NEWS ALERT: Toate indemnizatiile CIC=600 ron
Raspunsuri - Pagina 28
![](images/user_man.png)
Guestus spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui ruxij
Mi-am luat-o ![]() |
pun pariu ca au inteles depsre ce este vorba...da putin scandal nu strica nimanui
![](icon_smile_big.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
chrystynro spune:
Pana la urma, nu asta e important. Cine vrea sa stea acasa sta, cine nu, se intoarce la serviciu. Important este ca isi bat joc de noi toti, iar noi acceptam. Stiti ca din salariu se retine aprox 30% numai pt taxe si impozite, in afara de ceea ce plateste angajatorul? De ce sa mai contribui, daca nu beneficiez de nimic? Mai nou se platesc si consultatiile la doctor, tot noi asiguram pensiile celor care acum au calitatea de pensionar si toate ajutoarele sociale fie vor fi micsorate, fie vor disparea de tot. Ma deranjeaza enorm faptul ca se umbla la indemnizatii. Mamele si copii trebuiau lasati in pace. Scurt.
anioana spune:
Chiar e timp de cearta ?? Fiecare face cum simte si sa acasa cat vrea si cat poate. Nimeni nu poate emite judecati de valoare absolute. Am locuit 5 ani in afara tarii, dar nu am simtit nevoia de a-i lumina pe cei de aici cu intelepciuni dobandite pe-acolo !
ruxij spune:
Citat: |
citat din mesajul lui anioana Chiar e timp de cearta ?? Fiecare face cum simte si sa acasa cat vrea si cat poate. Nimeni nu poate emite judecati de valoare absolute. Am locuit 5 ani in afara tarii, dar nu am simtit nevoia de a-i lumina pe cei de aici cu intelepciuni dobandite pe-acolo ! |
Adica recunosti ca afara se dobandeste intelepciune
![](icon_smile_big.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/monica70/monica70.jpg)
monica70 spune:
citat din mesajul lui ruxij Femeile cu adevarat educate nu stau acasa 2 ani indiferent de cat le da statul, ca isi afecteaza cariera rau de tot. Tot cele mai needucate stau 2 ani acasa. Asa ca cc "calitatea copiilor" va fi fix aceeasi. |
Uite ca eu am ales sa imi afectez "cariera" si sa stau acasa la al doilea copil ,avand in vedere ca la primul a trebuit sa ma intorc la munca de cand avea 3 luni din cauza sumei imense de 600 lei! Si spre deosebire de altele nici nu mai am unde ma intoarce acum fiindca in locul meu a fost angajata o alta persoana,dar nu pe perioada determinata pe postul meu ci pur si simplu au mai infiintat inca un post de director economic.Si e chiar de inteles,n-ar fi gasit o persoana serioasa care sa accepte sa se angajeze pe perioada determinata.Stiam deci ca imi pierd postul daca raman acasa si totusi am ramas.Am apucat sa ma lafaiesc in cei 85% cateva luni,dar de ieri am inceput sa imi trimit CV-uri,desi cu criza asta nu stiu ce sanse am.Am aproape 20 de ani vechime in munca deci contributii platite la stat si ce folos? Cand am ramas prima oara fara serviciu nu am beneficiat de somaj pe motiv ca sunt studenta la stat ! Ce conta ca am cotizat la bugetul de somaj? Pentru investigatii si tratamente pentru infertilitate ,sau alte medicamente / medici nu m-a ajutat statul cu nimic.
Da e adevarat sunt o MARE NEEDUCATA fiindca am platit aproape 20 de ani contributii peste contributii legal in loc sa fi lucrat exclusiv la negru si din diferenta de bani sa imi pun bani deoparte sa imi pot creste copiii.De-acum pe cat imi va fi posibil asa am sa fac!
Si nu uitati ca nu toate femeile au in spate un sot plin de bani,mai sunt si sotii de bugetari sau alte categorii ,femei divortate cu copii mici etc. Ganditi-va putin inainte de a vorbi de sus,ca oricand s-ar putea sa ramaneti in situatia roz sa va intretineti singure copiii.
