am trimis decat in tara, nu pot sa ma pronunt pentru afara.

www.obiectiverealiste.blogspot.com" target="_blank">Blogul grasei
www.bijuteriiandroix.page.tl" target="_blank">Androix Bijoux

Niste copii si toti copiii!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Ariel, am intrebat si eu la posta de tranport si costa peste 50 de lei pe kg.
Dar toate pachetele pe care le-am primit de pe ebay nu erau pachete in cutie , ci erau puse in plic , inclusiv pantofii.
Transportul variaza intre 2 lire si 10 (mi-am comandat 2 perechi de pantofi , cu toc mare si platforma , atunci am platit 10 )
Deci intereseaza-te asa cat e . Dar nu intreba la posta ca iti vor spune doamnele de acolo ca nu se poate.

***Fur is for petting**

http:/www.4animals.ro/ajuta.html/

www.adoptiicaini.ro
www.adoptiipisici.ro

Mergi la inceput

uite aici link direct
http://www.posta-romana.ro/services/tarrif/colete-postale-internationale_103

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

multumesc frumos. o sa incerc sa vorbesc cu o cunostinta care lucreaza la posta si ma inteleg bine cu ea, poate imi dezvaluie din "mistere".
am inteles ca se practica varianta spusa de Xio, cu ambalarea in plic cu bule si declarat ca fiind "scrisoare"...ma gandesc ce mutra va face functionara cand va vedea o scrisoare de dimensiunea unei perechi de pantofi , dar la cate am eu de povestit, iese un roman, in loc de scrisoare .
O sa incerc in prima faza cum a zis Espiritu, sa vand articole mici si usoare si sa pun pret exact pt livrare.
In prima faza voi incerca cu fardurile ,ca sunt usoare si mici, apoi, cand capat experienta, incerc si cu hainutele, ca daca imi comanda cineva o geaca, mai greu sa o declar scrisoare
ce ma enerveaza este ca din afara in RO este cu mult mai ieftin decat din RO in afara!
Am facut o simulare pe link-ul dat de espiritu si...m-am speriat

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Porumbel30 spune:

Eu stiu ca de curand (nu stiu exact de cand) si in Romania se poate folosi metoda asta : orice trimiti prin posta si nu depaseste 2 kg intra la categoria corespondenta iar tot ce trece de 2 kg (chiar si 100 grame) intra la categoria mesagerie (colete) .
Se pot trimite plicuri cu bule de aer (exista unele mari in care incap multe lucruri ) , sau se pot folosi chiar cutii din carton mai subtire . Important e sa nu fie foarte voluminos... Oricum , merita incercat.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cygni spune:

ariel, si eu am site cu profil special pentru copii dar si pt adulti insa eu aduc din UK si vand in RO. dar am mai si trimis in UK la preturi mai mici decat cu posta.
daca vrei, imi poti trimite PM sa-ti spun ce variante de transport folosesc. se poate negocia cu firmele de transport.

Mergi la inceput