Spania sau España

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns corco spune:

Succes. Si noi ne-am apucat acasa ( carti, net) dar ...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Diplodocus, eu stiu ca acum nu se mai face DNI. Eu am intrebat acum, cand mi-am facut actele. Se face numai "impadronarea" (luarea "in spatiu"), ca sa ai o adresa unde locuiesti si apoi NIE, adica certificatul de cetatean comunitar. Care nu are fotografie. Documentul de identitate cu care te "prezinti" peste tot este cel care are seria trecuta in NIE, adica in certificatul ala. Poate fi Carte de identitatea romaneasca sau pasaport, care ambele au fotografie. Permanent trebuie sa porti cu tine o copie de pe acel certificat si pasaportul sau buletinul. Fata la care stau eu are, pentru ca ea e venita aici dinainte de 2007. Intre timp i-a expirat si ei (ca se dadea pe 6 luni sau pe 1 an sau pe 2...) si nu i-au mai facut altul. Din cauza asta am intrebau eu acolo de vreo 4 ori, pe toata lumea, de la jandarmul ala de la intrare pana la ultimul ghiseu unde am ajuns. Si la primarie am intrebat, si la oficiul pt straini, unde mi-au dat certificatul Si din cate am inteles, toti cetatenii UE au doar astea, si englezii, francezii, nemtii care mai sunt pe aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

adialex, daca esti multumita de el (de meditator), te rog, da-mi si mie pe PM detalii: pret, nr de telefon, daca vine el la domiciliu, frecventa orelor.

si noi tot pe la anu' speram sa facem pasul...pana atunci, am zis sa invatam limba, sa strangem ceva banuti, sa vedem in ce directie o ia criza pe acolo si sa mai strangem info.
eu tind spre Valencia, de fapt prin suburbii, dar ma tenteaza rau si Galicia...insa, cum, eu ma voi orienta spre comert, trebuie sa gasesc o zona cu chirii ok ca pret (la spatii comerciale) si sa fie si cu flux turistic mare...
Diplo, cum e Galicia dpdv turistic? De Barcelona si Valencia nu mai intreb...ca eu visez cu ochii deschisi deja...

" SALVEAZA-L PE SILUAN!!! TU IL POTI AJUTA!"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adialex spune:

ariel, pana acum pot sa-ti spun ca sta prin Floreasca, si ca pret am stabilit la 50 lei sedinta pt doua persoane, un pret bun, zic eu;
am inteles ca nu vorbeste f bine romaneste, dar intelege tot; mie una imi convine sa vorbeasca de la inceput numai spaniola, ma fortez sa invat mai repede; o sa revin cu detalii dupa prima sedinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diplodocus

JASMIN- m-am uitat putin pe blog-ul tau, e foarte frumos...Am folosit link'urile de desene animate si ne-am uitat putin la Mihaela...

Eu sunt entuziasmata ca dupa 15 luni de asteptare am primti raspuns ca licenta mea din Romania a fost echivalata cu titlul spaniol de "diplomada en trabajo social"
Sper ca de acum sa imi fie mai usor sa gasesc de munca in domeniul meu...

Diplodocus, ma bucur ca ati folosit desenele. Si eu m-am uitat la ele. Meci si pt aprecierea la adresa blogului nostru. Suntem pe punctul de a ne face altul, cu mai multe posibilitati. Ca sa fie mai interesant.
Si felicitari pentru titlu. sa-ti fie de bine.
Cand o sa merg in Spania o sa te contactez sa te intreb care sunt pasii de urmat. Ca si eu trebuie sa fac la fel.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Citat:
citat din mesajul lui karmenutza

Diplodocus, eu stiu ca acum nu se mai face DNI.

Asa este, am scris gresit
Noi din viteza, zicem tot DNI la NIE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Citat:
citat din mesajul lui ariel_7000

Diplo, cum e Galicia dpdv turistic? De Barcelona si Valencia nu mai intreb...ca eu visez cu ochii deschisi deja...

SANTIAGO DE COMPOSTELLA e numai turism, de exemplu
Din CORUÑA sau FERROL incepe el camino ingles si e plin de pelerini, in tot timpul anului, dar mai ales vara
In Galicia sutn 4 provoncii mari: Coruña, Ourense, Pontevedra si Lugo. In fiecare gasesti patimoniu natural si cultural deosebit, depinde ce cauti exact
http://ro.wikipedia.org/wiki/Galicia

Eu personal nu am ales aceasta zona, dar m'am indragostit la prima vedere si nu as locui altundeva in SPania, pentru nimic in lume

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Si eu sunt subiectiva in ceea ce priveste Galicia. Nu prea stiu cat de usor sau greu se gaseste de munca pentru ca eu lucrez de 6 ani in acelasi loc, insa va pot spune cateceva din experienta celor pentru care am tradus. O solutie buna e portul. Ferrol e unul dintre principalele porturi spaniole, asa ca ma gandesc ca cei care lucreaza in sectorul asta au sanse. La fel se intampla in pescuit, prelucrarea lemnului, mai ales in zona Ortigueira, in zona Lugo se cautau tamplari pana anul trecut- acu' nu mai stiu. Electricienii castiga foarte bine si e mereu nevoie de ei. Legat de turism...ce sa zic...exista turism cultural, nu se compara cu cel din sud. Acu' nu stiu ce sanse exista in domeniul asta, stiu ca exista o Scoala de Turism. Atat imi trece acum prin minte :)

Mergi la inceput

Adialex, pretul este bun; acum depinde si de durata sedintei; insa faptul ca nu romaneste romana este un atu pentru voi - vorba ta te implusioaneaza mai tare sa inveti spaniola.
o saptamana frumoasa

Mergi la inceput

Fetelor,

Am citit ca in Galicia - limba regiunii este galiciana.La fel cum in Barcelona este catalana. Din cate am inteles ( cel putin catalana) difera destul fata de spaniola.
Daca stii doar spaniola este suficient ?

Mergi la inceput