Expunerea la soare a bebelusilor

Expunerea la soare a bebelusilor | Autor: loremus

Link direct la acest mesaj

M-a rugat o sora mea/=mamica sa ma interesez in comunitatile de mamici daca stiti ceva despre cat este de periculoasa expunerea la soare, acum ca a dat caldura, pentru bebelusi. Ea are un bebe de 2 anisori. I-a fost aratat un articol in care se arata ca 5 minute de expunere a manutelor si fetei pe zi e suficient, iar noua ni se pare aberant. "Medicii sus#355;in c#259; soarele a devenit agresiv, deoarece stratul de ozon s-a sub#355;iat", asta se pare ca a speriat-o cel mai tare "trebuie evitat#259; expunerea intensiv#259; #351;i direct#259; la soare, aceasta trebuie s#259; fie progresiv#259; #351;i în afara intervalului orar 11-16. Trebuie s#259; fie utilizate creme de protec#355;ie cu spectru larg (UVA #351;i UVB)" etc etc - ma rog, e o teorie intreaga acolo. adica AICI. www.tvmures.ro/stiri-locale/social/detalii-stire-social/article/copiii-cu-varsta-sub-trei-ani-nu-trebuie-expusi-la-soare.html" target="_blank">http://www.tvmures.ro/stiri-locale/social/detalii-stire-social/article/copiii-cu-varsta-sub-trei-ani-nu-trebuie-expusi-la-soare.html

aveti ceva experienta in zona asta? e asa periculos? ea zilnic sta cu el ore intregi in parc..

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Se recomanda utilizarea cu incredelor a cremelor cu FP mare, noi folosim de la 25 in sus, se gasesc mai multe firme producatoare si n-am avut probleme pana acum.

Daria & felina fioroasa GIULIA(2004 08 16) cu Sela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Laura25 spune:

Sa stea linistita cu el in parc, mai ales pe vremea asta cand inca nu sunt temperaturi f, mari. Sa il dea cu crema de protectie solara , sa ii puna palariuta pe cap si sa aiba la ea apa sa il hidrateze. Probleme apar cand se trece de 29-30 de grade, dar atunci nici ea nu cred ca se simte bine in mijlocul zilei sa iasa in soare. Cand o fi canicula, normal ca o sa evite plimbarile in mijlocul zilei.

Bazar umanitar DC

Laura, mami de shtrumphi gemeni: Bianca Andreea si Rares Mihai (13.06.2005)
Cugetari gemene, Poveste cu shtrumphi

'Cos what I feel is the only truth for me

Mergi la inceput

Si neaparat palarioara pe cap si hidratare multa-multa cu apa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loremus spune:

da, asta se subintelege. totusi, ciudat e cum tot mai multa lume parca spune ca soarele e tot mai periculos cand de fapt noi stiam dintotdeauna ca soarele e sanatos. probabil, totusi, moderatia e cheia si aici :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diuna spune:

Este interzisa expunerea la soare in sensul de "plaja" a copiilor sub doi ani, chiar daca sunt protejati cu factor mare( adica cel pentru bebei, 50+). Dar in parc, la plimbare, sau baile de soare scurte, chiar dezbracati, dar protejati cu creme bune, nu cred sa fie contestate.

Daca iubesti viata, si viata te va iubi pe tine. – Arthur Rubinstein

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Luminel spune:

Copiii mici, si nu numai, nu trebuie expusi la radiatiile solare foarte puternice din intervalul orar 11-17, pe perioada verii. De asemenea, trebuie ca pielea sa fie cat mai acoperita, si nu ma refer numai la palariuta (pentru sinteza vitaminei D, e suficienta o portiune mica din piele, ca fata sau mainile), iar organismul cat mai hidratat. Mentionez ca sunt sfaturi date de un doctor dermatolog pe care le-am retinut anul trecut din emisiunea "Traieste sanatos", al carei subiect era chiar "expunerea la soare a copiilor pe perioada verii".

Lumi, mami de bombonica Elena Cristiana (26.05.2008)

www.onetruemedia.com/shared?p=733a9f9f274d6633afc942&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bebe Beca spune:

Am fost azi la dermatolog si, printre altele, ne-a recomandat expunere la soare pana la 9.30 (pt perioada de vacanta la mare) si dupa ora 16.00.

Ioana, Rebeca (16.05.2004) si Sara (17.04.2009)
Creste fata mica... Creste si minunea Rebeca
http://community.webshots.com/user/Berecutza
http://community.webshots.com/user/bebeca2004
http://community.webshots.com/user/bebebeca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxy spune:

o fi soarele sanatos, dar nivelul radiatiilor a crescut foarte mult in ultima vreme, de aceea se tot spune pana la exasperare ca sa se evite perioada dintre orele 11 si 17 , si sa fim feriti.Si oricat ai incerca sa iesi cu copilul afara doar dimineata, nu cred ca reusesti mereu ca la 11 sa fii in casa si nici nu poti sa iesi doar dupa 17.In perioada de interdictie , nu e bine sa fie copii pusi sa faca plaja, dar daca este in parc, nu cred ca e complet dezbracat, are pe el macar tricou si pantaloni scurti, palarie, dar cu creme si e bine , dar vad ca in tara inca nu e facut obligatoriu, cum nici scaunul de masina nu e, folosirea ochelarilor de soare, da cei autentici nu din bazar, care doar hartia lipita e de ei, acestia ferind ochiul in formare a copilului de razele de soare puternice, care pot duce la aparitia glaucomului cu efecte foarte grave la copii...chiar si orbirea.Dar la noi in tara mai e mult din pacate pana sa se constientizeze toate astea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alex_andra spune:

Citat:
citat din mesajul lui mamagiuliei

Si neaparat palarioara pe cap si hidratare multa-multa cu apa.

si eu ce sa ma fac daca mandra mea, cum sinte palarioara pe cap, cum o arunca?

in rest apa si creme la greu....nu comenteaza, ba chiar ii place

Andra, mami de leoaica Eva (03.02.2009)

Poti ajuta si tu!

Mergi la inceput

Deci cred ca niciun om normal nu vb aici despre plaja la copii
Era vorba de soarele care te "prinde" in plimbari, nu este umbra peste tot in oras
Si pe aceasta perioada trebuie protejat copilul cat mai mult posibil, in tranzitul de la soare la umbra

Alex_andra, la noi asta e regula: afara cu ce trebe sau ramanem in casa asta a implicat alegerea palariutelor/bandanelor de catre Giulik A fost usor pana la 3 ani cam asa dup`aia au aparut comentariile,protestele

Mergi la inceput