Cum caut job?

Cum caut job? | Autor: tyaa

Link direct la acest mesaj

Intrebarea suna stupid, dar exact asta vreau sa intreb, cum caut de munca in alt oras decat cel in care locuiesc? Pe ejobs, bestjobs aplic din decembrie, am obtinut un sg interviu. Am rugat anumite cunostinte sa ma anunte daca apare ceva in zona respectiva insa nimic, nimic...
Aveti vreo idee?

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns ligia1112 spune:

O idee ar fi sa trimiti CV-ul tau firmelor de recrutare cu mentiunea ca vrei sa lucrezi in orasul X, nu in cel de resedinta. Mai caut si alte idei...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celi-bia spune:

Citat:
citat din mesajul lui tyaa

Intrebarea suna stupid, dar exact asta vreau sa intreb, cum caut de munca in alt oras decat cel in care locuiesc? Pe ejobs, bestjobs aplic din decembrie, am obtinut un sg interviu. Am rugat anumite cunostinte sa ma anunte daca apare ceva in zona respectiva insa nimic, nimic...
Aveti vreo idee?

tyaa

E bine prin site-urile specializate. Ai obtinut un interviu, dar pentru cate ai aplicat? E important sa aplici pentru cat mai multe si pentru acelea care se potrivesc cat mai bine cu CV-ul tau. In plus trebuie sa ai un CV foarte bine pus la punct, completat in proportie de 100%, sa nu ai gauri in el. Ce fel de CV ai trimis, sunt curioasa? Modelul european? In general cei care recruteaza se uita se toate lucrurile acestea, pentru ei e important CV-ul, tot ce scrie in el, nu doar nr de telefon sa te contacteze.
Incerc sa fiu cat mai obiectiva cand iti spun lucrurile acestea pentru ca din 2007 incoace am aplicat pentru multe job-uri si chiar mi s-au ofertit sanse frumoase. Ideea cu aceste site-uri si cu CV-urile depuse online e ca tu vei fi cea care va alege jobul nu jobul te va alege pe tine. Fii increz#259;toare si optimist#259;... NU renunta, mai trimite CV-uri si f#259;i pe angajatori s#259;-si doreasca sa te cunoasaca.
Poti incerca si sa mai trimiti CV-uri direct la firme cu bine te-am sfatuit cineva mai sus, dar nu renunta nici la aplicatia online. Cu cat ai mai multe CV-uri depuse cu atat mai bine. Crede-ma . Bafta

www.celina-bianca.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tyaa spune:

Aplic zilnic la 2-3 joburi,urmaresc zilnic ce apare, cv-ul nu e model european, e cel completat online, pe site-ul de recrutare. POate nu am scris ce trebuie acolo, ma intereseaza in sepecial un job in Reghin, varianta a doua ar fi Tg Mures.
Cred ca nu am scris ce trebuie in CV-urile mele.
Mai incerc ce sa fac....am trimis si direct firmelor insa nu am obtinut nici un interviu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Burtocika spune:

Cand ai completat CV-ul, ai mentionat ce salariu ceri ? Poate ceri prea mult si descurajezi angajatorii ...

Joburile la care spui ca ai aplicat ti se potriveau pe CV ? Pentru ca si firma noastra a scos la concurs niste posturi (de inginer cu experienta de minim 5 ani in domeniu) si am primit zeci de CV-uri de la bucatari, ospatari etc., trimise numai ca sa fie trimise.

Boghi

www.goblenpartner.webs.com" target="_blank">mai lucreaza cineva goblen?
www.avonromania.webs.com" target="_blank">... e mai simplu decat crezi ...

Mergi la inceput

NU am completat salariul...si aplic la ce mi se potriveste, secretariat-contabilitate, vanzari, etc..

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns celi-bia spune:

Citat:
citat din mesajul lui tyaa

Aplic zilnic la 2-3 joburi,urmaresc zilnic ce apare, cv-ul nu e model european, e cel completat online, pe site-ul de recrutare. POate nu am scris ce trebuie acolo, ma intereseaza in sepecial un job in Reghin, varianta a doua ar fi Tg Mures.
Cred ca nu am scris ce trebuie in CV-urile mele.
Mai incerc ce sa fac....am trimis si direct firmelor insa nu am obtinut nici un interviu.

tyaa

Este adevarat ca e si un moment de criza, dar parca e ceva in neregula sa aplici zilnic la 2-3 job-uri si sa nu sune nimeni... hmmm. Tu de unde esti mai exact? Poate ar trebui sa scrii in CV ca esti din localitatea unde aplici pentru job. In definitiv poti spune la intreviu ca faptul ca locuiesti de fapt undeva aproape si nu chiar in oras nu-ti va afecta activitatea. Pot sa te intreb si pentru ce job-uri aplici? E o situatie ciudata, de aceea intreb, poate te pot indruma cumva...

www.celina-bianca.blogspot.com

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alizee spune:

tyaa, nu vreau sa te descurajez, dar eu am renuntat sa imi mai caut job prin best job s.a, dupa ce luni de zile am trimis zilnic cel putin 5 CV-uri la firmele ce cautau oameni cu pregatirea mea.
Acum, am alta problema : inca de la telefon sunt intrebata ce varsta am si deodata aud cum celalat ezita in a-mi mai da detalii despre interviu si conditiile de angajare.
Am hotarat sa ma indrept spre alt domeniu de activitate, la fel de bine platit.

allinta

A fi fericit nu inseamna ca totul este perfect.
Inseamna ca te-ai hotarat sa privesti dincolo de imperfectiuni.

Mergi la inceput

Celi-bia, am scris ca aplic la job-uri care vizeaza contabilitatea, secretariat, asistent manager, vanzari si de astea, asta am lucrat si m-as descurca ok, am fost angajata la firma noastra si am facut de toate, stiu cam ce trebuie facut intr-o firma privata, mica ce-i drept.
Nu aplic la job-uri la care consider ca nu ma descurc, in CV am trecut localitatea de resedinta fiind Reghin, degeaba insa, cunosc oameni care au gasit repede locul de munca aplicand pe ejobs. Ghinionul meu...
Allinta, de ce ezita, ce varsta ai?
Eu as accepta si un post in vanzari, numai alimente sa nu fie. Trebuie sa incep iarasi de undeva, deja din noiembrie nu mai lucrez, e foarte ciudat pt mine, nu mi s-a mai intamplat asa ceva. Sa stau degeaba.

Mergi la inceput

Completez cu mentiunea ca vreau sa ma mut in Reghin sau Tg Mures, acum sunt undeva la 70 km departare de Reghin.:)
Mutarea asta e conditionata de locul de munca. Nu ma mut pana nu gasesc ceva.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Deianira spune:

Incearca prin intermediul unui ziar local cu anunturi. Colegele mele de facultate asa si-au gasit, unele din ele.
Pe net e mai greu pentru ca sunt sute de aplicari la un job si nu se uita nimeni peste toate cv-urile, dar mai sa sune toti aplicantii... nici gand.

Nu as vrea sa te descurajez, dar e o perioada destul de proasta. Eu am reusit sa imi gasesc un job conform specializarii dupa aproape un an de la terminarea facultatii si e plin de responsabilitati si cu un salariu de mizerie .

Nu ai cum sa lucrezi pe cont propriu? Eu ma gandesc foarte serios la asta si tot fac planuri, poate ies asa din situatia asta urata.

Explore. Dream. Discover.

Mergi la inceput