Cat de grav suna ?

Cat de grav suna ? | Autor: Crinutz

Link direct la acest mesaj

Am fost azi la eco de san si sunt f speriata pt ca eu descoperisem un nodul micut la un san dar cand m-am dus a zis cae tot sanul plin cumva si ca ala are 6 mm. Apoi cica si la alalalt e plin, vreo 2 mai mari, unul de 20 mm... si acolo chiar nu ma deranjeaza nici n-am simtit. Am mai avut la acelasi san acel nosul acu 6 ani l-am tratat nu m-a mai suparat dar nici nu am mai facut nimic. Acum trec printr-o perioada mai grea de stress si suparare (asa a fost si data trecuta) si parca s-a accentuat durerea de-asta m-am si dus. Mi-a recomandat urgent si markeri CA15-3 CEA. Va dati seama cam cat sunt de speriata avand in vedere ca mama a avut cancer de san si stiu despre ce e vorba (ea a si murit intre timp).
Stiu ca trebuie sa astept si analizele astea si ca cel mai in masura e medicul care vede dar va intreb si pe voi mai ales cele trecute prin asa ceva si doctorii de pe aici. rezultatul e cam asa:

San drept:
- fara modificari la nivel de axila. In cadran inferointern 2 formatiuni transsonice cu contur net, diametrul 6 mm (aici cred ca e o greseala caci pe eco scrie 20 mm), ecostructura glandulara omogena, normala. fara alte procese inlocuitoare de parenchim.

San stang:

- fara modificari la nivel de axila. Accentuarea testului conjunctiv. In cadranul inferoextern formatiune chistica cu contur net de dimensiune 6 mm , fara ecou Doppler. Ecosctructura glandulara omogena, normala. fara alte procese inlocuitoare de parenchim.

As vrea sa stiu si eu daca asta cu "Ecosctructura glandulara omogena, normala" e de bine, ce inseamna "fara alte procese inlocuitoare de parenchim"...
Suna grav ???
Desi am fost la o clinica particulara nu prea iti dau detalii iar eu am amutit, plang continuu de cand am venit. chiar mi-e frica de ce va urma, de rezultatul la markerii aia, de tot...

Va multumesc pt orice raspuns !

Edit; am uitat sa precizez ca am 31 de ani si nu pot face mamografie pt ca nu am sani, ii am fff mici :((( si e a doua persoana care imi spune. Plus, acesti markeri mai sunt valabili ? Stiu ca s-a schimbat clasificarea neoplasmelor si nu se mai fac. Dar in cazul asta eu ce analize pot face? Cumva biopsie ?
Hai ca am prea multe intrebari :D