Licurici de ianuarie - februarie 2009 (104)

Raspunsuri - Pagina 19

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Carmen_Marieta spune:

Fetele, stiu ca nu am mai intrat de mult, mi-a fost dor de voi.
Ei cert este ca revin alaturi de voi( sper sa fiu mai activa) cu o veste: AVEM UN TEST FOARTE POZITIV!!!!
Pe 3 iunie am programare la doctor..

Suntem bucurosi, ingrijorati... nu stim cand sa anuntam familia, ma intreb daca nu cumva perioada intre copii e prea mica... si alte ganduri...
Speram ca ne vom descurca...

Am vazut ca in afara de Patricia mai sunt 3 gravidute... Cine???

Poze ..

Stefanel cel mititel este un nazdravanel...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

carmen, felicitari!!!primii vreo 2 ani sunt mai grei, cat sunt mici, dar e tare frumos

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Leditia spune:

Carmen,felicitari.Sarcina usoara si un bb sanatos si la termen.

POZE CU NOI
de David Christian

Speranta si incredere pentru David
Bazar general

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Felicitari Carmen

O sarcina usoara si un bebe sanatos

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

http://economie.hotnews.ro/stiri-finante_banci-7268082-update-ultima-varianta-lucru-indemnizatia-pentru-cresterea-copilului-reduce-25-mamele-vor-primi-63-75-din-media-veniturilor-din-ultimul.htm

Mara , mami de Flavi (7 dec 2005) si Andru (8 ian 2009)

Bijuteriile mele handmade din sarma crosetata

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Buna fetelor,

As vrea sa dezbatem un subiect f important dupa parerea mea si anume socializarea copiilor. Interesul meu isi are originea intr-o intamplare de acum 2 zile cand un baietel cu 4 luni mai mare decat Alexia a venit la ea si a vrut sa ii dea o palma pe umar. Alexia a incremenit, nu a mai vazut asa ceva si s-a pus pe plans. De atunci tot intreb prin parc de cand incep copiii sa socializeze, cum o fac, cum facem cu schimbul de jucarii si cu posesivitatea copiilor, cum ne comportam fata de copiii cu tendinta spre agresivitate sau, dimpotriva mai sensibili.

Eu m-am speriat de reactia baietelului, dar m-a pus pe ganduri si reactia Alexiei care clar e mai sensibila si uneori, chiar rusinoasa cu strainii. Cand mergem in parc, se altura anumitor copii cu care se joaca insa de altii se rusineaza si vine "sub fusta mea"

Mamicile cu experienta si bonele din parc mi-au explicat ca socializarea propriu-zisa incepe de pe la 2 ani, insa eu ma gandesc ca bazele se pun totusi chiar de mai devreme.

Intre timp, am mai citit si vadca varsta de socializare e 3 ani insa nu imi explic de ce.

Voi ce parere aveti?

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flowerbee spune:

Carmen, felicitari pentru sarcina! Ma bucur pt voi si sunt sigura ca totul va fi bine! Nu iti face griji despre reactia celor din jur si nici de problemele materiale iscate de criza pt ca Dumnezeu nu ne lasa!

Imi aduc aminte ca in urma cu ceva vreme am incurcat numele fetelor care doreau sa ramana gravide si in loc sa vorbesc de Cadia, am zis de tine. Atunci m-ai corectat, insa iata ca am avut gura aurita. Te pupam si bucura-te de fiecare moment!

Ledi, imi pare rau ca aveti greutati! Stiu ca orice as zice nu conteaza insa chiar ma gandesc la voi si ma rog sa va fie bine. Mai vorbim si pe PM.