E atat de mult pentru o femeie de cariera sau ne-cariera sa fie sustinuta de stat cu cei 85% din salariu doi ani intr-o viata? Sau hai 4 ani pentru cele cu doi copii ...
MONI cu DIANA (01.01.2006) si TUDOR (14.08.2009)
www.dropshots.com/DIANATUDOR" target="_blank"> POZE
10% din viata este rezultatul a ceea ce ni se intampla, 90% din viata noastra este decisa de modul in care reactionam la ceea ce ni se intampla
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lalala13/lalala13.jpg)
lalala13 spune:
citat din mesajul lui Laura25 Ii culci pe saltelute pe jos. La cresa unde sunt 25 de copii si 2 femei, cum s-or fi descurcand? (serios ma intreb si e inca un mister pt mine) Nu zic ca e usor, nu zic ca e de ici-de colo. Dar eu chiar cred ca e 'facubil'. Mamicile de tripleti se descurca cu 3, de ce nu s-ar descurca o mama cu 3 copilasi cu varste apropiate? Nu ii aduni in gasca asa de la 2 luni, ii aduni de la 6-7-8, cand deja stau in fund, misuna in 4 labe ... Bazar umanitar DC Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005) Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi 'Cos what I feel is the only truth for me |
si pana la 6 luni cum imi platesc eu creditele????
si..nu stiu cum se descurca in crese ca de aia tot timpul sunt raciti si prost ingrijiti...daca nu ai bani deprivat bineinteles
----------------------------------------------
my somebody....
![](teiubesc.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](rugaciune.gif)
Veniti la protest, sa mentinem indemnizatia! Inscriere ferma de participare in lista:
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AreSvjbNas88dFprOWZVazVxM25mX2ZQQm1tUXBKa2c&hl=en
ruxij spune:
Iaca eu tot ma bag, norocul meu ca nu puteti sa ma bateti "live". 2 ani cu 85% din leafa e o idemnizatie nesustenabila economic. Am aceasta parere si gata.
Pucku spune:
mey eu m-am pierdut ca scriam retro....poate mai bine ca nu am citit, multumesc celor care au raportat
mda, asa e romanul crede ca nu ma pot pronunta daca stau in alta parte, dar daca-i spun ca si aici e la fel, nu-l intereseaza, el tot vrea....ca aici statul gandeste inainte de a da, si exista legi....care se respecta, pt ca au fost invatati de mici sa le respecte, in Romania nu se respecta nimica din pacate....cate dintre voi nu pledeaza ca dati bani sa rezolvati acte, acte invarteli...toata lumea...toata lumea s-a obisnuit sa se invarteasca pt un gologan...
si aici sunt uni mai inventivi asa, dar nu le merge mult, si f bine....pt ca daca romanul invartit ar ajunge aici, sigur copilul meu nu ar mai sta acasa pe cei 55% de acuma ci pe zero
uite eu am dezaprobat clar si am facut recurs, cand mi-au zis ca eu in maternity leave trebuie si am resurse sa-mi intretin sotul bolnav, ca eu castig arhisuficient , pt ca ei approba un buget de x bani pt o famile, nu conteaza daca ai copii, ca cica de copii se ocupa altii si-mi vor mari alocatia....useless sa va spun ca, cu tot adunat cap la coada, intram bine in cardurile de credit, care le vom plati cand ne vom intoarce la munca full time, useless sa spun ca m-a sunat o duduie si mai ca nu m-a luat la intrebari de cum imi permit sa fac cerere ca uite depasesc cu cate sute de dolari limita admisa....useless sa spun cat costa medicamentele sotului, unele acoperite altele nu pe luna?
