Spania sau España

Raspunsuri - Pagina 15

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns apsara spune:

Jazmin, sunt profesoara de engleza la o "academia" (platita la ora/ fara iulie, august) si pana prin luna aprilie asta am facut si traduceri, insa firma cu care colaboram a pierdut contractul cu tribunalele din Galicia si e aproape de faliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diplodocus spune:

Citat:
citat din mesajul lui apsara
sunt profesoara de engleza

Cu engleza vorbita de catre spanioli, eu am o mare problema
E foarte stricata , si am impresia ca nu fac absolut nici un efort si nici nu doresc sa o pronunte corect...
Imi vine copilul de la camin cu niste aberatii invatate, care cica ar fi *engleza*

Mergi la inceput

Hehehehhe, mda, ai dreptate. Am avut o discutie cu niste pusti, incercam sa-i conving ca "2" e "tu:" si nu "ciu" :))) Da`sunt si copii foarte buni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:
citat din mesajul lui diplodocus

Citat:
sunt profesoara de engleza

Cu engleza vorbita de catre spanioli, eu am o mare problema
E foarte stricata , si am impresia ca nu fac absolut nici un efort si nici nu doresc sa o pronunte corect...

daaa, exact. Si eu cred la fel. Totul e trecut prin filtrul pronuntiei spaniole.Uneori imi e greu sa inteleg ce vor sa spuna. Am intalnit persoane care nu stiu ce inseamna "spanish".
In Cuellar un englez a deschis o academia si din cate am inteles face bani, desi exista o alta academia spaniola deschisa demult si mult mai ieftina.

Apsara, firma cu care colaborai era romaneasca? Tu, cu engleza poti sa faci multe, sunt multe oportunitati. Eu ma descurc doar la nivel mediu, de asta nu ma bag, dar tu ai efectiv multe posibilitati.

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns brazuca25 spune:

Buna fetelor! Ma bucur ca s-a mai animat putin subiectul. Am vazut ca din ce in ce mai multi romani isi pun serios problema plecarii din tara asta care isi bate joc de noi.

Noi inca suntem in Romania desi la inceputul anului planificasem sa fim in Madrid deja pe vremea asta. Ne-au tras in jos reducerile de 25% pt ca mi-au taiat banii de concediu si nu am mai avut cu ce sa plecam.

Pana la urma sotul a gasit un amic care pleaca in septembrie in Valencia-Xativa, in agricultura si a aranjat sa plece si el. Sper sa nu fie tzeapa si sa fie biletul nostru de plecare de aici. Macar sa invete limba si el si sa puna niste bani deoparte pt a ne aduce si pe mine si pe fetita. Asa ca din septembrie, Doamne-ajuta, o sa fim pe jumatate in Spania. Am emotii si sper sa fie bine.

Sa inteleg ca sunt sanse de a gasi ceva de munca daca stapanesti limba engleza? Eu aici sunt traducator de engleza-romana, deci vorbesc engleza fara probleme. Stiu si eu ca spaniolii in marea majoritate vorbesc cu mare accent engleza. De-asta si sper ca poate am un atu ca vorbesc engleza.

Va pupic!

mamik fericita de Denisa Maria (20.07.2007)

A child is not a vase to be filled, but a fire to be lit

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Buna, fetele!
La munca e bine, m-am obisnuit. Am luat si prima leafa, pe ce am lucrat in iulie.
E asa de bine ca deja sunt in vacanta! M-au inebunit cu vacanta lor, in august S-a inchis toata firma in prima saptamana de august. Pe 9 incep din nou serviciul.
Eu pe aici am observat ca mai nimeni nu stie engleza, nici boaba. Daca ii intreb ceva ce nu stiu inca in spaniola, se uita la mine ca la urs. Mai ma indrept spre tineri sa-i intreb, ei mai stiu cate ceva, din 3 in 5.
Brazuca, multa, multa bafta sotului! Si oricum ar fi, sa nu renunte!
In septembrie vine si al meu sot, abia astept! Apoi fata!!

