Viata in Germania (60)
Raspunsuri - Pagina 3
aschiutza spune:
Astea sunt preturile in Gifhorn, Land Niedersachsen: http://www.gifhorn4u.de/images/bgi/dld/812010_151454_Kinderbetreuung.pdf (pagina 7). Iar asta e procentul de copii care primesc un loc in cresa in Braunschweig: http://www.newsclick.de/index.jsp/menuid/2048/artid/12134801 .
------------------
Still looking for pieces of heaven...
blackpanterro spune:
E fetita 100% :)
Adriana 23+ Isabelle Marie si Aidan Alexander - 4 ani
A ticket to hell has never been funnier
aschiutza spune:
Adriana, felicitari pt caruciorul roz
Noi inca suntem in cautare de nume de baietei, nu stiu cum dar in ultimii ani tot pregatisem nume de fetite, iar la baieti nu ma potrivesc in gusturi cu sotul. Cica mai avem 4 luni sa ne hotarim
------------------
Still looking for pieces of heaven...
Alina spune:
Felicitari Adriana!
Aschiutza,pai si sotul meu avea alte preferinte la nume dar l-am convins eu pina la urma .
DidiAlex spune:
Adriana, Felicitari, Bebelina sanatosa si la termen iti uram
Albertje, nu ma refeream in special la tine, pt ca tu esti relativ proaspata, pe aici. Acu ceva ani io citisem toate capitolele din spate si cand am intrebat una alta, unii mi-a spus ca adio Betreuung pt copil, daca nu am servici, pan la 3 ani. Erau asa de sigur pe ei, ca ai fi zis, ca au studiat legea, din scoarta in scoarta. In realitate erau niste oameni neinformati, si care in loc sa isi odihneasca degetele, scriau de zor pe dc.
Evident, ca in mod normal nu ar fi trebuit sa pun prea mare pretz pe acele cuvinte, nah, suntem in lume virtuala, dar eram nou venita in De, nu stiam nici un Buna ziua sa zic si un bbebe de 4 luni nazdravan de nazdravan.
Dar am primit destule info pe Pm, din pacate pt altii, si acu totul e departe..
Dar tot ma enervez cand citesc o falsa generalizare..si stim si noi ce efect amplificat au asupra gravidutzelor sau mamicilor proaspete.
Asadar, nu am nik cu tine
la noi pretzul gradinitzei e unic la nivel de oras, nu depinde de venit. 150E gradinitza pt 7.30-17 si cresa 170, acelasi program. nu am dus niciodata vreun pampers sau servetzel de acasa.
Dar io la al doilea am platit cresa 117 si gradinitza o voi plati 87. Am inteles ca pt al treilea copil in gradinitza ar fi gratis. Dar nu stiu sigur. Asa e in tot Mannheim-ul, si da, orasul sponsorizeza gradinita, in parte. Asa cum sper sa se voteze legea care scoate al 3-lea an de gradinitza de obligatia unei plati. Sper io Vrabia malai viseaza.
E diferit de la oras la oras, de la sat la sat.
Vorbeam la un moment dat cu cineva din Bayern, care imi zicea ca nici nu a auzit de Familienpass, pe care noi il avem demult. si e super bun.
Kea spune:
Fetele, noi avem o mare dilema: cand sa plecam spre ro cu masina, ziua sau noaptea? Eu am o multime de argumente pt plecatul ziua, sotul are si el o lista intreaga pt plecatul noaptea. Voi cum credeti ca e mai bine? Baietelul meu va avea atunci 1 an si 3 luni.
Yasmine spune:
Citat: | ||||
citat din mesajul lui albertje
daca vrei sa iti reincepi activitatea dupa nastere ,iti recomand sa te adresezi de ppe acum unei crese ,sa completezi formularul de inscriere si sa il trimiti la primarie ,in ideea de a prinde un loc pe acea magica lista . |
Draga mea, eu activitatea am reinceput-o la 3 saptamani dupa nastere, o iau pe Mara cu mine la cabinet.
>>Daruieste lumii un zambet shi toata lumea iti va zambi!<< Charlie Chaplin
Corinna, Andreas Noël, Yasmin Serena si Mara Letizia
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui celesta Ce-i aia Familienpass si la ce foloseste? 14+ |
Familienpass este o adeverinta, care se da familiilor cu 3 copii sau single cu minim 2 copii, si cu care ai anumite facilitati: intrari la zoo sau alte locuri cu rabat sau biletul de tren mai ieftin, etc.
Yasmine spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Kea Fetele, noi avem o mare dilema: cand sa plecam spre ro cu masina, ziua sau noaptea? Eu am o multime de argumente pt plecatul ziua, sotul are si el o lista intreaga pt plecatul noaptea. Voi cum credeti ca e mai bine? Baietelul meu va avea atunci 1 an si 3 luni. Keutu cheliutu |
Eu de cind am copii am mers spre romania numai noaptea. Seara plecat de aici, copiii dorm, dimineata suntem acolo.