binenteles ca mama si soacra au dat-o repede cu invarteala ca trebuie sa existe o cale...mentalitate pur romaneasca....ca nu se poate sa nu i se aprobe nimic...iaca ca se poate
ne-am refacut calculele, si daca nu vom iesi ma voi intoarce la munca....daca eram in Romania , potrivit sistemului o duceam bine mersi, ca ma invarteam de ajutor de boala, de o alta invarteala si uite asa ma invarteam in jurul axei mele...in loc sa ma invart de-o terapie sa se puna mai repede pe picioare....
si am ajuns la concluzia ca e mai bine asa, pt ca omul bolnav se complace in boala lui, si nu poate face aia, nu poate face cealalta, si atunci freaca menta pt ca-i da statul....e te, dar daca nu-i mai da statul nu se mai complace, se agita, cere ajutor pt ca vrea sa iasa din starea aia si sa castige bani..
am deviat un pic, sper doar sa se inteleaga mesajul meu
din pacate in romania prea multi profita de sistem
Corina , Stephanie si Yann Edward
+ Totoku
"Important nu este ceea ce ti se intampla, ci felul in care reactionezi""
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/lalala13/lalala13.jpg)
lalala13 spune:
citat din mesajul lui alinuk iertati-ma daca s-a mai zis aici pentru maine e cineva dispus sa mearga pt un meeting de protest? are careva exp, stie in ce cond putem sa ne manifestam nemultumirea profunda...spontan?? cu mainile in san nu-mi vine sa zic ca as sta...chiar daca va spun sincer sanse de schimbat ceva in directia deciziei mojiciei umane (sa acoperi furaciunile guvernantilor cu bani din cresterea copiilor si din pensiile batranilor) nu cred ca avem :( e necesar un plan, vreo aprobare e necesar sa apelam la o Asociatie... !? sunt membra in Asociatia MAME... mentionez ca demersul meu de aici la acest moment este in nume propriu Alinuk ![]() www.youtube.com/watch?v=k0TSNlh-ZpE" target="_blank">cantecul de leagan al copilariei / Andu mik si Teo voinik www.asociatiamame.com/ro/evenimente/evenimente-actuale/un-zambet-pentru-sanatate.html" target="_blank"> "Zambetul copilului tau iti aduce bucurie in fiecare zi. Acum, zambetul lui poate salva vietile altor copii" ............................................................................ Nimic nu-i intamplator! ............................................................................ |
ai mesaj privat
----------------------------------------------
my somebody....
![](teiubesc.gif)
![](gravida.gif)
![](baietel.gif)
![](rugaciune.gif)
Veniti la protest, sa mentinem indemnizatia! Inscriere ferma de participare in lista:
https://spreadsheets.google.com/ccc?key=0AreSvjbNas88dFprOWZVazVxM25mX2ZQQm1tUXBKa2c&hl=en
miha_iv spune:
Ruxij, ai dat-o in bara rau de tot. Eu nu stau acasa 2 ani pentru ca sunt proasta sau needucata, am mai multa educatie decat poti sa concepi tu. Stau acasa pt ca vreau sa-mi educ copilul cum trebuie, sa ii formez cum trebuie primele deprinderi alimentare si sa ii ofer ceva si mai important...DRAGOSTEA DE MAMA.
Daca ma duc la munca, o sa castig mai mult, dar o sa dau 20 de mil unei bone cu 4 clase care o sa faca ce vrea din copilul meu. Crezi ca o sa-l educe mai bine decat mine?
Si te mai intreb ceva...dupa 16 ani de munca cumplita (la privat, cu perioade in care am avut si 2 joburi, cate 16 ore pe zi), crezi ca e normal sa primesc 6 mil de lei cat primeste si cea care sta acasa si toarna cate un copil din 2 in 2 ani??? Nu cred ca fac parte din aceeasi categorie, am contribuit enorm din salariile mele si nu am primit nimic de la stat. Iar cand am reusit sa fac si eu un copil, la 36 de ani, vine statul si zice.... nu-i nimic, o sa primesti cat cea care nu a muncit o zi. Foarte echitabil !!!!!!!!!!Bravo !!!!!!!!!!! O sa ajungem o tara de ratati.