Bee

Mamica de fetita dulce ALEXIA - MARIA (20.01.2009)

Doamne, ai grija de noi si de copiii nostri!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaAlexa spune:

Salut si de la noi!
Bebelusi, Carmen - felicitari!!!! Sa aveti sarcini usore si bebei sanatosi, ca-n rest se rezolva toate! Carmen - diferenta intre copii nu e chiar asa mica! Eu stiu un caz de frati la dif de fix 1 an, deci voi stati bine! Pupam burtici!
Ledi
In legatura cu indemnizatiile n-am auzit sa se stie ceva clar inca. Oricum ar fi insa tot rau iese asa ca eu una tre sa-mi analizez optiunile...
Bee - eu cred ca treaba asta cu socializarea tine de fiecare copil in parte. Matei a fost obisnuit din burta de la mama lui :) cu fetele Adei si a inceput sa socializeze (eu prin asta inteleg sa se joace impreuna, nu unul langa altul in aceeasi camera) de multicica vreme. Tin minte clar o faza de cand a implinit Matei 1 an si se juca cu Daria in patul mare de la el din camera de radeau amandoi pana a-nceput al meu sa sughite (ca asa face cand rade prea cu pofta). Acum vreo 2 saptamani s-a certat efectiv cu Karina, ea n-a vrut sa-i dea o jucarie, el s-a suparat, ea a venit sa-i faca mai mai, el a certat-o (de tot rasu cam cum vocifera), ea nu-ntelegea ce are de nu vrea sa se joace cu ea si-a-nceput si ea sa vocifereze si gesticuleze de m-am prapadit cu Ada de ras o juma de ora. Intr-un final s-a lasat induplecat si i-a facut si el mai mai si s-au jucat impreuna. Vorbesc amandoi in limba lor unu cu celalalt, io una nu inteleg nimic dar ei par a se intelege. Au si momente mai putin bune bineinteles. Datorita lor Matei e foarte deschis fata de copii. Rade la toti, se joaca cu oricine, fuge dupa fetite prin parc daca nu e bagat in seama, nu vrea sa stea in parc daca nu sunt copii.
Cu jucarelele eu fac asa - daca e jucaria copilului ii explic motanului ca nu e a lui si ii dau altceva. Il indemn sa dea din jucarelele lui, chiar daca se joaca cu ele si altui copil daca respectivul le vrea. Incerc sa fac la fel si cu ceilalti copii din jurul lui, indiferent ca i-am mai vazut sau nu. Bineinteles ca are si el momente in care - se sperie, sau se supara, sau ramane surprins la reactia altui copil si fuge la mine, dar consider ca astea trec si se va invata, asta este nu suntem toti la fel.
Pupam mamici si licurici (si burtici)!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns crisspy spune:

Bee

Sunt de acord cu subiectul propus de tine ...desi cred ca acum majoritatea mamicilor sunt preocupate de situatia indemnizatiei pentru cresterea copilului .

Eu din pacate cu Razvi sunt de cealalta parte a baricadei ...desi i-am repetat de nenumarate ori ca nu e frumos, ma trezec cu el lovind copii. Ca sa nu mai zic ca si pe noi ne loveste peste fata si nu stiu sigur cum sa interpretez toate gesturile astea: sa fie oare din dragoste si exprimarea lui este gresita sau? Nu stiu ce sa cred pentru ca nici intre mine si Adi nici acasa la mama mea nu se ridica mana.

Imi pare mai atras de persoanele care i-l ignora si pe care le urmareste pana in panzele albe...daca se opreste cineva sa vb cu el, fie copil sau om mare, se rusineaza si pune manutele la ochi ca aici.

In schimb daca nu este bagat in seama se baga singur: ex la groapa de nisip, 2 copii de vreo 3 anisori se jucau cu lopetica lui (nu stiu daca constientiza el ca lopetica era a lui ca de-abia ce i le cumparasem) si nu-l bagau in seama. In 30 de sec "poc" cu grebla in capul unui din copii. Desi i-am explicat ca nu e bine si mi s-a parut mie ca a inteles (cred ca mi s-a parut mie numai) a mai stat vreo 5 min si iara "poc" in capul celuilalt.