Mergi la inceput

Jazmin, firma de traduceri era spaniola. Am colaborat cu multe alte firme de traduceri, unele ok, altele nu, insa traducerile scrise nu-mi plac deloc. Probabil ca exista posibilitati cu engleza, mai ales in orasele mari, da´mie-mi place "la enseñanza" :).

Acum serios vorbind, nu prea au ei nevoie de engleza, spaniola e totusi pe locul doi in topul celor mai studiate limbi :)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jasmin012 spune:

Citat:

Jazmin, firma de traduceri era spaniola. Am colaborat cu multe alte firme de traduceri, unele ok, altele nu, insa traducerile scrise nu-mi plac deloc. Probabil ca exista posibilitati cu engleza, mai ales in orasele mari, da´mie-mi place "la enseñanza" :).

Acum serios vorbind, nu prea au ei nevoie de engleza, spaniola e totusi pe locul doi in topul celor mai studiate limbi :)

http://community.webshots.com/user/just_bluewind

Adevarul este ca nici eu nu prea am intalnit spanioli care sa stie engleza sau macar sa-i intereseze. Dar totusi daca stii engleza ai mai multe posibilitati. Cum te intelegi cu elevii tai?

Carmen, ce bine!

Jasmin si Lucas Daniel (28.11.2007)
www.flickr.com/photos/23373490@N02/" target="_blank">poze cu mogaldeatza
www.flickr.com/photos/30849078@N05/" target="_blank">Lucas
http://elblogdeluquitas.blogspot.es

Limbajul copiilor nu se adreseaza urechilor, ci ochilor si inimii...

Mergi la inceput

Ma inteleg bine cu ei, unii vin de 6 ani, sunt copii si adulti. Adultii vin din placere, copiii vin obligati de parinti :)))

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang_21_costi spune:

hola fetelor
va rog sa ma scuzatzi ca nu am mai intrat de asa mult timp
am fost tot pe
am avut (si avem) acu' in perioada asta (slava Doamnului) MULT de lucru
stam acasa vreo 2, max 3 zile si apoi iar la drum
Carmen ma bucur ca e bine la munca, mai ai putzin in vacantza si o sa vezi ca trece repede timpul si o sa vina si sotzul tau
Brazuca e prieten bun? atunci aveti toate sansele sa fie bine. La sfarsitul lunii Septembrie incepe campania de recoltare la mandarine. Si noi am avut/avem un amic in Xativa dar nu am mai tzinut legatura cu el.
Jasmin am vazut pozulicile cu Lucas, e un dulceeeee
s-a nascut in Spania?

Ehe ... cat despre "ingles-ul" vorbit de spanioli ... sa va zic o poanta:
Cand am intrat ca si "auxiliar administrativo" (un fel de secretara ... adica: "face de toate" ) la o firma care se ocupa de prelucrare, comercializare si export de citrice, am intrat mai mult ptr ca aveau nevoie de cineva sa vb. engleza cu clientii. Sefa a chemat-o pe fata care a fost inainte (spaniola) cica "sa ma incerce".
Cand am auzit-o pe fata asta cum vorbea ... m-a luat groaza.
Pe urma i-a spus sefei (in "valenciana", dialectul care-l vorbesc ei in zona asta) ca STIU F.F. BINE "INGLES" (pai cum naiba sa nu stiu daca am studiat 8 ani)
In concluzie ei sunt VARZA la limbi straine. Am intalnit spanioli (batrani) care nu vorbesc decat valenciana (ei zic ca nu stiu "castellana", spaniola).
Apsara cred ca-ti place sa fii profesoara. Ai dreptate in ceea ce priveste limba spaniola (ca e pe locul II in topul celor mai folosite limbi) dar totusi consider ca nu le-ar strica sa se mai "cultive" putzin si cu alte limbi straine

moamaaa ce m-am intins ...
va las, va doresc noapte buna si un weekwend placut

angi

Doamne ajuta-ne sa gasim comoara mult cautata.
Aspiranta optimista, cu ajutorul Tau Doamne: Viitoare
noi 2 prin lume

Mergi la inceput