epistaxis
lui codrin[1 an si 11 luni]ii curge frecvent sange din nas,mai ales noaptea si spre dimineata.chestia asta dureaza de vreo 8 luni.initial a debutat dupa cateva lovituri repetate la nas[mai intai cand l am culcat alaturi de fratiorul sau,care in timpul noptii s a fatait atat de tare incat ,la un momentdat,l a lovit cu capul direct in nas].apoi,alta data,i a dat[neintentionat]cu usa in nas,iar alta data cu un leagan de camera.
initial i a curs sange doar din nara stanga,acum vad insa ca i curge si din dreapta.
am fost cu el la 2 orlisti,unul la noi in oras,altul la medlife,insa in afara de o crema cu aplicatie locala[nara] nu ne a dat nimic.
intrebarea mea este-POATE FI VREO CAUZA INTERNA DIN CAUZA CAREIA SA APARA ACESTE SANGERARI NAZALE?SI DACA DA,CE ANALIZE TB SA II FAC?
Raspunsuri
madau spune:
Eu am suferit de asa ceva cand eram mica, imi curgea sange din nas de fiecare data cand ma atingeam, chiar si noaptea in somn cand ma loveam cu nasul de perna. Am mers la ORL-ist si dupa o tot felul de creme care nu mi-au rezolvat problema, am ajuns sa-mi cauterizeze una din nari, cea cu bucluc. N-am mai avut probleme de atunci. La mine era din cauza ca aveam vasele de sange foarte fragile si foarte la suprafata. Analizele imi iesisera ok.
Madau si Alexia Miruna (15 dec 2005)
www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567493374/" target="_blank">poze pana la 1 an, www.flickr.com/photos/madau/collections/72157600567398541/" target="_blank">de la 1 la 2 ani, PARTY 3 ANISORI , de la 3 la 4 ani , Turcia 2009
www.geocities.com/nov_dec_2005/povesti2005.htm#madau" target="_blank">povestea nasterii Mirunei, www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=1b04435806e76a5905bfb2&skin_id=4&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">filmulet aniversar
filmuletze poznase www.dropshots.com/madau" target="_blank">1 si www.dropshots.com/Miruna" target="_blank">2
bijuterii noi la UNIQUE BIJOUX
roxy spune:
mona, buna, iarta-ma ca voi fi off topic, dar si eu am doi copii si vreau sa te intreb , tu ii culci pe amandoi in acelasi pat? Te intreb pentru ca eu nu am avut curajul asta, cel mare dormind destul de nelinistit, este in toate pozitiile posibile si inevitabil l-ar fi lovit pe cel mic.Cel mare nu are o mare vina atunci, dar e de preferat sa evitam atat cat tine de noi.Este cam mic la 1 an si 11 luni ca sa fie lasat singur sa-si rezolve probelemele chiar si cele ce tin de gestionarea relatiei cu fratele lui.Cel mare poate e o fire mai volubila, nu-si da seama cand ceea ce face poate provoca durere sau lovi pe fratele lui, dar pe cat posibil trebuie prevenit de catre noi.Stiu ca nu e mereu posibil dar macar cat de cat, tocmai pentru a nu avea astfel de probleme.Stii cum se spune , o data e din neatentie, dar cand e de mai multe ori deja e prea mult, si poate duce la probleme grave, care pot fi evitate.Ce vina are cel mic sa fie lovit la nas asa des.Scuza-ma si nu te supara pe mine, si eu am doi baieti, de aceea spun , pe cat posibil prevenit.
In legatura cu cursul sangelui din nas, e posibil sa aiba legatura cu loviturile repetate in zona nasului, si sa fi dus la o sensibilitate a vaselor de sange in acea zona.Se sparg repede , si mai incolo e posibil ca si o simpla suflare a nasului sa duca la hemoragii nazale.Cu atat mai mult de acum e de preferat sa fie micutul ferit de accidente.Sanatate multa.
monalac spune:
roxy,am ras oarecum amar citindu ti ingrijorarea,pt ca,la clubul scutecelor din care fac parte,am fost blamata de multe ori tocmai pt ca dorm cu copiii in pat...nu,cei doi nu dorm impreuna ,de fapt dorm impreuna,dar nu doar ei doi,ci impreuna cu mine ,iar eu dorm la mijloc,tocmai pt ca baiatul cel mare ,care are un somn f agitat,sa nu l loveasca pe cel mic...acum,sa nu ma intrebi de ce nu doarme cel mare singur...pt ca e f mult de explicat,dar ideea e cam asta-e f gelos ,in plus,ii e frica sa doarma singur.
in noaptea aceea insa cris[5 ani],n a mai vrut sa doarma de a latul patului[asa cum dormim de obicei pt a avea m mult loc],ci a tinut mortis sa dormim de a lungul,iar pt asta a tb sa i culc unul langa altul si sa dorm eu la margine,pt a nu cadea vreunul din ei din pat.cand dormim de a latul,cel mic doarme la perete,eu la mijloc,iar cel mare la margine,dar si partea aia e asigurata de niste noptiere,pe care le am camuflat cu perne.
hai ca am fost cam mult off topic,sper sa fi inteles ceva.
cat despre lovituri...,din pacate,desi stau cu ei tot timpul,n am avut cum sa previn asemenea lovituri...asta pt ca cel mare fuge pe usi,cel mic e dupa el si se tot alearga prin casa...l am stresat pe cel mare extrem de mult de cand s a nascut cel mic,tocmai pt ca nu vrea sa asculte si face lucruri care,indirect sau direct il afecteaza si pe cel mic...ar fi multe de spus,de multe ori m am gandit ca deschid un subiect la psi,dar n am nici tp si nici dispozitia necesara momentan.
MADAU,multumesc.si eu l am intrebat pe orlistul de la medlife daca tb cauterizat vreun vas de sange,dar mi a raspuns categoric ''nu''.
roxy spune:
mona eu nu te-am acuzat ca ii culci impreuna, ci doar te-am intrebat .Nu te supara.
Stiu cum e cu unu mic care vrea sa poata si el ce poate fratele mai mare, si de multe ori il depasesc.Lasa ca se fac ei mari si va fi totul frumos.
carolinah spune:
Am si eu problema asta inca de copil si mi s-a spus sa nu-mi cauterizez vasele pt ca zona se poate necroza in timp... Mie mi s-a prescris tratament cu Gincor Fort, la un copil asa de mic banuiesc ca nu se poate da.
anemona spune:
Desi cel mai probabil epistaxisul este ca urmare a acelor lovituri, este bine sa-i faci niste analize de sange. Da, exista afectiuni care determina unele tulburari de coagulare si dau sangerari repetate, fie si la nivelul mucoasei nazale. Medicul pediatru te poate sfatui ce analize sunt necesare (hemoleucograma, probe de coagulate etc). In felul asta stai linistita ca nu este altceva.
Sanatate maxima !
monalac spune:
ROXY,nu m am suparat.sunt doar intr o pasa proasta...
CAROLINAH,o sa citesc prospectul.
ANEMONA,hemoleucograma i am facut atunci cand a debutat epistaxisul ,a iesit in regula.insa probe de coagulare n am facut si ce ai spus m a pus pe ganduri,pt ca eu am avut la ambele sarcini probleme cu coagularea si am facut tratament cu clexane.