In schimb a "patit-o" si el: i-a dat un baietel cu nisip chiar in ochi. Dar nu a zis nimic, nici macar o lacrima nu a varsat, s-a uitat numai foarte atent la mama copilului care ii explica ca nu e frumos ce a facut.

Nu stiu cum sa procedez sa-l fac sa inteleaga chestiile astea. Plus ca mai nou a inceput sa fie agresiv si cu pisicul, arunca cu toate cele in el .

Orice sfat si parere este binevenita

Crisspy, fericita de Razvi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Pana la varsta de 2 ani copii au doar constiinta "eului", adica se pun pe ei pe prim plan intotdeauana, pt ei nu exista nevoile celorlalti, sunt foarte self-centred, nevoile lor primeaza intotdeauna, nu exista conceptul de share, nu il inteleg si de aceea nu trebuie fortati sa imparta jucarii dc nu vor. Ei se joaca cu ceilalti dar totusi fiecare in patratica lui. Bineinteles ca limitele de varsta difera. De exemplu Aidan cand l-am dus la gradi la 12 luni se juca mai mult singur, nu interactiona cu ceilalti copii, a inceput sa fie atras de ei pe la 14-15 luni, iar acum se joaca impreuna.
Ieri in aeroport a venit la el un baietel mai mare, cred ca avea cam 5 ani si s-au jucat impreuna fata-ascunsa, si Aidan chiar a inteles cand e randul lui sa se ascunda, unde sa o faca, etc.

Copii care au frati sunt mult mai avantajati, pt ei e un lucru normal sa interactioneze cu copii si in general am observat eu ca acei copii cu frati mai mari se dezvolta mai repede, vorbesc mai devreme, pt ca sunt stimulati exact cu limbajul de care au ei nevoie, asta e tot o parere personala, am senzatia ca copiii comunica la un alt nivel, mult mai efectiv decat oamenii mari.

Eu sunt multumita de cum socializeaza A. Ii plac copiii f mult, se joaca cu ei, stie cum sa reactioneze dc unul il impinge sau ii ia jucaria. In primele zile de gradi era urmarit in continuu de un baietel afro-american care il impingea si ii lua toate jucariile. A. l-a ignorat complet, in sensul ca atunci cand il vedea ca vine se ridica si pleca.
Acum sutn cei mai buni prieteni, nedespartiti.
Apoi un altul (tot la inceput) ii fura mancarea din farfurie si i-a luat si canita de lapte. Fi-miu a doua zi si-a pus farfuria in asa fel incat baietelul respectiv nu mai ajungea la ea, iar canita si-a bagat-o intre picioare. Eu am fost foarte frustrata cand am vazut treaba asta pe web cam, dar in cateva zile situatia s-a reglementat, adica fiecare si-a invatat locul. Si ma bucur ca l-am lasat pe el sa deal singur cu situatia. A reactioant cum nu se poate mai bine.

In privinta agresivitatii, nu stiu, el nu e un copil agresiv cu alti copii pt ca pe mine ma mai loveste, daca v-a fi cazul o sa vedem ce facem.

Eu as incepe prin a o duce cat mai des la parc, sau la playdates cu copilasi, dar asta numai daca e pregatita, daca plange si da semne de refuz mai bine asteapta.

Nu stiu cat de coerenta am fost, sunt f obosita, am venit ieri de la Washington, a fost f f greu cu Aidan singura pe avion, si trei zile acolo, l-am zapacit cu drumurile, ieri am plecat la 9 dimineata si am ajuns la 5 seara acasa. s-a comportat ok pe avion, a dormit bustean, numa ca in aeroport a avut cateva crize de nervi, s-a tavalit pe jos, era f obosit, nervos, overall insa s-a comportat ok.

Multe felicitari noilor gravidute! Sa va dea Dumnezeu copii sanatosi si nasteri usoare!

www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank">Baby Gator

Mergi la inceput