lectia de ...romengleza)))

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

LOOOL

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Ah! Acum citiva ani, un anglofon mi-a spus asa, politicos, ca e musai sa-i spun ce inseamna 'fac' in limba romana, caci altfel crede ca ne injuram tot timpul. Abia atunci mi-am dat seama cit de des folosim noi, romanii, verbul a face. Oameni practici, de la daci cred ca ni se trage.

Da' franceza primiti? Ca la noi e cu melanjat si sint in tren sa fac ceva... si multele altele. Bineinteles ca si engleza e la putere, mai ales frangleza, amestecata cu romana, cu accent quebecos... o splendoare, ti se strepezesc dintii de placere.

CORNELIA, mami de www.dropshots.com/nelia#date/2009-03-30/13:05:37" target="_blank">AGATA, TUDORA si LISANDRU

Life is just what happens to you, while you're busy making other plans. (John Lennon)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Llaura spune:

Ce inseamna badguit? de la badge? grea romgleza asta!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns stefany_p spune:

super subiectul

cu franceza vin si eu:

nuritura - mancare
am coshat - am bifat
am netoaiat- am curatat
comisioane-cumparaturi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB_AC spune:

si cusha=scutec

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Guilty as charged!

Sheruit cred ca numai cine n-are copii nu foloseste...
Rimoutul (remote control), maile (miles), speluit plus citeva deja mentionate pe aici (dar jur ca sint alte variante pe care nu le-am auzit si nici nu mi-ar fi trecut prin cap).
Am o cunostinta care mereu zicea "I don't know nu stiu".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elizaj spune:

ce bine ca ne mai inveselim si noi putin si mai aflam noutati))))
mi-am mai adus aminte una,pe care am auzit-o la mai multa lume;
ce mare big deal???

Mergi la inceput

Mi-am mai amintit ca fac appointment la doctor, sint insured, am dental plan si fac check-up, eventual call in sick la job.
Daca te da in judecata mergi in court la judge. Desigur ca iti trebuie lawyer. Poate si license!
Copiii fac homework, apoi maninca snack. Sint nice/cute. Mincarea-i yummy/yucky - dupa caz, depinde pe cine intrebi.
Teachera mi-a trimis e-mail.
Clicai la computer, merg pe site si downloadez.
Politia ne da ticket.
Sotul duce garbage si recyclingul afara.
La bebelus ii schimbi diaperul si il pui in stroller, apoi ii dai un bottle.
Mergem sa mincam out, eventual si la un movie.
Este loc de joaca in basement, stam in living, iesim pe porci (porch). Pregatim un steak pe grill in backyard.
Ducem copiii la pool, la playground sau au playdate. Dimineata le pregatesc lunch pentru la scoala si il pun in backpack. Umplu si water bottle.
Edit ca mi-am mai amintit ca ai mortgage la casa si daca ai interes de 5% este foarte bine!
Merg pina la store ca nu mai avem milk. Cred ca merg cu vanul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miki68 spune:

In Romania se foloseste romgleza preponderent pentru termeni legati de IT. Eu recunosc ca folosesc cuvantul "forwardez" pentru redirectionarea e-mail-urilor, pentru ca mi-e mai comod, cat si "restarteaza-l", "da-i shut down" (computerul/serverul) si "downloadeaza".

cristina d.

"Idealurile se aseamana cu stelele: nu poti ajunge la ele, in schimb te poti orienta"(Constantin Tanase)

Mergi la inceput

Intotdeauna fac shower, niciodata dus.

Mergi la inceput